דיוני סדרות #112

didalf

Well-known member
חומריו האפלים עונה 3 פרקים 5-6

פרק 5

ובכן מתחילים עם המדענית החביבה שעוקבת אחרי פיל מוזר. אה יש לה שם קוראים לה מרי. הפילה מביאה אותה לגן עדן לפילים מוזרים חח איך הם מחליקים על הכדורים האלה כמו גלגיליות:-D סופסוף מקום נחמד עם מים יפים. היא לומדת את השפה שלהם ומוצאת אבנים כתומות מוזרות ומסתבר שהאבק מתחיל להעלם משם. אוקי. עדיין לא הבנתי מה לעזאזל המטרה שלה בסיפור. היא איכשהו הנחש אבל, והאב גומז הולך לטפל בנחש. וואי אב גומז ימציק תעזוב את המדענית החביבה:-[ אב גומז כזה פתאט אלוהים. חחח איזה ביץ' סלאפ האב נשיא הביא לו:-D אז מה זה אומר שהיא הנחש? איך היא בדיוק תפתחה את חווה כלומר ליירה? בידע? על מה זה אבק?

וויל וליירה ממשיכים במסעם לארץ המתים, שמתברר מקום נוראי ואפור עם מפלצות שצועקו עלייך את כל הפחדים שלך. פשיי איזה באסה למות ולחיות חיי נצח בחרא הזה. האם כולם מגיעם לשם אבל? כי היו שם לא כזה הרבה אנשים יחסית למילארדים שמתו מאז ומעולם.
מסתבר שהסכין לא עובד שם, כמובן. לאדעת למה הם ציפו שכן. אם לפי ההסבר של ניק הוא פותח חלון בדיוק לאותו מקום בעולם אחר אבל זה עולם המתים, אני לא חושבת שהוא מקביל לשום דבר.
וויל מתאבן למשמע מה שהנשרים המגעילים צועקים עליו אבל ליירה עומדת בזה ומגרשת אותם חזרה. פיי הילדה הזאת.
היא מוצאת את רוג'ר שבהתחלה כועס עליה. אבל היא מתחילה להזכיר לו סיפורים מהימים שלהם ביחד. וואי הם היו כאלה קטנטנים, כמה זמן עבר? כאילו במציאות, לשחקנים. זה מצחיק כי רוג'ר אמור להשאר קטני כמו שהוא מת אבל השחקן גדל מלא בינתיים. אבל הוא מתחיל להזכר והצבע מתחיל לחזור אליו וזה היה מרגש, דמעתי קלות. ואז כל האנשים באים ומסכימים לעבור איתה בעקבות הסכין כי מה יכול להיות יותר גרוע. המפלצת מנסה להפחיד אותה אבל זה לא מזיז לליירה. היא רק שואלת אותו אם יש לו שם חחח והמםלצת כ"כ מבולבלת מזה שמתייחסים אליה יפה שהיא בורחת. יאסס קווין ליירה.
רגע של פילוסופיה: לפעמים יש קטע שהתרגום טיפה מקדים את המילים, אז היה כתוב בתרגום שליירה אומרת למפלצת "מה תעשי תהפכי אותי לרוח" ואני בראש תרגמתי ספיריט עד שליירה אמרה גוסט, ופתאום חשבתי על ההבדל בין גוסט לספיריט שבעברית מתורגם לאותה מילה, "רוח", אבל למעשה יש להם משמעות הפוכה. ספיריט זה הרוח החיה של משהו, הנשמה, משהו טוב. בעוד גוסט זה כאילו רוח המתה שלה משהו, קליפה של אדם בלי נשמה.
ואז ליירה מספרת לכולם סיפורים וקצת אור וצבע חוזר וזה קצת קיטשי אבל גם מרגש עדיין דמעתי קלות. ואז יאאאאאאאאאאאאאא ליןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן|מאוהב| עכשיו דמעתי הרבה!!! וואי היא לא דעה אפילו שהוא מת!! אבל אבל אוף רציתי שהוא יגיד לוויל שהוא מכיר את אבא שלו שידברו עליו. ובכלל איפה כומר סקסי למה הוא לא בארץ המתים גם??? חח כפרעליו הוא אוסף אנשים ללכת אחריה.

המלאך שעזריאל הרג מסתבר לא מת והלך להזהיר את הסמכות או העוצר על מזימותיו של עזריאל, וזה מעצבן אותו.
אוקי פתאום חשבתי עוד משהו שמוזר לי. כל הסיפור פה של המגירסטריום הרעים הוא בבירור ביקורת נגד הדת והנצרות, אבל מצד שני אלוהים פה אמיתי. והוא אמנם רע והנציגים שלו עלי אדמות הם רעים, אבל אמיתי, אז מה שהם מייצגים, רע ככל שיהיה, הוא אמיתי. יש אלוהים וזה מה שהוא רוצה. שזה שונה לחלוטין ממה שהם מנסים לבקר שזה הדת ששולטת באנשים בעולם שלנו בלי שום דבר אמיתי מאחוריה.
אבל אולי מצד שני עד הפרק הזה אני לא חושבת שהם קיבלו הוכחה שמיימית לאמונה שלהם.

גברת קולטר נראה בהתחלה משלימה עם גורלה אבל בסוף מנסה לשכנע את ד"ר קופר להפסיק. יאווו הקוף המסכניייי איפה מילי שתסכים איתי?? איך הוא מסתכל עליה;-( בסוף ד"ר קופר לא מסוגלת ומפסיקה, אז כמובן שהאב נשיא הורג אותה. אני עדיין לא מבינה איך הפצצה יכולה לאתר את ליירה בעולם המתים, זה לא צריך להיות אוף דה גריד? האמת חשבתי שהד"ר רימתה והחליפה את השיער בשיער של האב-נשיא. אבל כשהוא הלך להקריב את עצמו וקולטר עצרה גם את זה הבנתי שלא. ואז הסמכות באה לכעוס קצת ובכל זאת ביצעה קטיעה והפעילה את הפצצה, שאיכשהו אשכרה הגיעה לעולם המתאים. בוווום. אבל ליירה לא תמות יש לה יותר נשמות מעשרה חתולים.

ואיפה עזריאל כבר שני פרקים??

