דיון

דיון

הגרסה הראשונה ששמעתי של 'רק לנו' הייתה גרת האולפן שהשמיעו בוואלה. הגרסה הזאת הפילה אותי, טחנתי אותה שוב ושוב והלכתי לראות מה חושבים אחרים. נכנסתי אז לקומונה הישנה וראיתי כל מיני תגובות על איך שהשיר נהרס ושזאת לא אותה שילה- "זאת שילה מסורסת", כתבה מישהי. שמעתי גם את גרסת ההופעה שנתנו להורדה בווי-נט ובעיני היא נופלת ברבה מהגרסה החדשה. מה אתם חושבים? בעיני השירים החדשים מדהימים, ואני לא רואה בהם לא התמסחרות ולא 'סירוס'. סאונד טוב יותר זו דווקא התפתחות לדעתי. ולדעתכם?

PopPy

New member
אני גם לא ממש אוהבת את הגירסה

החדשה, למרות שכשמתרגלים אליה היא פחות "נוראית". אני מאוד מאוד (מאוד) אוהבת את הגירסה המקורית של "רק לנו". היא נקייה ושקטה, בדיוק כמו שהשיר הזה צריך להיות, ובדיוק ככה הוא היה מושלם ומאוד מרגש. ברגע שהוא קיבל עיבוד גרנדיוזי והגיטרה הנוראית הזו התווספה אליו (אני מדברת על המנגינה הזו שהתווספה לשיר, שיש בהתחלה ובהמשך היא חוזרת) ממש הורסת את כל הקסם של השיר. בטח, הוא עדיין נשמע טוב, אבל כל הקסם והפשטות שהיו בו קודם נעלמו. אם קודם יכלתי לבכות רק מלשמוע את השיר, עכשיו בא לי לבכות מאיך שקילקלו אותו.. לגבי שאר ה"מסחור" - אחרי כמה האזנות לאלבום, אין ספק שאני מעדיפה את שילה של רם אוריון על שילה של דניאל סלומון. האלבום באמת מופק מידי ומתקתק מידי בשביל שילה, ואני עדיין מעדיפה לשמוע אותה בלייב, בועטת ומחוספסת - גם אם ה"להלהלה" קצת צורם באוזן, לפחות זה הלהלהלה המוכר של שילה, ולא איזה זמזום מתקתק. בסה"כ האלבום טוב, וכיף לשמוע את רוב השירים בגירסאות אולפן - אני אוהבת במיוחד את תוספת הפסנתר ב"אסור זה אסור" שדווקא נשמע מצוין - אבל אין מה להשוות בכלל לשילה בלייב.

ADVAM4

New member
אני חושבת..

שאי אפשר להגיד שהשיר נהר או משהו.. פשוט שינו את פניו.. משיר קצת יותר קצבי(כבר בהתחלה הוא לא היה הכי קיצבי) לשיר עדין יותר.. רך יותר... אז.. קודם כל המילים בו זה מה שחשוב.. והן מקסימות.. אני מעדיפה את זה בביצוע הראשוני.. אבל עדיין.. הוא מקסים בכל מצב:)

זה לא שהוא רך מידי..

הוא איטי מידי,דבר ראשון. דבר שני "רק לנו" הוא שיר,בעיני, שאמור להיות רק עם גיטרה או עם גיטרה ופסתנר (כמו שהביצוע עם דניאל שאגב יצא כסיגנל שלא הלך..) בהופעה הראשונה עם הלהקה, בפעם הראשונה ששמעתי את "רק לנו" בגירסה של הדיסק הייתי ממש מזועזעת חשבתי שהיא ממש הרסה את השיר המדהים הזה, אבל עכשיו די התרגלתי. אני עדין טוענת שהגירסה הקודמת הרבה יותר יפה וחזקה ומרגשת אבל אפשר להתרגל לזאת.. הפזמון בעיני צריך להיות המנון עולמי, הלוואי שכל העולם היה מיישם את המילים של השירים הזה ולכולנו היה הרבה יותר טוב בעולם.. אני לא חושבת ששילה התמסחרה בכלל,היא עדין אותה שילה רק שיש לה שאיפות (כמו להופיע בקיסריה) שהסיכוי להתגשמות שלהם הרבה יותר גדול עם הפקה של דניאל ועם המתיקות היחסית בדיסק החדש.

