דיון.

• פותח הנושא mgirl
  • פורסם בתאריך
חמודה-לא היה לי ע-ל-י- אבל

היום בעז"ה אחזיר לך אל תהפכי אותי לענייה.. ולך-אין חברות...את צריכה שבנות מכתה ח' ילוו אותך למקומות אה?!

מה את רוצה....

כתבתי את זה לפני שנתת לי

mgirl

New member
דיון.

בתפילת ערב שבת בזמן הדרשה יצא לי לעיין בשיר השירים, ושמתי לב פתאום שלפחות 50% ממנו אלה תיאורים שאפשר להגדיר אותם כמעט פורנוגרפיים. אני לא מבינה, איך בתרבות שכל כך מקפידה על דיבור יפה ולבוש צנוע וחוסר-עיסוק גמור בכל הנושאים האלה, יכולה שיהיה לה במסורת דבר כזה, שעוד יש נוהגים שאומרים אותו כל שבת?! מה דעתכם?

danielhope

New member
להלן התשובה

אכן היו דיונים רבים בזמנו אם מקומו של ספר זה בין ספרי התנ"ך. והוחלט שכן כי פירשו את האישה כעם ישראל ואת הגבר כאלוהים - ותקראי ותראי שזה פירוש ממש טוב שמסתדר עם הכתוב. ואגב, פעם לא היו כ"כ קיצוניים כמו היום בהרבה נושאים.. וחוץ מזה, אהבה היא חלק מהעולם הזה, שנתכחש לה?

mgirl

New member
אבל

זה לא ממש מסתדר עם הפירוש. קח למשל את פרק ח' - איך אתה מפרש את זה כאהבת ישראל? יש שם ממש פירוט של כל איבר... אהמ...

tamarhp

New member
יופי .. כל הכבוד..

שיר השירים נמשל לאהבת ישראל ואלוקים. כיום המושג "אהבה" קצת שונה, ואנשים מתרגשים מכל פירוט קטן. גם בתורה מוזכרים, אם ככה, מילים פורנוגרפיות או תיאורים, כמו.. אממ.. בעצם אני לא אפרט.. אבל מספיק לפתוח לדוג' בפרשת משפטים בשביל להבין את הכוונה הכללית. נו אז? זה הופך את התורה לפחות קדושה? להפך! מיכל - זוכרת את השבת-סמינריון שהיתה בבית מלון עם המבנים המוזרים, שהמרפסת שלי היתה מתחתיכם? זוכרת את מה שהמדריך שלכם העביר? על קודש הקודשים? אני מקווה שכן. בסה"כ, "פרו ורבו" זו אחת המצוות הראשונות שניתנו, והיא מבטיחה את קיום העולם. תנסי לראות את היופי שמאחורי המילים, ולהבין את הנמשל לאהבה העצומה בין אבינו בשמים אלינו.

אחלה של דיון

יפה שקראת את שיר השירים. מה שאת מעלה כאן בעצם זו סוגיה עתיקת יומין, למיטב זכרוני הייתה קובלנה של חילונים על כך ששה"ש נכתב בהגדה וילדים גם קוראים אותו ושזה מקובל ורצוי לתת לילד לקרוא פרק לפני קבלת שבת. ההסבר הכי מתקבל על דעתי לפחות זה שמדובר פה על אהבה חומרית אבל שהנמשל שלה הוא הקשר שלנו לאבא סיבה מספקת?

אני חושב שאת מספיק גדולה לדעת!

ואם לא אז בהמשך השנה תלמדו בביולוגיה על הרבייה(דוחה) ואם את לא מבינה אז תורידי את המילה ...גרפיים ותראי מה יצא לך! או שאת מסטולית ועדיין את לא מבינה!

למעלה