לא כתבתי שום דבר על הפרק הקודם בין היתר כי ממש לא אהבתי אותו.
עברו נורא מהר מלפחד ולשנוא את הbone reavers האלו לזה שאהבו אותם וחגגו איתם.
אז בעצם הם לא רוצחים נוראיים אלא עבדים לשעבר שלוחמים למען החופש שלהם. והגנרל קייל היה המנהיג שלהם שנלחם עבור באוומורדה בגלל שהיא שיחררה את האנשים שלו. האם זה מצדיק את זה שהוא הוביל צבא בשביל לחטוף ולרצוח תינוקת? או זה שהוא עזר לבאוומורדה עם עוד דברים מרושעים שאני מניח שהיא עשתה?
ומה עם כל הקטע שהם כביכול מסוכנים נורא. מה אם זה שהם רדפו אחריהם בפרק הראשון והם ברחו לחייהם. פתאום הם לא רוצחים?
אני יכול לקבל למצוא את עמק השווה ולהבין שדברים הם לא כמו שחשבתם (ולקבל שהקבוצה שחשבת שרצחה את המשפחה שלך היא בעצם המשפחה שלך) אבל עברו על כל עם בקושי ריפרוף.
לכל הרוחות, כשווילו והבחורצ'יק ההוא ברחו אז כולם כבר היו משוחררים ובטוחים בעצמם לחלוטין.
לפחות היה גילוי אהבה בין קיט וג'ייד. לא צריך לחכות עם זה עוד.
ואז טרולים חוטפים את קיט ועוד כמה מהם (כפי שלפעמים קורה בעולמות מוזרים כאלו)
וכאן מתחיל הפרק הזה.
ליתר דיוק כשהטרולים מכניסים את ווילו וקיט לתוך המכרה שלהם.
טרולים ראינו רק קצת בסרט הישן והם נראו די כמו קופים. לאור זה שהם לא דיברו הרושם היה שהם גם חכמים כמו קופים.
עצם זה שיש להם מכרה נתן לי כבר רמז לזה שהם כנראה יותר מתוחכמים מזה,
אבל בהחלט לא ציפיתי לכך שמנהל המכרה יהיה טרול שמדבר בשפה יחסית גבוהה ועם חוש הומור מפותח. אני לא בטוח אם זאת אפילו הייתה המטרה אבל זה די הצחיק אותי.
באזור הכלובים שאליו לקחו את ווילו וקיט יש עוד אדם בכלוב והוא מכריז שהוא מאדמארדיגן. חוץ מזה הוא גם מיד נראה לי מוכר.
מיד לא הייתי בטוח אם זה באמת מאדמרדיגן, אבל אם הייתי קולט מיד (ולא בערך 10 דקות מאוחר יותר) שזה כריסטיאן סלייטר אז הייתי ממש מתלהב שהביאו אותו לקחת את מקומו של ואל קילמר בתור מאדמרדיגן (מהסרט).
*עדיין היה מאוד כיף שהביאו את כריסטיאן סלייטר לסדרה והוא עשה את הדמות שלו מעולה וממש נהניתי ממנה. קצת מאכזב שזה כנראה רק לפרק אחד (אומנם בסדרת פנטזיה זה שנראה שמישהו נהרג לא אומר שהוא באמת מת, אבל כאן זה ממש נראה שהוא נהרג).
בכל מקרה זה לא מאדמרדיגן אלא חבר שלו, אלגש, שהעמיד פנים שהוא הוא בגלל בלה בלה בלה. אבל הוא כן הגיע למכרה הזה עם מאדמרדיגן. ועם בורמן.
הוא טוען שבורמן בגד במאדמדיגן. במקביל בורמן טוען שאלגש בגד במאדמרדיגן. מה שמוזר זה שאיכשהו זה לא לחלוטין ברור מי מהם (או אם למעשה אחד מהם) באמת בגד במאדמרדיגן. הם מאוד עצבנים אחד על השני כשהם נפגשים ורבים, אבל כן מצליחים בערך לעבוד יחד כי שניהם כנראה רוצים לעזור לקיט (אוקי אני כמעט משוכנע שבורמן רוצה לעזור לה, אבל זה עדיין לא מובהק)
בכל מקרה קפצתי על כך שבמקביל לזה כשווילו וקיט מתמודדים עם הטרולים כשהם כלואים אז בורמן, אלורה, ג'ייד, אחות של ג'ייד וגריידון נכנסים למכרה על מנת להציל אותם.
אחות של ג'ייד מהר מאוד נפרדת מהם כדי לשחרר כמה שיותר מהעבדים של הטרולים במכרה. מטרה טובה שהייתי חושב שהם יותר ישקיעו מאמץ בלעזור לה בה. אבל הם לא. ואנחנו גם לא רואים מה קורה עם אחותה של ג'ייד בהמשך ואם היא הצליחה. אני מקווה שנגלה בפרק הבא, אבל אני ממש לא בטוח. הסדרה הזאת די רצה מהר עם העלילה שלה.
