דיון!

דיון!

על דראסז' ועל קפיצות. טוב זה לא ממש דיון! לדעתכם דראסז' זהו הבסיס לקפיצות? נמקו... תשובה שלי- לדעתי כן, מכיוון שבדראסז' לומדים את המקצבים שאיתם צריך לבוא לפני המכשול ( טרוט\ קאנטר ) ואחרי המכשול ( קאנטר בדרך כלל ). וגם לומדים את הקטע של לשבת באוכף, זה צריך לעזור בקטע של לא להתרומם לישיבה קלה לפני הזמן. כי אז הקפיצה משתבשת. גם לפעמים נותנים לי אישית תרגילים של לעשות ישיבה קלה בקאנטר, או מעל קבלטים ( קורות קרקע ). פעם נתנו לי תרגיל שלל לספור צעדים לפני המכשול והגעתי עד 5, זה טוב?

Pink Red

New member
הקטע של לספור צעדים זה לא להגיע

לכמה שיותר צעדים....... זה לדעת מתי הקפיצה באה.... סופרים 3 2 1 ואז קפיצה......... וכמו שלי תמיד אמרו: "כל רוכב קפיצות טוב חייב לדעת דראסז'"

krin88

New member
הקטע של לספור צעדים

זה להרגיש ולדעת את הצעד של הסוס וממרחק לדעת כמה צעדים יקח לו להגיע לקפיצה... 5 זה טוב מאוד!!

ל- krin88 ול- pink red!

אתן ממש אחלה בנות! תודה שעניתן לי על השאלה השנייה... אבל מתוקות מה אם השאלה הראשונה? אם תוכלו לענות אני ישמח...

Pink Red

New member
ברור שדראסז' זה בסיס לקפיצות!

לפחות זה מה שאני חושבת......... בדראסז' עובדים יותר על יציבות נכונה.. שליטה בסוס.. וכאלה... ולדעתי גם רוכב קפיצות צריך לדעת את זה... זה רק יעזור לו!

דרסאז?? לא בטוח...

זה יכול רק לעזור לרכיבה אבל לא חובה. עבודת קרקע? בלי שום ספק. ההבדל המוהתי בין דראסז' לעבודת קרקע זה מה שאתם עושים. דרסאז' זה כל המקצועי, לגילדים, פסאזים, פיאפים וכל זה . לפי דעתי הרוכב לא חייב לדעת את זה(רצוי מאוד אבל לא חובה) אבל כדאי מאוד מאוד שהסוס ידע את זה בעיקר את כל הנושא של הארכת וקיצור צעד והפליינצינגים שמאוד עוזרים אחר כך בקפיצות. עבודת הקרקע היא עבודה יותר קלה מהדרסאז' בעיקר כדי לעבוד על הרוכב ,על הסוס המתחיל או רק כדי לשמור את הסוס בתזוזה.

tal65

New member
דרסאז' זה הבסיס לרכיבה

כאשר לומדים דרסאז' לומדים את מיומניות הרכיבה ולומדים כיצד לעבוד עם הסוס. ברור שגם אם אתה רוכב ווסטרן עדיף ללמוד דרסאז' לפני ואח"כ יהיה לך יותר קל להשתלט על הסוס. בשביל לדעת לקפוץ צריך לדעת את הבסיס בדרסאז'

גם אני חושבת שדרסאג' זה הבסיס להכל

כל סוגי הרכיבה השונים!........ זה פשוט הבסיס בחבילה הכוללת ממש ככה זאת דעתי... ובקשר לתרגיל..... זה תרגיל טוב זה מלמד אותך ללמוד לספור צעדים ומרחקים.... ככה שאם תראי מרחק מסויים תוכלי לחשוב פחות או יותר כמה צעדי קאנטר נמכנסים בו... זה תרגיל נפוץ ואני אוהבת אותו!

לדורון המתוקה...

רציתי להגיד לך קודם כל שאת ממש חכמה בתחום הסוסים! שאמרת "שההבדל המהותי בין דראסז' לעבודת קרקע זה מה שאתם עושים", את לא? חוצמזה דורון כשסופרים צעדים, נגיד והצלחתי עד 5, זה טוב? בינתיים, ביי ביי! ותתחברי לאייסיקיו...שנדבר!!!

shaililo

New member
../images/Emo28.gif

דראסז' הוא בסיס לכל דבר לדעתי, לא חייבים לדעת את זה ברמה מאד מקצועית אבל ממש חשוב לעבוד על זה, כי בין מכשול למכשול זה דראסז', וחשוב מאד לעבוד על זה, כי זה גם חלק מהקפיצות.

dearanita

New member
קפיצות זה דרסז' עם מכשולים באמצע...

ולדורון - דרסז' זה לא רק פיאף פסאג' ופירואטים זה הדרסז' ברמות הגבוהות דרסז' הוא העבודה ההרמונית עם הסוס ופירושו (זהו מושג צרפתי) אילוף. כל סוס צריך אילוף נכון? לכן כל סוס חייב לדעת דרסז' במידה מסויימת...

ברור...

כל רוכב רוצה להגיע אל אותה נקודה של עבודה הרמונית ומשותפת שלו ושל הסוס... גם קפיצות גם דרסאז' וגם ווסטרן.. אני אמרתי בהודעה שלי שכל סוס צריך לדעת דרסז', אבל לא כל רוכב שמתחרה ברמות בית ספר (90-70) צריך לדעת, ברור שזה יעזור.. המשפט שלך הוא נכון בטירוף אבל צריך לדעת ליישם אותו, זה ההבדל, אתה לא יכול לצפות מילד קטן שרק התחיל לקפוץ לעבוד דרסז'.. אבל שאתה מסתכל על הרמות הגבוהות יותר של הקפיצות בארץ אתה יכול לראות הבדל גדול בין הקפיצות הנמוכות יותר, אבל לפי דעתי אתה לא חייב לרכב דראסז' אמיתי בין מכשול למכשול אלא פשוט לרכב את הסוס... ללכת יחד איתו, לקפות יחד איתו, לחשוב קדימה.. בעיקר לחשוב.. ולאבישגוש
כל הכבוד! בספירת צעדים את פשוט צריכה להרגיש את הסוס, להרגיש את גודל הצעד שלו ולנסות לתכנן את המקום בו הוא יקפוץ ועל פי הנקודה הזאת לשחק עם הגודל של הצעד, מהנקודה הזאת את הולכת אחורה, לרוב סופרים 3 צעדים אז על פי מה שאת מרגישה את צריכה לספור 3 צעדים, אפשר לשחק עם זה לאט לאט כדי שלא תתקעי עם אותם מספרים בראש אז תספרי פעם 3 פעם 2 פעם4.. ככה תשחקי עם זה, אפילו מעל קורת קרקע או איקס קטן, לא חייבים מכשול גדול. אבל כל הכבוד שהצלחת לספור!! עד שלי נפל האסימון....

ScooBy

New member
רק עובדה קטנה....

רוכב קפיצות בחו"ל חייב לדעת לפחות רמה ג' בדרסאז' כדי שהוא יוכל להתחרות בתחרויות.... בארץ ישראל הקטנה והלא מפותחת שלנו מבחינת רכיבה, אפילו מבחן של א' רוכב קפיצות לא יוכל לעשות, או יותר נכון לעבור (60 אחוז ומעלה...)... וד"א, נועם אני מתחילה אצל דניאלה....

למעלה