דיוני סדרות #66

Lhuna3

Well-known member
סיכום הספקים בינתיים:

כאמור אני רוצה לנצל ככל האפשר את חידוש המנוי שלי לאמאזון פריים ובמסגרת כך הלכתי לנסות כמה דברים שעל חלקם המלצתם לי פה וחלקם סתם מצאתי וסקרנו אותי.

1. SOLOS
סיימתי את הסדרה - כאמור אנתולוגיית מד"ב, 7 פרקים של כחצי שעה, עם כוכבים די גדולים.
בהחלט לא לכל אחד - מזהירה: הרבה מונולוגים אישיים ארוכים וחלקית קצת מייגעים! - אבל בעיני היא בכל זאת שווה צפייה (אמנם לא צפיית חובה).
צריך לצפות בה לפי הסדר, אבל פרק 5 לדעתי משעמם ומעצבן אז אני ממליצה לצפות בו עם הרבה פאסט פורוורד ורק בדקות האחרונות לצפות רגיל. כל האמצע שלו מיותר.

2. Nine Perfect Strangers
ניסיתי רק פרק 1. זה כאילו מסקרן, אבל מניסיוני עם סדרות שמתחילות בסגנון הזה, יש לי חשש כבד שהולך להיות בנאלי ולאכזב אותי בסוף, אז אין לי המון חשק להמשיך. נראה, אולי.

3. Cruel Summer
ראיתי עכשיו את הפרק הראשון ואני בהחלט הולכת להמשיך.

Lhuna3

Well-known member
הסדרה מסקרנת ועשויה לא רע.
אני בשלב זה לגמרי מאמינה לג'נט שהיא לא ראתה את קייט שם ואופתע אם כן. אבל יחד עם זה גם מאמינה שג'נט עדיין מסתירה משהו שאני כצופה עוד לא יודעת. מן הסתם את האמת המלאה נגלה רק בפרק האחרון כמו תמיד בסדרות האלה.
האמת שהתיאוריה שלי מסביבות פרק 3 או 4 זה שאמא של קייט היא זאת שראתה אותה שם והפקירה אותה, כי היה לה נוח יותר בחיים בלעדיה במיוחד אחרי שהיא ידעה על הרומן שלה. אבל זה תיאוריה קיצונית אז לא יודעת.
בכל אופן ידוע שקייט משקרת בקשר למשהו, כי היא כתבה את זה בצ'אט, אז נראה אם אחותה החורגת תצליח להוציא ממנה ככה את האמת.
בכל מקרה שאלות אחרות שיש לי כרגע (לא מבקשת תשובות, הולכת לצפות הערב ומחר בעצמי בפרקים האחרונים) -
מה קרה בסוף עם בן (החבר של וינסנט), ומי זאת אנאבל? האם אלטר אגו של קייט בתקופת השבי? מישהי שהיתה קשורה לעבר של מרטין?
וכמובן מתי בדיוק ואיך התרחשה החטיפה עצמה.

didalf

Well-known member
העוקץ עונה חדשה פרקים 1-2 + עונות ישנות

אז בסוף ראיתי את כל הש"ח ביס ועכשיו הגיע הזמן לעונה החדשה.

היה ברור שנייט מת כי השחקן לא משתתף כי סיבות מבאסות אבל אוי זה היה לי עצוב יותר משציפיתי. לראות את סופי לבדה בבית, ואז הסמסים מקבוצה, ואז כולם בבית קברות. אשכרה ירדה לי דמעה. זה עצוב במיוחד אחרי שראיתי שוב את הכל ונזכרתי כמה אני אוהבת את הדינמיקה המשפחתית שלהם וכמה סופי ונייט זוג מהמם וכמה אני אוהבת אותם ביחד|מאוהב| ובפרק האחרון הוא הציע לה נישואים. ועכשיו הוא מת והיא שבורה הם כ"כ אהבו אחד את השניה;-( אוףףףף למה שחקנים הם קקות ולא הדמוית שלהם???
כל אזכור לנייט או לפעם עשה אותי רגשנית קצת.
לפחות פרקר והרדיסון עדיין ביחד|לב|

נורא מוזר לראות אותם עכשוויים. עם טכנולוגיה וביגוד ולאדעת נראה שיש יותר תקציב נגיד הבית של סופי ממש יפה. וכאילו עבר כולה עשור אבל מה שהיה להם אז נראה הרבה יותר ישן.
הדינימיקה ביניהם והדמויות לרגעים זה מרגיש כמו פעם ולרגעים משהו טיפה חורק. פרקר נראית רע יותר מידי ניתוחים:-( היא לצערי זאת שמשהו בה מרגיש הכי OFF. כנראה ההתנהגות הילדותית החמודה שפחות מתאימה לפרצוף החדש שלה. אליוט וסופי גבולי אבל רואים קצת סיליקון והרדיסון עדיין סבבה אבל טוב הוא הכי צעיר גם ככה.

