דיוני סדרות #24

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

nerdkey treky

Active member
ניסיתי את ברידג'רטון, הסדרה הראשונה של שונדה במסגרת עסקת המיליונים עם נטפליקס. לא ממש אהבתי את זה, ראיתי סיפורים דומים לזה בתקופה מודרנית (אחת שיודעת) ובתקופה קצת פחות מודרנית (דאונטון אבי). להוסיף ישבנים וקללות לא הופך את זה למיוחד, אלא מטופש. זה היה די משעמם, היה חסר לי הרציחות כמו ב HOW TO GET AWAY FROM MURDER או אסון כלשהו כמו ב- STATION 19 אז ויתרתי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי אז נכנעתי ליצרים שטחיים יותר שלי וצפיתי בסדרה ברידג'רטון (Bridgerton) ביומיים האחרונים.
בנתיים ראיתי שתי פרקים ואני די נהנה. אם כי אם תגידו לי עכשיו שאני לא יכול להמשיך אני לא אכעס. אולי אפילו אני ארגיש קצת הקלה כי הסדרה היא מסוג הדברים שמושכים אותך פנימה ואתה לא יכול לעזוב.
אז כמו שהבנתי מהטריילר הסדרה מתארת את החברה הגבוהה של לונדון במאה ה19. רק שבמקום שכל האצילים לבנים חלק גדול מהם שחורים (וייתכן שמקצתם עוד גזעים).
והעלילה דומה באופן מחשיד לעלילה של גוסיפ גירל - בכך שלאורך הסדרה יש קריינות של עיתונאית רכילות שכותבת על חייהם של בני האצולה, בעיקר ענייני רומנטיקה. כמו בגוסיפ גירל אף לא לא יודע מי היא אך הרבה מהדמויות מעוצבנות עליה. (ג'ולי אנדרוז עושה את הקריינות)
זאת סדרה של שונדה ריימס והפעם הראשונה שאני מחזיק בסדרה של שונדה ליותר משני פרקים.
*אגב, רק עכשיו גיליתי שהסדרה מבוססת על סדרת ספרים (אבל איזו סדרה לא בימיינו?)

הדבר שהכי הפתיע אותי זה כשבשלב מסוים בשיחה בפרק 4 יש פתאום לראשונה התייחסות לצבע עור.
עד השלב הז אני הנחתי או שהסדרה מתרחשת בעולם מקביל שבו לצבע עור אף פעם לא הייתה משמעות. או (ויותר הנחתי לכיוון הזה) שזה כמו המילטון - כלומר שכל הדמויות אמורות להיות לבנות, אבל את חלקם משחקים שחקנים שהם לא לבנים.
אבל פתאום במשפט אחד מתגלה שבעבר הייתה בחברה שלהם מחלוקת בגלל צבע עור, אבל זה השתנה כאשר המלך התאהב באישה שחורה. וזה גרם לשינוי נרחב בחברה. לא לחלוטין ברור, אבל מרומז שמדובר במלך והמלכה הנוכחיים. זה במיוחד נשמע לא הגיוני כי איך בזמן קצר כל כך יווצר הבדל כל כך גדול. ואיך יווצרו כל כך הרבה בתי אצולה של משפחות לא לבנות?
זה ממש מרגיש כמו טעות בתסריט. אבל נראה אם יתייחסו לזה שוב בהמשך.

חוץ מזה עלילה רומנטית חמודה אם כי לרוב צפויה - כלומר היה ברור שהמזימה של דפנה וסיימון תוביל לכך שהם יתאהבו באמת.
כרגע היא החליטה שהם יתחתנו למרות שהוא אומר לה שלא יהיו להם ילדים.
אהבתי את זה שיצרו אלמנט משמעותי לגבי הסיבה שהוא לא רוצה ילדים - זה שזאת הנקמה הגדולה שלו באביו - השבועה שהוא עשה על מותו, שלא יהיה המשך למשפחה. זה יותר מעניין מאשר סתם מישהו שמפחד מאחריות או משהו כזה.
אבל אני מניח שהיא תשכנע אותו לעשות ילדים בכל זאת, אני מקווה שזה לפחות יהיה באופן מסקרן ולא פשוט "אוקי, אבא שלי מת ולא באמת יידע ששם המשפחה ימשך".

