דיון!

דיון!

לסוס צעיר שכרגע בתהליך אילוף יהיה מועיל לעשות לו לונג´. האם בכלל לונג´ מועיל לסוס צעיר ובוגר?

לדעתי...

לדעתי צריך לעשות לו לונג´ מכיוון שאיך הוא התפתח גופנית? חוץ מזה סוס גדול צריך לשמור על כושר גופני טוב מכיוון שחוץ מטיפול הם צריכים לעבוד ולהזיע קצת... אנחנו למשל בחווה עושים לונג´ לכל הסוסים (חוץ מלסייחים) כי הם עוד לא הגיעו לגיל האילוף שלהם.... מה דעתכם?

זה לא נכון.

כי הלונג´ לא עוזר לסוס להתפתח גופנית, זה התחלה של אילוף, זה גורם לסוס לפתח לעצמו טכניקת עבודה ושיווי משקל ועוזר לסוס ולרוכב/מאמן ליחס עבודה וגורם לסוס להקשיב לפקודות. הסוס לא גורם לסוס להתפתח, כי את הלונג´ מתחילים בגיל 2 וחצי 3 ואז לסוס יש כבר גובה והשהיה בחוץ תגביהה אותו עוד ולאו דווקא הלונג´

לדעתי כן.

כשסוס צעיר וצריך להתחיל לעבוד איתו אי אפשר לרכב עליו וצריך לגרום לו לזוז! לונג´ הוא פיתרון נהדר מכול הסיבות שרשמתי בטאג ליין!

shaililo

New member
זאת התמונה הכי יפה...

של סוס שאני ראיתי... ואני מכירה אותה... סוס מדהים!!!

התכוונתי לסוס צעיר

מגיל 2 וחצי עבודה בלונג´ עם סוס בן שנה ממש לא מומלצת. הנה עוד תמונה של ג´יי

פיצי מי לאב!../images/Emo24.gif

ממצב?
אה כן...ומה שולם כולם?
סתאאם...שמחה לראות את כוולללכם!
ולונג´ עוזר לסוס בוגר! זה באמת מכניס אותו לכושר..וחוץ מזה- לסוס יותר מעניין בחיים! יום אחד טיול למשל..יום אחר דרסז´..יום אחר קפיצות...ויום אחר לונג´! שיהיו לו חיים מגוונים! מה רע? ולונג´ זה משהו בסיסי שעוזר גם ליחסים בין האדם לסוס- אני חושבת שזה חיוני לכל אורך חייו של הסוס.. וד"א...ווסטרן זה בדיוק ההפך מאינגליש
עשיתי פעם ראשונה סלייד סטופ ועפתי קדימה
אבל לא נפלתי...סתם עפתי קדימה^____^ אבל אחר כך יצא לי ממש טוב^_^ והסוסים בבני ציון כל כך שפויים!! זה ממש מגניף!
עשיתי קאנטר כמה סיבובים ~שלמים~ והסוס לא שבר מקצב! היפ-היפ הורי!:)

../images/Emo24.gif אאווין מי דיר!

מה שלומך? אצלי חרא אבל לא חשוב! אוי.... אני רוצה אינגליש ואני רוצה ווסטרן...
מה לעשות??? אני מתה על ווסטרן! אבל אני מתה גם על אינגליש!!!

אויייי ג´יי חוללללה!!!!!!!! יש לו..

מחלה כזאתי שיש לו בלוטה של מוגלה בגרון!! וזה מדבק אז לקחו אותו שיחלים במרעה.. איפה שטוליפ וונוס שם עם הסייח שלה!!! אמממ אבל הוא יחזור בקרוב!!!!

באמת

התפלאתי איפה ג´יי וטוליפ!!!!!!! ומתי הם חוזרים????? ואיזה ממוש סקוטר!!! רק אמ דרור הוא נראה לי ממש פחד במטר....

ScooBy

New member
לונג´

זה אחד מהדברים הכי טובים שהמציאו... זה גורם לסוס לעבוד על כל השרירים הנכונים (במיוחד לסוסי דרסאז´ וקפיצות, אני לא יודעת מה זה עושה בווסטרן...), במיוחד אם עושים אותו נכון ומשתמשים בכל העזרים הנלווים.... אז כן, זה מאוד מועיל לסוס, לסוסים צעירים זה מומלץ ולסוסים מאומנים שיודעים את העבודה או מבוגרים זה לא יזיק מידי פעם...

אמממ טוליפ וג´יי הם ב..............

מרעה.. טוליפ ישאר שם לפחות חצי שנה-שנה עד שהוא יחלים לגמרי!!!! אממ ג´יי גם במרעה וזה עד שהוא יחלים כי זה מדבר והוא יחל להדביק את כל הסוסים בחווה... אז הוא שם עד שהוא יחלים זה יקח בטח שבוע-שבועיים... ודווקא הבאתי את סקוטר כמו שצריך אבל הבעייה הייתי שהוא לא מוכן לקפוץ עוד מטר!!! עובדה שכל השעור הוא לא סירב לי וגם ב-90 הוא קפץ את זה ממש יפה!!!! אבל ליאון אמר לי שהוא עוד לא מוכן למטר והוא פחד קצת כי זה גבוה לו.. אבל עוד מעט הוא ילמד.. לאט לאט.. איזה ממי הוא!!!

יאפ....זה גבוה לו

ראיתי שהוא קפץ 90 ממש יפה! רק אממ שלדעתי את צריכה לתת לו קצת יותר ידיים כי זה היה נראה שאת קצת עוצרת אותו... וגם יותר ישיבת קפיצות

למעלה