המזימות עצמן עדיין מהנות. האיש החדש נראה בסדר. רק מקווה שלא ישדכו אותו עם סופי אני לא מוכנה לזה עדיין!
וגם אחות של הרדיסון נראית חמודה. רק רגע מה זה שהוא נוסע לסרי לנקה??? ולמה הוא מופיע בקרדיטים ככוכב אורח מיוחד ולא בקאסט הקבוע?? מספיק לקחתם לי את נייט אל תקחו גם את הרדיסון!!!!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הסדרה מסקרנת ועשויה לא רע.
אני בשלב זה לגמרי מאמינה לג'נט שהיא לא ראתה את קייט שם ואופתע אם כן. אבל יחד עם זה גם מאמינה שג'נט עדיין מסתירה משהו שאני כצופה עוד לא יודעת. מן הסתם את האמת המלאה נגלה רק בפרק האחרון כמו תמיד בסדרות האלה.
האמת שהתיאוריה שלי מסביבות פרק 3 או 4 זה שאמא של קייט היא זאת שראתה אותה שם והפקירה אותה, כי היה לה נוח יותר בחיים בלעדיה במיוחד אחרי שהיא ידעה על הרומן שלה. אבל זה תיאוריה קיצונית אז לא יודעת.
בכל אופן ידוע שקייט משקרת בקשר למשהו, כי היא כתבה את זה בצ'אט, אז נראה אם אחותה החורגת תצליח להוציא ממנה ככה את האמת.
בכל מקרה שאלות אחרות שיש לי כרגע (לא מבקשת תשובות, הולכת לצפות הערב ומחר בעצמי בפרקים האחרונים) -
מה קרה בסוף עם בן (החבר של וינסנט), ומי זאת אנאבל? האם אלטר אגו של קייט בתקופת השבי? מישהי שהיתה קשורה לעבר של מרטין?
וכמובן מתי בדיוק ואיך התרחשה החטיפה עצמה.
אני שמח שנכנסת לסדרה הזאת באותה מידה שאני נכנסתי אליה.
מאוד מסתורי ובאמת עשוי טוב.

אולי עכשיו אנשים נוספים יסכימו לנסות.

Lhuna3

Well-known member
ממליצה על הסדרה, סדרת מתח טובה.
(ולא לקרוא הלאה אם יש סיכוי שתצפו)

אחרי הכל עולה לי השאלה, בהתחשב בכל האזהרות טריגר בעניין ה-grooming שבתחילת הפרקים ובדברי הפסיכולוגית... האם הסדרה באמת טוענת שזה מה שהוא עשה, גם אחרי שאנו יודעים מה בדיוק קרה?
אני לא באה להפחית מהחומרה של מה שהוא עשה כמובן, אבל זה מוזר לי אם הטענה היא שהוא "טיפח" והכין אותה מנטלית לזה עוד מלפני ה"חטיפה" לכאורה, כי זה נראה ברור שבסופו של דבר זה קרה בלי שהוא תכנן את זה בכלל. אפשר להגיד שהוא כנראה חשק בה ועורר בה אמון מתוך כוונות אולי לפתח יחסים אסורים באופן כלשהו, אבל כל הסיפור שהיא נסגרה אצלו בבית התגלגל מתוך הסתבכות שהוא לא ציפה שתקרה בכלל, זה ברור שלא היו לו תוכניות מראש לחטוף או לכלוא אותה.

חוץ מזה, זה הסיפור הבדיוני שהכי מרגיש בסוף כמו מבוסס על סיפור אמיתי למרות שהוא לא (הייתי חייבת לבדוק בגוגל וממש הופתעתי שלא, כי משום מה זה ממש נשמע כמו סיפור שהיה קורה באמת איפשהו בארה"ב, אני מתכוונת לסיפור של קייט ומרטין, פחות לסיפור של ג'נט).