פרק 6

אה הנה עזריאל. גברת קולטר חוזרת למחנה לספר לו שליירה מתה. לא מזיז לו. יאווו איזה חלאה בחיי אם הוא לא היה ג'יימס מקאבוי הייתי שונאת אותו.
הברק שמטטרון שלח יצר קרע בין העולמות ששואב את כל האבק. לול שואב אבק:-D
למרבה הצער התהום שואב גם הדמון של המכשפה שהוא אבק והיא מתה, אוי.
מה שמזמן מכשפה אחרת, זאת שמילי נראה לי אמרה שדומה ללקסה. אבל יש לה פחות שחור בעיניים הפעם.

בינתיים ליירה ו-וויל ממשיכים ביציאת מצריים שלהם. התהום כאילו קוראת להם אבל ליירה מתגברת עליה. מה קורה אבל אם מתים בארץ המתים? כאילו המתים שם יכולים למות שוב? ליירה יכולה למות ואז לחזור לשם כמתה? חח וויל ורוג'ר קצת רבים על תשומת הלב של ליירה ולין משועשע מזה:-D
אחרי שבהתחלה הם מתגברים על התהום אח"כ התהום קוראת לה שוב ובסוף היא נכנעת ונופלת. אבל אז המפלצת נשר מצילה אותה. מסתבר שהסיפורים ממש רגשו אותה. ליירה נותת לה שם יאוו היא כזאת מלאך הליירה הזאת בחיי היא לא מאבדת אמון באף אחד. ועכשיו כנפי חסד תעזור להם בתמורה לסיפורים. אני אוהבת שהרעיון שהסיפורים והזכרונות שלנו זה מה שעושה אותנו אנושיים אבל גם חשבתי לי שלא יהיה לי שום סיפור מעניין לספר למפלצת והיא לא תיתן לי לעבור:-(
לי שומע את וויל מזכיר את אבא שלו אהההה הוא לא ידע בכלל שהוא הבן שלו עד עכשיו הוא הולך לחפש את אבא כומר סקסי יאיייי.
הוא מצא אותו!!!!!!!! איזה איחוד מרגששש|מאוהב| אבל מה הקטע למה הוא מתחבא במערה ולא ממשיך איתם?? אוף רציתי גם איחוד בין לין ואנדרו סקוט הם היו כזה צמד חמוד בעונה הקודמת. ושהוא יפגוש את ליירה. העובדה שהחביאו את השיחה שלהם במערה בנפרד מכולם גורמת לי לחשוד בעיקר באילוצי הפקה.

בינתיים עזריאל הולך לפגוש את יוריק הדובי שמספר לו שליירה לא מתה אלא בעולם המתים מבחירה, ועזריאל פתאום גאה בבת המטורפת שלו.
הוא חוזר לספר לגברת קולטר שמבינה שהנבואה באמת מתגשמת - ליירה מנצחת את המוות. הייתה להם שיחה לשם שינוי רגועה וכמעט חברית. יאללה תתנשקו כבר.

וויל וליירה מגיעים בסוף לנקודה ואני ממש תהיתי בשלב זה מה הם בדיוק הולכים לעשות - להחזיר מילארדים של מתים לחיים?8-* ובכן לא, הם הובילו אותם לגן עדן מסתבר, איפה שהם חופשיים מהעינוי שזה הכלא-נשמות הזה. ומי שעובר שם מתפוגג אבל אבל הופך לחלק מהטבע? רוג'ר ולין נפרדים מליירה, הפעם לתמיד. יאוו הפרידה מלין גרמה לי לבכות שוב. ושהוא אמר שהוא יתאחד עם הארנבת שלו אעההה;-(
וגם מסתבר שמרי נמצאת בדיוק בגן העדן הזה והיא רואה את האנשים מגיעים לשם. אז לא הבנתי מה המקום הזה. זה גן עדן? היא חיה? היא מתה? מה קורה כאןןןןן? ולאן וויל וליירה ילכו מכאן? גם לשם? אם הם יעברו הם לא יתפוגגו כי הם חיים? הכל כ"כ מוזר. ואיך היא תתאחד עם פאן??? אולסו אבא של וויל אמר שיש לו דמונית, האם תהיה לו חיה בקרוב?

הקוף של גברת קולטר מורד בה סופסוף. אוי זה עצוב. וואי בסוף היא מדברת איתו ומתדווה שכואב לה כשהם נפרדים ומבקשת ממנו סליחה. רציתי ממש שהיא תקרא לו בשמו, לא חושבת שאי פעם שמענו את שמו!! ושהוא ידברררר למה הוא לא מדבררררררר? אבל הוא נותן לה יד אוי זה היה מרגש. מה היא ממש מקבלת רדמפשיין העונה? מגיע לה? איפה מילי לניק קר הלב לא אכפת מהקופיף המסכן.

