זה מהסדרה סטארגייט SG1מאיזו סדרה/סרט לקחת את זה?
זה מהסדרה סטארגייט SG1מאיזו סדרה/סרט לקחת את זה?
אם לא היה את מדי הצבא, הייתי חושב שזה סיפורו של ויל האנטיגזה מהסדרה סטארגייט SG1
חחחחחח.אם לא היה את מדי הצבא, הייתי חושב שזה סיפורו של ויל האנטיג![]()
קצת על כל פרק:
5X03 Ascension
איש מהציויליזציה של "אלת הטבע" (זאת שאימצה את הילד הרסיסיס) שהתעלו לדרגת ישויות אור וכל זה, מתאהב בקרטר וחוזר אחריה בלתי נראה לכדור הארץ וחושף את עצמו רק בפניה, מה שגורם לאחרים לחשוב שהיא השתגעה קצת.
אבל עוקבים אחריה ומגלים שהוא אמיתי ומנסים לתפוס אותו אז הוא יוצר בבית שלה סטארגייט חד"פ ובורח.
5X04 The Fifth Man
SG1 חוזרים בלי ג'ק ממשימה ומדווחים שטיילר נפצע והוא וג'ק נשארו תחת אש אויב וצריכים תגבורת.
האמונד שואל מי זה לעזאזל טיילר.
לטענת קרטר, דניאל וטילק - טיילר הוא חבר חדש ב-SG1 שהאמונד צירף אליהם לפני כמה שבועות. אבל האמונד וכל השאר בבסיס לא זוכרים בנאדם כזה, ולכן חושבים ש-SG1 השתגעו.
או נמצאים תחת השפעת הזיות / תכסיס של הגאולד / משהו מפוקפק אחר.
שמים אותם במעצר עד שיתברר מה קורה. בסוף זה חייזר שיודע להסוות את עצמו ולשתול זכרונות שלו... אבל הוא חייזר טוב ו-SG1 עוזרים לו להנצל ולברוח.
5X05 Red Sky
מגיעים לפלנטה עם אנשים ימי-ביניים כאלו, רק שמאמינים באלי אסגרד, שהם כמובן חייזרי אסגרד שמתחזים לאלים ומשגיחים עליהם מרחוק.
אבל במעבר של SG1 לשם דרך חור-התולעת משהו השתבש וגרם לכך שהשמש שלהם עומדת להתחזק מאוד ולהשמיד את הפלנטה.
SG1 מתחננים בפני האסגרדים להציל את הפלנטה, אבל האסגרדים המעצבנים טוענים שזה לא התפקיד שלהם ללכת אחרי אנשי כדור הארץ ולתקן את הטעויות שהם עושים. הם גם טוענים שאם הם יתערבו זה יחשוף בפני אנשי הפלנטה את האמת עליהם, ולכן יהווה הפרה של סעיף בהסכם שלהם עם הגאולדים, שאוסר עליהם להאיץ התקדמות של ציוויליזציות פרימיטיביות. אז אם הם יעשו את זה, ההסכם ישבר וזה יאפשר לגאולדים לתקוף את כדור הארץ וכל שאר הפלנטות שמוגנות בהסכם הזה. (אני לא רואה למה הם חשבו שהם לא יכולים להציל את השמש הזאת מבלי לחשוף את עצמם בפני האנשים שם, שממילא מאמינים שמה שקורה זה עונש מהאלים שלהם שכועסים עליהם, אז הם באותה מידה יכלו לחשוב שהאלים סלחו להם).
ג'ק המתוסכל מחליט לחשוף בפני אנשי פלנטה את האמת, שהאסגרדים הם לא אלים והם לא יצילו אותם, ומציע להם במקום זה לסדר להם רילוקיישן לפלנטה אחרת.
אבל הם לא מאמינים לו ומתעקשים להשאר ולהתפלל, גם אם האלים שלהם יחליטו להמית אותם.
