דיון

epitaph

New member
לא רק בארץ...

בכלל בתרבות המערבית. (ובכלל, כמה אנחנו מערביים בדיוק?)

ואו חוסר שעות שינה...

חשבתי שהוא כתב הערבית. כן כמובן שפופ הוא ענף במוזיקה המערבית כמה אנחנו מערבים? 50% מנסים להיות מערבים 50% מזרח תיכונים למדיי.

The Raver1

New member
יותר מערביים מזה לדעתי.

בעיקר בענייני תרבות. כשזה נוגע להתנהגות אנחנו באמת קצת יותר מדי מזרח תיכוניים... זה החום אני אומר לכם:)

One Echoe

New member
נכון

כי תרבות ישראלית לא נראה לי שתהיה בסופו של דבר. אנחנו מנסים לחקות את ארצות הברית. בכלל, ישראל זה מן דגם מוזר של ארצות הברית(וגם אירופה).

ארה"ב ואירופה שונות

באירופה התרבות הרבה יותר מעודנת ויותר גבוהה את התרבות של ארה"ב אני לא סובלת ולצערי התרבות פה שואפת להיות כמוהה.

One Echoe

New member
נכון.

אבל יש פה קם ניסיון חיקוי של אירופה... אבל אפשר להגיד שאנחנו דגם של ארצות הברית.

One Echoe

New member
ברור..

כנראה לא הבנת אותי. התכוונתי שאנחנו מנסים להיות ארצות הברית ואנחנו איזשהו דגם חיקוי לא מוצלח כ"כ.

YDarkWolf

New member
לא... בכלל לא.

מטאל הוא תת-ג'אנר של רוק, כמו שפרוגרסיב רוק זה תת-ג'אנר של רוק, וכמו שפאנק זה תת-ג'אנר של רוק. המטאל הוא פיתוח בדרך מסויימת של הרוק הקלאסי שבא מהבלוז, וכל התת-הג'אנרים שלו באים מאותו בסיס. כן, נכון, יש המון תת-ג'אנרים במטאל, אבל זה לא הופך אותו לסגנון בפני עצמו. זה שכל להקה היום עושה מטאל ולא רוק, לא הופך את מטאל לסגנון שונה מרוק. בשביל להקים סגנון חדש צריך לעשות חידושים מסויימים, חוץ משינוי מקצב, תוכן, טכניקה וכדומה. ההרכב של להקות המטאל מאוד זהה ללהקות הרוק של תחילת שנות ה-60. בכדי לפתח סגנון חדש צריך כלים שונים, שימוש שונה, הרכב שונה, ובכלל מקור שונה ומטרה שונה. המטאל התפתח מהרוק שלב שלב, כמו שהפרוגרסיב רוק התפתח. זה שהרוק הפרוגרסיבי כבר לא קיים היום לא אומר כלום. הפאנק, למשל, קיים, והוא לא מוגדר סגנון בפני עצמו. גם בפאנק יש תת-ג'אנרים, להזכירכם. (וגם לפרוג-רוק.) אני מקווה לפרסם תרשים זרימה של סגנונות הרוק בקרוב, עם ביסוס על ויקיפדיה (זה באמת אתר טוב!)

One Echoe

New member
../images/Emo31.gif

מה שיוצר ז'אנר מסויים זה התרבות... איאפשר " ליצור " ז'אנר מסויים... ושמע, המטאל זו כבר ממש תרבות בפני עצמה.

YDarkWolf

New member
ממש לא...

אנחנו מדברים על מוסיקה, בנאדם. נכון, התרבות של משהו מסויים קשורה קשר בלתי מבוטל במוסיקה, אבל אין ספק שזו המוסיקה שבונה את התרבות... ובמקרה הזה, מטאל לא הופיע כניצן עצמאי...

One Echoe

New member
אז מה שאתה אומר.

שיש מוזיקה כלשהי, ורק אז נוצרת תרבות?

תרבות לא נוצרת ממוזיקה

היא יכולה להיות מושפעת ממוזיקה ונהפוכו אבל צריך שקודם תיווצר תרבות כדי שתיווצר מוזיקה ואומנות אחרת. תרבות נוצרת מאנשים

One Echoe

New member
לא אמרתי שתרבות נוצרת ממוזיקה..

אלא להיפך... בדיוק כמו שאמרת.

למעלה