דיון

harmless

New member
דיון

בעקבות הפרקים שהיו ביום שישי שבהם מאק נאלצה לתבוע את סבא פארו שהיה המאהב שלה והארם שנאלץ לתבוע את מי שהיה המנטור שלו, איך אתם חושבים שהארם היה מגיב אם הוא היה צריך לתבוע את מאק (כמובן בפקודה), האם הוא היה עושה את זה או מבקש שיורידו אותו מהתיק? איך מאק הייתה מגיבה לאותה סיטואציה? שאלה נוספת למחשבה- באד אמר בבלאק ג'ט שהארם חי על פי 2 עקרונות-נאמנות לחברים שלו ונאמנות למדינה שלו. אם הוא היה חייב לבחור בין להציל את החיים של מאק לבין לעשות מעשה שיכול לפגוע במדינה (לא חייב להיות משהו קריטי אבל משהו שבהחלט יפגע בעקרונות שלו), או באנשים חפים מפשע מה הוא היה עושה? (זאת למעשה שאלה קלה כי הוא די ענה עליה באחד הפרקים חח אבל בכל זאת) ונגיד שהוא לא היה צריך לבחור בין להציל את החיים של מאק לבין לפגוע באחרים. נגיד שהוא היה צריך לבחור בין להציל את החיים של מאק לבין להציל קבוצה של אנשים חפים מפשע כמובן- הוא לא יכול להציל את שניהם במי הוא היה בוחר? במי מאק הייתה בוחרת באותן הסיטואציות? תענו ואחר כך אני אביע את דעתי בנידון.