בסוף קרטר כמובן מוצאת פתרון טכנולוגי לתקן את השמש, אבל שיש לו סיכוי מאוד קטן להצליח, והולכים על זה וזה באמת לא מצליח עד הסוף - אבל האסגרדים עושים טובה ומסדרים את זה "שיצליח" בכל זאת.
* האסגרדים היו מעצבנים בפרק הזה.
* מה שכן היה נחמד זה שדווקא המנהיג הדתי שם היה איש טוב והגיוני. (זה נחמד כי זה כמעט תמיד הפוך, שמנהיגי הדת הם עקשניים ורעים, ולמרות שאני מסכימה עם המסרים האנטי-דתיים, זה לא אומר שהם כולם צריכים להיות כאלה).
5X06 Rite of Passage
קסנדרה, הילדה הזאת מהפלנטה שכולם בה מתו וקרטר הצילה ואז דר' פרייז'ר אימצה, היא כבר עכשיו נערה, ואז קורה לה משהו שהיא נהיית חולה ויש לה כוחות ובלה בלה, בקיצור מסתבר שזה הכל תוצאה של ניסוי של הגאולדית נירטי הרעה (כבר נתקלנו בה).
* יש בפרק רגע אחד טיפה מוזר שנראה כאילו רומזים על התחלה של משהו בין דניאל ודר' פרייז'ר. כלומר אם זה היה כל סדרה אחרת אז הייתי די בטוחה שהולכים לכיוון הזה, אבל לצערי בסדרה הזאת כבר די ברור לי שלא נקבל רומנטיקה של ממש... אז כנראה זה היה סתם רגע מוזר.
5X07 Beast of Burden
אוי! חוזרים לצ'אקה, האונאס הזה שדניאל הצליח להתידד איתו, אבל אנשים רעים צדים אותו ואת בני מינו ומשתמשים בהם כעבדים וכחיות מחמד
דניאל נחוש מאוד להציל לפחות את צ'אקה, וג'ק בחוסר רצון בולט מסכים בתנאי שלא יסכנו בשביל זה חיי אדם.
אבל בניסיון ההברחה שלו הם נתפסים וג'ק ודניאל נכלאים ביחד עם אונאסים אחרים, ואז גם ג'ק מבין שהם תבוניים מספיק בשביל לדבר (קצת) ומבינים מה זה חופש ו"ראויים" מספיק בשביל להלחם בשבילם, וכמובן שמצליחים לברוח ביחד עם צ'אקה ו-2 האחרים שהיו כלואים שם.
מציעים לשלושתם לברוח איתם דרך הסטארגייט, אבל האונאסים המשוחררים מעדיפים להשאר ולהלחם לשחרור של כל בני מינם, ודניאל משאיר להם נשק בשביל זה.
5X08 The Tomb
שת"פ נוסף של SG1 עם צוות מרוסיה.
הרוסים לא יוצאים טוב מהסיפור (שוקר).
5X09 Between Two Fires
אז יש את הטאלין המתקדמים האלו שמסרבים לתת לנו טכנולוגיות ואפילו נשק להגנה מפני הגאולד.
אז פתאום הם כן רוצים לתת לנו. חשוד מאוד. וגם יש שם את נארים שמאוהב בקרטר והוא מעביר לה אזהרה שכדוה"א בסכנה.
בקיצור אחרי שחוקרים קצת יותר מגלים שזו מזימה של הגאולד, שהצליחו לייצר מגינים לספינות שלהם נגד הנשק של הטאלין ועכשיו שולטים בטאלין ומאלצים אותם לתקוף בעקיפין את כדוה"א (שהגאולדים לכאורה לא יכולים לתקוף בעצמם בגלל הסכם עם אסגרד).
מצליחים למנוע את המתקפה על כדוה"א, אבל הטאלין עצמם הותקפו והפסידו לגאולד (אולי חוסלו, לא ברור לגמרי).
5X10 2001
אוי ויי שוב האשנים הרעים.