כולם עכשיו מכוונים כלפי ליירה כי המכשפה אומרת שזה חשוב יותר מהמרד של עזריאל. אולסו המלאכית צפניה מודיעה שמטטרון כועס ממש והמלחמה התחילה.
בייבי לט דה דיימס ביגין.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ובכן מתחילים עם המדענית החביבה שעוקבת אחרי פיל מוזר. אה יש לה שם קוראים לה מרי. הפילה מביאה אותה לגן עדן לפילים מוזרים חח איך הם מחליקים על הכדורים האלה כמו גלגיליות:-D סופסוף מקום נחמד עם מים יפים. היא לומדת את השפה שלהם ומוצאת אבנים כתומות מוזרות ומסתבר שהאבק מתחיל להעלם משם. אוקי. עדיין לא הבנתי מה לעזאזל המטרה שלה בסיפור. היא איכשהו הנחש אבל, והאב גומז הולך לטפל בנחש. וואי אב גומז ימציק תעזוב את המדענית החביבה:-[ אב גומז כזה פתאט אלוהים. חחח איזה ביץ' סלאפ האב נשיא הביא לו:-D אז מה זה אומר שהיא הנחש? איך היא בדיוק תפתחה את חווה כלומר ליירה? בידע? על מה זה אבק?
אם היא הנחש אז היא אמורה להציע לה תפוח שיגרום לה להתבייש בכך שהיא ערומה. אבל היא לא ערומה.
לא ברור איך האב גומז אמור להגיע אל מרי. אבל אולי בעצם הוא יוכל לקחת את המטוס כוונה שבו מריסה הגיעה.
וויל וליירה ממשיכים במסעם לארץ המתים, שמתברר מקום נוראי ואפור עם מפלצות שצועקו עלייך את כל הפחדים שלך. פשיי איזה באסה למות ולחיות חיי נצח בחרא הזה. האם כולם מגיעם לשם אבל? כי היו שם לא כזה הרבה אנשים יחסית למילארדים שמתו מאז ומעולם.
וזה אמור להיות כל המתים מכל העולמות המקבילים. אבל אני מניח שזה פשוט נמשך למרחק מאוד מאוד גדול.
עשו מעולה איך כולם אפורים שם.
מסתבר שהסכין לא עובד שם, כמובן. לאדעת למה הם ציפו שכן. אם לפי ההסבר של ניק הוא פותח חלון בדיוק לאותו מקום בעולם אחר אבל זה עולם המתים, אני לא חושבת שהוא מקביל לשום דבר.
אבל הסבירו שזה בעצם כן עובד, פשוט הם נמצאים גאוגרפית כל כך נמוך שבכל עולם אחר זה מתחת לאדמה, לכן הוא מרגיש רק סלעים. הם לא יכולים לעבור לעולם אחר אם בעולם האחר אין חלל לעבור לתוכו.
וויל מתאבן למשמע מה שהנשרים המגעילים צועקים עליו אבל ליירה עומדת בזה ומגרשת אותם חזרה. פיי הילדה הזאת.
איכס נשרים מגעילים.
לליירה יש נשמה של גיבורת על
היא מוצאת את רוג'ר שבהתחלה כועס עליה. אבל היא מתחילה להזכיר לו סיפורים מהימים שלהם ביחד. וואי הם היו כאלה קטנטנים, כמה זמן עבר? כאילו במציאות, לשחקנים. זה מצחיק כי רוג'ר אמור להשאר קטני כמו שהוא מת אבל השחקן גדל מלא בינתיים. אבל הוא מתחיל להזכר והצבע מתחיל לחזור אליו וזה היה מרגש, דמעתי קלות. ואז כל האנשים באים ומסכימים לעבור איתה בעקבות הסכין כי מה יכול להיות יותר גרוע. המפלצת מנסה להפחיד אותה אבל זה לא מזיז לליירה. היא רק שואלת אותו אם יש לו שם חחח והמםלצת כ"כ מבולבלת מזה שמתייחסים אליה יפה שהיא בורחת. יאסס קווין ליירה.
רוג'ר בפירוש גדל בגוף, אבל איכשהו הפרצוף שלו מרגיש מספיק ילדותי שזה היה לי קל לסיספונד.
הקטע שהם מעלים זכרונות באמת מאוד חמוד ויפה.
רגע של פילוסופיה: לפעמים יש קטע שהתרגום טיפה מקדים את המילים, אז היה כתוב בתרגום שליירה אומרת למפלצת "מה תעשי תהפכי אותי לרוח" ואני בראש תרגמתי ספיריט עד שליירה אמרה גוסט, ופתאום חשבתי על ההבדל בין גוסט לספיריט שבעברית מתורגם לאותה מילה, "רוח", אבל למעשה יש להם משמעות הפוכה. ספיריט זה הרוח החיה של משהו, הנשמה, משהו טוב. בעוד גוסט זה כאילו רוח המתה שלה משהו, קליפה של אדם בלי נשמה.
הא, לא חשבתי על זה ככה אף פעם
ואז ליירה מספרת לכולם סיפורים וקצת אור וצבע חוזר וזה קצת קיטשי אבל גם מרגש עדיין דמעתי קלות. ואז יאאאאאאאאאאאאאא ליןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן|מאוהב| עכשיו דמעתי הרבה!!! וואי היא לא דעה אפילו שהוא מת!! אבל אבל אוף רציתי שהוא יגיד לוויל שהוא מכיר את אבא שלו שידברו עליו. ובכלל איפה כומר סקסי למה הוא לא בארץ המתים גם??? חח כפרעליו הוא אוסף אנשים ללכת אחריה.
חשבתי באמת שנראה גם את אבא של וויל. היה קטע שכאילו מרמז על זה - ששואלים את וויל את מי הוא מחפש והוא אומר שהוא לא מחפש אף אחד במין צורה מוזרה. אולי הוא בכוונה לא רוצה לראות את אבא שלו גם כי זה קשה מידי וגם כי הוא לא עשה את מה שאבא שלו ביקש ממנו (ללכת אל עזריאל).
אולי נראה אותו בפרק הבא
המלאך שעזריאל הרג מסתבר לא מת והלך להזהיר את הסמכות או העוצר על מזימותיו של עזריאל, וזה מעצבן אותו.
תהיתי אם זה אותו מלאך או אחר. כי אם הוא לא הרג אותו אז עזריאל יצא די טיפש.
אוקי פתאום חשבתי עוד משהו שמוזר לי. כל הסיפור פה של המגירסטריום הרעים הוא בבירור ביקורת נגד הדת והנצרות, אבל מצד שני אלוהים פה אמיתי. והוא אמנם רע והנציגים שלו עלי אדמות הם רעים, אבל אמיתי, אז מה שהם מייצגים, רע ככל שיהיה, הוא אמיתי. יש אלוהים וזה מה שהוא רוצה. שזה שונה לחלוטין ממה שהם מנסים לבקר שזה הדת ששולטת באנשים בעולם שלנו בלי שום דבר אמיתי מאחוריה.
אבל אולי מצד שני עד הפרק הזה אני לא חושבת שהם קיבלו הוכחה שמיימית לאמונה שלהם.
נראה לי שמה שהסיפור מנסה להעביר זה שגם אם קיים אלוהים זאת לא סיבה להקריב את עצמך למענו וזה לא הופך את השליטה של מוסדות דת ללגיטימית.
זה מתחבר עם מה שהאישה המתה אמרה לליירה - שכל החיים שלה היא נמנעה מאושר בשביל האמונה שלה ועכשיו היא מבינה שזה היה חסר טעם.
גברת קולטר נראה בהתחלה משלימה עם גורלה אבל בסוף מנסה לשכנע את ד"ר קופר להפסיק. יאווו הקוף המסכניייי איפה מילי שתסכים איתי?? איך הוא מסתכל עליה;-( בסוף ד"ר קופר לא מסוגלת ומפסיקה, אז כמובן שהאב נשיא הורג אותה. אני עדיין לא מבינה איך הפצצה יכולה לאתר את ליירה בעולם המתים, זה לא צריך להיות אוף דה גריד? האמת חשבתי שהד"ר רימתה והחליפה את השיער בשיער של האב-נשיא. אבל כשהוא הלך להקריב את עצמו וקולטר עצרה גם את זה הבנתי שלא. ואז הסמכות באה לכעוס קצת ובכל זאת ביצעה קטיעה והפעילה את הפצצה, שאיכשהו אשכרה הגיעה לעולם המתאים. בוווום. אבל ליירה לא תמות יש לה יותר נשמות מעשרה חתולים.
אני לא מבין את החיבה שיש לך לקוף הזהוב המקריפ הזה. למעשה אני לא אתפלא אם הוא עשה משהו למילי ובגלל זה היא לא כאן.
הקטע שמריסה פונה אל דוקטור קופר הרגיש לי מאוד מזויף מצד מריסה. עכשיו שהיא והבת שלה עומדות בפני מוות אז פתאום היא קולטת שהטכנולוגיה שהיא המציאה היא נוראית? התגלות מאוד נוחה. ולא ברור לי למה דוקטור קופר מקריבה את עצמה ככה למענה. במיוחד כשברור שאפשר פשוט לעשות את זה בלעדיה והנשיא לא יהסס להרוג אותה. אגב, למה לא היו שומרים בתוך החדר?
לא ציפיתי לזה שהנשיא יעשה את הכריתה על עצמו. לפחות הוא באמת מוכן להקריב את עצמו למען האמונה שלו. ומריסה מצליחה ברגע האחרון לעצור אותו.
אבל אז מטטרון (העוצר של הסמכות) מגיע ונראה שהוא כועס שהם משתמשים באבק כנשק. אבל אז הוא מפעיל את הנשק הזה שלהם.
לא ברור לי איך פצצה יכולה להרוג את ליירה אם היא נמצאת כבר בעולם המתים. אבל מי יודע. אני אתחיל את הפרק הבא כדי לגלות.
ואיפה עזריאל כבר שני פרקים??
חשבתי שאולי נראה שמטטרון בא לנסות להרביץ לו, אבל משום מה הוא בא אל המג'יסטריום.