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ממליצה על הסדרה, סדרת מתח טובה.
(ולא לקרוא הלאה אם יש סיכוי שתצפו)

אחרי הכל עולה לי השאלה, בהתחשב בכל האזהרות טריגר בעניין ה-grooming שבתחילת הפרקים ובדברי הפסיכולוגית... האם הסדרה באמת טוענת שזה מה שהוא עשה, גם אחרי שאנו יודעים מה בדיוק קרה?
אני לא באה להפחית מהחומרה של מה שהוא עשה כמובן, אבל זה מוזר לי אם הטענה היא שהוא "טיפח" והכין אותה מנטלית לזה עוד מלפני ה"חטיפה" לכאורה, כי זה נראה ברור שבסופו של דבר זה קרה בלי שהוא תכנן את זה בכלל. אפשר להגיד שהוא כנראה חשק בה ועורר בה אמון מתוך כוונות אולי לפתח יחסים אסורים באופן כלשהו, אבל כל הסיפור שהיא נסגרה אצלו בבית התגלגל מתוך הסתבכות שהוא לא ציפה שתקרה בכלל, זה ברור שלא היו לו תוכניות מראש לחטוף או לכלוא אותה.

חוץ מזה, זה הסיפור הבדיוני שהכי מרגיש בסוף כמו מבוסס על סיפור אמיתי למרות שהוא לא (הייתי חייבת לבדוק בגוגל וממש הופתעתי שלא, כי משום מה זה ממש נשמע כמו סיפור שהיה קורה באמת איפשהו בארה"ב, אני מתכוונת לסיפור של קייט ומרטין, פחות לסיפור של ג'נט).
כן כן תראו

נראה לי שהעניין הוא פשוט שבמשך חלק גדול מהעונה אנחנו חשבנו שהgrooming זה איך שהוא חטף אותה כי דיברו על הgrooming וידענו שהיא נחטפה. אבל למעשה העניין הוא שהgrooming זה זה שהוא גרם לה לחשוב שזה הגיוני שהיא תהיה איתו ברומן (ועוד לגרום לכך שהיא תחשוב שהוא מתנגד לזה בהתחלה).
נכון שהוא לא יכול היה לתכנן שהוא יוכל ללכוד אותה במרתף. הוא גם לא יכל להיות בטוח במשך חצי שנה שהיא לא תצא מיוזמתה - ובעצם היא עשתה את זה פעם אחת לפחות והוא לא ידע. הוא אפילו לא יכל לתכנן שהיא תבוא אליו בשלב מסויים אחרי שהיא "בורחת" מהבית ותחליט שהיא רוצה לישון אצלו. אבל העניין הוא שהוא כן גרם לכך שהיא נמשכה אליו וחשבה שזה הגיוני לחיות איתו אחרי שהיא הגיעה.
זה שהוא בכלל נתן לה להשאר בבית שלו (ושכב איתה) ונתן לשאר העולם לחשוב שהיא נעלמה זה נורא מספיק, אפילו שהוא לא תכנן את זה מראש.

מה חשבת על זה שבסוף מי שראתה את קייט הייתה מאלורי? ומה חשבת על זה שהיא סלחה לה על זה מיד? נכון שהיה למאלורי באמת הסבר סביר בעיקרון לכך שהיא לא חשבה היא נחטפה (היא ראתה אותה חופשיה), אבל קייט פשוט קיבלה את זה מיד. בעוד שעל אותו דבר היא רדפה אחרי ג'נט בלי לתת לה הזדמנות להסביר את עצמה.

באופן כללי קייט מתנצלת בסוף לג'נט, אבל זה לא מפצה ממש על כך שהיא הרסה לה את החיים למשך שנה שלמה.

ומה חשבת על הגילוי בסוף שג'נט בעצם כן גילתה שקייט מוחזקת בבית נגד רצונה זמן מה מאוחר יותר? זה קצת הרגיש כמו תוספת שאולי מיותרת. כי אחרי כל העניין שבסוף גילינו שקייט טעתה אז מתברר בסוף שג'נט כן מרושעת שנתנה לה להשאר בשבי - אם כי זה באמת מתאים מהבחינה שג'נט מרגישה מרושעת בהרבה חלקים.

Lhuna3

Well-known member
נכון שהוא לא יכול היה לתכנן שהוא יוכל ללכוד אותה במרתף. הוא גם לא יכל להיות בטוח במשך חצי שנה שהיא לא תצא מיוזמתה - ובעצם היא עשתה את זה פעם אחת לפחות והוא לא ידע.
הוא ידע, הוא שאל אותה על זה אחרי זה, זה הרגע שהיא התחילה לפחד ממנו.

