דיון

angel 0f r0ck

New member
דיון

סתם,יצא לי לדבר עם משהו ששומע מטאל. דיברנו על מוזיקה ואמרתי לו: "אני שומעת לרוב רוק" אז הוא אמר לי: אני לא שומע רוק". אמרתי: "סבבה מה אתה שומע?" אמר לי:"מטאל" השבתי:"מטאל זה סוג של רוק" אז הוא ענה לי: "כבר לא,מטאל כבר הפך לסגנון בפניי עצמו". השאלה שלי היא? האם מטאל עדיין נחשב סוג של רוק הוא שהוא כבר התפתח להיות סגנון בפניי עצמו?

genz

New member
אפשר לומר...

זה פשוט סגנון ממש רחב, כמעט כמו רוק.

yotamn9

New member
אני חושב שאפשר להגדיר אותו כסגנון

כי המטאל התפתח מהרוק, אבל אף פעם לא התייחסו אליו כאל סוג של רוק. וגם אין המון דמיון בין מטאל לרוק. למשל בין רוק לרוק כבד יש דמיון, בגלל זה רוק כבד הוא סוג של רוק ולא סגנון בפני עצמו

Absolut3sbk

New member
חח... שתדע לך שדייב מוסטיין בכבודו

ובעצמו היה זמר אופרה פעם...

epitaph

New member
וואלה, מגלה לי את אמריקה...

דייב מוסטיין הוא לא היחיד בג'אנר הזה שנקרא מטאל ולא כולם שאבו את ההשראה שלהם ממוזיקה קלאסית, יש הרבה כאלה שכן אבל הרוב הגדול לא ממש. זה כמו לומר שאם האלבום האהוב על קורט קוביין היה Red של קרימזון (אגב, זה נכון), אז נירוונה היו פרוג, אין קשר בין השניים.

angel 0f r0ck

New member
משום מה,אותי הוא כבש.

למרות שיש הרבה אמנים שכבשו אותי יותר ממנו.

epitaph

New member
ובכן...

יש לי את העובדה הזאת מצויינת אפילו בתוכנית בריטית על עשרת להקות הפרוג הטובות ביותר (אבל הם לא שווים יותר מדי, הם שמו את קרימזון במקום התשיעי). אבל אני מניח שהם לא סתם זרקו את זה ש"רד" היה האלבום האהוב עליו (בעצם, למה שזה יעניין חובבי פרוג?)

לא אמרתי שקורט לא אמר את זה

אבל גם הוספתי שהוא אמר שהפיקסיז השפיעו עליו והכל ואממ נירוונה לא נשמעת לא כמו פיקסיז ולא כמו קינג קרימזון

epitaph

New member
יאפ, מסכים איתך...

אבל נראה לי שזה בגלל שהוא ידע לנגן רק שלושה אקורדים בגיטרה. כלומר, היה רצון להשימע כמו הפיקסיז וקרימזו פשוט לא היתה היכולת...

למעלה