אז בפרק "מהעתיד" שנקרא 2010 ראינו שאחרי שכדוה"א כרתו איתם ברית, הם קידמו אותנו מאוד לכאורה אבל בסתר עיקרו את כולנו כדי לחסל אותנו ולקחת את הפלנטה שלנו לעצמם.
SG1 הצליחו לשלוח להווה פתק, שמזהיר לא להגיע לעולם לפלנטה מספר כך וכך, מבלי לפרט יותר מזה, וכך מנעו את העתיד הזה.
אבל עכשיו SG1 פוגשים את האשנים דרך פלנטה שכנה שהם כבר חיסלו את הציוויליזציה שהיתה בה, ומבלי לדעת שמדובר באלו מהפלנטה "האסורה" מהפתק, פועלים "שוב" לכרות איתם ברית, שעל פניו נשמעת כמובן מעולה.
אלא שהפעם נוהגים קצת יותר בזהירות וחוקרים לעומק מה קרה בפלנטה השניה ההיא בדיוק, ומגלים בזמן על המזימה שלהם והכל נמנע מראש.
5X11 Desperate Measures
ביליונר השיג נחש-גאולד ורוצה להשתיל אותו בצעמו כדי להתרפא ממחלה חשוכת מרפא שהולכת להרוג אותו.
הוא חוטף את סמנתה בשביל לחקור איך אפשר אח"כ להוציא את הגאולד ולהשאר בחיים (כי היא היחידה שקרה לה - בערך - דבר כזה).
כמובן שמחלצים אותה בסוף.
אבל הגאולד נשאר בתוך הביליונר והפוליטיקאי הזדוני מחזיק אותו אצלו בסתר.
5X12 Wormhole X-treme
מרטין - האיש מפלנטה אחרת שתקוע על כדוה"א ומחקו לו את הזכרון וזה, מפיק סדרת טלויזיה מגוחכת על SG1 חחחחח
הרבה בדיחות עצמיות על הסדרה.
במיוחד אהבתי שציינו את הקטע שזה לא הגיוני שכל החייזרים דוברים אנגלית!
וגם את הקטע הזה שכשמישהו נהיה לא-גשמי אז הוא לא נופל דרך הריצפה!!
לפחות הם מודעים...
אה, ובסוף הפרק יש קטע ממש טוב שהוא כאילו מאחורי הקלעים של הסדרה ההיא
במיוחד זה שמשחק את זה שמשחק את הדמות שמבוססת על דניאל.
וואי כתבת המון וזה נהדר אבל אני מגלה את זה רק עכשיו וכבר מאוחר לי.Summit
יש ועידת פסגה של הסיסטם לורדס של הגאולד.
דניאל נשלח להתחזות למשרת אנושי של אחד מהם, כדי לשחרר שם רעל שיהרוג את כולם בבת אחת (את הסימביוטים, ולכן גם את המארחים-האנושיים שלהם, אבל לא בני אדם רגילים ולכן דניאל כלשעצמו בטוח).
אבל אז מופיע שם גם אוסייריס, שכזכור נמצא עכשיו בגוף של שרה - האקסית היפה של דניאל.
עדיין לא הבנתי למה הוא לא שחרר את הרעל כשהיא הופיעה ויכול היה להרוג את כולם, אז מה אם היא זיהתה אותו?
האם הוא נמנע מזה רק בגלל הרגשות שלו לאקסית? אם כן אז זה מאכזב מאוד.
המשך בפרק הבא שעוד לא ראיתי.

צפיתי בחצי הפרק. לא מצא חן בעיניי. נראה לי כלכך צפוי ולא שונה מהרבה סדרות-בת אחרות. דווקא אני אוהב את באדבאצ'ראיתי היום את שני הפרקים הראשונים של הסדרה החדשה The Acolyte
זאת הסדרה החדשה מעולם מלחמת הכוכבים.
אבל שונה מאוד מכל מה שיצא עד כה בכך שהיא מתרחשת כ100 שנה מוקדם יותר.
ממה שראיתי הביקורות לא כל כך חיוביות, אבל אני ממש אהבתי.