הוא אפילו לא יכל לתכנן שהיא תבוא אליו בשלב מסויים אחרי שהיא "בורחת" מהבית ותחליט שהיא רוצה לישון אצלו. אבל העניין הוא שהוא כן גרם לכך שהיא נמשכה אליו וחשבה שזה הגיוני לחיות איתו אחרי שהיא הגיעה.
אוקיי אבל אם לא היה תכנון שלו לזה מראש אני לא בטוחה שזה יכול להקרא grooming. אני גם לא יודעת אם ניתן להאשים ב"גרם לכך שהיא נמשכה אליו". הוא גבר שנראה טוב למדי, צעיר יחסית אך גם מבוגר יחסית אליהן, ובתפקיד סמכות. יהיו נערות שימשכו לגבר כזה, הרבה אפילו, מה שלא יעשה. זו המציאות. ניתן לטעון שהוא יכול היה לשמור קצת יותר על דיסטנס באינטראקציות שהיו ביניהן לפני כן, אבל לא ראיתי שם משהו שאני יכולה להגיד שהוא תכנן או אשם בו ממש.
כמובן הכוונה לפני אותו רגע שבו הוא החליט ביום שאחרי הלילה הראשון להמשיך להחביא אותה אצלו כדי לא להסתבך.
שוב - כל זה לא מוריד מחומרת המעשה שלו ולא בא להגן עליו, אבל אני אוהבת שיש דיוק בהאשמות.
ובאותו הקשר (שלא נובע מזה שאני מקלה בפשע הפסיכופאטי שלו) אני אגיד שמישהו בסדרה גם זרק לגביו אח"כ את המילה פדופיל, שזו טעות שעושים הרבה ובאופן מזיק בעיני בצורה דומה לנזק של האובר-שימוש השגוי במילה אנטישמיות, כלומר כשאומרים את זה על מישהו שהוא לא, אז מוזילים את המשמעות של זה והופכים את למשהו פחות נורא.
לשכב עם בת 16 זה לא פדופיליה.
מה חשבת על זה שבסוף מי שראתה את קייט הייתה מאלורי?
בפרקים האחרונים עם החברות הקרובה שלהן התחלתי לחשוד גם במאלורי, אז זה לא בא בהפתעה גדולה.
ומה חשבת על זה שהיא סלחה לה על זה מיד? נכון שהיה למאלורי באמת הסבר סביר בעיקרון לכך שהיא לא חשבה היא נחטפה (היא ראתה אותה חופשיה), אבל קייט פשוט קיבלה את זה מיד. בעוד שעל אותו דבר היא רדפה אחרי ג'נט בלי לתת לה הזדמנות להסביר את עצמה.
כמו שכתבת, היה לה הסבר, מאוד הגיוני אפילו, אז אני שמחתי שקייט סלחה לה. למרות שמאלורי היתה באמת מעצבנת קצת ביחסים שלה עם וינסנט וג'נט, עם קייט היתה לה חברות יפה בעיני.
לג'נט היא אכן עשתה עוול גדול ואני מניחה שזה בגלל שהיא קינאה וכעסה על כך שהיא "גנבה" לכאורה את החיים שלה, את החבר, החברות והסטטוס החברתי.
באופן כללי קייט מתנצלת בסוף לג'נט, אבל זה לא מפצה ממש על כך שהיא הרסה לה את החיים למשך שנה שלמה.
נכון.
ומה חשבת על הגילוי בסוף שג'נט בעצם כן גילתה שקייט מוחזקת בבית נגד רצונה זמן מה מאוחר יותר? זה קצת הרגיש כמו תוספת שאולי מיותרת.
כן, גם לי זה הרגיש לא קשור ומיותר, בחרתי להתייחס לזה כמו בדיחה/קריצה קטנה של היוצרים לסיום ובתור כזה זה קצת שעשע אותי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
הוא ידע, הוא שאל אותה על זה אחרי זה, זה הרגע שהיא התחילה לפחד ממנו.
אני התכוונתי שהיא עזבה את הבית בלי שהוא ידע שהיא יצאה עד אחרי זה. העניין הוא שלא היה שום דבר שמנע ממנה באותו ערב להכנס לבית שלה והכל היה מסתיים כנראה.
אוקיי אבל אם לא היה תכנון שלו לזה מראש אני לא בטוחה שזה יכול להקרא grooming. אני גם לא יודעת אם ניתן להאשים ב"גרם לכך שהיא נמשכה אליו". הוא גבר שנראה טוב למדי, צעיר יחסית אך גם מבוגר יחסית אליהן, ובתפקיד סמכות. יהיו נערות שימשכו לגבר כזה, הרבה אפילו, מה שלא יעשה. זו המציאות. ניתן לטעון שהוא יכול היה לשמור קצת יותר על דיסטנס באינטראקציות שהיו ביניהן לפני כן, אבל לא ראיתי שם משהו שאני יכולה להגיד שהוא תכנן או אשם בו ממש.
כמובן הכוונה לפני אותו רגע שבו הוא החליט ביום שאחרי הלילה הראשון להמשיך להחביא אותה אצלו כדי לא להסתבך.
שוב - כל זה לא מוריד מחומרת המעשה שלו ולא בא להגן עליו, אבל אני אוהבת שיש דיוק בהאשמות.
קודם כל תראי זה לא שאני מבין גדול במה זה grooming, או ההגדרות של זה.
אוקי "גרם לכך שהיא נמשכה אליו" זה באמת תיאור לא טוב. כלומר זה לא שהואו אשם אם הוא אפילו עושה מאמץ להראות טוב יותר או אפילו אם הוא היה לובש משהו שיכול להחשב כמפתה (שאפילו אז זה לא דבר רע) (זה משהו שכביכול היה אפשר לטעון על מורה במצב הפוך שמתלבשת באופן "לא צנוע" ואז אפשר לטעון שהיא גורמת לתלמידים צעירים לחשוק בה).
מה שאני מדבר עליו זה באמת הדיסטנס. הוא נתן לה להתקרב אליו קצת יותר מידי. האמת שכבר עבר זמן מאז שראיתי אז אני לא זוכר בדיוק מה היה לפני הלילה שהיא הגיע אליו - אני חושב שהם ישבו בלילה והסתכלו על כוכבים יחד. אבל אני מניח שבאמת לא היה שום דבר מעבר לשבירת גבולות קטנה מאוד.
אבל אז זה שהוא נתן לה לישון אצלו בבית כבר היה מעבר למה שהיה נאות לעשות. וכל דבר החל מהבוקר לאחר מכן זה כבר לחלוטין די נוראי. אני מניח שזה נקרא grooming כי הוא נתן לה לעשות כל צעד כאילו זה לא הרצון שלו. כלומר בעצם זה שהוא לא שם לזה סטופ הוא גרם לזה לקרות.