It's Always Sunny

Well-known member
4 פרקים לתוך אי אפשר בלי טד (Better Off Ted) וזו קומדיה ממש מתוקה ובאופן מפתיע גם מצחיקה, חבל שגם היא בוטלה אחרי 2 עונות :-/

limors2

Well-known member
4 פרקים לתוך אי אפשר בלי טד (Better Off Ted) וזו קומדיה ממש מתוקה ובאופן מפתיע גם מצחיקה, חבל שגם היא בוטלה אחרי 2 עונות :-/
לנצח יכאב לי על הביטול שלה 😔 אני יכולה לצפות בה שוב ושוב ושוב. ורוניקה גאונית 😍 ואני מתה על הפתיחים שלה

keren or5

Well-known member
אז הסדרה הגיעה סוף סוף לדודים המיוחדים שלי והייתי חייבת להעיף מבט. שלושה פרקים לתו הסדרה ואני דיי מופתעת לטובה. אני מוצאת את עצמי ממש מתעניינת בדמויות ורוצה לדעת מה יקרה בהמשך. הדמות שהכי מעיינת אותי כרגע היא נואה. האבל שלו על דדיוס שובר לב, ואני מוצאת את עצמי גם מעודדת את הקשר שלו עם ברודי וגם לפעמים חושבת שזה לא רעיון טוב שהם יהיו ביחד, במיוחד כי ברודי הוצג ממש כדוש בפרק הראשון עם איך שהוא עזב את נואה.
טוב חייבים להתייחס לפיל שבחדר- איך הסדרה הזאת לעומת המקורית (במקורית אני מתכוונת לאמריקאית כמובן, שהבריטית הוא חיקוי חיוור שלה ;) ), אז אני לא רואה את זה כ"כ כקשור לסדרה ההיא. כן יש קווי עלילה דומים. יש זוג לסביות שמביאות ילדים עם הידיד ההומו שלהם, יש תיכוניסט שמגלה עולם של מועדונים ומסיבות, אבל זאת לא אותה סדרה. אלו לא אותם דמויות, ברודי הוא לא בריאן קיני, ומיגוס הוא לא ג'סטין ואני ממש מקווה שלא ילכו לכיוון של רומן בניהם כי ממש לא בא לי! מה שכן הם פיספסו את ההזדמנות למחווה מעולה, כשברודי שואל אותו בן כמה הוא והוא אומר 20,19,18,17... ברודי היה צריך לענות לו "מה אתה סופר לשיגור טיל?" אני ממש חיכיתי לזה. זה היה מתבקש כי זהו שורה שהופיעה בסצנה הזאת גם באמריקאית וגם בבריטית.

אז בעקרון אני שמחה שמצד אחד הם לקחו את הסדרה למקום שלהם ולא ניסו לעשות חיקוי אחד לאחד, אבל מד שני אם כך, למה בעצם לקרוא לזה באותו השם? וכן, יש סיכוי שמדובר באיה עניין בירוקרטי/משפטי, אחרי הכל אין לי שמץ של מושג איך אופוריה האמריקאית מבוססת על אופוריה הישראלית, או איך הומלנד האמריקאית מבוססת על חטופים הישראלית, בשני המקרים האלה גם כשמצמצתי והסתכלתי באלכסון לא הצלחתי למצוא איפה הדמיון בין הסדרות האמריקאיות לישראליות שהם אמורים להיות גרסה שלהם וכן להכי גאים החדשה יש ככמה נקודות דמיון עם הישנה. ועדיין אני לא חושבת שזה היה מבלבל אותי בשום צורה אם פשוט היו קוראים לסדרה בשם אחר, כי כמו שהסברתי נקודות הדמיון תלושות.