shipper heart

New member
טוב בקשר לשאלות השניות אני צכה

לחשוב על זה עוד קצת... אבל בקשר לראשונה- אני לא חושבת שהם היו מגיעים למצב הזה כי בחיים לא היו נותנים להם לתבוע אחד את השני... אין שום מצב שבעולם, בדיוק בגלל זה בmeltdown הביאו עורכי דין אחרים ולא השתמשו בצוות של ג'אג... מה שכן מוזר לי הוא שבמקרים הקטנים יותר כמו המשפט של באד נתנו לסטרג'יס, שאמנם היה חדש אבל בכל זאת כבר היה איתם כמעט שנה, לתבוע את באד... בכל מקרה בנושא של הארם ומאק- זה אחד הדברים היחידים בפיק הראשון של RR שהפריעו לי- אף אחד לא היה נותן למאק לתבוע את הארם, או ההפך. תחשבו על זה, בpeople vs. Mac בכלל לא רצו לתת להארמי לשמש כסנגור(!) ונתנו במקום זה לטד (הבן כלבלב ומי שלא ראה את meltdown שזה פחות או יותר כולכם חוץ מאלעד ותר לא כל כך יבין אבל חפיף) שלא הכיר את מאק כי איי ג'יי החליף אותו (הוא הרי היה acting JAG) לפני שמאק הגיע ואז הוא הועבר החוצה מהHQ...אז הביאו מישו שיכול לעשות את העבודה שלו ולהיות אובייקטיבי, שידעו שהוא יוכל למלא את התפקיד כמו שצריך. אצל הארם ומאק אני לא מאמינה שמישו שבילה חצי יום עם שניהם יכול באמת לחשוב שהם אובייקטיביים כזה מגיע אחד לשני. ממילא הנייבי כל הזמן מואשם בזה שהם עוזרים לעצמם ומחלצים את החברים שלהם מצרות גם כשהם אמורים להיענש... במקרה של שותפים שחוץ מלעבוד יחד כמה שנים טובות יש ביניהם חברות *או אפילו הייתה, זה לא כל כך משנה לדעתי* לא יבקשו מהם לבוא ולתבוע את השני כי הם ללא ספק משוחדים ועל טכניקלטי כאלה יכולות להיות צרות.... נניח שמישו מפגר בכל זאת היה שם את אחד מהם לתבוע את השני אני 1000000% בטוחה שהארם היה מוציא את עצמו מהקייס (באייס חח) וגם לגבי מאק אני בטוחה שהיא הייתה עושה את זה... לדעתי במקרה של מאק לקבוצה של אנשים חפים מפשע... אם הוא ידע שיש אפשרות שהוא יציל קבוצה גדולה של אנשים או לעומת זאת מישו יחיד, גם אם זאת מאק שכולנו יודעים כמה היא חשובה לו הוא היה מציל את הקבוצה של האנשים...כאילו כמה שמאק חשובה לו וכמה שהוא היה מתייסר אחרי זה, זה מן דיוטי באונד כזה... נכון, זה קצת נוגד את העיקרון של נאמנות לחברים ונאמנות למדינה כי בכל זאת זה לא כמו להשמיד את הסטינגרס או משו אבל אני באמת חושבת שהוא היה מנסה להציל את הקבוצה הגדולה יותר קודם כל. הוא היה עושה את החישוב הזה של האחד או נגיד שהוא מחשיב את מאק כיותר מאחד שניים, שלושה נניח מול קבוצה גדולה של אנשים והוא היה מגיע למסקנה שהוא צריך לנסות ולהציל אותם (בעיקר אם יש ביניהם ילדים....) *השאלה הזאת כל כך מזכירה לי את הסרט הראשון של ספיידרמן חחח* זה ממש קשה לי להגיד מה הוא היה עושה....בשני המקרים הוא היה מתענה אחרי זה, אבל אני באמת חושבת שהוא היה מנסה להציל את הקבוצה... מאק...מה מאק הייתה עושה? אין לי שמץ של מושג...חוטפת התמוטטות עצבים?! לוידעת...להגיד לכם את האמת עוד לא הצלחתי להבין את מאק עד הסוף... כאילו כל הזמן מדברים על זה שהיא הלכה למצוא את הארמי ברוסיה, פעמיים וכל הפעמים שהיא הצילה אותו והסכימה לתוכניות המשוגעות שלו, אבל בתכלס כשזה הגיע למשל למשפט של באד- היא העידה נגדו (ואז מה אם סטרג'יס זימן אותה?! היא העידה נגד באד נקודה. והיא יכלה לגרום לזה שהקריירה שלו תיזרק לפח.), כשהארמי עמד למשפט (השני לא הראשון) היא פאקינג לא באה לראות אותו אחרי שהוא בילה חודש שלם בכלא! ואז כשהיא באה היא באה עם החליפת הריון אומרת לו שהיא נוסעת עם ווב למשימה שיש סבירות גבוהה שתהרוג אותה...כאילו איפה היית כשהוא היה צריך אותך?! חשבה שהוא אשם. הארם במשפט שלה, גם כשכל הראיות הצביעו נגדה לא חשב שהיא אשמה... אז אני באמת עוד לא הצלחתי לנתח אותה... זהו בינתיים חח

Nushi G

New member
מה את מקשה עליי את החיים? ו-../images/Emo32.gif

אני אנסה למצוא תשובות לשאלות הקיומיות האלה מחר, כשהמחשבה שלי תהיה יותר צלולה. בכל מקרה, wish me luck- אני מתחילה מחר קורס גרמנית. מישהו בת"א????

