דיון.

• פותח הנושא mgirl
  • פורסם בתאריך
יש לי 3 אחיות ואח!

לא מספיק לך? אז מה שיש לך 11 אחים?! אז מה... ואני לא מבקש מההורים שלי פלאפון נוקיה 1510!!!!! אני לפחות מבקש מהם ת'רגילים! ולא 1510!

אני?! עשירה?!

אתה לא מדבר בשישי שבת נכון?! ולוידעת למה אתה מקבל 60 דקות חינם כל חודש (!!) ולכל הרשתות (סלקום, בזק, פלאפון...) אותו מחיר-63 אגורות.... מובן?!

shadow dancer

New member
זה ממש לא מדויק.

זה מפלא של חבר אז אני ארחיב בבית...אבל שלמה המלך לא ממש התכוון למילים שכתובות בתור ביטויים פורנוגרפים!חוצמזה הביטויים שם לא כל כך בוטים...בטח לא יותר מספר ילדים מצוי!וגמ...לשלמה המלך יש כוונות לכל מילה...אני אפרט בבית בעזרת השם.ואגב...מיכל...שלמה המלך...מזכיר משהו?

אם זה מעניין אותך...

בס"ד תקראי את ספרו של הרב יובל שרלו (ראש הישיבה שלי) "אחריך נרוצה"... שם הוא מסביר על שיר השירים. הספר עצמו ארוך אז לפחות תקראי את ההקדמה.

kinley

New member
ליאור נשמה......

קדם כל אהלן, ומה נשמע!? מזמן לא דיברנו..... (לוקחת אשמה
) תקשיב, זה אחלה שיש ספרים אבל השלה האם חוץ מלצוטט אותם אתה מסוגל בכוחות עצמך להסביר דברים!? האם אתה באמת מבין ויורד לשורש הענין!? האם אתה מגלגל סיסמאות שקראת בספרים ושהשקו אותך או שאתה מסוגל לעמוד ולהתמודד עם הקושיה/הבעיה/הסוגיה בלי לזייף לעצמך אלא תכל'ס דוגרי להביט לעיניים ולהגיד אוקי יש כאן בעיה והתשובה יותר מורכבת מספר אחד או שנים שקראתי!?!?!? לפני שאתה עונה.... תקדיש לזה יותר מדקה מחשבה הולך!?

קינלי היקרה...

בס"ד לא כל מה שכתוב בספרים אני פולט מיד. אך אם ישנו ספר שאני מזדהה עם המסר שבו אמליץ לשואל השאלה לקרוא את הספר הזה. ועכשיו לעניין: כבר רבים וטובים ממני וממך, קראו לספר שיר השירים קודש קדשים. שיר זה עוסק ברבדים עמוקים יותר של העניין האלוהי. הספר מתאר את שיר האהבה בין האדם לקב"ה ועוסק בהקבלה האנושית שהיא אהבת איש לאישה. עפ"י חז"ל,בתיאורי האהבה אלה נפרס ייחודה של האומה הישראלית, תכונותיה, כוחות נפשה ותולדותיה.

beckham17

New member
נסיון חוזר...

פעם שעברה שהתחלתי לענות, הכל נמחק לי... אז אכתוב בקצרה- דבר ראשון, זה לא 50%, זה הרבה יותר... כמעט כל הספר... דבר שני, אני הייתי קורא לזה תיאורים אירוטיים, לא פורנוגרפיים... ולעניינינו- מגילת שיר השירים מבטאת את היחס העמוק בין הקב"ה לכנסת ישראל, והיא מבוטאת בביטויים של אהבה רבה כמו אהבת איש לאשתו. אבל זה לא מדבר רק על כמה הקב"ה אוהב אותנו... מספר זה אפשר ללמוד המון על הלכות צניעות. לא סתם יש הדגשה שמדובר על יחסים בין איש לאשתו, ולא על יחסים בין רווקים... כ"כ הרבה ניתן ללמוד מהספר... ר' עקיבא אמר שהתנ"ך הוא קודש, ושיר השירים - קודש הקודשים!

beckham17

New member
חבל לפספס...

שרשור טוב ורציני... ח"ח על הנושא למיכל, גם העברתי על זה פעולה בשבת חוה"מ פסח, אז קוראים את המגילה... יש מי שחושב שזה לא בסדר שיש תיאורים כאלה בספר התנ"ך?

למעלה