דיוני מדיטציה (11)

דיוני מדיטציה (11) ../images/Emo117.gif

תרגיל: עצמו את העיניים. התבוננו בנשימה שלכם, מבלי לשנות אותה. נסו להיות כאן ועכשיו. אם עוברת בכם מחשבה, תנו לה לחלוף (זה כמו עננים בשמיים), וחזרו להתבונן בנשימה. אל תעשו שום עבודה פנימית במהלך הזמן הזה. פשוט היו. =================================== שאלות: 1. האם אתם מודטים? 2. איזה סוגים של מדיטציה אתם עושים?

איל באש

New member
אני עושה מ...../images/Emo140.gif

דטציה שמורכבת מתרגילים שאותם אני מקבל בתקשור, וחלקם העברתי כאן,(כדור האור, ביטול אמונות ועוד...), כמו גם מתרגיל כמו שכתבת כאן. מאוד מסכים ומתחבר לכאן חעכשיו. ומאוד מאוד ממליץ על תרגול יומי של מדטצייה

איל באש

New member
כן , כל יום מדטצייה...../images/Emo65.gif

כבר שנה ושבעה חודשים. אני עושה את זה מאהבה , בשמחה. מחכה לרגע בו אני עושה מדטציה. למדתי שזה עוד כלי בארגז הכלים שלי לחיים, ואני משתמש בכלי הזה באהבה, וזה עושה לי טוב. בעבר באתי לזה ממקום של חייב, של מה יהיה אם לא ... ואז מהר מאוד נמאס לי והפסקתי. ומה אגיד לך אני בכלל לא שם לב שעבר כל כך הרבה זמן רצוף שאני כל יום עושה מדיטציה, זה הפך לחלק מהחיים שלי, חלק מזין ומחבר. שבאים לזה מאהבה, מתוך שמחה, אפשר לעשות כל יום, וזה נכון לגבי כל עשייה בחיים בעיניי. מומלץ במיוחד בבוקר.

avaloka

New member
הרהורים

אני כבר שלוש וחצי שנים עושה מדיטציה (מהשבוע הראשון של המילניום..), ואני מרגישה שמאוד התבגרתי ביחס שלי לזה, אבל עדיין לא הגעתי לשלב שאני עושה באהבה ושמחה מדיטציה כל יום. אני עושה כשאני מרגישה ממש חזק שאני צריכה, בדרך כלל כשאני מתרגשת ממשהו שקרה ואני רוצה ללכת לישון נקיה יותר. מה שכן, אני עושה די הרבה מדיטציה במשך היום, כל פעם שאני מרגישה משהו חזק, אני עוצרת ומתבוננת בו. אני נורא רגשית ודברים קטנים גורמים לי להגיב ברגשות מאוד חזקים, אז אני פשוט עוצרת ומתבוננת. בעיקר אם זה פחד או כעס שממש משתקים ומכווצים את הגוף וזה לא נעים לי. גם תשוקה חזקה למשהו אני מרגישה בקלות ומתבוננת בזה וגם תחושת בושה ובטח עוד תחושות חזקות כשהן עולות לי. אני תמיד כאילו מקווה שאני אעלה על הגל של לעשות ממש על המיטה כל יום, בישיבת חצי לוטוס או משהו, אבל זה קורה למשך זמן רק אחרי ריטריט שאני עושה ואז לאט לאט זה נעלם. ודרך אגב, ככה זה אצלי גם עם לאכול נכון ועם לצחצח שיניים (אני מדברת על כל הטקס של לתת תשומת לב לכל שן ולעשות חוט דנטלי וכאלה). אני לא מצליחה להקפיד ממש לאורך זמן, ואז אני מתחילה לזלזל,אפילו שאני יודעת כמה זה חשוב, עד שאני מחליטה שזה לא עסק, מתחילה שוב להקפיד מאוד מאוד, עד שגם זה מתרופף לאט לאט. וחוזר חלילה. מה שכן מתפתח לי עם המדיטציה זה שתמיד הקורסים של הויפסנה נראו לי ארוכים מדי ונשמתי לרווחה כשהם נגמרו, אז באוגוסט הרגשתי שהקורס לא הספיק לי (10 ימים) ובפברואר עשיתי קורס וחצי רצופים וגם זה לא הספיק לי(אולי כדאי שאני אטוס לתאילנד להיות נזירה כמה חודשים כמו שאני כבר הרבה זמן חולמת, הרי איך אני אוכל להתיישב במקום אחד לפני שהגשמתי את כל החלומות שלי?) ואפילו מצאתי את עצמי עושה מדיטציה בהפסקות של הקורס(אחרי שתמיד עשיתי פחות מדיטציה ממה שאמרו, מתוך פרנציפ) אני מוצאת שהרבה יותר קל לי לעשות מדיטציה בקהילה שעושה מדיטציה, ואני מתפללת לאלוהים בקהילה שמתפללת לאלוהים, והרבה יותר קשה לי לעשות את הדברים האלה כשאני לדוגמא אצל אמא שלי בבית, כי היא לא מסוגלת להבין את הדברים האלה וזו האוירה שישנה פה (אם אני במחשב זה כנראה כי הגעתי לירושלים), ואני חושבת שזה המקום הלא רוחני היחידי שאני מסתובבת בו בדרך כלל. מורן, מפטפטת