אבל אולי השימוש בשם הישן הוא יותר תמטי מאשר קונקרטי. אולי הוא גורם לצופה לנסות למצוא את ההבדלים בין הסדרה ההיא לזאת. חצי הפרק הראשון גרם לי להרגיש כאילו אנחנו חיים בעולם אוטופי, בטח ביחס לסדרה הקודמת. בסדרה הקודמת שבה כל הדמויות היו לבנות וסיסג'נדריות, רואים את ג'סטין התיכוניסט שעדיין נזהר ומסתיר את הזהות המינית שלו, לעומת מיגוס התיכוניסט שרוכב לו על סקייטבורד בשמלה, צוחק על הפלואידיות של הג'נדר שלו, ומשתמש בנטייה המינית המינית שלו כדי לעשות רגשי למורה הטרנסג'נדרית שלו כדי שתעלה לו את הציון מנכשל. אחר כך אני פוגשים חבורה של אנשים קווירים שבניהם אפשר למצוא אנשים גם אנשים לא לבנים, טרנסים/ות, נכים, מכל הבא הליד, והכל מקובל ואף אחד לא שופט אף אחד, רוב ההורים ממש מקבלים את הילדים שלהם, כאילו יאללה אז יש לנו שני בנים הומו אנחנו ב-2022 למען השם! כמו שאמרתי אוטופיה. אבל אז מגיעים לשני שליש לתוך הפרק הראשון ובום פיגוע שנאה במועדון גייז. להזכיר לנו שלפעמים נראה שדברים השתנו כ"כ הרבה, אבל יש דברים שעוד לא השתנו מהסדרה ההיא שנוצרה לפני 20 שנה. השנאה עוד קיימת, והסכנה לקהילה עוד קיימת. ומזל שלא ראיתי אף פרומו ולא קראתי אף תקציר כי פיגוע השנאה הזה במועדון בא לי בהפתעה מוחלטת.

האם אני אוהב את הסדרה הזאת כמו המקורית (ושוב במקורית כמובן האמריקאית המקורית, ולא שום דבר אחר)? כנראה שלא. היא דבר אחר, היא תוצר של זמן אחר, אני ראיתי אותה בזמן אחר בחיים שלי ותמיד תהיה לה מקום מיוחד מאוד בלב שלי, אבל למרות שבחרו לקרוא לשתי הסדרות האלה באותו השם, לא באמת בא לי להשוות בניהם. אני נהנית בנתיים מהסדרה החדשה בתור מה שהיא, אני רק סיימתי את פרק 3, ונראה מה אחשוב אחרי שאסיים, אבל בנתיים אני נהנית ומעניין אותי לראות לאן דינמקיות ממסוימות יתפתחו, וזה אף פעם לא מזיק שיש סצנות של גברים חתיכים מתמזמזים.

didalf

Well-known member
אז הסדרה הגיעה סוף סוף לדודים המיוחדים שלי והייתי חייבת להעיף מבט.
הדודים שלך ממש מיוחדים כי שלי הביאו לי כשזה יצא:-D

אבל מד שני אם כך, למה בעצם לקרוא לזה באותו השם?
אני מניחה בשביל תשומת לב.
"אה סדרה כלשהי בפיקוק השירות הנידח הזה" - מי יבדוק את זה (חוץ מאנחנו פורום של גייז)
"הכי גאים שיש הסדרה שמאד אהבתי לפני 20 שנה??? אני בטוח אבדוק את זה" - יותר אנשים.
וזה לחלוטין מעצבן אותי שהשתמשו בשם הזה, כי כמו שאמרת, חוץ מקווי עלילה מאד בסיסיים אין שום קשר.

ברודי הוא לא בריאן קיני,
אף אחד לעולם הוא לא בריאן קיני|מאוהב|
tumblr_mn3vooYxKy1qmz0m0o1_500.gif

ומיגוס הוא לא ג'סטין (ואני ממש מקווה שלא ילכו לכיוון של רומן בניהם כי ממש לא בא לי!
אני דווקא כן רציתי (מתייחסת רק לאן שהגעת)
אבל אולי השימוש בשם הישן הוא יותר תמטי מאשר קונקרטי. אולי הוא גורם לצופה לנסות למצוא את ההבדלים בין הסדרה ההיא לזאת. חצי הפרק הראשון גרם לי להרגיש כאילו אנחנו חיים בעולם אוטופי, בטח ביחס לסדרה הקודמת. בסדרה הקודמת שבה כל הדמויות היו לבנות וסיסג'נדריות, רואים את ג'סטין התיכוניסט שעדיין נזהר ומסתיר את הזהות המינית שלו, לעומת מיגוס התיכוניסט שרוכב לו על סקייטבורד בשמלה, צוחק על הפלואידיות של הג'נדר שלו, ומשתמש בנטייה המינית המינית שלו כדי לעשות רגשי למורה הטרנסגנדרית שלו כדי שתעלה לו את הציון מנכשל. אחר כך אני פוגשים חבורה של אנשים קווירים שבניהם אפשר למצוא אנשים גם אנשים לא לבנים, טרנסים/ות, נכים. מכל הבא הליד, והכל מקובל ואף אחד לא שופט אף אחד, רוב ההורים ממש מבלים את הילדים שלהם, כאילו יאללה אז יש לנו שני בנים הומו אנחנו ב-2022 למען השם! כמו שאמרתי אוטופיה. אבל אז מגיעים לשני שליש לתוך הפרק הראשון ובום פיגוע שנאה במועדון גייז. להזכיר לנו שלפעמים נראה שדברים השתנו כ"כ הרבה, אבל יש דברים שעוד לא השתנו מהסדרה ההיא שנוצרה לפני 20 שנה. השנאה עוד קיימת, והסכנה לקהילה עוד קיימת. ומזל שלא ראיתי אף פרומו ולא קראתי א תקציר כי פיגוע השנאה הזה במועדון בא לי בהפתעה מוחלטת.
אהבתי את הרעיון הזה. שכאילו כמה שנראה שהכל טוב יותר אז לא באמת.