אני אוהבת את שתי הגרסאות.

יש לי העדפה לגרסה הישנה יותר, אבל אני לא רואה בגרסת הדיסק התמסחרות או 'סירוס'. פשוט שינוי בהפקה, בסאונד.. ונכון שקרה השינוי הזה, וזה לא רע בעיניי. גם אם פתאום שילה נשמעת 'מתוקה' יותר... לא חושבת שזה מוריד מערכה או מהכשרון שלה.

עוד אין לי את האלבום אבל-

מהשמיעות הספורות אני יכולה לומר בגדול (וכצפוי) שההפקה הרם אוריונית דיברה אלי הרבה יותר. במיוחד הקצב המהיר יותר. הטענות לגבי סאונד מהוקצע יותר בנוכחי, לא נוגעות בי מכיוון שהשמיעה המוסיקלית שלי לא מסוגלת בכלל להבחין בדברים כאלו. אני רק יודעת שזה כבר לא "הסאונד מלוכלך המילים גם כן". יש הרבה שירים שהייתי מוציאה ומכניסה אחרים במקומם (ואולי לא, עדיף ש"יתבזבזו" על סלומון...) אבל זה כבר ממש טעם אישי. חשוב לציין שאני כבר יותר מידי זמן שומעת שילה פרבר כמו שאוכלים כשכבר שבעים, חרשתי מידי ועכשיו זה יותר הרגל מצורך ולכן יש מצב שאני כבר לא חשה בטעמים, לא קולטת כלום (ולא, זו לא לגיטימציה לדלג להודעה הבאה). שאלת התמסחרות- בפירוש כן. פרבר בעצמה עזרה לי להגיע להחלטה כאשר באחד הראיונות הודתה בכיוון שירים מסוימים לרדיו. התמסחרות אינה דבר לא מוסרי ושפל בעיני, אלא צעד כלכלי חכם. בנוסף, אני מאמינה לשילה פרבר כשהיא אומרת שהיא מאוד אוהבת את התוצאה, כך שאין כאן פשרה לטובת מכירות וזה העיקר בעצם. שורה תחתונה: האלבום הזה שייך לשילה פרבר, השם הזה אומר איכות, איכות של מילים ואיכות של לחנים, כך שכל עוד היא לא עושה האוסים (על טכנו אני אסלח) לא משנה מי מפיק, מי מנגן, מי בקהל, מתוק, שחור, כל צבעי הקשת ואפילו אם אתם עוורי צבעים- זה אלבום מעולה שכל מי שאוהב את שילה פרבר יהנה ממנו.

justmegit

New member
גם ל'רק לנו' יש גרסה חדשה?../images/Emo5.gif../images/Emo79.gif

היא גם עשתה את 'אסור זה אסור' בשתי גירסאות, וכמובן שהגרועה מתנגנת ברדיו ובדיסק..:X

PopPy

New member
יש עוד גירסה ל"אסור זה אסור"?

מוקלטת, והכל? ואני דווקא נורא אוהבת את הגירסה שהגיעה לדיסק.

כן אכות מעולה אבל..

חברה שלי צרבה לי את זה על דיסק ואין לי את זה על המחשב.. בטוח יש פה אנשים שיש להם את זה על המחשב..

justmegit

New member
או שהיא מוקלטת...../images/Emo79.gif

או שגנבו לסדרות הפעולה את כל המחשיכים המגניבים שלפיהם מחשב יכול לעשות הכל וקרעו את תשואות הקהל מההקלטה. לא, נראה לי שזו באמת גרסת הופעה, בשמיעה חוזרת אני חושבת שאפשר לשמוע ברקע צווחה אחת רחוקה, אבל גם מאוד סביר שאני מדמיינת את זה. בכל מקרה, היא יותר טובה.

למעלה