בהחלט יותר תפס אותי מהסדרה של אסוקה.
יש דמויות טובות,
עלילה מסקרנת,
ולא ממש נשענת במיוחד על ידע מוקדם יותר,
ומה שנחמד לי זה שלצד רצינות יש גם קלילות והומור שלרוב חסר לי בסדרות הלייב אקשן של מלחמת הכוכבים.
חוץ מזה כמה שחקנים ממש טובים כמו דפני קין (לוגאן, חומריו האפלים), מאני ג'יקנטו (המקום הטוב), קארי אן מוס (המטריקס), לי יונג-ג'ה (משחקי הדיונון), צארלי בארנט (בובה רוסית) ועוד.
מסתבר שיוצרת הסדרה היא גם אחת היוצרות של בובה רוסית שזה מצד אחד מוזר כי זה כל כך שונה, ומצד שני הגיוני.
צפה בקובץ המצורף 105589
כי מה הוא תפקידי בחיים אם לא לפנק את ניק בתקצירים של פרקי סטארגייט SG1...ועם כבר את מפנקת אותי אז תכתבי גם משהו על פרקים 13 ו14.
בניגוד לכל מה שכתבו עליה, סדרה אדירה. היא עוסקת בפער בין תרבויות (אמריקאית ואירית), בין נשים וגברים, בין עיתונאים לפודקסטרים ועוד. בעיקר מסקרנת דאב, שהייתה נזירה בעברה ובהמשך הפכה ללסבית מופקרת ואלכוהליסטית. סדרה מותחת, משעשעת וקצרה (במובן החיובי של המילה). הלוואי שיהיו עוד כאלה בקרוב, בנטפליקס ובכלל. אגב, ביקרתי באזור שבו הסדרה צולמה בשנת 2008.
אוי כן. הוא גם אחד מהקדמונים שהתעלו ומסתבר שהוא יכול לחזור לגשמי.5X03 Ascension
איש מהציויליזציה של "אלת הטבע" (זאת שאימצה את הילד הרסיסיס) שהתעלו לדרגת ישויות אור וכל זה, מתאהב בקרטר וחוזר אחריה בלתי נראה לכדור הארץ וחושף את עצמו רק בפניה, מה שגורם לאחרים לחשוב שהיא השתגעה קצת.
אבל עוקבים אחריה ומגלים שהוא אמיתי ומנסים לתפוס אותו אז הוא יוצר בבית שלה סטארגייט חד"פ ובורח.
אם אני זוכר נכון גם לנו הצופים זה בהתחלה מאוד לא ברור מה הקטע שיש עוד חבר ביחידה.5X04 The Fifth Man
SG1 חוזרים בלי ג'ק ממשימה ומדווחים שטיילר נפצע והוא וג'ק נשארו תחת אש אויב וצריכים תגבורת.
האמונד שואל מי זה לעזאזל טיילר.
לטענת קרטר, דניאל וטילק - טיילר הוא חבר חדש ב-SG1 שהאמונד צירף אליהם לפני כמה שבועות. אבל האמונד וכל השאר בבסיס לא זוכרים בנאדם כזה, ולכן חושבים ש-SG1 השתגעו.
או נמצאים תחת השפעת הזיות / תכסיס של הגאולד / משהו מפוקפק אחר.
שמים אותם במעצר עד שיתברר מה קורה. בסוף זה חייזר שיודע להסוות את עצמו ולשתול זכרונות שלו... אבל הוא חייזר טוב ו-SG1 עוזרים לו להנצל ולברוח.
בקושי זוכר משהו מהפרק הזה אבל נשמע יותר מעניין ממה שזכרתי.5X05 Red Sky
מגיעים לפלנטה עם אנשים ימי-ביניים כאלו, רק שמאמינים באלי אסגרד, שהם כמובן חייזרי אסגרד שמתחזים לאלים ומשגיחים עליהם מרחוק.
אבל במעבר של SG1 לשם דרך חור-התולעת משהו השתבש וגרם לכך שהשמש שלהם עומדת להתחזק מאוד ולהשמיד את הפלנטה.