הנה הדיון שלנו אם מעניין אותך. מתגלגל שם במהלך השרשור.

keren or5

Well-known member
הדודים שלך ממש מיוחדים כי שלי הביאו לי כשזה יצא:-D
הייתי יכולה להשיג מדודים אחרים, אבל חיכיתי לדודים מסוימים ששולחים לי עם שליח ישיר, ולא שאני צריכה ללכת לדואר לקחת. טוב המטאפורה הזו מתדרדרת מרגע לדודלי :-D. אם את עדיין לא מבינה למה התכוונתי אני אכתוב לך בפרטי, אבל זה לא כזה חשוב.
אני מניחה בשביל תשומת לב.
"אה סדרה כלשהי בפיקוק השירות הנידח הזה" - מי יבדוק את זה (חוץ מאנחנו פורום של גייז)
"הכי גאים שיש הסדרה שמאד אהבתי לפני 20 שנה??? אני בטוח אבדוק את זה" - יותר אנשים.
וזה לחלוטין מעצבן אותי שהשתמשו בשם הזה, כי כמו שאמרת, חוץ מקווי עלילה מאד בסיסיים אין שום קשר.
אז זהו, שהגיוני לחשוב שה קשור לזה, כי בתכלס כמעט הכל היום מרפרנס למותג פופלארי נוסטלגי, אבל בעצם חשבתי על זה ונראה לי שגם הקהל של המקור היה יחסית נישתי. כאילו אני חושבת שראו את המקור במיוחד להט"בים ובנות, האם זה לא אותו קהל שבכל מקרה יבדוק כל סדרה על גייז בלי קשר לשם כפי שאנחנו עושים פה בפורום בכל מקרה? כאילו השם באמת הגדיל את הצפיות? האם אנשים שמעריצים את המקור לא בכל מקרה יבדקו סידרה נישתית על גייז בלי קשר לשם? לא יודעת. אני לא מרגישה שזה אותו מקרה כמו הרבה פרנצ'ייזים אחרים שהחיבור לפרנצ'ייז באמת משנה משהו. אולי אני טועה.
אף אחד לעולם הוא לא בריאן קיני|מאוהב|
tumblr_mn3vooYxKy1qmz0m0o1_500.gif
חדמש!! |מאוהב|
הנה הדיון שלנו אם מעניין אותך. מתגלגל שם במהלך השרשור.
תודה! קיוויתי שאם אני אכתוב על זה את תקשרי לי את הדיונים שלכם, מעניין אותי לקרוא אותם |לב|

(לפני שקראתי, אני מנחשת שבטוח ניק אמר משהו על זה שהם הזכירו שם את באפי)

didalf

Well-known member
הייתי יכולה להשיג מדודים אחרים, אבל חיכיתי לדודים מסוימים ששולחים לי עם שליח ישיר, ולא שאני צריכה ללכת לדואר לקחת. טוב המטאפורה הזו מתדרדרת מרגע לדודלי :-D. אם את עדיין לא מבינה למה התכוונתי אני אכתוב לך בפרטי, אבל זה לא כזה חשוב.
צפיה ישירה?:-D
זה גם עלה ביס בינתיים.

אז זהו, שהגיוני לחשוב שה קשור לזה, כי בתכלס כמעט הכל היום מרפרנס למותג פופלארי נוסטלגי, אבל בעצם חשבתי על זה ונראה לי שגם הקהל של המקור היה יחסית נישתי. כאילו אני חושבת שראו את המקור במיוחד להט"בים ובנות, האם זה לא אותו קהל שבכל מקרה יבדוק כל סדרה על גייז בלי קשר לשם כפי שאנחנו עושים פה בפורום בכל מקרה? כאילו השם באמת הגדיל את הצפיות? האם אנשים שמעריצים את המקור לא בכל מקרה יבדקו סידרה נישתית על גייז בלי קשר לשם? לא יודעת. אני לא מרגישה שזה אותו מקרה כמו הרבה פרנצ'ייזים אחרים שהחיבור לפרנצ'ייז באמת משנה משהו. אולי אני טועה.
לדעתי הרבה קהל פוטציאלי בכלל לא ישמע על הסדרה הזאת בלי היח"צ האוטומטי שרכיבה על שם של דבר מוכר נותן אוטומטית. האם אנחנו היינו שומעים עליה?
וגם כן אני חושבת שיש אחוז של צופים שאהב את הסדרה ההיא אבל לא בהכרח יבדוק כל סדרת גייז אבל כן יבדוק את החידוש מסקרנות.

(לפני שקראתי, אני מנחשת שבטוח ניק אמר משהו על זה שהם הזכירו שם את באפי)
איך ניחשת?:eek::eek::-D

keren or5

Well-known member
צפיה ישירה?:-D
הצלחת לעלות על הקוד המתוחכם שלי?! :-0:-P:
לדעתי הרבה קהל פוטציאלי בכלל לא ישמע על הסדרה הזאת בלי היח"צ האוטומטי שרכיבה על שם של דבר מוכר נותן אוטומטית. האם אנחנו היינו שומעים עליה?
וגם כן אני חושבת שיש אחוז של צופים שאהב את הסדרה ההיא אבל לא בהכרח יבדוק כל סדרת גייז אבל כן יבדוק את החידוש מסקרנות.
יכול להיות.
איך ניחשת?:eek::eek::-D
אני גאונה :-]

ניק כתב משהו דומה למה שאמרתי עם ה שמצד אחד זה נראה שיש הרבה יותר קבלה מפעם, ומצד שני עדיין יש הומופוביה, רק שזה לא נראה לי מוזר, זה נראה לי מתאר דיי טוב את המצב היום.

מוזר שכתבת שברודי מרגיש לך יותר אסהול מבריאן קיני, כי אני דווקא הרגשתי ממש ההפך. כלומר הוא כן אסהול לפעמים אין ספק, זה לא שהוא מלאך, אבל בריאן קיני היה פי מליון יותר זחוח, מרוכז בעצמו ועוד שלל תכונות דיי נוראיות שמוזר לי כ"כ שאת חושבת אחרת. אולי כי את אוהבת אותו חשבת ככה, אבל אני חושבת הפוך וזה לא גורם לי לאהוב אותו פחות, כנראה אפילו יותר. כאילו זה חלק ממה שמהמם בו- אסהול ולא מתנצל בדיוק כמו היצור היפייפה שהוא. אבל באמת שהמקביל שלו מרגיש הרבה פחות דושי. ודווקא שמחתי על זה, פחדתי שיעשו אותו דוש כמו בריאן, ושמחתי לגלות שלא הלכו לשם. לא יודעת למה, אולי כי אי לא מרגישה שברודי מספיק אלוהי כדי שיהיה מותר לו מה לבריאן מותר, אולי פעם יותר אהבתי אסהולים, בעיקר אם הם היו מגניבים וחתיכים והיום פחות (זה לא גורם לי רטרואקטיבית לא לאהוב את האסהולים שאהבתי בעבר), ועוד משהו שהופתעתי שלא הסכמנו עליו, זה הקטע שאני דווקא ממש התלהבתי כשברודי שרף את המכונית של ההורים ההומופובים של דדיוס. האם זה מעשה טיפשי? כמובן, אבל היה איזה ניצוץ בריאן קיני במעשה הזה שממש הלהיב אותי. אם כבר להיות אסהול אז למי שבאמת מגיע להם וזין על ההשלכות. וזה היה כ"כ מספק לעשות להם את זה בעיני.

didalf

Well-known member
ניק כתב משהו דומה למה שאמרתי עם ה שמצד אחד זה נראה שיש הרבה יותר קבלה מפעם, ומצד שני עדיין יש הומופוביה, רק שזה לא נראה לי מוזר, זה נראה לי מתאר דיי טוב את המצב היום.
כן כי זה באמת המצב היום - הכל קיצוני לכאן או לכאן. הפתיחות מוחלטת וגם ההומופוביה הקצינה נורא.