חוץ מזה חלק מהסיפורים נחמדים יותר וחלק פחות. פחות אכפת לי מהמשפחה של השכנים, אם כי אני מקווה לטוב בשביל פנלופה ושקולין יתאהב בה בסופו של דבר.
הבת ה"פמניסטית" קצת מעצבנת, אבל אני כן מקווה שהיא תמצא מקום בחיים שלא ישען על נישואים.
הסדרה מצליחה להיות ביקורתית על מעמד האישה בתקופה על ידי הסיפור של דפנה שמקבלת את זה שיש רק החלטה אחת בחיים שעליה ישענו החיים שלה ומנסה לשלוט בה כמה שאפשר.

אי אפשר לא לציין את הסצנה בסדרה שבה סיימון מסביר לדפנה כיצד לאונן. גם בסדרה מודרנית דבר כזה יהיה מאוד מאוד חריג. אבל הקיום שלה כנראה נובע דווקא מזה שהסדרה הזאת מתרחשת בתקופה כל כך שמרנית - כי אף אחד חוץ מסיימון לא מעז לדבר על זה.

dilia snake

Well-known member
אוקי אז נכנעתי ליצרים שטחיים יותר שלי וצפיתי בסדרה ברידג'רטון (Bridgerton) ביומיים האחרונים.
אם זה היה של יוצר אחר הייתי מנסה, אבל עוד לא נתקלתי בסדרה של שונדה ריימס שלא עשתה לי חשק בשלב מסוים לקחת רובה ולירות בכול הדמויות.

nerdkey treky

Active member
הקטע עם השחורים בסדרה בלבל אותי מאוד, אז הלכתי לבדוק את נושא העבדות בבריטניה שפחות מוכר לי. לפי ויקיפדיה, עבדות הייתה בבריטניה עד 1800 פלוס מינוס או משהו כזה. לאחר מכן הם התערבבו, אבל אני מתאר לעצמי שאנשים עצילים שחורים לא היו נפוצים, אם בכלל. זו הבעיה לאנשים שפחות מכירים היסטוריה, מראים לי דבר כזה ואני חושב שזה באמת קרה בעבר. קצת מזכיר לי את התלונות של השחורים בנוגע לתיאור שוטרים בסדרות משטרה, אנשים חושבים שככה שוטרים באמת מתנהגים במציאות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אם זה היה של יוצר אחר הייתי מנסה, אבל עוד לא נתקלתי בסדרה של שונדה ריימס שלא עשתה לי חשק בשלב מסוים לקחת רובה ולירות בכול הדמויות.
אני לא נתקלתי בסדרה שלא גרמה לי לרצות לירות בדמויות על הפרק הראשון.
ובכל זאת ניסיתי. [את ברידג'רטון]
הקטע עם השחורים בסדרה[בריג'רטון] בלבל אותי מאוד, אז הלכתי לבדוק את נושא העבדות בבריטניה שפחות מוכר לי. לפי ויקיפדיה, עבדות הייתה בבריטניה עד 1800 פלוס מינוס או משהו כזה. לאחר מכן הם התערבבו, אבל אני מתאר לעצמי שאנשים עצילים שחורים לא היו נפוצים, אם בכלל. זו הבעיה לאנשים שפחות מכירים היסטוריה, מראים לי דבר כזה ואני חושב שזה באמת קרה בעבר. קצת מזכיר לי את התלונות של השחורים בנוגע לתיאור שוטרים בסדרות משטרה, אנשים חושבים שככה שוטרים באמת מתנהגים במציאות.
אוקי, אני יודע שלא כולם בקיאים בהיסטוריה אבל קשה לי לדמיין שמישהו יוכל להאמין שזה באמת מתאר את המציאות של המאה ה19.
זה אפילו לא שקשה להאמין שהיו אז משפחות אצולה שחורות, קשה להאמין שזה קיים היום באנגליה. רק במחצית השניה של מאה ה20 משהו כזה (נישואים של מישהו ממשפחת אצולה עם מישהו שחור] היה יכול לקרות בלי ליצור סקנדל גדול וזה עדיין בטח היה נחשב לסקנדל בגודל מסויים.
זה עדיין כיום נחשב היה לדי שוק כשהנסיך הארי התחתן עם מישהי שחורה.
ומילא אם היו רק רואים שם איזה אציל בריטי שחור אחד (שגם, ממש לא הגיוני), אבל אפילו המלכה שם שחורה {זה ספוילר לא ברמה גבוהה לסדרה ברידג'רטון]

dilia snake

Well-known member
באמת? בד"כ אני משתדלת לוותר לדמויות בפרק הראשון.