SG1 מתחננים בפני האסגרדים להציל את הפלנטה, אבל האסגרדים המעצבנים טוענים שזה לא התפקיד שלהם ללכת אחרי אנשי כדור הארץ ולתקן את הטעויות שהם עושים. הם גם טוענים שאם הם יתערבו זה יחשוף בפני אנשי הפלנטה את האמת עליהם, ולכן יהווה הפרה של סעיף בהסכם שלהם עם הגאולדים, שאוסר עליהם להאיץ התקדמות של ציוויליזציות פרימיטיביות. אז אם הם יעשו את זה, ההסכם ישבר וזה יאפשר לגאולדים לתקוף את כדור הארץ וכל שאר הפלנטות שמוגנות בהסכם הזה. (אני לא רואה למה הם חשבו שהם לא יכולים להציל את השמש הזאת מבלי לחשוף את עצמם בפני האנשים שם, שממילא מאמינים שמה שקורה זה עונש מהאלים שלהם שכועסים עליהם, אז הם באותה מידה יכלו לחשוב שהאלים סלחו להם).
ג'ק המתוסכל מחליט לחשוף בפני אנשי פלנטה את האמת, שהאסגרדים הם לא אלים והם לא יצילו אותם, ומציע להם במקום זה לסדר להם רילוקיישן לפלנטה אחרת.
אבל הם לא מאמינים לו ומתעקשים להשאר ולהתפלל, גם אם האלים שלהם יחליטו להמית אותם.
בסוף קרטר כמובן מוצאת פתרון טכנולוגי לתקן את השמש, אבל שיש לו סיכוי מאוד קטן להצליח, והולכים על זה וזה באמת לא מצליח עד הסוף - אבל האסגרדים עושים טובה ומסדרים את זה "שיצליח" בכל זאת.
* האסגרדים היו מעצבנים בפרק הזה.
* מה שכן היה נחמד זה שדווקא המנהיג הדתי שם היה איש טוב והגיוני. (זה נחמד כי זה כמעט תמיד הפוך, שמנהיגי הדת הם עקשניים ורעים, ולמרות שאני מסכימה עם המסרים האנטי-דתיים, זה לא אומר שהם כולם צריכים להיות כאלה).
אני אוהב שחוזרים לקוי עלילה שכאילו שכחנו מהם. זה גם מזכיר לי שבפרק שבו הם חוזרים בזמן ל1969 אז הם בסוף מגיעים לעתיד שבו הם פוגשים את קסנדרה מבוגרת.5X06 Rite of Passage
קסנדרה, הילדה הזאת מהפלנטה שכולם בה מתו וקרטר הצילה ואז דר' פרייז'ר אימצה, היא כבר עכשיו נערה, ואז קורה לה משהו שהיא נהיית חולה ויש לה כוחות ובלה בלה, בקיצור מסתבר שזה הכל תוצאה של ניסוי של הגאולדית נירטי הרעה (כבר נתקלנו בה).
המממממ...* יש בפרק רגע אחד טיפה מוזר שנראה כאילו רומזים על התחלה של משהו בין דניאל ודר' פרייז'ר. כלומר אם זה היה כל סדרה אחרת אז הייתי די בטוחה שהולכים לכיוון הזה, אבל לצערי בסדרה הזאת כבר די ברור לי שלא נקבל רומנטיקה של ממש... אז כנראה זה היה סתם רגע מוזר.
כחיות מחמד? הם די מכוערים בשביל להיות חיות מחמד. וגדולים.5X07 Beast of Burden
אוי! חוזרים לצ'אקה, האונאס הזה שדניאל הצליח להתידד איתו, אבל אנשים רעים צדים אותו ואת בני מינו ומשתמשים בהם כעבדים וכחיות מחמד![]()
אז הם השאירו אותם שם במצב ששני הצדדים במלחמה שבטח תהיה ארוכה. זה מרגיש די רע. וזה מצב שבו הרבה בני אדם ואונאס בטח ימותו. הם לא יכלו לנסות להשפיע על ה"אנשים הרעים" שיוותרו על עבדות.דניאל נחוש מאוד להציל לפחות את צ'אקה, וג'ק בחוסר רצון בולט מסכים בתנאי שלא יסכנו בשביל זה חיי אדם.