מוזר שכתבת שברודי מרגיש לך יותר אסהול מבריאן קיני, כי אני דווקא הרגשתי ממש ההפך. כלומר הוא כן אסהול לפעמים אין ספק, זה לא שהוא מלאך, אבל בריאן קיני היה פי מליון יותר זחוח, מרוכז בעצמו ועוד שלל תכונות דיי נוראיות שמוזר לי כ"כ שאת חושבת אחרת. אולי כי את אוהבת אותו חשבת ככה, אבל אני חושבת הפוך וזה לא גורם לי לאהוב אותו פחות, כנראה אפילו יותר. כאילו זה חלק ממה שמהמם בו- אסהול ולא מתנצל בדיוק כמו היצור היפייפה שהוא. אבל באמת שהמקביל שלו מרגיש הרבה פחות דושי. ודווקא שמחתי על זה, פחדתי שיעשו אותו דוש כמו בריאן, ושמחתי לגלות שלא הלכו לשם. לא יודעת למה, אולי כי אי לא מרגישה שברודי מספיק אלוהי כדי שיהיה מותר לו מה לבריאן מותר, אולי פעם יותר אהבתי אסהולים, בעיקר אם הם היו מגניבים וחתיכים והיום פחות (זה לא גורם לי רטרואקטיבית לא לאהוב את האסהולים שאהבתי בעבר),
חחחח מההה חשבתי שתכנסי בו על זה!!
אני לא זוכרת מספיק בשביל דוגמאות ספציפיות אבל ממה שזכור לי ברודי הרגיש הרבה יותר אנוכי.
אצל בריאן הרבה מהדושיות הייתה סוג של הצגה וראינו מה הוא יעשה בשביל המעטים שהוא באמת אוהב. אצל ברודי ממה שזכור לי לא ראינו משהו כזה. רק אנוכיות, דואג 100% לעצמו. מנצל את כל מי שסביבו. לא נראה שאכפת לו ממש מאף אחד אחר.
ועוד משהו שהופתעתי שלא הסכמנו עליו, זה הקטע שאני דווקא ממש התלהבתי כשברודי שרף את המכונית של ההורים ההומופובים של דדיוס. האם זה מעשה טיפשי? כמובן, אבל היה איזה ניצוץ בריאן קיני במעשה הזה שממש הלהיב אותי. אם כבר להיות אסהול אז למי שבאמת מגיע להם וזין על ההשלכות. וזה היה כ"כ מספק לעשות להם את זה בעיני.
חחחח אמרתי שם כן ולא. כי הוא יכול היה בקלות ללכת לכלא על זה וזה מעשה ממש מטומטמם|חבול| וכאילו יותר מעצבן מזה שהם חארות אבל בסוף היו יוצאים הקורבן ולא מגיע להם יחס של קורבן מסכן. אבל אם אין השלכות אז כן מגיע להם.

keren or5

Well-known member
אוקי, החיזוי שלי היה דיי טוב. דיי נהניתי מהסדרה אבל כמובן שהיא לא כמו המקור, אבל בשביל מה שהיא דיי נהניתי ממנה.

רוב קווי העלילה היו טובים ונגמרו דיי הגיוני ונחמד. היה עצוב כל פעם שמישהו דימיין את דדיוס או שהיה פלשבק שלו. סצנת הטריפ הייתה דיי מגניבה, אני דיי אוהבת כאלו.
היה קצת מוזר לי הסוף- שברודי אומר לרות'י שהוא אוהב אותה, גם אני כמו עדי (קראתי את התגובות שלכם)- חוויתי את הקשר שלהם כאהבה אפלטונית, וזה קצת בא לי משום מקום הצהרת האהבה הזאת. וגם לא אהבתי את הקטע ששר בגד.ה ברות'י עם אמא של ברודי. שני הדברים האלה הרגישו לי קצת לא קשורים כזה ואף כפויים מעט. רציתי ששר ורות'י ישלימו כי היה נראה לשלם זה הלך.

לא רציתי שיהיה משהו בין ברודי למינגוס, לא יודעת, לא ראיתי פוטנציאל בקשר שלהם.
הדמות האהובה עלי הייתה נואה, ואהבתי את הקשר שלו עם אח של ברודי. הם היו דיי חמודים יחד.
לא נראה לי שיש לי הרבה מה לומר מעבר. בלי קשר לכלום, נהניתי מהסדרה ואני שמחה שראיתי אותה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי, החיזוי שלי היה דיי טוב. דיי נהניתי מהסדרה אבל כמובן שהיא לא כמו המקור, אבל בשביל מה שהיא דיי נהניתי ממנה.

רוב קווי העלילה היו טובים ונגמרו דיי הגיוני ונחמד. היה עצוב כל פעם שמישהו דימיין את דדיוס או שהיה פלשבק שלו. סצנת הטריפ הייתה דיי מגניבה, אני דיי אוהבת כאלו.
היה קצת מוזר לי הסוף- שברודי אומר לרות'י שהוא אוהב אותה, גם אני כמו עדי (קראתי את התגובות שלכם)- חוויתי את הקשר שלהם כאהבה אפלטונית, וזה קצת בא לי משום מקום הצהרת האהבה הזאת. וגם לא אהבתי את הקטע ששר בגד.ה ברות'י עם אמא של ברודי. שני הדברים האלה הרגישו לי קצת לא קשורים כזה ואף כפויים מעט. רציתי ששר ורות'י ישלימו כי היה נראה לשלם זה הלך.

