דיון!!!

דיון!!!

על מה אתם מסתכלים מתי שאתם רוצים לקנות אוכף? באיזה צורה אתם מסתכלים עליו? על איזה מקומות באוכף אתם מסתכלים? מה הכי חשוב לכם מתי שאתם רואים אוכף למכירה?

תשובות...

קודם כל אני מסתכלת אם הוא נוח ואיזה אוכף זה: ווסטרן/קפיצות/דרסא'ז או רב תכליתי.. אני מסתכלת גם על המחיר ואם בכלל יהייה ניתן להוריד אותו... באוכף אני מסתכלת על אזור הגבנון.. לראות האם זה יהייה מונח כמו שצריך על הגבנון ועל הגב של הסוס.. אני מסתכלת על המשענת מאחור אם היא נמוכה או גבוהה.. ואני מסתכלת גל על הכריות של האוכף באזור הרגליים.. אם יש שם כרית שתוכל להחזיק לי את הרגל... וכמובן יושבים על האוכף כדי לראות אם הוא נוח לך ואם אתה מרגיש באמת יציבות עליו...ואני גם מסתכלת על החברה של האוכף...

zohark

New member
אוקי, ככה אני קניתי:

דבר ראשון בחרתי את הסגנון- בגלל שאני רוכב אינגליש , גם קפיצות וגם דרסז' קניתי אוכף רב תחליטי. דבר שני בדקתי בקשר למספר חברות מובילות בתחום, בגלל שחברות לא ידועות מספקות אוכפים שלא יחזיקו זמן רב ולא יהיה מותאמים לנוחות של הרוכב ושל הסוס. (האוכף שלי הוא סטיובן, אבל מראש חיפשתי אוכף שיהיה של חברה ידועה , לדוגמה: האנובר פסיאר, קיפר, בי.אר וכאלה...) דבר שלישי זה לבדוק אם האוכף מתאים לסוס שלך, דבר רביעי לבדוק אם האוכף נוח לך, ברור שהוא צריך להתאים את הישיבה שלך כך שתיהיה נכונה אבל מכיוון שהאוכף יהיה של חברה טובה אין סיבה שהוא יעצב לך ישיבה לא נכונה. רק בסוף, אם האוכף מתאים לכל הקריטריונים יש להסתכל מה המחיר הסופי שניתן להגיע אליו, ולהשוות לאפשרויות האחרות שיש. יש להסתכל באוכף שיש ריפוד במקומות המתאימים לפי ענף הרכיבה , שכל התפרים במצב טוב ושהעור לא קרוע או עומד להקרע. עצה שלי, לא כדאי לקנות אוכף חדש אלא אוכף משומש במצב טוב ומעלה. אוכף משומש עולה פחות מחצי אך לוא דווקא שווה פחות מחצי..

אוקיי

דבר ראשון אני אסתכל על מחיר, אומנם אני לא אקנה אוכף מיד רק כי הוא עולה 500 ש"ח אבל זה יהיה הסינון הראשוני שלי. אחר כך איך הוא מתאים לסוס שלי לגב שלו ובסוף אם הוא נוח לי.

אממממממ...... לא בדיוק...

לי יש אוכף של קיפר חדש... שהוא רב תכליתי, כי אני גם רוכבת דרסא'ז וקפיצות.... ולדעתי כדאי לקנות אוכף חדש כי למרות שאוכף ישן עולה חצי מחיר אבל רוב הסיכויים שכבר ביצעו בו תיקונים בעבר.. ופתחו את האוכף והחליפו ריפוד או שסידרו משהו.. וזה לא טוב כי בדר"כ יש כל מיני דברים שיפריעו אחר כך לסוס והאוכף הזה לא יהייה שווה לחדש.. חוץ מזה אחרי כל התיקונים שתעשה באוכף ישן כבר תגיע למחיר של אוכף חדש.. אז כבר עדיף להשקיע באוכף חדש ושל חברה טובה....

bonito palface

New member
למה קנית

אוכף רב תכליתי? לדרסאז' הוא לא נוח... מאוד לא נוח... וגם לקפיצות הוא לא משהו. לא היה עדיף לך לקנות אוכף מסויים? נגיד, אם לרוב את קופצת, אז אוכף קפיצות, או אם לרוב את רוכבת דרסאז' תקני אוכף דרסאז...

לא כי אני הייתי צריכה...

אוכף שישמש אותי ל-2 הסגנונות.. הישיבה שלי לא משהו ולפחות עם אוכף רב תכליתי אני יכולה לעבוד עליה מה שעם אוכף קפיצות זה כמעט בלתי אפשרי...

bonito palface

New member
אבל אוכף דרסאז

הוא ממש נוח... איתו את בקלות יכולה לעבוד על הישיבה שלך

למעלה