אבל בניסיון ההברחה שלו הם נתפסים וג'ק ודניאל נכלאים ביחד עם אונאסים אחרים, ואז גם ג'ק מבין שהם תבוניים מספיק בשביל לדבר (קצת) ומבינים מה זה חופש ו"ראויים" מספיק בשביל להלחם בשבילם, וכמובן שמצליחים לברוח ביחד עם צ'אקה ו-2 האחרים שהיו כלואים שם.
מציעים לשלושתם לברוח איתם דרך הסטארגייט, אבל האונאסים המשוחררים מעדיפים להשאר ולהלחם לשחרור של כל בני מינם, ודניאל משאיר להם נשק בשביל זה.
אל תגידי לי שהם פולשים לאוקראינה שוב?5X08 The Tomb
שת"פ נוסף של SG1 עם צוות מרוסיה.
הרוסים לא יוצאים טוב מהסיפור (שוקר).
אוי זה עצוב לגבי הטאלין.5X09 Between Two Fires
אז יש את הטאלין המתקדמים האלו שמסרבים לתת לנו טכנולוגיות ואפילו נשק להגנה מפני הגאולד.
אז פתאום הם כן רוצים לתת לנו. חשוד מאוד. וגם יש שם את נארים שמאוהב בקרטר והוא מעביר לה אזהרה שכדוה"א בסכנה.
בקיצור אחרי שחוקרים קצת יותר מגלים שזו מזימה של הגאולד, שהצליחו לייצר מגינים לספינות שלהם נגד הנשק של הטאלין ועכשיו שולטים בטאלין ומאלצים אותם לתקוף בעקיפין את כדוה"א (שהגאולדים לכאורה לא יכולים לתקוף בעצמם בגלל הסכם עם אסגרד).
מצליחים למנוע את המתקפה על כדוה"א, אבל הטאלין עצמם הותקפו והפסידו לגאולד (אולי חוסלו, לא ברור לגמרי).
זאת דרך נחמדה לעשות פרק המשך לפרק ההוא.5X10 2001
אוי ויי שוב האשנים הרעים.
אז בפרק "מהעתיד" שנקרא 2010 ראינו שאחרי שכדוה"א כרתו איתם ברית, הם קידמו אותנו מאוד לכאורה אבל בסתר עיקרו את כולנו כדי לחסל אותנו ולקחת את הפלנטה שלנו לעצמם.
SG1 הצליחו לשלוח להווה פתק, שמזהיר לא להגיע לעולם לפלנטה מספר כך וכך, מבלי לפרט יותר מזה, וכך מנעו את העתיד הזה.
אבל עכשיו SG1 פוגשים את האשנים דרך פלנטה שכנה שהם כבר חיסלו את הציוויליזציה שהיתה בה, ומבלי לדעת שמדובר באלו מהפלנטה "האסורה" מהפתק, פועלים "שוב" לכרות איתם ברית, שעל פניו נשמעת כמובן מעולה.
אלא שהפעם נוהגים קצת יותר בזהירות וחוקרים לעומק מה קרה בפלנטה השניה ההיא בדיוק, ומגלים בזמן על המזימה שלהם והכל נמנע מראש.
אז בליונר שנשלט על ידי גוואולד - האם זה הסיפור האמיתי של מארק צוקרברג או אילון מאסק? (התשובה היא שניהם)5X11 Desperate Measures
ביליונר השיג נחש-גאולד ורוצה להשתיל אותו בצעמו כדי להתרפא ממחלה חשוכת מרפא שהולכת להרוג אותו.