לא רציתי שיהיה משהו בין ברודי למינגוס, לא יודעת, לא ראיתי פוטנציאל בקשר שלהם.
הדמות האהובה עלי הייתה נואה, ואהבתי את הקשר שלו עם אח של ברודי. הם היו דיי חמודים יחד.
לא נראה לי שיש לי הרבה מה לומר מעבר. בלי קשר לכלום, נהניתי מהסדרה ואני שמחה שראיתי אותה.
אני כבר לא זוכר מה כתבתי אז,
אבל אני יכול להגיב לגבי מה שאני זוכר ועם מחשבות שיש לי עכשיו.

גם אני שמח שלא היה משהו בסופו של דבר בין ברודי ומינגוס.
וגם אני אהבתי את נואה והקשר שלו עם אח של ברודי (הם ראו באפי יחד, אז כמובן)

לגבי הדבר הגדול - ברודי ורות'י...
אז ככה
קודם כל זה נראה לי בהחלט היה הפתעה גדולה. כלומר אני לא מאמין שחזית שזה יקרה. אני לא חושב שאף אחד חזה שזה יקרה.
זה לא דווקא דבר טוב. אם בסוף של באפי היא הייתה מתנשקת עם ג'יילס אז זה היה לא צפוי אבל זה גם כנראה היה הורס לי את הסדרה לעד. זה גם היה מרגיש לי שזה ממש הגיע משום מקום ולא הגיוני לדמויות.
טוב, אז הקטע בין ברודי ורות'י בהחלט לא הרס לי את הסדרה
(בין היתר כי לא היה לי מספיק אכפת ממנה, אבל לא רק)
אבל האם זה בכלל הגיוני...
אז אם אני זוכר נכון ברודי ורות'י היו יחד כשהם היו בתיכון, אבל הם נפרדו כשרות'י יצאה מהארון כטרנסג'נדרית.
מאז הם נשארו בקשר וגם היו קצת אובססיבית בחיים אחד של השני, כלומר כל הזמן הם היו בדרמות.
איך שאני מפרש את זה: נותרו להם רגשות אחד כלפי השניה והם פשוט הדחיקו אותם כי מבחינתם זה היה ברור שברודי נמשך רק לגברים ואז הוא יהיה עם רות'י זה כאילו מבטל את הזה שהיא אישה. כי זה כאילו ברודי לא רואה בה אישה.
ונראה לי שמה שהיה בסוף זה שהם אומרים פאק איט להגדרות ופשוט ממשים את מה שהיה בינהם כל הזמן הזה והם הדחיקו.

אגב, מיקי, אני ממש רוצה שתראי את Merlí: Sapere Aude זאת סדרה בספרדית (יותר קטלונית בעצם) וממש טובה ועם עלילות להטביות כמובן.
אני וסנירף ממש אהבנו אותה, אבל כנראה ששנינו קצת עצלנים לכתוב עליה.
עדי|חזיר| כנראה ויתרה עליה.

אבל לשתיכן אני גם ממליץ לראות את הסדרה Smiley שהיא גם בקטלונית (או ספרדית או שילוב).

didalf

Well-known member
עדי|חזיר| כנראה ויתרה עליה.
נראה לי. פתחתי שנאה לכל הדמויות אז העדפתי לקפוץ לסדרה השניה לפני שאני אתעב מידי את השחקן ולא אוכל לראות אותו כדמות אחרת.
אבל לשתיכן אני גם ממליץ לראות את הסדרה Smiley שהיא גם בקטלונית (או ספרדית או שילוב).
ראיתי אתמול את הפרק הראשון, יותר נחמד בינתיים.
ויותר בספרדית נראה לי. לא בטוחה ששמעתי בכלל קטלונית.

keren or5

Well-known member
גבי הדבר הגדול - ברודי ורות'י...
אז ככה
קודם כל זה נראה לי בהחלט היה הפתעה גדולה. כלומר אני לא מאמין שחזית שזה יקרה. אני לא חושב שאף אחד חזה שזה יקרה.
איפה חזיתי שזה יקרה? כתבתי שממש לא חשבתי שזה יקרה.
וכן
טוב, אז הקטע בין ברודי ורות'י בהחלט לא הרס לי את הסדרה
(בין היתר כי לא היה לי מספיק אכפת ממנה, אבל לא רק)
גם לי זזה לא הרס כי זה היה בסוף, וגם כי לא היה לי עד כדי כך אכפת, זה פשוט לא הרגיש לי נכון מבחינה סיפורית, ולא בגלל המגדרים (לא נראה לי שאף אחד שם בקצה של סולם קינזי)
אם בסוף של באפי היא הייתה מתנשקת עם ג'יילס אז זה היה לא צפוי אבל זה גם כנראה היה הורס לי את הסדרה לעד
הזכיר לי את זה-
d2e0a5c1857d94047968a5328c6150a2.jpg

אגב, מיקי, אני ממש רוצה שתראי את Merlí: Sapere Aude
יש בנטפליקס?

[עריכה- טוב ראיתי שיש, אז אולי אני אנסה]

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
סדרה אדירה. הפרק הראשון עוסק בתחילת דרכו של ג'ייק ביפן, כעיתונאי הזר היחיד במערכת. הוא מנסה להשתלב- וככל שהוא מעמיק, הוא מבין שהוא לא מבין. הוא מתחיל לקשר בין התאבדותו של האיש שנמצא במרכז הכתבה שלו, לסחיטה של היקוזה. לבעלי עצבים חזקים בלבד!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
איפה חזיתי שזה יקרה? כתבתי שממש לא חשבתי שזה יקרה.
לא הייתי ברור.
כשכתבתי שאני לא מאמין שחזית שזה יקרה התכוונתי לזה כמו "אני לא מאמין שירד גשם בינואר".
כלומר כהנחה. אני הנחתי שאת לא חזית שזה קרה.

אני כנראה ממש מזדקן ומאבד זכרונות כי אני לא זוכר את הקטע הזה מהסדרה.
ייתכן שיותר מידי זמן לא ראיתי את כל באפי.

nimrodds2022

Active member
אני מתעניין בסדרה קרתגו, כנראה שיש רק שני פרקים לצפייה, כמה יהיו? מתי יעלו? תספרו לי על הסדרה הזו, תודה

למעלה