דיוני סדרות לסופ"ש

snirf

Active member
טריפל סיכום-סיום: באנשי, הרומן והצמד

באנשי

סדרה טובה אך עצם מרכזיותה בפעולה גרע ממנה מבחינתי. קודם כל, ריבוי סצינות המכות המוגזמות האלו כמו שיש בסרטי קולנוע...וכיוצא מכך שהדמות הראשית (הוד) רב מכות כל פרק ויוצא מכך כגיבור-על שסופג הכל וממשיך הלאה כאילו כלום (לפחות בעונות 1-3 נגיד) אז...אני אישית פחות מתלהב מחוסר ההיגיון הזה

מה גם שהייתי נהנה ממנה יותר אילולא צפיתי בה כבינג', בגלל כל הסיבות שכתבתי לעיל היא "כבדה" לצפייה רצופה פרק אחרי פרק.
חבל שאין סדרת-בת לאור המשפט שסגר את הסדרה "מעניין מה תעשה עכשיו כשתתחיל בחיים חדשים רחוק מבאנשי", זה בהחלט יכול להיות מעניין לראות אותו מגיע לעיר הגדולה נגיד רחוק מאנה, דווה וכל השיגעון של באנשי...לא אהבתי כלל את עלילת הלוציפר ההזויה שהייתה בעונה 4, סה"כ הסדרה שמרה על התמדה ברף והיו לא מעט רציחות מזעזעות

הרומן

סדרת דרמה מפוספסת. היה סביבה הייפ בעונה ה-1 (ואולי גם ב-2) ומאז...פחות מדוברת, וחבל.
כי היא התחילה כסדרת דרמה פרובוקטיבית ומינית
והפכה להיות דרמה פסיכולוגית ככל שהתקדמו העונות (ואף כמות העירום והסקס ירדו בהתאמה, עד לכדי מצב שבעונה 5 נגיד כלל לא היו גם אם היו סצינות שמתבקש בהן). אני חושב שגם מבחינת קונספטואלית נעשו התאמות טבעיות לזמן ולרוח הסדרה, נקרא לזה כך, ומתוקף כך שמרה על עניין ועירנות- התחילה כסדרה שמתארת רומן משתי זוויות של נוח ואליסון (לרוב סצינות חוזרות רק מתוארות אחרת), וזה המשיך בעונות הבאות לזוויות גם של הלן וקול (שהתוספת שלהם הייתה מעשירה) ושל דמויות משניות נוספות (שלעתים היו מיותרות נגיד המורה או הצרפתייה שנוח יצא איתן). בעונה ה-5 הוסיפו אפילו עוד מימד- זווית "עתידנית" של ג'ואני, הבת של אליסון וקול. לא סובל את השחקנית הזאת והיה לי די קשה לנתק זאת מהדמות, למען האמת...
אך פרק 7 (למיטב זכרוני) בעימות שלה מול הרוצח של אמה היה פרק מעולה. את פרק 10 במדבר לא כ"כ אהבתי, הפרק האחרון שאורכו שעה וחצי התעסק במרביתו בשטויות, כאשר רק השליש האחרון היה מהותי לטעמי. יש כמה חורים שהייתי שמח להעלות, אבל גם ככה אין עם מי לדון בו...בסה"כ היה פרק יפה, והיה סוג של הפי-אנד ומוסר השכל- "הצאצאים לא חוזרים על טעות הוריהם"= ג'ואני חוזרת לחיק משפחתה, ואף מתברר שנוח והלן חוזרים להיות יחד (על אף כל התלאות שעברו לאורך הסדרה).
אומנם רות וילסון(אליסון) נטשה את הסדרה וזה היה מבאס (ומתוקף כך-חבל גם על קול שעזב בעקבותייה), אך אני חושב שהתסריטאים התמודדו בצורה טובה עם עזיבתם. בכללי אני חושב שלסדרה הזאת בכל עונה היה אפיון וייחוד משלה, העובדה שכל פרק מחולק ל2-3 שמר על עניין, אהבתי את הפסיכולוגיות והעומק שיש בה. לחשוב במבט לאחור כמה הדמויות עברו לאורך הסדרה...מעברי זמן, כלא, שינוי מקום/סביבה, דמויות וזוגות שהשתנו...זאת הייתה דרמה פר-אקסלנס מאלו שנשארות ולא נשכחות מבחינתי, בעיקר בגלל העובדה שהיא ליוותה אותי במשך 5 שנים, צפיתי בה כל עונה בזמנה ולא כבינג'.