אבל גם באמת זה בעייתי.
אני לא בטוח מה היה קורה אם היא פשוט הייתה חוזרת הבייתה אחרי חצי שנה ומספרת על מה שהיא עשתה. היו עוצרים אותו על משכב עם קטינה, אבל זה לא שאפשר לומר שהוא חטף אותה לפני זה. וזה באמת די בלתי אפשרי להוכיח שהוא גרם לכך שהיא תשאר איתו.

ובאותו הקשר (שלא נובע מזה שאני מקלה בפשע הפסיכופאטי שלו) אני אגיד שמישהו בסדרה גם זרק לגביו אח"כ את המילה פדופיל, שזו טעות שעושים הרבה ובאופן מזיק בעיני בצורה דומה לנזק של האובר-שימוש השגוי במילה אנטישמיות, כלומר כשאומרים את זה על מישהו שהוא לא, אז מוזילים את המשמעות של זה והופכים את למשהו פחות נורא.
לשכב עם בת 16 זה לא פדופיליה.
האמת שאני לא יודע מה ההגדרה של פדופיל.
*רק שאנשים כאן טוענים שטום הולנד צעיר מידי בשבילי רק בגלל שהוא עדיין נראה בן 18.
כמו שכתבת, היה לה הסבר, מאוד הגיוני אפילו, אז אני שמחתי שקייט סלחה לה. למרות שמאלורי היתה באמת מעצבנת קצת ביחסים שלה עם וינסנט וג'נט, עם קייט היתה לה חברות יפה בעיני.
לג'נט היא אכן עשתה עוול גדול ואני מניחה שזה בגלל שהיא קינאה וכעסה על כך שהיא "גנבה" לכאורה את החיים שלה, את החבר, החברות והסטטוס החברתי.
העניין הוא שכל הטענה שג'נט גנבה לה את החיים הייתה מגוחכת. זה ממש הרגיז אותי.
עוד משהו זה אני תוהה אם מאלורי ידעה כל הזמן הזה שהזיכרון של קייט שהיא ראתה את ג'נט היה בעצם שהיא ראתה אותו. כי אז זה אומר שקייט לפחות חשבה שג'נט באמת אשמה, אבל מאלורי נתנה לקייט להרוס את החיים של ג'נט בלי לומר כלום רק כי היא שנאה אותה מסיבות קטנוניות.
אבל באופן כללי כל הדמויות יוצאות די רע מהסדרה.
כלומר כולם חוץ מוינסנט שהוא מלאך טהור.

