דיון

green lantern

New member
דיון

מה יותר "שווה" סמולוויל או ניו יורק
בעולם של די סי יש את סמולוויל את גוהטם סיטי ועוד ערים רבות...(פרט לGL שגר בניו יורק) ואילו ביקום מרוול יש את הערים במציאות כל מה שקורה במציאות קורא גם שם ... אז מה יותר כדאי
אני אומר שהעולם הלא מצויאותי או היותר טוב , כי אז סתם נתקלים בכל מני דברים ולדי סי יש מספיק בעיות על ההמשכיות והם לא צריכים את המציאות על הרא שלהם....

Druyanizem

New member
דעתי...

העיר הגדולה זה מקום לסיפורים יותר אפלים מאשר הכפר. אז אני מעדיף את העיר הגדולה.. אחרי הכל... באטמן הוא מגוטהם סיטי והוא הגיבור הכי שווה בכל הקומיקסים! והינה משהו שלא הבנתי.. לפי מה שאני מבין... גוטהם זו בעצם ניו-יורק בסגנון גוטי. אז למה נתקלתי במישהו מגוטהם שאומר שהוא רוצה לנסוע לניו-יורק? (אחת החוברות של Hitman). או לא הבנתי משהו

green lantern

New member
לא הבנת שני דברים

א. גוטהום היא עיר בפני עצמה(אמנם דמיונית) וכך גם ניו יורק.... ב. התכוונתי מה לפי דעתך יותר טוב .... הערים המציאותיות של מרוול או הבדיונית של די סי... GREEN LOLIPOP קפיש?

NuckBunnies

New member
שאלה מתוסבכת...

דבר ראשון - בעולם של די סי גוטהם סיטי (באטמן) מייצגת את הניו יורק האפלה והקשה, בעוד שמטרופוליס (סופרמן) מייצגת את הניו יורק האופטמית והטובה. ככה זה בערך, ע"פ רוב המעריצים. דבר שני - אני בדיוק כרגע קורא מאמר שדן בהשלכות של Amazing Spider-Man #36, אשר מראה את תגובת היקום של מרבל לפיגוע בתאומים. הבעיה עם העובדה שהיקום של מרבל קיים בערים מציאותיות היא שזה משלב את הדמויות הבלתי מציאותיות בעולם קיים. מה שקורה כאן מחוייב לקרות שם. וזה פוגע. אחרי ASM #36 זה לא מציאותי אם האוונג´רס לא ירדפו אחרי אוסמה בין לאדן או כדומה. זה מעיין תיבת פנדורה שמרבל פתחו, וכעת הם מחוייבים לענות למציאות או לסתור את עצמם בצורה כואבת ביותר. בגלל סתירה קשה זו אני מעדיף עולם לא מציאותי, עם ערי דימיוניות, כי כך הדמויות חיות בעולם משלהם שלא כפוף למציאות נטולת הסופר גיבורים שלנו. NuckBunnies

Druyanizem

New member
אני לא רואה את ההבדל...

עם זו עיר מציאותית או לא... העיקר שתהייה עלילה טובה בשילוב עם אקשן ועוד דבר חשוב זה עומק לדמויות. האם מרוול באמת מתקיימת בעולם שלנו כאילו? הייתי בטוח שזה יקום משלהם...

The Crusader

New member
למען האמת

אני אישית מעדיף את הערים המציאותיות. זה נותן יותר תחושת מציאותיות לקומיקסים ואנשים שאוהבים לחלום זה פשוט יותר קל. בנוסף בפרקים שמשלבים אירועים מהמציאות זה נותן הרבה כוח לגרום לנו לחשוב על עצמינו כאנשים בעולם האמיתי. למשל בפרק של ספיידרמן על אירוע התאומים לי אישית ירדו דמעות!!! זה היה פרק מאוד חזק רגשית ומוסרית והוא הראה בדיוק עד כמה חזק ונורא הפיגוע היה. ככה שלדעתי למציאות יש כוח וזה דבר שמרוול כנראה הבינו מההתחלה the crusader

