דיון

One Echoe

New member
אני אסביר לך..

ברור שפופ זה פופולרי. אבל אין ממש קשר. כי יש ז'אנר שנקרא פופ והוא נולד רק בשנות ה80 אני לא מתכוון למינוח המילולי של המילה פופ אלא לז'אנר שנולד. בשנות ה80. בקיצור כל מי שכתב למטה מה שהוא כתב הוא צודק. כי יש כמה דרכים להסתכל על זה. אני הסתכלתי על זה בדרך יותר מודרנית.

The Raver1

New member
ואני אנסה להסביר לך../images/Emo13.gif

אין ז'אנר שנולד רק בשנות ה80 שנקרא פופ. יש אולי סינת' פופ, הייר רוק, סקא, גלאם ורבים אחרים. ברור לי שאם תשאל ברחוב אנשים מה זה פופ התשובה שתקבל דומה למה שכתבת וזו באמת ההגדרה המקובלת כיום על הרוב אבל זה לא אומר שהיא נכונה. בקיצור אני לא רואה שהדיון הזה הולך לאנשהו ושנינו מתבצרים בעמדותינו אז אולי נפסיק אותו כאן ברוח טובה?

One Echoe

New member
למה לא הולך לאנשהו?

אני לא מתבצר באף מקום. אני שמח ללמוד דברים חדשים ואם אני טועה אני גם לומד מזה. בכל מקרה, על סינת' פופ הייר רוק וגלאם בחיים לא שמעתי. איך אתה חושב מתייחסים לז'אנרים? ע"פ מה שכולם מכירים. ת'יכול להגיד עד מחר שאין ז'אנר שנקרא פופ אבל זה ישמע שטותי.

The Raver1

New member
אז לא שמעת:)

לא אומר שהם לא קיימים והם בנוסף לרבים אחרים הם הז'אנרים שהצליחו הכי הרבה באייטיז. אתה יכול לאחד את כולם ולקרוא להם פופ אבל זה לא יהיה נכון. ומה שכולם מכירים לא בהכרח נכון. בסביבות ה40% אאל"ט מבני נוער רנדומליים שעצרו ברחוב טענו שהרצל היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל. תדבר עם אנשים שמתעניינים בעניין הזה והם יגידו גם כנראה שההגדרה המקובלת היא שפופ=מוזיקה פופולרית. ד"א, לפי ההגדרה שלך איפה נופלת בריטני ספירס לדוגמא? ולדעתי הדיון לא הולך לאנשהו כי להתדיין על הגדרות יכול להרוג. הרי אין הגדרה מוחלטת וקווי המתאר בין הז'אנרים מאוד מטושטשים...

One Echoe

New member
מסכים.

ד"א, בריטני ספירס היא פופ. ואני יודע שפופ זה פופולרית, אבל שוב..דיברתי על הז'אנר שנולד בשנות ה80... וטעיתי כשאמרתי שמודדים ז'אנרים ע"פ מה שכולם יודעים.

The Raver1

New member
אחלה:)

ובקשר לכתובת שנתתי כמה הודעות למטה, האתר הזה באמת מאוד מומלץ. אתה יכול למצוא שם מידע על כמעט כל להקה (כמעט רק דוברות אנדלית יש לומר) שכולל את הדיסקוגרפיה המלאה שלה, הז'אנר שלה, ביוגרפיה וכו'. ממש התנ"כ של המוזיקה:)

epitaph

New member
צר לי לזעזע את עולמך...

אבל הרוק הוא תת ג'אנר במוזיקת הפופ, בדיוק כמו שמטאל הוא ג'אנר בתוך הרוק. זה שהוא ג'אנר גדול ומלא בתת ג'אנרים ותת תתי ג'אנרים לא אומרים שהוא ג'אנר נפרד. הפופ קיים הרבה לפני הרוק וכולל בתוכו בעיקרון את כל מה שהוא לא ג'אז או מוזיקה קלאסית, בין היתר היסודות שעליהם צמח הרוק כמו הבלוז והפולק...

One Echoe

New member
לא מסכים.