הוא חוטף את סמנתה בשביל לחקור איך אפשר אח"כ להוציא את הגאולד ולהשאר בחיים (כי היא היחידה שקרה לה - בערך - דבר כזה).
כמובן שמחלצים אותה בסוף.
אבל הגאולד נשאר בתוך הביליונר והפוליטיקאי הזדוני מחזיק אותו אצלו בסתר.
חחחחחחח זה מעולה.5X12 Wormhole X-treme
מרטין - האיש מפלנטה אחרת שתקוע על כדוה"א ומחקו לו את הזכרון וזה, מפיק סדרת טלויזיה מגוחכת על SG1 חחחחח
הרבה בדיחות עצמיות על הסדרה.
במיוחד אהבתי שציינו את הקטע שזה לא הגיוני שכל החייזרים דוברים אנגלית!
וגם את הקטע הזה שכשמישהו נהיה לא-גשמי אז הוא לא נופל דרך הריצפה!!
לפחות הם מודעים...
אה, ובסוף הפרק יש קטע ממש טוב שהוא כאילו מאחורי הקלעים של הסדרה ההיא
במיוחד זה שמשחק את זה שמשחק את הדמות שמבוססת על דניאל.
קצת עצוב לגבי שהקצב שאני לא מצליח לעמוד בקצב שלך אפילו כשאני לא צופה בפרקים.The Warrior
יש מנהיג חדש וכריזמטי לג'אפה המורדים בגאולד, שמגייס צבא וכו', טילק רוצה לעבוד בשבילו ורק ג'ק לא בוטח בו כי השיטות שלו די קיצוניות.
בסוף טילק מגלה שהוא רמאות והוא בכלל גאולד בעצמו והורג אותו.
Menace
מוצאים על איזה פלנטה הרוסה רובוטית שמסתבר שהיא זאת שיצרה את עכבישי החלל הרפליקטורים.
היא יצרה אותם בתור צעצועים והם יצאו משליטה והרגו את כולם והתפשטו ביקום. מסכנה.
דניאל מנסה להתידד איתה וכמעט מצליח אבל היא יוצרת רפליקטורים בבסיס שלהם וג'ק בסוף יורה בה. דניאל כועס עליו מאוד.
(מעבר ליחס האישי שלו אליה, היא יכלה להיות המפתח למצוא דרך להביס את הרפליקטורים).
משום מה היה זכור לי שבאמת בסוף היה חלק שבאמת כן היה אמיתי ושהצוערת ההיא מתה בו.5X13 Proving Ground
עושים מבחן קבלה ל-SGC לארבעה צוערי חייל האוויר, אחת מהן הפרודיג'י הגאונה הזאת שכבר היה פרק עליה.
ואז כאילו יש אירוע של השתלטות חייזרים על הבסיס, אבל בעצם זה מבויים כחלק מהמבחן בשביל לראות איך הם פועלים באירוע שהם חושבים שהוא אמיתי.
ואז זה נגמר ויש עוד אירוע כאילו אמיתי, אבל בעצם הוא (תראו מופתעים) עוד חלק סופי מהמבחן.
רעיון נחמד, אבל האמת שהביצוע היה קצת מביך בעיני, כי הכל היה כל כך שקוף מההתחלה שזה מבחנים שהיה לי קשה להאמין שהצוערים בעצמם או לפחות חלקם קנו אפילו קצת שזה אירועים אמיתיים.
ציפיתי שבסוף יהיה טוויסט שבאמת קורה אירוע אמיתי, ואני חושבת שזה היה מעניין יותר אם היו הולכים לשם.
אז בעיקרון לא אהבת את הפרק הזה,5X14 48 Hours
טילק נתקע בתוך החור תולעת של הסטארגייט ועובדים נגד השעון בשביל לנסות לחלץ אותו.
דניאל במו"מ מול הצוות ברוסיה (החלק שאהבתי זה שדניאל מתריס בפני הדיפלומט האמריקאי שאיתו על כך שמעניין את הממשל רק טובת ארה"ב ולא טובת כל כדוה"א).
