דיון!

vali האחת

New member
דיון!

חחח בא לי לפתוח דיון... איש אחד פעם אמר לי שבברה"מ הם היו יהודים, ובישראל הם "רוסים"... וכשחשבתי על זה ..זה באמת נראה לי ממש נכון:/

אממ.. מה בדיוק השאלה?

וכן.. יש אנשים שבאמת "נדפקו" משני הצדדים.. אבל יש גם כאלה שהיה להם טוב גם שם, וגם כאן.. אני אישית עליתי לכאן בגיל צעיר (5), ואני אישית לא סבלתי מאנטישמיות שם(לפחות לא באופן גלוי, למרות שבהחלט יכול להיות שלא קיבלו אותי/את הורי למקום מסויים בגלל היותינו יהודים). וגם פה לא היה לי נורא כל כך.. אני השתלבתי דיי מהר (וגך גם למדתי את השפה).. אבל מן הסתם אני גם מבין ויודע שיש אנשים שסבלו כאן לא מעט..

SpyKid

New member
אני מבינה למה את מתכוונת,

אך לדעתי אין צורך לייחס מה שאת מתארת חשיבות מיוחדת (כמו אלי, גם אני לא נתקלתי באנטישמיות גלויה ברוסיה [גם אני עליתי בגיל צעיר, 6] ובארץ נתקלתי אמנם בתגובות לא נחמדות בהקשר של המוצא שלי, אבל עד כמה שזכור לי זה נפסק אחרי היסודי). אני לא יודעת עד כמה גרוע המצב בבריה"מ מבחינת אנטישמיות (אני מניחה שהרבה פחות גרוע ממה שמתארים), אבל אם זה מסתכם בעלבונות כמו אלה שמופנים כלפי ילדים בביה"ס בארץ, אפשר להבליג.

OnlyNick

New member
אז ככה....

ואני בנסיעות הרבות שלי לרוסיה לא חוויתי אנטישמיות, למה? כי לא רשום לי על המצח מה הרכב הדם שלי. ואילו בארץ ישר אפשר להבדיל מישהו ממוצא רוסי לבין מישהו אחר על כן קל להציק להם(לנו) בגלל מוצאם. ואולי באמת זו ההרגשה פנימית של אנשים ולא יחס הסובבים, השוני בולט על רקע ניגודי.

midnightcat

New member
אבל יש אנשים שכן רשום להם על המצח

הביטויים "אין מקום לשים חותמת", "מרביצים לפרצוף ולא לת"ז" מוכרים לך? דווקא בארץ לא ישר רואים (רק בגלל מבטא/הבעת פנים). הגן היהודי הוא הדומיננטי בד"כ אצל רוב העדות. יש גם מלא ספרדים שנראים ממש כמו אשכנזים. אם הייתי שחקנית טובה, הייתי יכולה להתחזות לערביה אפילו (בכל זאת, בני דודים), אבל בחיים לא הייתי יכולה להתחזות לרוסיה אתנית: מבנה הגולגולת, עיניים בולטות וזה.

OnlyNick

New member
איכשהו לי תמיד קל לזהות...

גם ערבים שונים, למשל קחי ערבי מתימן וערבי מלבנון- נראים שונה לגמרי. אז לאיזו ערבייה את יכולה להתחזות?...

למעלה