NuckBunnies

New member
למקרה שלא קראת

אני כבר כתבתי. Amazing Spider Man #36. הבעיה היא שיש מלאאאאא סתירות בחוברת הזו. דוקטור דום יבכה. כןןןן. ביחוד בגלל שהוא מנסה לעשות דברים פי 100 יותר גרועים כל שני וחמישי. מגנטו יכול להרים 100 טון פלדה. למה הוא מרים רק חתיכות קטנות? חוץ מזה שהוא פסיכופט שלא פעם ניסה להשתלט על העולם ולהרוג קצת יותר מכמה אלפים. ועכשיו, אחרי הנגיעה הקטנה הזו, מה קורה? כלום. אין התייחסות למלחמה באפגניסטן, אין כלום. חוברת אחרי זה ספיידר מן בשלו נלחם באיזה ערפדון נחמד. מרבל צריכים להחליט איזה עולם הם רוצים. NuckBunnies

Druyanizem

New member
אולי אמא שלו

(של דוקטור דום) השתפדה על אחד מעמודי המתכת של מגדלי התאומים? יכול להיות אתה יודע.... שאלה: האם זה רשמי שמרוול מנסים לעשות את הקומיקסים שלהם בעולם האמיתי? או שזו השערה שלך?

The Crusader

New member
קודם כל

חחחחחחח "אמא שלו השתפדה..." גדול אהבתי :) בנוסף על כך מגנטו עשה דברים רעים במצב של מעין מלחמה או לפחות כך האמין הוא לא פסיכופט אלא אדם שמאמין שלעיתים צריך לעשות ולא לדבר בקשר לדום אני לא בקיא בהיסטוריה אבל ראיתי בסדרה ספיידרמן וגם הוא נראה לי בעל אחד עם רעיונות נעלים רק דרכים גרועות וחוץ מזה יש הבדל ענק התאומים היה רצח המוני של אנשים חפים מפשע ללא התרעה זה לא כמו פשעים של מגנטו וכדומה בנוסף לא רואים מה הרשעים עשו בנידון אני חושב שהם בכלל לא ניסו לעזור אלא רק עמדו והיו עצובים אחרי הכל יש גבול עד כמה אנושיים אפשר לעשות אותם :) the crusader

green lantern

New member
לגבי האופי של מגניטו

מגניטו הוא פשוט מאוד בן אדם בטראומה שרוצה לנקו ... לא חסרים לנו כאלו... ההורים מתו ... על רקע מסויים... הילד רוצה לנקום את מותם (חרוז) ובן לאדן רוצה להרוג. להרוג על רקע פוליטי\מדיני\חברתי \לא מוצדק.... יש הבדל.... בקשר לד"ר דום אני לא יודע מה הסיפור שלו.... Green Bond השם הוא בונד , גרין בונד

מישהו כאן באמת יודע האופי/הסיפור

של ד"ר דום? ואגב איפה אני יכול להשיג בארץ את החוברת של ספיידר מן והתאומים???

NuckBunnies

New member
אמממ

א. הביוגרפיה של ד"ר דום: http://www.marvel.com/comics/bios/bio_drdoom.htm ב. תנסה בעולם הקומיקס או קומיקס וירקות. לשניהם יש קישורים באגף הקישורים שלנו. NuckBunnies

illustrator

New member
ד"ר דום

אין הרבה מה לדעת. הוא דיקטטור ששולט על מדינה קטנה אי שם באירופה ומנצל את קשריו הדיפלומטיים כדי להסוות את מזימותיו להשתלט על העולם. פרט פיקנטי ולא הכי משמעותי: הוא למד עם ריד ריצ´רדס (מר פנטסטיק) באותה מכללה.

ויאגרה

New member
אז ככה...