מוזיקת ה "פופ"שאני מדבר עליה נולדה רק בשנות ה60.(ביטלס) מוזיקת הפופ שאתה מדבר עליה לא נחשבת למוזיקת " פופ ", תמיד הייתה מוזיקה "פופולרית", מן הסתם. אבל הז'אנר של פופ, כלומר-מוזיקה שנועדה להיות קליטה ופופולרית נולד רק בשנות ה60.

epitaph

New member
מוזיקה פופלארית = פופ

אם אנחנו מדברים בזמן אמת אז רוב הלהקות שאנחנו מדברים עליהם משנות ה70 נקראו בתקופת פעילותן להקות פופ, נקודה. מהביטלס ועד קינג קרימזון ככה הם נקראו זה שאחר כך החליטו מבקרים וסתם פלצנים אחרים להתחיל לסווג לא אומר שלהקות הרוק שינו את ייעדן המקורי וכבר לא במהותן להקות פופ. מוזיקה קליטה היתה תמיד, מפולק, דרך הסווינג של שנות ה20 והרוקבילי של שנות החמישים, המוזיקה עצמה היא מאוד קליטה, בשביל זה רק צריך לשמוע ולהיווכח...

One Echoe

New member
אתה בהחלט צודק.

כנראה שהייתה אי הבנה. באופן כללי, כמעט כל הרוקנרול הוא רוק-פופ. וכמעט כל מוזיקה נחשבה בזמנה לפופולרית. אבל אני מדבר איתך על הז'אנר שנולד בשנות ה80... סגנון מייקל ג'קסון ולהקת אבה.

The Raver1

New member
.

אבבא הוציאו את אלבום הבכורה שלהם ב72. השיא שלהם היה לכל אורך ה70ז, בטח לא באייטיז. מייקל ג'קסון גם הוציא את רוב האלבומים שלו ב70ז.

One Echoe

New member
אתה טועה.

מייקל ג'קסון הוציא את האלבום הראשון שלו בשנת 80. אבאא באמת הייתה דוגמא גרועה. בכל מקרה, אני חושב שאתה מבין למה אני מתכוון.

The Raver1

New member
אתה באמת חייב

מקורות יותר אמינים תנסה את אול מיוזיק בתור התחלה http://www.allmusic.com/

epitaph

New member
כמו שאמר רייבר...

זה שהרבה חושבים שהג'אנר פופ הוא רק משנות השמונים ומדבר רק על אומנים כמו מייקל ג'קסון ואבבא זה בעיקר מבורות. אנשים שקצת מבינים קצת עניין יאמרו לך שפופ הוא ג'אנר שהתחיל הרבה לפני מה שאתה חושב וג'קסון, אבבא ודומיהם הם רק תת ג'אנר אחד מתוך הג'אנר הכללי שנקרא פופ, בדיוק כמו שהביטלס, הקינקס ודומיהם שייכים לתת ג'אנר אחר מתוך הג'אנר הכללי שנקרא פופ.

One Echoe

New member
אוקיי,

אם זה נכון, לא ידעתי את זה. ובכל אופן, לא הסתכלתי מהראות הזאת. אלא יותר מראות עממית...

The Raver1

New member
לא מסכים.

הביטלס לא הולידו שום סגנון בעצמם, זה לא שביום אחד היה אלביס ומיד ביום שלאחריו הביטלס הוציאו את סרג'נט פפר ועשו מהפכה בעולם. זה תהליך שלקח שנים וכלל הרבה להקות שעברו אותו במקביל. ואגב, מוזיקה שנועדה להיות פופולרית הייתה מאז ומתמיד (אף אחד לא כותב מוזיקה כדי להקשיב לה לבד בחדר). כנראה התייחסת בזה לצד הממוסחר של מוזיקת הפופ אבל הוא לא מגדיר אותה. מפני שיש לז'אנר הפופ כל כך הרבה תת ז'אנרים ואפילו תת תת תת תת תת ז'אנרים בדרך כלל מגדירים את הפופ לפי מה שהוא לא, או פשוט "מוזיקה פופולארית".

למעלה