riverdale 1X13 פרק אחרון לעונה
טוב אז די הרבה דברים קרו.. וואו.
מסתבר שהאמפריית מייפל זה היה רק כיסוי לאימפריית הרואין. מישהו הרי באמת חשב שאפשר לקחת ברצינות אימפריית מייפל?
מוזר שקליף באמת רק התאבד. ואיך שריל ואמא שלה הרשתו את זה? הן ידעו שהוא יתאבד?
ואם כבר שריל ואמא שלה.. וואו. פנלופי
גם היא צריכה למות. לא אכפת לה שהבת שלה בדיכאון, לא רואה כלום.
שריל
אחרי שראיתי 13 סיבות היה ברור לי מה הולך לקרות אחרי שחילקה את החפצים האישיים שלה. החולצת HBIC ותפקיד הקפטן מעודדות לורוניקה, הסיכת עכביש האייקונית לג'אגהד (אהבתי שהיא אמרה לו שזה יכול לספק לו המבורגרים וחולצות S לכל חייו). אם שמתם לב היא גם לא לבשה לכמה סצנות את הליפסטיק האדום שהיא תמיד שמה. המשפט שלה "סיימתי לבכות בשביל גברי משפחת בלוסום".
מה שהוביל לרגע שיא וחזק בפרק הזה. שריל, בלבוש לבן, כמו בפרק הראשון נופלת לתוך האגם ומבצעת התאבדות שבמזל רק נקטעת ברגע האחרון בזכותו של ארצ'י הגיבור (מי היה מאמין שאומר את זה). זה היה חזק ומדהים לראות את ארצ'י חובט בקרח וכל הדם משתפך ואז הוא מוציא את שריל מהמים. יפה מאוד. סצנה חזקה
**עובדות מעניינות על הצילומים של זה אגב: מדליין (מי שמשחקת את שריל) באמת קפצה לתוך האגם הקפוא. המראה הקר שלה כשמוציאים אותה מהמים והשפתיים הכחולות זה לא איפור זה אמיתי. וKJ שמשחק את ארצ'י באמת שבר את היד במהלך הצילומים האלה.
אחרי זה מובילים אותנו לעוד רגע שיא של שריל שלא משחקת משחקים. היא ניצלה ממוות ועכשיו היא מוכנה לקום. ולשרוף את הכל בתהליך. השוט שלה מחזיקה את הפמוט מול האח הבוערת בחושך היה שוט מדהים כל כך ויפיפה. שריל קמה עכשיו וזה רק ההתחלה לשריל שבדרך להתמוטטות ושיגעון גדול יותר.
רוברטו מי שיצר את הסדרה עשה את הקרח ואש כמטאפורה (קראתי בראיון איתו). הנפילה של שריל למים וההוצאה שלה משם זה כמו הטבלה, והיא שורפת את הבית זה כמו היא עולה מהלהבות כמו פוניקס למשהו מפחיד יותר ושורפת כל זיכרון נותר בדרך.
FP עדיין בכלא ונראה שהוא לא מתכוון לצאת ממנו בקרוב. נתנו לו הזדמנות להקלה בעונש עם ילשין על כמה מהחברים שלו (לא שאני מאמינה שמישהו מהם באמת היה שותף לעסקי הרואין של קליף) אבל הוא נאמן למשפחה ומסרב. ג'אגהד כמובן מבין.. אין לו ברירה אבל זה נראה כאילו הוא ממש מכבד את אבא שלו על זה שהוא לא בוגד.
ארצ'י מנסה לשכנע את FP לקחת את העסקה אבל הוא לא מסכים.
בסוף אנחנו מקבלים סצנה ממש יפה וטובה. אחת האהובות עליי בפרק. ג'אגהד בבית שלו עם בטי והנחשים מפריעים. הם מקבלים אותו למשפחה ומבטיחים לו שידאגו לו ומציעים לו את הג'קט של הנחשים. אני הייתי בטוחה שהוא לא ייקבל אותו אבל ג'אגהד לוקח את המעיל ושום אותו לעיניה ההמומות של בטי. המוזיקה ברקע, החיוך של ג'אגהד שמתחלף כשהוא ובטי מחליפים מבטים.. סצנה מצויינת.
ג'אגהד בעצמו די מסתדר. הוא צריך ללכת למשפחת אומנה שהוא קורא לה נחמדה ובינתיים זה מה שאנחנו יודעים עליה .הוא הולך לבית ספר של הדרומיים ודי מסתדר שם מצויין. זה באמת נראה כמו המקום שלו עד שארצ'י ורוניקה ובטי נכנסים לקפיטריה בסגנון "מועדון ארוחת הבוקר" ומפריעים. לא סגרו את עניין הבית ספר והמגורים של ג'אגהד ואני מחכה לראות איך זה יסתיים בעונה הבאה.
חבל אגב שלא סיפרו יותר על הנהיגה בשכרות של פרד.
ועכשיו בטי שזה לא ממש הפרק שלה. המשפחה שלה מעמידה פנים שכלום לא קרה, היא ממשיכה לדחוף ציפורניים ליד. וכאן אנחנו גם מגלים משהו די חשוב. המריבה של אליס והל כמו שחשדנו בנשף שלהם הייתה על ההריון של אליס! ויש להם שם בעולם ילד בוגר (שבקומיקסים קוראים לו chic אגב). מקווה לראות אותו בעונה הבאה
היא מביאה נאום די חזק ויפה במסיבת יובל. (שבמקור אגב היה 3 דקות אבל היו צריכים לקצץ הרבה ממנו) וראש העיר מקוי לא מרוצה בכלל. מן הסתם.. אבל העיירה צריכה לשמוע את האמת
בטי גם מוציאה מאמר לטובת FP ומשלמת על כך. ובדם חזירים.. איזה אנשים נוראיים יש בעולם
בינתיים אצל חברתה ורוניקה יותר קל (במונחים של ריברדייל) גם כשאמא שלה מבססת את מעמדה כההורה הכי גרוע בריברדייל שהוא לא בלוסום.
כאילו.. לרמוז לילדה שלך לנצל את המיניות שלה?????????? היירם מוציא את החלקים הגרועים שלה הרמיוני או שהיא תמיד הייתה ככה ורק עשתה הצגה.
אבל בינתיים יש את ארצ'י. והם די נהנים ביחד.. כמובן שארצ'י הזה כי הוא ארצ'י דלוק על בטי גם אבל מצליח לצאת מזה בכך שהוא אומר לורוניקה שהוא כולה רוצה שיהיה להם כמו קשר של באגהד. (בטי וג'אג)
אהבתי שורוניקה הייתה צריכה לקום בשביל להגיד לכולם שהיא וארצ'י ביחד בזמן שארצ'י ממלמל לה "לא אל תעשי את זה "
ממשיכים בממלכת המבוגרים. פרד לא מקבל את ההצעה של הרמיוני מה שמוביל לסוף העונה והקליפהנגר (האמיתי) לעונה הבאה.
בפופ'ס המקום הכי בטוח וטהור של כולם קורה פשע ומישהו נורה. להגיד את האמת חשבתי שלא נראה בסוף במי ירו.. אבל אז ראינו שזה פרד. לא מת, אבל מדמם.. וכאן עולה השאלה מי היורה?
נראה לי שהיורה הגיע לרות בפרד מלכתחילה.. הוא אפילו לא טרח לקחת את הכסף באמת. אז אולי הרמיוני או היירם שלחו אותו? יש להם מניע
מעניין גם מה הוא רצה להגיד לארצ'י.