וחוץ מזה בד"כ לוקח לי כמה פרקים לרצות להרוג את כול הדמויות של שונדה ריימס.

אי אפשר לא לציין את הסצנה בסדרה שבה סיימון מסביר לדפנה כיצד לאונן. גם בסדרה מודרנית דבר כזה יהיה מאוד מאוד חריג. אבל הקיום שלה כנראה נובע דווקא מזה שהסדרה הזאת מתרחשת בתקופה כל כך שמרנית - כי אף אחד חוץ מסיימון לא מעז לדבר על זה
רק לומר שזאת היתה סצנה מצויינת ומאוד ארוטית למרות ששניהם לבושים ובאמצע הפארק.
עוד אני רוצה לומר שסיימון בהחלט אחד מהיותר שווים שנראו על המסך לאחרונה, רק בגללו שווה לראות את הסדרה !
אהבתי את הצבעוניות והארט של הכל. פשוט ממתק .
רק אחרי שהתחלתי הבנתי שזה בעצם מבוסס על סדרת ספרים שדי נדונה בהרחבה בקבוצות פייסבוק של סוגה רומנטית כך שהיו לי ספויילרים לבאות.
יש לי את 3 הספרים הראשונים ואני מתכוונת לקרוא ולראות עד כמה הסדרה היתה נאמנה לספר הראשון.
אסקפיזם מתוק לסגר.
דאונטאוןאבי זה לא ואבוי למי שינסה בכלל להשוות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
צפינו הסדרה הזו עד פרק 5 (או 6, אני כבר לא ממש בטוחה -
עד שלדפני הייתה הפלה)
)
זה בהחלט נראה כמו "אחת שיודעת" פגשה את "אחוזת דאנטון" אבל עם מערכות היחסים של "האנטמיה של גרי" - בקיצור כל מה שטוב ורע בסדרות שונדה והפעם עם תלבושות תקופתיות.
מצד שני זה מושך ומספיק מעניין כדי להעביר זמן בלי לחשוב יותר מידי (רק למה כל פרק הוא שעה??)

הליהוק של ג'ולי אנדרוז הוא גאוני. במיוחד לאור החשדות שלנו לגבי זהות הרכלנית.

הכי נהנתי לראות את ניקולה קולגן, שמאוד מאוד אהבתי ב"dairy girls" עושה תפקיד נהדר בתור פנלופי.

בקיצור - ממתק להעביר ערב, אחרי שהילדים הלכו לישון

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
צפינו הסדרה הזו עד פרק 5 (או 6, אני כבר לא ממש בטוחה -
עד שלדפני הייתה הפלה)
)
זה בהחלט נראה כמו "אחת שיודעת" פגשה את "אחוזת דאנטון" אבל עם מערכות היחסים של "האנטמיה של גרי" - בקיצור כל מה שטוב ורע בסדרות שונדה והפעם עם תלבושות תקופתיות.
מצד שני זה מושך ומספיק מעניין כדי להעביר זמן בלי לחשוב יותר מידי (רק למה כל פרק הוא שעה??)

הליהוק של ג'ולי אנדרוז הוא גאוני. במיוחד לאור החשדות שלנו לגבי זהות הרכלנית.

הכי נהנתי לראות את ניקולה קולגן, שמאוד מאוד אהבתי ב"dairy girls" עושה תפקיד נהדר בתור פנלופי.

בקיצור - ממתק להעביר ערב, אחרי שהילדים הלכו לישון
אחרי שהמשכנו צפייה בערב - מסתבר שהספויילר הוא בכלל לפרק 7.
ואחרי הסוף - אני עוד יותר מדגישה שהליהוק של ג'ולי אנדרוז כקול של הרכלנית הוא ליהוק מבריק