הם גם מתפצלים בטעות מגריידון ולוקחים את זה נורא בקלות. (למה הם לא פשוט הרגו את הטרול שפקד על גריידון לבוא איתו? הם כבר הרגו כמה טרולים לפני כן.
בדרך יש קטע שבו אלורה מביטה לתהום ואנחנו שומעים משהו8 מוזר בקול של קיט (לא שזיהיתי את הקול שלה, אבל בכתוביות היה כתוב שזה הקול של קיט) ומה שהיא צועקת מלמטה זה משהו בסגנון של "למה הוא תמיד בחר בך?" - באופן לא ברור אנחנו בסוף הפרק רואים שקיט צועקת את זה על אלורה (בהקשר לזה שאבא שלה בחר באלורה כביכול מעל קיט). אז מה הקטע עם זה? האם היה מסע בזמן של הקול? או האם בסוף הם איכשהו חזרו בזמן?
רגע אחרי זה שרביט הקסם של אלורה נופל לה למטה לתהום. אופס. אולי זה צריך לבוא עם חוט שקושרים ליד.
הם ממשיכים להתקדם.
אה ושכחתי לציין שהמערות רועדות כל הזמן כנראה בגלל הכוח של אלורה. לא ברור לי מאיפה זה בא פתאום.
ואז מתברר לאלורה וג'ייד שבורמן פשוט הוביל אותם לפתח של חדר אוצר סודי שבו כנראה יש את השיריון האגדי ההוא שהוא ומאדמארדיגן חיפשו.
מזל שלשם גם הגיעו ווילו וקיט בגלל שאלגאש הוביל אותם גם לשם. כי שם גם היה המקום האחרון שבו הוא ראה את מאדמרדיגן.
אחרי התלהבות האיחוד (וקצת מכות בין ברומן ואלגאש) הם מצליחים להכנס למערת האוצר - שהיא בעצם רק חדר כניסה לחדר אוצר של נלווין (גמד) הרפתקן מלפני המון שנים.
הם צריכים לפתור שתי חידות (התשובות הם שם ושום דבר) כדי להכנס לחדר האוצר ממש.
איך שהדלת נפתחת אלגאש וברומן מתחילים לריב על השריון כמו מטורפים. קיט נכנסת לחפש את אבא שלה, אבל הוא לא שם. כנראה החרב שלו כן.
יש איזו דלת לא מוסברת בקצה חדר האוצר שנראה שהוא עבר בה ולא יכל לקחת שום דבר איתו. משום מה בכלל לא מסבירים מה זה. אבל קיט שומעת את הקול של אבא שלה מעבר לדלת ורוצה ללכת בעקבותיו למרות שאין דרך חזרה משם ואלורה וג'ייד עוצרות אותה (לווילו כנראה לא אכפת).
כשהם יוצאים מהחדר אוצר יש מלא טרולים ואז קרב והם מתאחדים עם גריידון, אלגאש מנסה את השיריון, אבל כוח הקסם של השיריון כנראה לא פועל עליו כי זה לא הופך אותו לסופר חזק או משהו. בסוף כולם בורחים בזמן שאלגאש נשאר להלחם בהמון טרולים וכנראה מת.
השאר מגיעים לתחתית התהום שדובר עליה מקודם ושם קיט מתעצבנת על אלורה (וצועקת את מה ששמענו מוקדם יותר) ואז בגלל שהיא קוטרית ולא זזה למרות אזהרות משהו נופל על קיט והיא נופלת לתוך מה שמסתבר שהוא סוג של אגם מתחת לשכבה קשה והם צריכים להציל אותה ולא מצליחים, כולל ווילו. אבל אז אלורה מוצאת את מטה הקסם שנפל לה מקודם (כמובן) ועושה קסם כדי להציל את קיט ו...
אני מניח שהיא הצליחה להציל את קיט, אבל נגלה רק פרק הבא כי פה הנושא הזה מסתיים.
אנחנו חוזרים אל הנסיך אריק שנמצא בעיר ענקית הרוסה ושוממת (ראינו אותו שם גם מוקדם יותר בפרק ובפרק קודם). הוא ניסה לברוח מהעיר אבל אחרי מסע ארוך (כנראה) הוא מוצא את עצמו חזרה ליד העיר. פתאום הוא נורא צמא וזוחל לאיזו בריכה שנראית ממש לא כמו מקור בריא למים, אבל אין לו ממש ברירה.
רגע אחרי שהוא שותה מהמים הוא שומע מישהי צועקת לעזרה. הוא הולך ומוצא בחורה צעירה שאנחנו לא מכירים שכנראה כלואה שם ולא יודעת איך היא הגיעה לשם.
ואז מתחיל להתנגן Good Vibrations.
מה שגורם לחשוב שהוא מתאהב בה או משהו.
*תחזית שלי להמשך:
זה שבחורה הזאת היא הcrone המדוברת והיא שם כדי לפתות את אריק לצד האפל. זה במיוחד מרגיש כך לאור זה שהוא שמע אותה רק אחרי שהוא שתה מהמים המוזרים.