דיוני סדרות #146

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אה, וראיתי את פרק 2X02 של פרסי ג'קסון היום

ראיתי את הפרק הקודם רק איזה יומיים מוקדם יותר ובכל זאת הרגשתי אבוד בתחילת הפרק.
כאילו למה פרסי מרותק לבקתה שלו? למה לאף אחד אחר לא ממש אכפת מעניין המגן של המחנה שנהרס? למה המלך הזה כל כך שונא את פרסי?

כל הקטע שקיירון אומר לאנאבת' לשקר לפרסי עיצבן אותי.
אבל שמחתי שלפחות זה לא נמשך זמן רב בסוף הפרק נראה שהיא כבר די אומרת לו את האמת. או אולי בעצם עדיין לא ממש את כל האמת, כי לא ממש הבנתי את כל האמת עם נבואה וזה שקרונוס רוצה שפרסי ייצא למשימה שזה מה שגם אני הנחתי בפרק שעבר.

זכור לי בכללי הבחורה ההיא שהיא הבת של ארס. אבל האם אני אמור לדעת מי זה הבחור שהיא התחילה איתו ודי דחה אותה? ואז היא בחרה בו גם לקווסט שלה?

אני די אוהב את הציקלופ. הוא כזה חמוד. אבל אני מפחד שאו שמשהו רע יקרה לו (כאילו ברמה שהוא ימות) או שנגלה שהוא בעצם רע או משהו כזה.
כאילו מרגיש מאוד רנדומלי שאמא של פרסי בערך אימצה אותו ואז מתגלה שהוא אח למחצה של פרסי.

גם לא אהבתי שפשוט דילגו על כל הקטע שהם מכירים זה את זה בפרק הראשון.

והיי הרמס (המילטון) שם. שכחתי קצת שהשחקן הזה שם.

והוא אבא של לוק הרע, אבל פרסי סומך עליו?

אני מרגיש כאילו הסדרה דוחסת הרבה חומר לפרקים של הסדרה הזאת עם קצת הנחה כאילו הצופים בטח יודעים את הסיפור כי הם קראו את הספר והסדרה רק נועדה להקים את זה לחיים.
וזה מצד אחד מעצבן אותי. ומצד שני קצת גורם לי לרצות לקרוא את הספרים.
אבל יש איזה מיליון ספרים בסדרה הזאת (או 3 סדרות ספרים בתוך הסדרה הזאת שכל אחת כוללת כמה ספרים) ואני יודע שיש לפחות דמות להטבית אחת, אבל להבנתי היא די דמות משנה.

היה בסוף הפרק מה שחשבתי שהוא טיזר קטן לפרק הבא, אבל בסופו של דבר הרגיש הרבה יותר מידי ספויילרי. אני צריך לזכור לא להתפתות לדברים האלו.

limors2

Well-known member
אה, וראיתי את פרק 2X02 של פרסי ג'קסון היום

והיי הרמס (המילטון) שם. שכחתי קצת שהשחקן הזה שם.

והוא אבא של לוק הרע, אבל פרסי סומך עליו?

אני מרגיש כאילו הסדרה דוחסת הרבה חומר לפרקים של הסדרה הזאת עם קצת הנחה כאילו הצופים בטח יודעים את הסיפור כי הם קראו את הספר והסדרה רק נועדה להקים את זה לחיים.
וזה מצד אחד מעצבן אותי. ומצד שני קצת גורם לי לרצות לקרוא את הספרים.
אבל יש איזה מיליון ספרים בסדרה הזאת (או 3 סדרות ספרים בתוך הסדרה הזאת שכל אחת כוללת כמה ספרים) ואני יודע שיש לפחות דמות להטבית אחת, אבל להבנתי היא די דמות משנה.
כי הוא אל, והוא לא אל רע, ואפילו האלים הרעים הם עדיין אלים שצריכים כבוד בסיסי ורמה מסויימת של אמון.

אני קראתי 2 סדרות מלאות מתוך המיליון (לכאורה) שיש, והן מאד מאד שוות את זה. כשקראתי אותן מחדש לא מזמן (התחלתי בסוף העונה הראשונה) נזכרתי כמה הספרים באמת מצויינים, נהניתי מהם לא פחות מהארי פוטר. והם הרבה יותר קלילים, ומצד שני עם הרבה יותר אקשן.
ואכן, דמות משנה, אבל הוא מופיע יותר בסדרה 2 ונראה לי שאפילו יותר בסדרה השלישית.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כי הוא אל, והוא לא אל רע, ואפילו האלים הרעים הם עדיין אלים שצריכים כבוד בסיסי ורמה מסויימת של אמון.
אוקי,
אם כי לא ברור לי על סמך מה הוא יודע מי טוב ומי רע ומי שווה אמון ומי לא
כלומר
ארס כאילו נחשב רע לפעמים בערך. וגם נראה לי שהוא חשב שהאדס הוא רע, אם כי אני לא בטוח שאני זוכר את זה נכון.
שלא לדבר על זה שקרונוס נחשב משום מה ממש רע למרות שהוא אבא של זאוס ופוסיידון אז מה בדיוק ההבדל.
האם לקרונוס לא מגיע כבוד בסיסי ורמה מסויימת של אמון?