הצמד

סדרה שלא התכוונתי לצפות בה, לא הייתה ברשימה שלי, ועל כן- הפתיעה אותי לטובה ואחת הטובות שיצאה לי לראות בשנים האחרונות.
רק חבל שעם התקדמות כל עונה- כך הרמה שלה ירדה מבחינתי, כלומר, העונה ה-1 הייתה הטובה ביותר מבחינת קווי העלילה והדמויות למשל, והלוואי והייתה ממשיכה בקו הזה...אך כל עונה התעסקה בתקופה אחרת של התפתחות הפורנו, ובהתאמה- השתנו הדמויות וקווי העלילה (סיסי, לארי והבנות שלהן היו חסרים...), כך יצא למשל שעונה 3 הייתה הכי חלשה. רוב התעסקות העונה האחרונה הייתה באיידס, הרבה דמויות מתו מסיבה זו ואחרות. המוות המפתיע ביותר היה של לורי שפתאום ירתה בעצמה
, לרצח של פרנקי היו סימנים מקדימים אך עדיין חבל... סצינת הסיום הייתה מרגשת ויפה עם הקפיצה ל-2019- פרנקי הולך בטיימסקוור ו"רואה" את המתים/דמויות שהיו לאורך העונה. הייתה ביקורת בוואלה שזה הזכיר במידת מה את הסיום של "עמוק באדמה" ואכן גם לי זה עלה בעת הצפייה... על אף הירידה לאורך העונות-עדיין הייתי ממליץ על צפייה בה

אגב, איזו אירונית הסמיכות בין הסיומות של הרומן והצמד שבשתיהן מבגרים את הדמויות הראשיות בפרק האחרון

לא ראיתי אף אחת משלושתן

באנשי שמעתי שהיא נחשבת טובה באיחור ואף פעם לא הגעתי ללהשלים אותה. אם היא תופיע בנטפליקס או משהו כזה אני כנראה אנסה אותה, אבל אם לא אז אני לא מאמין שאני אגיע אליה.
&nbsp
הרומן רציתי קצת בגלל השחקנים, אבל לא קרצה לי מספיק כדי לנסות (מה גם שאחר כך שמעתי שהרבה אנשים התאכזבו בעונות מאוחרות, אז די לחלוטין מחקתי מטבלת הלהשלים שלי)
&nbsp
הצמד - הנושא ממש לא משך אותי לבדוק אפילו. אבל שמעתי באמת שהיא הפתיעה אנשים לטובה. אז אולי מתישהו.
&nbsp
&nbsp
תודה רבה שפתחת שרשור דיוני סדרות זמני אחרי שלא הצלחתי לפתוח בבוקר.
פתחתי אחד חדש פשוט בשביל הנוחות והסדר שלי.