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

nerdkey treky

Active member

אוקי, אני יודע שלא כולם בקיאים בהיסטוריה אבל קשה לי לדמיין שמישהו יוכל להאמין שזה באמת מתאר את המציאות של המאה ה19.
זה אפילו לא שקשה להאמין שהיו אז משפחות אצולה שחורות, קשה להאמין שזה קיים היום באנגליה. רק במחצית השניה של מאה ה20 משהו כזה (נישואים של מישהו ממשפחת אצולה עם מישהו שחור] היה יכול לקרות בלי ליצור סקנדל גדול וזה עדיין בטח היה נחשב לסקנדל בגודל מסויים.
זה עדיין כיום נחשב היה לדי שוק כשהנסיך הארי התחתן עם מישהי שחורה.
ומילא אם היו רק רואים שם איזה אציל בריטי שחור אחד (שגם, ממש לא הגיוני), אבל אפילו המלכה שם שחורה {זה ספוילר לא ברמה גבוהה לסדרה ברידג'רטון]
טוב, מסתבר שאני עיוור, כי לא שמתי לב ש... יש שם דמויות מפתח שהן שחורות. הן נראו לבנות שזופות בתאורה מסוימת...
בכל מקרה, אני יודע שעבדות וגזע הוא משהו סופר בעייתי בחברה האמריקאית, אבל אין לי ידע כמה זה נכון בנוגע לאירופה. אצילים שחורים נראים לי סבירים, אם הם התבוללו מספיק זמן בקרב העשירים, אבל שחורים בתפקידים בכירים כנראה לא. אז בכלל הסדרה נראת לי מגוחכת עכשיו. ואם מוסיפים את הסיבות שתיארתי מקודם, זה לא בשבילי.

Lhuna3

Well-known member
אז סיימתי את הדיילת ואני בהחלט ממליצה עליה.
זה לא סדרת מופת, אבל אחלה של דבר בז'אנר שלה, מאוד מפתיעה לטובה. לא אגיד שהתסריט חף מבעיות, ובטח לא חף מקלישאות וקצת דברים צפויים - אבל זה לא הפריע לי בכלל, כי היא פשוט עשויה מאוד מוצלח, הקצב שלה מהיר והמשחק מצוין כאמור.
יש לי עוד דברים יותר ספציפיים להגיד עליה, אבל יהיה בזה טעם רק אם עוד מישהו יצפה עד הסוף.

didalf

Well-known member
הדבר היחיד ששמעתי על הסדרה הזאת שנשמע לי מעניין זה עיבודים מעניינים לשירים מודרניים. אבל זה לא מספיק.

Lhuna3

Well-known member
טוב השתכנעתי גם לנסות את הברידג'רטון הזה וראיתי פרק אחד.
זה נראה לי קצת טיפשי וקישטי אבל בקטע גילטי פלז'רי לא בהכרח רע.
הרגע שהכי אהבתי היה לזהות את העיבוד לכינורות קלאסיים של Girl Like You של מארון 5 בסצינה שבבוקר שאחרי הנשף שהן יושבות ומחכות למחזרים שלא באים. אבל זה כי אני מתה על דברים כאלה (אחת הסיבות שכל כך אהבתי את ווסטוורלד).
בכל אופן אני אמשיך עם זה עוד קצת לפחות ומקווה שזה ימשיך להיות נחמד כזה.

nerdkey treky

Active member
טוב השתכנעתי גם לנסות את הברידג'רטון הזה וראיתי פרק אחד.
זה נראה לי קצת טיפשי וקישטי אבל בקטע גילטי פלז'רי לא בהכרח רע.
הרגע שהכי אהבתי היה לזהות את העיבוד לכינורות קלאסיים של Girl Like You של מארון 5 בסצינה שבבוקר שאחרי הנשף שהן יושבות ומחכות למחזרים שלא באים. אבל זה כי אני מתה על דברים כאלה (אחת הסיבות שכל כך אהבתי את ווסטוורלד).
בכל אופן אני אמשיך עם זה עוד קצת לפחות ומקווה שזה ימשיך להיות נחמד כזה.
אלה דברים שממש ממש עפו לי מעל הראש, לא שמתי לב לשירים, לא בברידג'טאון ולא ב- WESTWORLD. אבל אני הפסקתי לצפות בהן די מהר...

Lhuna3

Well-known member
אוקיי אני מתחילה עכשיו את פרק 4 ואני ממש נהניית מברידג'רטון.
@didalf כשאת מוכנה למשהו חדש - אני חושבת שאת גם תאהבי אותה. זה רומנטי וכיפי לחלוטין, וזה אמנם כאילו תקופתי אבל זה מרגיש לגמרי מודרני בווייב של זה.

didalf

Well-known member
אוקיי אני מתחילה עכשיו את פרק 4 ואני ממש נהניית מברידג'רטון.
@didalf כשאת מוכנה למשהו חדש - אני חושבת שאת גם תאהבי אותה. זה רומנטי וכיפי לחלוטין, וזה אמנם כאילו תקופתי אבל זה מרגיש לגמרי מודרני בווייב של זה.
אולי|תוהה|

למעלה