אייל שאלה ../images/Emo35.gif

אתה לא מרגיש לפעמים שהמדיטציה ממכרת ? אני אנסה להבהיר למה הכוונה שלי
אני שואלת כי בעבר עשיתי מדיטציות כל יום באופן קבוע ועברתי שלבים בהתפתחות האישית בצורה מאוד מואצת, הרגשתי שהתמכרתי לתחושת המדיטציה ולתחושה שלאחריה. (בזמנו בעלי טען שהעיניים שלי הפכו להיות עם זגוגית מיוחדת ומבט של ריחוף) באיזה שהוא שלב עשיתי הפסקה מוחלטת מהכל והתבוננתי בהבדלים שנוצרו גם במחשבה וגם בהתנהגות שלי ועל "ההשפעה שיש למדיטציה עלי" ועלתה בי מחשבה שאולי התמכרתי (לשנוי שנוצר ע"י המדיטציה ) כי אחד הדברים ששמתי לב כשהפסקתי שאני "חוזרת אחורה למה שהייתי קודם" (וזה בגרשיים כי אני יודעת שזה באמת לא חזרה אחורה אלה רק תחושה). בתקופה האחרונה חזרתי למדיטציות במינון נמוך יותר כדי לתת לעצמי זמן להפנים את השנויים, אף פעם לא עשיתי מתוך כורח אלה רק מתוך רצון ואהבה וקבלת החוויות שבאו בהמשך. אשמח לשמוע את דעתך

kung fu

New member
אני עושה:

1. מדיטציה של התבוננות בנשימה 2. מדיטציה של התחברות לכוח החיים שפועם בי

kung fu

New member
אני משתדלת לעשות אותן כל יום

למשך זמן רב עשיתי כל יום, ואז הפסקתי, ועכשיו אני חזרתי לזה

kung fu

New member
ולפניהן אני עושה 4 מעברים קסומים

אבל זה כבר לא שייך לשרשור הזה

מדיטציה....

משתדלת לעשות מדיטציה כל יום : התבוננות בנשימה, לפעמים מדיטציה חופשית בלי שום הכוונה מראש, מדיטציית אור וטעינה ובכל לילה קבוע המדיטציה משתנה בהתאם למצב באותו יום
- מדיטציית הרפיה בכל הגוף, אנרגיות לריפוי כאבים פיזיים, לפעמים בתרגיל של אייל כדור האור שמאוד עוזר לי ואנצל את ההזדמנות להגיד : תודה אייל

איל באש

New member
תודה המתבוננת ../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

אני מכיר את התחושה של הריחוף או הניתוק הזה שאת מדברת עליו. לי זה קרה שפחדתי מעצמי, ומהעוצמות שאני יכול להכיע אליהן. אז הייתי מפסיק כדי כאילוצלחזור להתחבר לאדמה, אבל זה לא היה אף פעם פתרון. אם מדיטציה ממכרת אז אני ממליץ בחום, הלוואי שכל בני האדם היו מכורים לזה, ולא לסמים למשל. או אז העולם היה באמת נראה אחרת. אני לא חושב שזה ממכר, אני חושב שזה ממלא , מאזן , מחבר, ומאוד עוזר. זה מעולה שאת עושה מאהבה, ומצויין שטוב לך. יכול להיות שבעלך לא מי יודע מה בעיניין וזה עושה לך מראה שאת אולי לא בסדר ? מקווה שזה בסדר ששאלתי. בכל מקרה אם יש לך נטייה לריחוף ולניתוק מהקרקע, אז יכול להיות שהמדיטצייה רק מגבירה את זה , רק שאת עושה פחות ממה שטוב לך במישור המעשי. ז"א עושה ים מדיטציות, וכל היום מרחפת ומעופפת, ושוכחת דברים, ולא עושה דברים ביום יום , דברים שאוהבת וחשוב, ומחויבויות שלקחת על עצמך. אבל אם את מרגישה שאת באיזון וטוב לך, ולהפך זה רק ממלא אותך ונותן לך כח לקום בבוקר ולחיות, אז למה לא. המשיכי לעשות מדיטציה ותהני ממנה. ואולי את מפחדת מהכוחות שלך, וזה בסדר. עם האימון בא האמון.

איל באש

New member
ועוד דבר../images/Emo42.gif

כל אחד מפנים את השינויים בקצב שלו. יכול להיות שבאמת חשת שהכל היה מהר מדיי, זה בסדר, המשיכי ללכת עם האינטואיצייה שלך, היא לעולם לא משקרת. לאט לאט בקצב שלך זה הכי בטוח.

תודה אייל ../images/Emo13.gif

היה כיף לקרוא את התשובה שלך
זה בדיוק מה שחשבתי והבנתי עם הזמן ובעקבות זה גם הורדתי קצת את "העומס" והמהירות התאזנה עם הזמן, היום אני יותר ב"שליטה" ובלי "עיניים זגוגיות" או התעופפויות מחשבתיות למיניהן, גם בעבר זה לא הפריע לי לתפקוד היומיומי. מה שאמר בעלי היתה הערת אגב למצב שהייתי בזמנו, בזמן שנוי של קו מחשבה התעמקות ולימוד הקדשתי לזה הרבה מזמני הפנוי ונכון בעלי לא אתי בעניין הזה, זהו מסע אישי שלי וזה בסדר. כל אחד בדרכו ובזמנו. זה מקובל גם עליו, עלי ועל כל אדם באשר הוא
בכלל נפתחתי לעולם נפלא "חדש" (שכלית) וגם ישן (ידיעה פנימית), ומוכר עבורי בו זמנית. ההרגשה היתה כמו לחזור הביתה למשהו ידוע ואהוב, שני קצוות שנפגשו ביחד לראשונה, ולשכל/מחשבות תמיד לוקח לו יותר זמן עיכול.

למעלה