Lhuna3

Well-known member
אני לא בטוח מה היה קורה אם היא פשוט הייתה חוזרת הבייתה אחרי חצי שנה ומספרת על מה שהיא עשתה. היו עוצרים אותו על משכב עם קטינה, אבל זה לא שאפשר לומר שהוא חטף אותה לפני זה. וזה באמת די בלתי אפשרי להוכיח שהוא גרם לכך שהיא תשאר איתו.
לא בדקתי לגבי טקסס, אבל בישראל 16 זה גיל ההסכמה, אז על משכב עם קטינה לא חושבת שאפשר היה לעצור אותו. אבל יש הקטע של יחסי מרות כיוון שהוא היה סגן המנהל שלה, אז אני מניחה שעל זה הוא היה נשפט איכשהו, או שלפחות ההורים שלה היו משכנעים אותה לתבוע אותו על זה (למרות שהיא לא היתה רוצה).
וללא ספק שהוא היה מואשם ובצדק על כך שהוא הסתיר נערה "נעדרת".
אבל אז זה שהוא נתן לה לישון אצלו בבית כבר היה מעבר למה שהיה נאות לעשות. וכל דבר החל מהבוקר לאחר מכן זה כבר לחלוטין די נוראי. אני מניח שזה נקרא grooming כי הוא נתן לה לעשות כל צעד כאילו זה לא הרצון שלו. כלומר בעצם זה שהוא לא שם לזה סטופ הוא גרם לזה לקרות.
אני לא מרגישה נוחות עם "בעצם זה שהוא לא שם לזה סטופ הוא גרם לזה לקרות".

בת 16 זה לא בובה על חוט, זה גם לא ילדה קטנה, זה נחשב מבחינה חוקית "קטינה" ברוב התרבות המערבית אבל זה די שרירותי, ובין אם היא היתה בוגרת בנפשה מספיק או לא, היא הבינה היטב מה קורה, היא ידעה שהמשטרה והמשפחה שלה מחפשים אותה, היא היתה חופשיה לצאת מהבית, היא היתה מאוהבת (גם אם זה מסיבות פסיכולוגיות דפוקות, זה יכול להיות המצב בהרבה מקרים) ונהנתה מהמצב עד לשלב די מאוחר.
היו אמנם שני דברים שערפלו את שיקול דעתה בעניין: אחד זה המשבר ביחסים עם אמא שלה (וזה כמובן גם לא עזר כשהיא יצאה וראתה אותם צוחקים בלעדיה ופרשה את זה באופן שגוי), והשני זה העונש שצפוי היה לו "באשמתה" אם היא היתה יוצאת והיו מגלים, שעל זה אפשר להגיד שהוא שכנע אותה שזו סיבה להשאר אצלו, אבל זה נבע באמת מפחד שלו שחייו הולכים להיהרס. זה לא הצדקה, זה לא היה דבר נכון לעשות, זה דבר נוראי, אבל זה נבע מפחד די אנושי שלו על חייו ולא מתוך איזו תוכנית מחושבת וזדונית.

אז מבחינתי, יש את הדבר שברור לי שהוא אשם בו, זה פשע מחריד, ובגינו הוא בעיני בגדר פסיכופאט מסוכן וצריך היה להרקב בכלא לכל חייו אם היה נתפס חי: הוא כלא בן אדם במרתף שלו למשך שבועות. זה מספיק לי.
כל מה שקרה לפני זה מרגע שהיא הגיעה אליו הביתה (ולפני), לרובו המוחלט גם היא אחראית. פחות ממנו, נכון, הוא המבוגר האחראי, אבל עדיין.

