דיון

nedisrael

New member
כמו כן, למרטין נמאס מהשאלה הזו, לכן

הוא פשוט אישר באחד המיילים למעריצים שהכוונה שלו בספר הייתה לרמוז שרנלי ולוראס הומואים.

nedisrael

New member
כשלוראס מדבר על מותו של רנלי

הוא אומר משהו בסגנון: "לפני שהוא מת אנחנו.. אנחנו התפללנו ביחד". והעבודה שהוא היסס בדבריו היא אחד הרמזים לכך שהם לא בדיוק התפללו ביחד.

כשבריאן וג'יים חוזרים למעלה מלך

לוראס שולף את חרבו ומאיים על בריאן. תגובתו של ג'יים היא משהו בסגנון של ''הורד את חרבך עכשיו, סר לוראס, או שאתקע את חרבי בך במקומות שאפילו רנלי לא מצא''.

EverMan

New member
השאלה מה אתה מגדיר כמלך טוב.

מבחינת הגינות - אין ספק שרוב/אדארד יהיו מלכים מצויינים. כך גם סטאניס. מבחינת ניהול הממלכה - טיוון נראה אופטימלי. את הטאראגרינים אנחנו לא מכירים מספיק בשביל לקבוע אם הם היו או יהיו מלכים טובים. האמת, שממה שראיתי בנתיים , אני מאמין שנסיך דורן היה יכול להיות מלך נהדר.

T r i v i n

New member
דאני...

יש לה את כל התכונות שמלך(מלכה) צריך והיא היחידה בכל הרשימה שיש לה זכויות אמיתית לכס הברזל. חשבתי שסטאניס עשוי להתאים אבל הוא יותר מדי עקשן. כפי שנוי אמר: הוא ישבר ולא יתכופף. חוץ מזה, יש את כל הקטע אם אדון האור שלא מוצא חן בעיניי. רוב ונד גם עשויים היו להתאים אבל הם ישרים מדי בשביל למלוך על מעלה מלך. מה שקרה לנד כשהוא היה ימין היה קורה לו שוב אם הוא היה מלך.

T r i v i n

New member
הרבה...

היא הוגנת, טובת לב, חכמה, כריזמטית ויכולה להיות ברוטלית וחזקה כשצריך. בטח פיספסתי משהו.

סתמרוח1

New member
כן פספסת

היא היחידה שמוכנה ללמוד תוך כדי הניסיון ולא ללכת על דרכים אחרות שחלקם גם אינן טובות או מכובדות

תרשה לי לא להסכים

היא הוגנת? -למי? אז היא שיחררה עבדדים,so what? היא השתמשה בזה ככלי ולא הפריע לה להשתמש בהם לאורך שנים.ואני מזכיר את התוכנית החביבה של בעלה שהיא לא התנגדה לה. איפה אתה רואה הגינות אצלה? במחשבה המתמידה שהיא טארגריין והיא שווה יותר? טובת לב?-אולי,זה לא מה שיעשה מלך.אני היילי קורא לזה ילדוייות ותמימות מצידה מאשר טוב לב. ברוטלית וחזקה כשצריך-היא ברוטלית כשצריך ולא צריך,זה בדם שלה.כל עוד לא היה לה כוח היא נאלצה להיות חביבה.כשיש לה היא לא צריכה את זה. יכולת ללמוד תוך כדי ניסיון?-אני מזכיר לך יחה קטנה עם ז'ורה.היא סטרה לו בגלל שידעה שהוא צודק ולא רצתה להודות בטעות.לאחר מכן התנצלה ואמרה ש"יש לי מזג של דרקון".במקום למידה אני רואה פה הדחקה.כשסלמי מספר לה (לבקשתה הישירה) את האמת על אחיה היא מסרבת לשמוע על כך שהפסיד בטורניר למישהו. דאני מזכירה לי מידי את אליין טרקנד מכישור הזמן-דמות שאנחנו כביכול צריכים לאהוב בגלל מסכנותה וה"כשרוניות" שלה.סורי,הדבר היחיד שכן הפך אותה למלכה טובה זה הנבחר המנצחת שנבנית לצידה,ולא ממש בגלל שהיא חיפשה את האנשים הללו.

T r i v i n

New member
איך בדיוק...