יכול להיות שהכל הרבה יותר מובן כשקוראים את הספרים.
אני קראתי 2 סדרות מלאות מתוך המיליון (לכאורה) שיש, והן מאד מאד שוות את זה. כשקראתי אותן מחדש לא מזמן (התחלתי בסוף העונה הראשונה) נזכרתי כמה הספרים באמת מצויינים, נהניתי מהם לא פחות מהארי פוטר. והם הרבה יותר קלילים, ומצד שני עם הרבה יותר אקשן.
ואכן, דמות משנה, אבל הוא מופיע יותר בסדרה 2 ונראה לי שאפילו יותר בסדרה השלישית.
אני ממש מתפתה.

אבל אם את כל כך נהנית ולאחרונה קראת מחדש אז למה לא קראת גם את שאר הספרים?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את האיש מבפנים (עיוותתי "קצת" את השם, מוזמנים לתקן :)), העונה השנייה לדעתי, פחות טובה מהראשונה.
אני לחלוטין מסכים שהעונה השניה פחות טובה

אני בעצם פירטתי יחסית הרבה על כל העונה הזאת בשרשור מיוחד בשבילה, אם בא לך להגיב שם:

דורי 1981

Well-known member
ריב של מורגן ושל ג'ואן גלוי לכל והפודקאסט בהפסקה. בגלל דברים בסגנון הזה, אני ואבא שלי (וחבר טוב שגר בחו"ל) שמחים שאנחנו בנים יחידים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ריב של מורגן ושל ג'ואן גלוי לכל והפודקאסט בהפסקה. בגלל דברים בסגנון הזה, אני ואבא שלי (וחבר טוב שגר בחו"ל) שמחים שאנחנו בנים יחידים.
חחחחחחח
בהחללט יש ימים (וחודשים) שהייתי שמח להיות כזה. אבל אני לא.
רגע, אתה מתכוון שאין אחים או אחיות, או רק שאין אחיות?
כי נראה לי שלא הייתי שמח להיות ילד יחיד. אבל אחיות זה לא דבר קל. ויותר אחת לשניה מאשר לי.
נראה לי שהכי טוב לאחיינית שלי שיש לה שני אחים וכמה בנות דודות שאוהבות אותה.

דורי 1981

Well-known member
חחחחחחח
בהחללט יש ימים (וחודשים) שהייתי שמח להיות כזה. אבל אני לא.
רגע, אתה מתכוון שאין אחים או אחיות, או רק שאין אחיות?
כי נראה לי שלא הייתי שמח להיות ילד יחיד. אבל אחיות זה לא דבר קל. ויותר אחת לשניה מאשר לי.
נראה לי שהכי טוב לאחיינית שלי שיש לה שני אחים וכמה בנות דודות שאוהבות אותה.
אין אחים או אחיות. היה חתול. ומה הכי מצחיק? אמא שלי שאלה אותי בגיל 6 (כשהייתה בת 40) אם אני רוצה ואמרתי ש "אני מעדיף להיות לבד".

dilly snake

Well-known member
אני קראתי הכול.

כולל הסדרה על האלים המצריים והסדרה עם הבן דוד של אנבת'(מהצד של אבא שלו, הוא בן של אל נורדי או משהו כזה). כולל הספינאופים ועכשיו הטרילוגיה האחרונה.

(ואני קולטת שזה כבר בטח קרוב ל-30 ספרים, בפעם הבאה שאני בוכה שנגמר המקום בחדר אני אלך לספור כמה ספרים יש לי של ריק ריירדן כדי להזכיר למה זה קרה)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אין אחים או אחיות. היה חתול. ומה הכי מצחיק? אמא שלי שאלה אותי בגיל 6 (כשהייתה בת 40) אם אני רוצה ואמרתי ש "אני מעדיף להיות לבד".
האחיינית הגדולה שלי לחלוטין רצתה להיות בת יחידה כשהיא הייתה קטנה (היא הבינה טוב מאוד שהיא רוצה את כל תשומת הלב) ולא לקחה טוב את זה שהיא קיבלה אחות בגיל 5.
לעומת זאת האחיינית הקטנה שלי שעכשיו בת 5 כבר שנים מבקשת אחות ונראה שזה לא יקרה (אחותי כבר לא יכולה מסיבות בריאותיות, והיו דיבורים על פונדקאות, אבל נראה לי שהיא ירדה מזה)

אני בן הזקונים אחרי 3 אחיות אז לא הייתה לי בחירה. גם לא שאלו אותי אם אני רוצה עוד, זה היה די ברור שאמא שלי סגרה את הבסטה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני קראתי הכול.

כולל הסדרה על האלים המצריים והסדרה עם הבן דוד של אנבת'(מהצד של אבא שלו, הוא בן של אל נורדי או משהו כזה). כולל הספינאופים ועכשיו הטרילוגיה האחרונה.