האמת שאני לא יודע מה ההגדרה של פדופיל.
זה משיכה מינית לילדים/ות עד גיל 11 או 12 נדמה לי, בעקרון לגוף של ילד/ה, שלפני ההתבגרות המינית.
לרוב הנערות בנות ה-16, ובטח לקייט, יש לחלוטין גוף של אישה.
מימוש של פדופיליה זה פשע באמת באמת נוראי כי זה סקס עם ילד/ה שלא באמת מבינים מה זה סקס ולא מבינים מה עושים להם ואי אפשר להסכים למשהו שאתה לא מבין אותו בכלל.
בני 16 יודעים מצוין מה זה סקס, לא לכולם יש בגרות רגשית שאנחנו מחשיבים כמספיקה בשביל לעשות את זה, אבל מבחינה מינית הם התבגרו, הם מבינים מה זה והם לרוב גם רוצים את זה. והם גם מסוגלים לדעת ולהגיד מה הם רוצים וכוח ה"סמכות" של מבוגר עליהם הוא הרבה פחות טוטאלי מזה שיש על ילד. אז סקס עם בני/ות 16, כמובן כשזה בהסכמה, לא תוך ניצול של יחסי מרות וכולי, אפילו אם בנסיבות שאפשר להחשיב כמניפוטיביות או נצלניות ולא מוסריות - זה לא מתקרב לרמת הפשע של פדופיליה.
לכן אני לא אוהבת שקוראים לזה ככה. זה מוזיל את המילה.

העניין הוא שכל הטענה שג'נט גנבה לה את החיים הייתה מגוחכת. זה ממש הרגיז אותי.
לא הרגיז אותי, אבל מסכימה שזה מגוחך.
עוד משהו זה אני תוהה אם מאלורי ידעה כל הזמן הזה שהזיכרון של קייט שהיא ראתה את ג'נט היה בעצם שהיא ראתה אותו. כי אז זה אומר שקייט לפחות חשבה שג'נט באמת אשמה, אבל מאלורי נתנה לקייט להרוס את החיים של ג'נט בלי לומר כלום רק כי היא שנאה אותה מסיבות קטנוניות.
וואלה לא חשבתי על זה...
כלומר כולם חוץ מוינסנט שהוא מלאך טהור.
נכון.
(אבל גם דרק היה סבבה נראה לי)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
השני זה העונש שצפוי היה לו "באשמתה" אם היא היתה יוצאת והיו מגלים, שעל זה אפשר להגיד שהוא שכנע אותה שזו סיבה להשאר אצלו, אבל זה נבע באמת מפחד שלו שחייו הולכים להיהרס. זה לא הצדקה, זה לא היה דבר נכון לעשות, זה דבר נוראי, אבל זה נבע מפחד די אנושי שלו על חייו ולא מתוך איזו תוכנית מחושבת וזדונית.
אז זה הבדל בינינו - אני לחלוטין חושב שהוא השתמש בזה בתור תירוץ. הוא פחד שיגלו שהיא נמצאת אצלו כי זה יהרוס את זה שהיא אצלו ותחת השפעתו. לדעתי זה היה לחלוטין מחושב כשהוא השתמש בזה בתור תירוץ.
גם סך הכל מה הבעיה הייתה שהיא תעזוב ותספר להם שהיא ישנה מתחת לעץ? היא אולי צריכה ללכלך את הבגדים שלה, אבל זה הכל. היא גם יכלה לא לספר להם איפה היא ישנה ואז ההורים היו חושדים בחבר שלה או החברות שלה אבל לא היו יכולים להוכיח. החברות אפילו היו בטח מסכימות לשקר ולומר שהיא הייתה אצל אחת מהן.
(אבל גם דרק היה סבבה נראה לי)
אבל דרק נתן לוינסנט להיות לבד במשך שנה.
אגב, מאוד שמחתי כשג'יימי גרם לדרק לחזור אל וינסנט ובעצם הבהיר שהוא ידע שהם בקשר והוא בסדר עם זה.

*אגב, משהו די מטריד זה שהסדרה חודשה לעונה שניה. כלומר זה בסדר אם זאת תהיה עלילה שונה לחלוטין, כי נראה לי גרוע אם ינסו להמשיך את העלילה. (למרות שיש דברים שמעניין אותי איך ימשכו הלאה)