harmless

New member
בקשר להארם

אם הארם היה נאלץ לתבוע את מאק הוא היה מבקש שיורידו אותו מהתיק, והיה עוזר להגנה. אם הוא היה חייב להיות התובע, הוא היה הופך להיות גם הקטגור וגם הסנגור כמו שהוא היה במשפט של פארו. הוא היה עושה ככל יכולתו לגלות את האמת, והיה מוסר את כל מה שהיה מגלה להגנה (מחובתו בתור התובע). האמת שאין לי מושג מה הוא היה עושה אם הוא היה מגלה שמאק אכן אשמה. אם הוא היה מביא את מה שגילה לבית המשפט או לא (כי זה נוגד את הערכים שלו- לשקר בבית המשפט ולא לבצע את העבודה שלו כראוי). אם לא הייתה דרך אחרת, הוא היה מציע להגנה עיסקת טיעון, שתהיה לטובתה של מאק. את האמת אין לי מושג מה מאק הייתה עושה- היא כמובן הייתה מבקשת שיורידו אותה מהתיק אבל אין לי מושג מה היא הייתה עושה אם לא היו מורידים אותה. היא זאת שתמיד טוענת שהיא אף פעם לא נתנה לרגשות שלה להשפיע על העבודה שלה ועל האוביקטיביות שלה. בקשר לשאלה השניה- עד כמה שזה היה כואב לו , הארם לא היה עושה מעשה שיפגע במדינה או באנשים אחרים בשביל להציל את מאק. בפרק vanished המליציה תפסה את המשפחה של הטייס והוא היה חייב לבחור בין להציל את המשפחה שלו ולפגוע במטוס של ערפאת או לקיים את השבועה שלו לנייבי ולאבד את המשפחה שלו. הארם היה בטוח במה הטייס יבחר כי זה גם מה שהוא היה בוחר. הוא היה נשאר נאמן למדינה גם במחיר המשפחה שלו. בקשר לשאלה השלישית- הוא היה בוחר להציל את הקבוצה. מיותר להגיד שאחר כך הוא לא היה מצליח לתפקד או לסלוח לעצמו. סביר להניח שרגשות האשם שלו היו מונעים ממנו להמשיך בחיים רגילים או בחיים בכלל. מאק הייתה מבינה את ההחלטה שלו, והוא היה יודע שהיא הבינה וסלחה לו אבל זה לא היה משנה לו הרבה בסופו של דבר. כי הוא תמיד היה חושב שהיה עוד משהו שהוא יכל לעשות, והיה לוקח על עצמו את כל האחריות על המוות שלה. בקשר למאק- אני מניחה שהיא חיה על אותם הערכים כמו הארם. אבל לא ממש קיבלנו מידע מורחב על הערכים שלה כמו שקיבלנו על הערכים של הארם אז קשה לדעת מה היא הייתה עושה באותם הסיטואציות. אני מאמינה שאותו הדבר כמו הארם אבל אין לי מספיק מידע בשביל לבסס את זה.

shipper heart

New member
אני מקווה שכולכם תקראו את זה-

*תאמצו את העיניים* אתם באים לפה, אומרים לנו שאתם קוראים את כל ההודעות בפורום ושהכל זה נושאי הארם וקוצ'י מוצ'י ואנעארף ושאין דיונים שאתם יכולים להתחבר אליהם. אז הנה, יש דיון שיכול להתפתח יפה מאוד כי יש פה כמה שאלות טובות שאפשר לתת עליהם כמה דעות ולהתווכח ולעשות כיף חיים ובלה בלה בלה והפלא ופלא היחידים שטרחו בכלל להתייחס אליו זאת תרי, שגם הציעה את זה ואני. אז עשו טובה, שתקו, אל תעירו הערות דפוקות ומטומטמות וכשיש לכם הזדמנות לנהל דיון טוב ומישו אפילו פתח הודעה בשבילכם, תסתכלו על זה פעם אחת ותגיבו לכל ההודעות חוץ מלזאת.

shipper heart

New member
זהו! מה פתאום שזה יעניין אנשים!

הרי זה פורום נומ"טים ומטוסים פה. סליחה זה בעצם רק פורום הזלת ריר... גאד זה כל כך מעצבן אותי תר...

harmless

New member
גל עזבי - במילא אנחנו כבר רגילות

לנהל דיונים על ג'אג אחת עם השניה. חחחח זה אפילו לא דיון- אחת אומרת משהו והשניה מסכימה אבל עדיין... מקסימום תמיד יש את הארמי בורד בשביל לשמוע דעות של אנשים נוספים- ובדרך גם להזיל ריר ולהרגיש טוב עם זה!

אמיר72

New member
<מתחפר בבונקר וירטואלי>

תרי, גל, יפה מצדכן, במיוחד תרי על פתיחת השרשור. אני אישית לא מוצא מה לומר (בין השאר כי אני מסכים עם תרי) אבל יפה מאוד על עצם הדיון והנושא עצמו.

harmless

New member
"כי אני מסכים עם תרי"

חחחחחח מילים כדורבנות (אמיר חינכתי אותך נכון)

shipper heart

New member
אז יכולת לכתוב אני מסכים עם תרי גם

לפני
*תר- הפחדנו אותו אז הוא הניף דגל לבן
*

למעלה