הלדיל

New member
העונה השלישית של הצמד הייתה חלשה

העלילה של האיידס בוצעה יותר טוב, לדעתי, ב-"פוזה". היכולת לעורר רגש כלפי הדמויות היה תמיד צד לוקה בחסר. ב-"הראו לי גיבור", כל הסיפורים של הדמויות מהשיכונים, פרט לאחת, לא ממש הצליחו לעורר בי רחמים כלפיהם. יצא בסוף שיותר הזדהיתי עם תושבי השיכונים הלבנים שהסיפור שלהם נגע לצד שונא הסמכות שבי. גם הנטייה שלו לשלוף דמויות שהיו עד כה ממש ברקע כמו הזונה מליסה או הברמנית של אבי גרמה לי ולשים אותן בחזית הסיפור הייתה מבלבלת. זה משהו שעורך טוב אמור לטפל בו. הוא פשוט התפזר על פני יותר מדי סיפורים וזה דורש כשרון - שהוא חושב שיש לו ולא ראיתי מעולם סימן שיש לו - לגרום לכולם לעבוד בצורה אינהרנטית. עד כה לא הבנתי את הפואנטה של קו העלילה ההומוסקסואלי במסגרת הסיפור הגדול של תולדות הפורנו בארה"ב. אני גם הרגשתי שהדמויות היו הרבה פחות מנומקות בעונה הזו כלומר לא ברור לי למה פרנקי מתנהג ככה אל רודי (דמות, שהתברר לי, שחיבבתי יותר ממה שציפיתי בעיקר בפרק האחרון שלו. זה המווות היחיד שהעציב אותי.)
הבעיה עם הסיפור עם לורי הוא שניתן לראות אותו כמקרה של כוכבת פרימדונה שעושה את המוות לאמרגנית שלה או ילדה שבוחנת את הגבולות שלה מול אמה. ההתנהגות של הבעלים שלה מחברת וייברנס הייתה תמוהה: אחת מכוכבות הפורנו הכי מכניסות שלכם נעלמת למשך חודש וכך אתם מגיבים שהיא נמצאה. בסוף העונה השנייה תהיתי איך לורי תסתדר בלי הצל העצום של סיסי שפחות או יותר היה לה כדמות אב.
למרות שלא ציפיתי מלורי לכריזמה ברמה של סיסי, הדמות הייתה מאד חיוורת בעיניי.
הסיקוונס של אבי מסבירה לווינס (?) על הדרך בה מימנה את הפמיניסטיות מתנועת האנטי-פורנו הזכיר לי את הסיקוונס של שון מ-4400 מסביר איך מימן את תנועת נובה. בכלל נראה לי שדייויד סימון לא אוהב את הפמיניסטיות הקיצוניות הללו. גם בעונה השניה דורותי הרגישה לי דמות מאוסה למדי שעלתה לכולם על העצבים.
איילין מרל ("קנדי רנה") הייתה הדמות שהיה לה סיפור מעניין בעונה למרות שבפרק האחרון דייויד סימון מכניס לה לפה מילים שיותר מתאימים לתפיסתו האמנותית ומאד לא משתלבים עם הדרך בה היא מתנהלת לפני המונולוג ואחרי המונולוג.

snirf

Active member
חבל שככה הסתיימה, עם עונה די חלשה

ובכללי מבאס לצפות בסדרות שכל התקדמות בעונה-היא במגמת ירידה, ולא להיפך...
דווקא בגלל שפרנקי התנהג ככה אל רודי היה הרמז המטרים לכך שיירצח, כך שלא היה כזה מפתיע. המוות של לורי הגיע משום מקום ובצורה מהירה, הופתעתי שלא דיברו כלל וכלל על המוות שלה (גם לא קנדי, הרי הייתה אמורה לשחק בסרט שלה), ייתכן שפספסתי משהו? כי אתה כותב שדווקא כן דיברו...
כמו שכתבתי גם סיסי וגם לארי היו חסרים.
&nbsp
אני בטוח שיש הרבה סאבטקסט בסדרה, נגיד אהבתי את הביקורת שנכתבה כאן וגרמה לי לראות כמה דברים מהפרק האחרון/העונה בזווית אחרת-
https://e.walla.co.il/item/3320575

הלדיל

New member
לא יודע.

התחושה עם לורי היא באמת שהיא רצתה משהו מעבר לצרכים החמריים - שבשלב זה, לא היו לה דאגות כאלו - אבל המילה "אהבה" היא מילה שלא קיימת בעולמה. היא צריכה להיות הצל של מישהו. כל הבעיות שלה עם קיקי התחילו מכך שקיקי נתנה לה לעשות כל מה שהיא רוצה או לפחות הבטיחה שתעשה משהו בנדון. היא הייתה מאד תלותית ודרשה המון. יכולתי להבין את קנדי שהיא לא רוצה להיות האמא שלה הרגע. היא לפחות הפסיקה את הצילומים ברגע שהבינה שלורי לא תגיע. מסיבה זו, הופתעתי שלורי לא לקחה איתה כרטיס אשראי. היא לא האדם שיחשוב שיעקבו אחריו עם כרטיס אשראי והיא לא בדיוק חיפשה בצללים מישהו מטעם המאפייה שרדף אחריה. (סיסי מכר את החוזה של לורי למאפייה, אאז"נ.)

אין הסבר מסודר למה פרנקי מתנהג בכזו גסות לרודי, אדם שיכול לסיים את חייו. האיש פזיז אבל גם לו יש יצר שימור עצמי. כמובן המוות שלו היה ברור מהתחלה.

למעלה