...עשרות אלפי עבדים משוחררים שבקושי יודעים מאיזה צד מחזיקים את החרב, ואין להם משמעת מינימלית, יכולים להועיל לה? ועל איזו תוכנית אתה מדבר? אתה יכול לקרוא לזה איך שאתה רוצה, אני קורה לזה טוב לב. ומלכה צריכה להיות טובת לב כי אז בני עמה יוהבו אותה. לפעמים אני חושב שהיא יותר מדי טובה, למשל כאשר היא ריחמה על סוחרי העבדים שהיא תלתה בכיכר. תן לי דוגמה אחת לכך שהיא היתה ברוטלית כשלא צריך. ולגבי סר ז'ורה וסלמי אז יתכן שאלה היו טעויות אבל כל אחד עושה טעויות אפילו אנשים גדולים.

שוב פעם

היא הייתה צריכה לקרוע את העסקה (דבר בוגדני ומלוכלכך לכשעצמו) וכשהעבדים התחילו להפרע ברחובות זה יצר את הכאוס שלה. ברוטליות? לא יותר מדי כרגע הדוגמה שאני נזכר בה היא שריפת פניו של סוחר העבדים ושריפתה של מאז דור. ובקשר לטעויות-פה כבור הכלב.כל אחד יכול לעשות טעויות ולהודות בפני עצמו בהם,היא עושה טעויות ולא מודה בכך לפני עצמה.אהה.. נכון יש את ה"אני טיפשה,אני שוטה,אני ילדה קטנה" המתחסד שמתנגן כרגע מרגיז בפרקים שלה אבל כשמדובר על הכרה בטעויות היא מסרבת להודות בזה לגבי עצמה-ובמקרה של זו'רה מוציעה זאת על אחרים. בקיצור נמרץ-הייתי מעדיף לראות את באלון או דוראן על כס הברזל,בט לא את דאני.

T r i v i n

New member
אני לא חושב...

...שלקרוע את העיסקה היתה התוכנית שלה מלכתחילה. אני חושב שהיא החליטה על כך אחרי שהיא ראתה את העבדים המרקיבים בכיכר הענישה וגמרה בדעתה אחרי שהדרקון שלה סירב לזוז. אולי זה היה מעשה בוגדני מעט אבל יש לזכור שהיה מדובר בסוחרי עבדים. חוץ מזה, אפילו אם העבדים הועילו לה באותו הרגע זה לא מסביר למה היא לקחה עשרות אלפים מהם איתה ולמה היא תקפה את יונקאי ואת מירין. והברוטליות היתה דווקה במקומה בשני המקרים האלה: לסוחר העבדים הגיע להישרף על מה שעשה וגם למאז דור על כך שהרגה את בעלה ובנה, והיא גם נעשתה כדי להעיר את הדרקונים כך שהיא לא היתה מיותרת.

משהו לכד את עיני

"זה היה מעשה בוגדני מעט אבל יש לזכור שמדובר בסוחרי עבדים". באותה נשימה אני יכול להגיד על החתונה האדומה ,זה היה מעשה בוגדני מעט אבל אחרי הכל צריך לזכור שמדובר בבוגד ומורד.עסקה זה עסקה כמו שחתונה זה חתונה,חוץ מזה לשרוף לאדם את הפנים ולתת לו לחיות עם (כן,הוא נשאר חי) נראה לי טיפה ברוטלי.ותאמין לי שלא כובשים עיר כדי לשחרר את העבדים,אלה אם אתה ספרטקוס.ביונקאי היא קיבלה ערמות של זהב (נכון שהיא שחררה את העבדים וזו מחווה יפה,אבל לא בשביל זה היא התקדמה אליה) ובמירין עיר נמל לשליטתה,העבדים באו בעסקת חבילה. אתה מדבר כמו טארגריין-לבראנדון סטארק,ולרודריק סטארק הגיע למות מכיוון שאיימו על חייו של רהיגר.אותו דבר למה שאמרת בקשר לסוחר.חוץ מזה אני לא רואה אותה משחררת עבדים בערים החופשיות כשחיה בהן,או מתנגדת לתוכנית של דרוגו לשעבד את אנשי הכבש ולקנות ספינות בכסף שיקבלו. מירי מאז דור לא נשרפה כדי לתת חיים אלה כנקמה זה נכון שדרקונים קמו אבל מתואר בפירוט שהכניסה של דאני ללהבות לא הייתה מתוכננת כלל,אבל אני די בטוח שאפילו טיוויון לאינסטר (שאכזריותו כביכול נדונה קודם) לא היה נותן עונש כזה למישהו. אני מבין את הסימפטיה שהדמות יוצרת-אבל יש הבדל בין סימפטיה לבין תכונות אמיתיות.

T r i v i n

New member
איך אפשר להשוות בין...

