הנותרים 2X03
וואו!
עכשיו זה פרק מעולה!
חבל שהתשתי את עצמי בכתיבה על מלא דברים נוספים ועכשיו כבר אין לי כל כך כוח לפרט.

בהתחלה של הפרק הייתי ממש מתוסכל כשקלטתי שיהיה עוד פרק שמתעסק במשהו אחר ולא ממשיך את העלילה שבה הסתיים פרק 1 (ובעצם גם פרק 2). וזה בשביל עלילת צד שעוסקת בלורי וטום שהם ממש לא דמויות אהובות עלי במיוחד.

אבל וואו, זה היה פרק חזק.
גם הרעיון הכללי של זה שלורי מקדישה את עצמה להוצאת אנשים מתוך הכת של הGuilty Remnant היה ממש טוב, אבל גם הכל מסביב היה עשוי נהדר ומרתק.
מעניין שרק בערך חצי מהדרך לתוך הפרק נזכרתי שבאמת ראינו שלורי הייתה פסיכולוגית בעבר.

היו פשוט קטעים מעולים:
איך שהיא נכנסת לבית של הבעל בית שגנב לה את המחשב וחוטפת אותו.
הגילוי שהיא דורסת אנשי Guilty Remnant לפעמים (ולכן ראינו אותה מנקה את האוטו בתחילת הפרק).
הפגישה עם המוציא לאור...
ההסבר שלה לכך שהGuilty Remnant פשוט מאמינים שהעולם הסתיים
כל מה שקורה עם האישה הזאת סוזן. זה היה פשוט נוראי שבסוף היא פשוט מתאבדת עם בעלה והבן שלה במכונית. אומנם לא ברור בסוף אם מישהו מהם שרד, ואני מניח שלא נגלה מעבר לזה, אבל אפשר להניח שהם כולם מתו. מה שבעצם אומר שלורי בעקיפין גרמה למוות שלהם במעשים שלה.

וכמובן הסיום ההזוי שקישר חזרה לוויין. אני לא זוכר מספיק מה קרה בסיום עונה 1 (אני מקווה שטוויסטד תעזור לי או שאני אראה שוב) אבל אני די בטוח שטום שיקר לגבי רוב מה שהוא אמר. כלורמ שוויין לא הופיע לאחר שהוא מצא את התינוקת עזובה בשירותים (אלא אם כן זה משהו שפשוט לא ראינו).
כלומר אני מניח שהוא המציא את זה פשוט כדי לשכנע את האנשים שם שיש לו כוח מסוים לקחת מהם את העצב שלהם כדי שהם יאמינו בזה כמו שאנשים האמינו בוויין.
בעצם מה שהוא ולורי מבינים בסוף שזה לא מספיק להוציא את האנשים מהGuilty Remnant כי אז עדיין נותר להם חור בחיים שהכת מילאה. ולכן הם צריכים למלא אותו בכת אחרת.
האם זה מוצדק שהם ימציאו כת בשביל להוציא אנשים מכת אחרת מתוך מחשבה שהכת הראשונה יותר הרסנית לאנשים?
ואולי טום באמת מאמין שיש לו כוח מסוים עם החיבוקים שלו?

די ציפיתי שמג תחזור וגם ציפיתי שבשלב מסוים של הפרק טום יתפס על ידי אנשי הכת. עדיין סצנת האונס הייתה אינטנסיבית נורא. והקטע שבו שופכים עליו דלק הייתה ממש מפחידה. בסדרה כזאת בלתי צפויה ועם הרבה דמויות אני בהחלט יכול להאמין שהם יתנו לדמות ראשית למות אפילו בשלב כל כך מוקדם של העונה.

מעניין מה הקטע עם אוסטרליה. היא הוזכרה בכל פרק בעונה הזאת. בפרק הראשון האיש מהעיירה שגר על מן עמוד שולח מכתב לאוסטרליה, בפרק השני אבא של קווין נוסע לאוסטרליה ובפרק הזה שומעים שמישהו באוסטרליה חזר מהמתים כנראה.
מעניין אם יסבירו את זה. במידה מסוימת אני יכול לדמיין שפשוט עונה 3 (אם תהיה) תתרחש באוסטרליה.

מה שבאמת מרתק בפרק הזה הוא הנושא הראשי של הסדרה שפשוט הובע באופן חד מאוד בפרק - התמודדות עם הקיום האנושי.
זה הרבה פעמים לא ברור לי כיצד אנחנו בכלל חיים במצב שבו אנחנו יודעים שכולנו הולכים למות. מהנקודת מבט הזאת מאוד ברור לי למה יש דתות.
וכמובן במצב של האנושות בעולם של הנותרים זה חזק יותר כי התרחש אירוע מאוד גדול שלא מצליחים להסביר על ידי מדע.

בנקודת מבט ישראלית - היה נחמד לראות הופעת אורח של אלון אבוטבול.