חחחחחחתן לי לנחש, הנקודה שלגביה אתה לא מסכים זה שפיצה שמתחדשת כל הזמן זה לא שווה כי אתה מעפן שלא אוהב פיצה![]()
לא חשבתי על זה, אבל כן, הייתי יכול לחשוב על דברים טובים יותר שיתחדשו
שם טובבשורות טובות עונה 3 פרק יחיד/פרק סיום/סרט סיום/איכשלא מגדירים את זה
כן, בתכלס השאר הייתה תוספת שכבר לא ממש ידעו מה לעשות איתה.בתכלס בתכלססססססססססססססססססס לא היו צריכים להמשיך מעבר לעונה הראשונה המושלמת.
אבל לא נורא
כן, בסופו של דבר אהבתי את זה. לא נראה לי שזה ישאר איתי.למרות שזה היה חביב וממש אהבתי את הסוף.
אני לא יכול לומר אם זה היה יותר טוב מהעונה השניה כי אני לא ממש זוכר שום דבר ממנה
חחחחחהסדרה הזאת ככ מכוונת נוצריות זה מצחיק. כאילו לכולם ככ ברור איכשהו שישו הוא זה שיביא שלום עולמי בנאום לכולם. כי פשוט כולם נוצרים בעולם חחחח ולא יהודים, מוסלמים, בודהידסטים ועוד הרבה דתות קטנות. (אני אפילו לא מדברת על אתאטיסטים).
כאילו בכללי כל הקונספט של גן עדן גיהנום וכו מאד נוצרי בסדרה הזאת מאז ומתמיד.
לא באמת מפריע לי סתם משעשע.
זה מצחיק אותי כי אני כל כך עמוק בעולם של מיתולוגיה יוונית שהמיתולוגיה הנוצרית הייתה בשבילי משב אוויר רענן.
בכל ספרי פרסי ג'קסון שקראתי (כמעט 8) זכורה לי רק פעם אחת שהייתה התייחסות לכך שהרבה אנשים מאמינים בדת של אלוהים אחדולא ממש הבהירו אם הם פשוט טועים לחלוטין (כי יש הרבה אלים שכולם מכירים)
ולפחות עם הסיפור שיש בסדרה הזאת הרבה דברים מתקשרים לסיפורים שלנו - כלומר יש את גן עדן ואדם וחווה, היה בעונה 2 את איוב.
והאם מיכאל ומלאכים אחרים מוזכרים בתנך שלנו? אני לא יודע...
לרגע בלבלת אותי כי חשבתי על מייקל המלאך.הדינמיקה בין מייקל ודיוויד נהדרת כרגיל.
אבל כן, כל הדבר הזה היה שווה בעיקר בשביל הדינמיקה הזאת
חחחחחחחחחחחחחחחחחח כשכולם התפוגגו זה היה מאד אנדגייםמיסטר ג'יזס איי דונט פיל סו גוד
![]()
היה לי חבל שישו פשוט נעלם אחרי שהוא התחיל באמת לעזור לאנשים. דווקא אהבתי את קו העלילה איתו וזה היה מאוד חמוד איך הוא ניגש לאנשים. ואז זה כאילו בסוף היה חסר משמעות לחלוטין לעלילה.כמובן שהפינה היחידה שנשארה עד הסוף זה בדיוק הרחוב שלהם באנגליה.
גם הצחיק אותי שישו חילק ״לחם וגבינה״ וזה היה פיצה
פלוס מאד אהבתי את הרעיון של פיצה שלא נגמרת.
ואם כבר קו עלילה לא ברור ומיותר - כל הקטע עם המאפיונר שלקח לקראולי את הבנטלי.
אם כי הקטע שהבת שלו באה להתעמת איתם ואז המלאכית הזאת נכנסת ואז השד, והאינטראקציה איתם - זה היה מצחיק.
זה היה נחמד. והתחלתי לקלוט שזה מה שהם הולכים לעשות כמה זמן לפני שזה קרה, אבל עדיין נחמד.והסוף ובכן זה די פילוספי. אבל בתכלס.... הם יוצרים את העולם שלנו הנוכחי? זה הקטע?
ואהבתי שאלוהים בסופו של דבר היא די חראית.
גם אהבתי את ההתייחסות לכך שכל המאבק של אלוהים בשטן הוא בעצם סוג של משחק סוליטר של אלוהים כי אלוהים יוצר את הכל ומחליט על הכל. (אני פשוט ראיתי יותר מידי סדרות שבהם המאבק בין אלוהים והשטן זה חלק מהעלילה וזה תמיד מטריד אותי)
זה מה שאני חשבתי בהתחלה אבל אז אני דווקא תהיתי אם אולי אנחנו חיים בעולם הישן שבו יש אלוהים ולכן יש דת, אבל בעולם החדש שנוצר ואנחנו רואים קצת ממנו אין דת בגלל שאין אלוהים.אבל... זה לא יעזור להם. הרי גם ככה בני אדם המציאו את הדת, והם יעשו את זה שוב ביקום החדש שנברא כביכול והכל יהיה אותו דבר. עם המלחמות וההרג בשם הדת והכל.
עוד אופציה (כן אני חושב על זה יותר מידי) זה שאנחנו באמת חיים בעולם ללא אלוהים שהם יצרו, אבל נותר זיכרון עמום אצל אנשים לעולם הישן שבו באמת היה אלוהים ולכן המציאו את הדת כי זכור לאנשים שבאמת היה אלוהים.
כן.מרגיש לי שיש פה רעיונות לנסח אבל אני לא מספיק פילוספית בשבילם![]()
בעיקר התעכבו על העניין של זה שאלוהים יצר בני אדם שעושים דברים לא טובים ואז הוא כועס עליהם על זה.
שבהתחלה עיצבן אותי שקראולי שאל את זה כי היה נראה לי שאלה טובה יותר ויותר במקום היא "למה אלוהים יצר מלאכים שעושים דברים לא טובים ואז הוא כועס עליהם" וזה בעצם מתקשר לעימות/קשר ארוך השנים בין קראולי ואזריפל.
אבל בעצם הסיבה שקראולי שואל לגבי בני אדם היא כי בעצם הוא אחד המלאכים (אם כי לשעבר) היחידים שבעצם היה לו אכפת מבני אדם.
כמובן גם כל הקשר בינהם לאורך הפרק עם זה שקראולי כועס על אזריפל, אבל הגן על החנות שלו במשך שנים.והסוף הסוף שהם מוצאים אחד את השני בכל יקום בצורה האנושית שלהם וסופסוף הם ביחד היה אדורבל מממשששש והאמת ריגש אותי אפילו יותר משציפיתי🥹
אז לפחות הסיום ממש היה מקסים.
ואזריפל בסוף מבקש סליחה ועושה את ריקוד ה"אתה צדקת"
וכמובן הכי באמת בעולם החדש המפגש ואז קפיצת זמן לזה שהם חיים יחד באושר.
ומסתבר שבסצנה בסוף במסעדה שבה הרבה מהדמויות מהעונה היו, אז מי ששותה בירה עם ישו זה אדם, הילד מהעונה הראשונה (שהוא כבר פחות ילד)
ובדקתי עכשיו מי שיחק את ישו ואני מרגיש כמו אידיוט שלא קלטתי שזה שחקן שמשחק תפקיד לא קטן בפרק של הסדרה Half Man שאני רואה ממש בימים אלו.
עוד משהו קטן - היה סאונדרק ממש טוב