...סוחר עבדים שהרג תינוקות רק בשביל לבחון את ציתנותם של הלא-טמאים שלו, לבין לורד שמורד במלך שלו(ובצדק). ודרך אגב, דאני לא הפרה את העיסקה, סוחר העבדים קיבל כל מה שהובטח לו. בעיסקה לא נאמר שהיא לא תהרוג אותו אחר כך ותיקח את הכל חזרה. ולפי דעתי הדבר הנורא ביותר בחתונה האדומה הוא לא הבגידה ברוב אלה הבגידה במנהגים כי רוב היה האורח של וולדר והוא רצח אותו תחת גגו. ולשרוף את פניו של סוחר העבדים ולתת לו לחיות היה אומנם ברוטלי אבל זה היה גם צודק, זה הגיע לו ואפילו יותר. אני לא זוכר שהיא קיבלה ערמות זהב ביונקאי. למען האמת אני אפילו לא זוכר שהיא כבשה את העיר, לפי מה שאני הבנתי היא השמידה את הצבא שלהם ואז העיר נכנעה ושיחררה את כל העבדים(לפי התנאים שהיא הציע להם קודם). ונכון שלמירין יש נמל אבל דאני לא התכוונה להחזיק במירין עד שהיא שמעה מה קרה באסטפור(סילחו לי אם טעיתי בשם) והחליטה להחזיק בה כדי שאותו הדבר לא יקרה במירין. או במילים אחרות, היא החזיקה במירין בשביל האנשים ולא בשביל הנמל. לא אמרתי שלבראנדון ורודריק סטארק הגיע למות. אאיריז היה מטורף כאן אין ויכוח. ואי אפשר להשות בין המקרה הזה לבין המקרה אם סוחר העבדים. כשדאני היתה בערים החופשיות היא היתה עדיין ילדה ואחיה שלט בה. אותו דבר אם דרוגו, לדאני לא היתה מילה בעניין ודרוגו עשה מה שהוא רצה לעשות.

אל מה אנחנו מתווכחים פה?

על טוב ליבה של דאני? אנחנו יכולים להמשיך ולפטפט על זה שלרצוח סוחר שלפני רגע דיברת איתו בדם קר אכזרי יותר או פחות ללרצוח את בעל הברית שהצעת לו את בתך רק לפני כמה חודשים.או על זה שחלק מהתנאים של דאני לכניעת יונקאי היו מס וזה שהיא גילתה על הרס מירים הרבה אחרי שהשתכנה בעיר. מי מאיתנו צודק זו לא הנקודה-טוב לב,כמה גדול שלא יהיה.לא תכונה שמלך חייב.נתתי את באלון גרייג'וי כדוגמה למישהו שיכול היה להיות מלך טוב,ולא נראה לי שהוא טוב לב במיוחד.אז למרות שטוב הלב של דאני מוטל בספק גם אם היא אמא תרזה זה לא הופך אותה למלכה מוצלחת.

T r i v i n

New member
יש לה עוד תכונות מלבד טוב לב...

פירטתי אותן קודם... בקשר לכניעת יונקאי אני ממש לא זוכר לגבי מס. אני זוכר שהיא דרשה את שיחרור העבדים ושיתנו לעבדים האלה תשלום על כל שנות העבודה.אני אשמח אם תוכל להביא איזה ציטוט או משהו אם תוכל. ונכון שהיא השתכנה במירין לפני שהיא שמעה על מה שקרה באסטאפור אבל היא לא התכוונה להישאר שם. מלך אומנם לא חייב את תכונת טוב הלב אבל היא בהחלט עוזרת וכפי שכבר אמרתי לדאני יש גם תכונות אחרות. ולפי דעתי באלון לא יהיה מלך טוב במיוחד כי העם לא יאהב אותו וכי הוא אכזרי מדי.

ואני עניתי על כל תכונה

בפירוט למה היא לא קיימת. העם באיי הברזל אוהב את באלון,אני מניח שכשמלך קשה כמוהו ידכא כל ציוץ של מרד אצילים ויהיה שלום לאורך זמן פשוטי העם יוהבו אותו. הוא מעיןם גרסה אנושית יותר ופחות משוחדת של טיויון לאינסטר.

T r i v i n

New member
כנראה שאנחנו לא נגיע להסכמה...

ואני עניתי על מה שאתה ענית... אתה רוצה לחזור על זה עוד פעם? תראה, אם אתה רוצה רודן אז באלון מתאים אבל אם אתה רוצה מנהיג אז אני לא חושב. חוץ מזה, יש לו את אותה הבעיה כמו לסטאניס, הוא קשה מדי הוא ישבר.

למעלה