Lhuna3

Well-known member
גם סך הכל מה הבעיה הייתה שהיא תעזוב ותספר להם שהיא ישנה מתחת לעץ? היא אולי צריכה ללכלך את הבגדים שלה, אבל זה הכל. היא גם יכלה לא לספר להם איפה היא ישנה ואז ההורים היו חושדים בחבר שלה או החברות שלה אבל לא היו יכולים להוכיח. החברות אפילו היו בטח מסכימות לשקר ולומר שהיא הייתה אצל אחת מהן.
אחרי לילה אחד זה עוד לא היתה בעיה גדולה באמת, למרות שאני כן יכולה להבין שהוא פחד לסמוך עליה שהיא לא תגלה.
אחרי שעבר כבר זמן, אני גם הייתי מהמרת שהיו מגלים את האמת אם היא היה יוצאת ומנסה למכור איזה המצאה.
אבל דרק נתן לוינסנט להיות לבד במשך שנה.
אגב, מאוד שמחתי כשג'יימי גרם לדרק לחזור אל וינסנט ובעצם הבהיר שהוא ידע שהם בקשר והוא בסדר עם זה.
רגע, דרק זה האח של ג'נט, לא?
נראה לי שאתה מדבר על החבר של וינסנט (מייקל? ראיתי רק אתמול אבל כבר שכחתי שמות קצת)
בכל אופן אני התכוונתי לאח של ג'נט שהוא סבבה.
*אגב, משהו די מטריד זה שהסדרה חודשה לעונה שניה. כלומר זה בסדר אם זאת תהיה עלילה שונה לחלוטין, כי נראה לי גרוע אם ינסו להמשיך את העלילה. (למרות שיש דברים שמעניין אותי איך ימשכו הלאה)
אויש, באמת? לגמרי אין בזה צורך... אבל כן אני מניחה שגם אני לפחות אבדוק אותה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
רגע, דרק זה האח של ג'נט, לא?
נראה לי שאתה מדבר על החבר של וינסנט (מייקל? ראיתי רק אתמול אבל כבר שכחתי שמות קצת)
בכל אופן אני התכוונתי לאח של ג'נט שהוא סבבה.
אה שכחתי לחלוטין מהקיום של אח של ג'נט. חשבתי שאת מדברת על בן, החבר של וינסנט
אחרי לילה אחד זה עוד לא היתה בעיה גדולה באמת, למרות שאני כן יכולה להבין שהוא פחד לסמוך עליה שהיא לא תגלה.
אחרי שעבר כבר זמן, אני גם הייתי מהמרת שהיו מגלים את האמת אם היא היה יוצאת ומנסה למכור איזה המצאה.
אז מתי את חושבת שהוא פחד נורא שזה יהרוס את החיים שלו?
כי איכשהו כשהוא נתן לה לישון אצלו בלילה השני אז כנראה הפחד שזה יהרוס לו את החיים לא היה כל כך גדול כי אחרת הוא היה אומר לה לעזוב.
לי זה נראה ברור מאוד שזאת מניפולציה מצידו.
כמו גם שזה מניפולטיבי מצידו שהוא לא מסביר לה שכדאי שהיא תחזור להורים שלה ותנסה ליישר דברים. לנערה בת 16 ריב עם ההורים יכול להרגיש כמו סוף העולם. אדם מבוגר (והרבה פעמים כל אדם מהצד) יכול להבין שזה לא ושאפשר לדבר על דברים.

בעתיד תישמעו כמו הזקנים שמצטדקים שפעם היה לגיטימי לצבוט לחיילות בישבן.
העתיד הזה יהיה שלי ואתם תבכו ותתחננו שלא ישפטו אתכם בסטנדרטים של תקופה שבה כבר לא מקובל להגן על אנטישמים וסוטים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בעתיד תישמעו כמו הזקנים שמצטדקים שפעם היה לגיטימי לצבוט לחיילות בישבן.
העתיד הזה יהיה שלי ואתם תבכו ותתחננו שלא ישפטו אתכם בסטנדרטים של תקופה שבה כבר לא מקובל להגן על אנטישמים וסוטים.
מאיה, אני מצטער שאני כותב כאן בפומבי אבל משום מה אין לי אופציה לכתוב לך הודעה פרטית.
כבר מחקתי לך שתי הודעות היום וערכתי את השלישית מתוך תקווה שזה יהיה לך מספיק.
אני לא מוכן שיהיו בפורום הזה השתלחויות זה בזה לגבי דעות שונות.
מי שרוצה יכול לכתוב שהוא לא מסכים עם הדעות של מישהו אחר, אבל לא מאופן שמשתלח באדם האחר.
מבחינתי לומר למישהו שהוא מבחיל נחשב להשתלחות מיותרת.

כמוצא אחרון יש לי אופציה לחסום משתמש לתקופת זמן אבל אני מעדיף מאוד לא לעשות את זה.

למעלה