קודם כל, לפי מה שאני הבנתי, לא ממש ברור אם החוברות שעליה דיברת הייתה חלק מההמשכיות. ועכשיו, כמה הסברים - קיים בהחלט מצב בו מגנטו יבכה. תיזכור שהוא אחד מהאנשים שהכי סבלו מאכזריותו ומאטימותו של המין האנושי, לכן סביר להניח שמעשה הטרור בניו יורק גרם לו להיצטער על הדרדרותם של בני האדם. כמו כן, קיים גם מצב, שבו גם דוקטור דום וגם הקינגפין (שהופיע בחוברת), יבכו. שני הדמויות התגוררו בניו יורק, והקינגפין אפילו גדל בה...לכן, כאשר אחד מהסמלים של העיר, בו לבטח שזורים כמה זכרונות נעימים של שתי הדמויות, מתמוטט - הם יבכו. למה אין איזכור למלחמה באפגאניסטן? אני משער שלא יוצא לך לקרוא חוברות של מארוול... העולם של מארוול עסוק כרגע לא רק בהתקפה של הדיפנדרס, עליה כבר דיברת, אלא גם בהתקפה של קאנג הכובש (באוונג´רז) ובכל מה שקורה עם המוטאציות (באקס מן,שאני לא קורא...אבל אני משער שזה מה שקורה שם...זה תמיד קורה שם).

NuckBunnies

New member
תשמע, האם הדמויות יבכו או לא

זה נתון לויכוח. הבעיה הכי גדולה זה בדיוק מה שאמרת: הם התייחסו לאירוע אחד, וזה עכשיו מחייב אותם להתייחס לשאר האירועים. והם לא. זאת סתירה פנימית שמאוד צורמת להמון אנשים. NuckBunnies

ויאגרה

New member
עכשיו כשאני חושב על זה...

כל הנושא לא אמור לגרום לצרימה לאף אחד, ואין צורך להזכיר את המלחמה באפגאניסטן...הסיבה לכך? בחוברת הקומיקס לא נאמר מי היה מאחורי ההתקפה. חוץ מזה, כמו שאמרתי, אני לא בטוח שזה בכלל חלק מההמשכיות. חוץ מזה 2, אני מאמין שיתייחסו למה שקרה בניו יורק גם בחוברות החדשות של קפטן אמריקה.

The Crusader

New member
אני רוצה להוסיף

ל-נק באניס... אני מבין את הקונפליקט שהעלת והנקודה מאוד טובה אבל במקרה זה הגליון לא היה אמור להתחיל להתעסק עם מה שיקרה בעקבות. הגליון בה להעביר מסר... מן נקודת מבט על מה שקרה בתאומים ויחד עם זאת מה שקרה בעולם בכלל בעבר! הרעיון הוא קודם כל להראות שאסור להדרדר למשהו כזה עי רק משוגעים יעשו כזה דבר ושנית שצריך לכבד את כל אנשי המקצוע(שוטרים כבאים פרמדיקים וכולי..) כי הם מסכנים את חייהם כל יום ובמקרה זה במיוחד. הקומיקס הזה היה אמור לתת השקפה חשובה. זה יכל לבוא מי כל דמות אבל בחרו בספיידרמן בגלל המסר שלו-"עם כוח גדול באה אחריות גדולה" לכן היה הכי מתאים שנראה את השקפתו כי הוא מבין ולמד על בשרו שאם יש כוח אסור לנצלו לרעה. הקומיקס היה אמור ללמד אותנו שצריך להתגבר על דעות קדומות ולהראות עד כמה חמור התדרדרות שלנו. היה כאן רעיון מוסרי גבוהה שאין צורך להרחיב יותר מהקומיקס היחיד הזה ולכן אני לא חושב שהם היו צריכים להתייחס לתגובה של ארה"ב ושל העולם כי זה רק יהרוס את הנקודה, זה יראה נקמה, עוד פעולה רעה. אני מסיים כאן עם ההבנה שלי בנושא the crusader

למעלה