(ואני קולטת שזה כבר בטח קרוב ל-30 ספרים, בפעם הבאה שאני בוכה שנגמר המקום בחדר אני אלך לספור כמה ספרים יש לי של ריק ריירדן כדי להזכיר למה זה קרה)
אני ידעתי על כך שיש לו עוד ספרים שקשורים למיתולוגיות אחרות, אבל לא ידעתי שיש קשר בינהם.

אז את ממליצה לי לקרוא?

dilly snake

Well-known member
אז את ממליצה לי לקרוא?
פרסי ג'קסון? כן. אני חושבת שהספרים ממש כיפים(וריק ריירדן סבבה בניגוד לכל מיני סופרים אחרים, הספרים היותר מאוחרים נורא ווקים ולפעמים זה מרגיש כאילו הוא מכניס דמויות רק כדי לסמן V על ייצוג ברמה הזויה).

אני ידעתי על כך שיש לו עוד ספרים שקשורים למיתולוגיות אחרות, אבל לא ידעתי שיש קשר בינהם.
בטרילוגיה על המיתולוגיה המצרית אין קשר(נראה לי יש נובלה עם פרסי והדמות הראשית שם, אבל זה לא תורגם אז זה לא קיים מבחינתי) בטרילוגיה עם המיתולוגיה הנורדית פרסי ואנבת' מופיעים בתפקיד קטן.

limors2

Well-known member
אבל אם את כל כך נהנית ולאחרונה קראת מחדש אז למה לא קראת גם את שאר הספרים?
קראתי תקציר של סדרה 3 והעלילה נשמעה לי מעצבנת, וכשכל סדרה (5 ספרים) מסתיימת בסוף סגור למדי לא הרגשתי מחוייבת להמשיך.
וגם לא היו לי את הספרים נגישים, אז התעצלתי

dilly snake

Well-known member
קראתי תקציר של סדרה 3 והעלילה נשמעה לי מעצבנת, וכשכל סדרה (5 ספרים) מסתיימת בסוף סגור למדי לא הרגשתי מחוייבת להמשיך.
גם פרסי-גרובר-אנבת' הם הדמויות המעניינות היחידות. בסדרה השנייה יש מלא דמויות חדשות, אבל הן לא כאלה מעניינות וסדרה 3 באמת דיי מעצבנת(ואין את הטריו) והטרילוגיה הנוכחית היא שוב רק עם השלושה וזה כיף (ואני חושבת שחלק מהסיבה שאני אוהבת אותה זה בכלל בגלל שקראתי את הראשון לא הרבה אחרי 7/10 וזה היה נוסטלגי ולא יודעת איך להסביר, זה פשוט גרם לי להרגיש טוב).

limors2

Well-known member
גם פרסי-גרובר-אנבת' הם הדמויות המעניינות היחידות. בסדרה השנייה יש מלא דמויות חדשות, אבל הן לא כאלה מעניינות וסדרה 3 באמת דיי מעצבנת(ואין את הטריו) והטרילוגיה הנוכחית היא שוב רק עם השלושה וזה כיף (ואני חושבת שחלק מהסיבה שאני אוהבת אותה זה בכלל בגלל שקראתי את הראשון לא הרבה אחרי 7/10 וזה היה נוסטלגי ולא יודעת איך להסביר, זה פשוט גרם לי להרגיש טוב).
אהבתי גם את דמויות הסדרה השניה, אבל הטריו הראשון באמת הכי טוב

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרסי ג'קסון? כן. אני חושבת שהספרים ממש כיפים(וריק ריירדן סבבה בניגוד לכל מיני סופרים אחרים, הספרים היותר מאוחרים נורא ווקים ולפעמים זה מרגיש כאילו הוא מכניס דמויות רק כדי לסמן V על ייצוג ברמה הזויה).
כן, ממה שיצא לי לראות מקטעי ראיונות איתו הוא עושה רושם אדם ממש טוב.
ויחסית לאחרונה ראיתי משהו על כך שהייתה דמות משנה באחד הספרים שלו שהייתה זכר בספר אחד ואז כמה ספרים אחר כך היא חזרה והיא הייתה נקבה (או ההפך). והוא הודה שהוא פשוט התבלבל, אבל הוא קיבל את הפירוש שהרבה קוראים אימצו שזאת דמות טראנסית. את יודעת על מה מדובר?
בטרילוגיה על המיתולוגיה המצרית אין קשר(נראה לי יש נובלה עם פרסי והדמות הראשית שם, אבל זה לא תורגם אז זה לא קיים מבחינתי) בטרילוגיה עם המיתולוגיה הנורדית פרסי ואנבת' מופיעים בתפקיד קטן.
כשהייתי ילד ממש הייתי בעניין המיתולוגיה המצרית אז אולי אני אקרא את זה בכל זאת.

סדרה 3 זה The Trials of Apollo?
אז את (עדי|נחש|) כן קראת גם אותה?
הטריולוגיה הנוכחית זה The Senior Year Adventures?
כי אני יודע שגם יש את The Nico di Angelo Adventures, שמסיבות מסתוריות אני במיוחד מצפה לה.

אוקי, למרות שזאת מחויבות של 19 ספרים נשמע שזה מאוד קריא אז נראה לי שאני אעשה את זה. כשאני אסיים את הספר הנוכחי שלי.

למעלה