קרטר בקטע המדעי כמובן, לכאורה בשת"פ עם מדען יהיר ומעצבן שהביא האיש הרע מה-NID ובפועל יש לו אינטרסים נגד ה-SGC.
וג'ק בשת"פ נוסף עם מייבורן (שפעם היה על תקן האיש הרע מה-NID, אבל מאז שהורשע ונכלא והוברח ע"י ג'ק והכל, הפך להיות סוג של משת"פ סודי שלנו) נגד האיש הרע הנוכחי מה-NID שמחזיק כלוא את הגאולד-ביליונר-שחטף-את-קרטר, להוציא מהגאולד מידע איך לחלץ את טילק.
(בעקרון אני לא אוהבת פרקים עם הפוליטיקות של ה-NID או של הסנטור ההוא וכל זה.)
מלחמות זה רע ורבים מתים בהן, אבל לפעמים זה רע הכרחי. למשל בשביל להלחם על החופש שלך ולסיים מצב מתמשך של עבדות. הרגיש לי מוצדק לחלוטין.אז הם השאירו אותם שם במצב ששני הצדדים במלחמה שבטח תהיה ארוכה. זה מרגיש די רע. וזה מצב שבו הרבה בני אדם ואונאס בטח ימותו.
כמו שכל מלחמה יכלה להמנע אם רק אפשר היה להשפיע על הצדדים שיוותרו על דברים... אבל אנשים לא אוהבים לוותר על דברים ובגלל זה יש מלחמות.הם לא יכלו לנסות להשפיע על ה"אנשים הרעים" שיוותרו על עבדות.
וואלה נחמד.*פרט טריוויה: מי שמשחק את צ'אקה (מתחת לאיפור) זה אותו שחקן ששיחק את טיילר בפרק 5X04. והוא שיחק עוד 5 דמויות שונות לאורך העונות של הסדרה.
אכן.וגם חזר אפילו זה שבפרק של 2010 היה הבן זוג של קרטר, אבל הפעם הוא מת אם אני זוכר נכון.
כן חחחחח כל הזמן מתאהבים בה. מה שמעצבן אותי זה שג'ק לא מראה אף פעם סימני קנאה*האם בטווח של 8 פרקים נחשפנו לשלושה אנשים שונים שפיתחו קראש מאוד מהיר על קרטר?
וואי בדיוק חשבתי שיש גאולד חשוב אחד שממש מזכיר לי בפנים שלו את אילון מאסקאז בליונר שנשלט על ידי גוואולד - האם זה הסיפור האמיתי של מארק צוקרברג או אילון מאסק? (התשובה היא שניהם)
אז זהו שלהיפך, האמונד אמר שהסדרה דווקא מספקת להם קאבר מושלם.אבל אני לא זוכר למה בכלל נתנו לסדרה הזאת להתקיים. כלומר זה לא הכל סודות צבאיים? או שזה היה בעייתי מידי למנוע מזה בלי להודות שזה מבוסס על משהו אמיתי.
חחחחחח כנראה. הצוערת ההיא היתה שותפה לזה בחלק האחרון וזה היה בשביל לבחון אם הצוער המפקד יסכן את חייו בשביל להציל אותה.משום מה היה זכור לי שבאמת בסוף היה חלק שבאמת כן היה אמיתי ושהצוערת ההיא מתה בו.
כנראה המוח שלי הפך את זה לגרסה היותר מעניינת.
לא מאוד.אז בעיקרון לא אהבת את הפרק הזה,
אבל האם בפועל כן אהבת אותו?
לא זוכרת את זה ממש, מהמרת שהיה על זה אחד מהויכוחי-גיקים של הטריו?אגב, האיש הרע הנוכחי מהNID זה הוא ג'ון דה לנסי שידוע מאוד בתור Q (זה Q של סטאר טרק לא Q של ג'יימס בונד) (מזהה את הבאפי רפרנס?)
לא הייתי זוכרת לעולם.אבל גם מוכר בתור אבא של ג'יין משובר שורות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.