דיון

endomysi

New member
דיון

היי לכם!! אני בת שירות מתחילה שנה שנייה ואני הרבה נתקלת בחברים,משפחה שאומרים לי "בשביל מה את עושה שנה שנייה?" אני מנסה להסביר להם ששנתיים נותנות המון שיש הרבה זכויות ,פיקדון גדול,וזה באמת נותן יתרונות . ואנשים אומרים לי את לא רוצה ללמוד להתפתח להתקדם אם את לא נשארת לעבוד שם בשביל מה את עושה את זה ואני נשארת בלי הסברים וזה מעצבן
מה אתם חושבים?

אני חושבת

שאם מה שחשוב לך היה הפיקדון והכסף וכו' לא היית עושה שנה שנייה, כי אין בעיה למצוא אחרי שירות אחלה עבודה במקביל ללימודים, לעשות הרבה כסף וגם להתחיל את החיים. מה רע פשוט בזה שאת רוצה לתרום? ששירות צבאי זה 3 שנים ואת לא חושבת שצריך לעשות רק שנה אחת? חוץ מזה, תזכרי שאת לא חייבת הסברים לאף אחד. יישר כוח!

אני חושבת שיש תשובה מאוד פשוטה לזה

אם כל בת שמתגייסת וצה"ל שממלאת את חובתה כלפי המדינה- תורמת במסגרת הזאת שנתיים. אז אין שום, אבל שום סיבה שבעולם שבנות שמקבלות פטור מצ"הל לא יעשו שנתיים!!!! אז מה אם קיבלנו פטור??, זה אומר שאנחנו צריכות לתרום פחות מבנות שעושות צבא?! (וזה לא משנה אם זה מטעמי דת- כמוני למשל, או מטעמים רפואיים או מצפוניים אחרים..), כל בת במדינת ישראל (ואדרבא בן..) חייבת, אבל ממש חייבת לתרום שנתיים למדינה. זאת דעתי האישית, אני באמת מאמינה שמי שעושה שנה (אפילו אם זה תפקיד ממש מפוצץ וחשוב) פשוט מתחמקת מחובה מוסרית (אפילו שאין כזאת חובה בחוק לבנות שקיבלו פטור מצה"ל לעשות שנתיים שרות לאומי) ותורמת הרבה פחות ממי שתורמת שנתיים בצבא (אפילו אם זה לא תפקיד כזה "מפוצץ"..). חוצמזה שלפי דעתי, שנה אחת לא מספיקה כדי באמת לתרום מכל הלב למקום מסויים. מהכרות שלי עם עצמי (למרות שאני בכלל שמיניסטית..) קשה לי להיקשר ולהיפתח כל כך מהר למקומות חדשים, ועד שאני באמת מכירה ונפתחת עובר המון זמן ונראה לי שפשוט שנה אחת לא מספיקה כדי לתרום מעצמי את המקסימום.. אבל זאת רק דעתי. מוזמנים/ות לתקוף בכל עת
בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ושכוייח שאת עושה שנתיים!!

שנייה...

דעתך וסבבה. אבל... חובה
לחייב בנות שירות לאומי לעשות שנתיים שירות
לא נראה לי... אחרי הכל מה הקטע של שירות לאומי. בת שלא יכולה להתגייס לצבא מטעמי דת/מצפון/רפואי ועוד.... "מתנדבת" לשרת בשירות לאומי, ה"משכורת" שמקבלים ב10 לחודש היא בכלל דמי כיס בת שירות שרוצה להתחמק משירות לא הייתה עושה שנה. היום זה לא כזה משמעותי, זה שאנשים כאלה ואחרים עושים פרצופים כי אותה בחורה לא עשתה לא זה ולא זה, זה משהו אחר. בנינו, אני עשיתי שנתיים שירות לאומי, כי נוראאאאאאאאאאאאאאאא נהנתי במקום שירות שלי, מההתחלה באתי בכוונה לעשות שנתיים ולא טעיתי... נהנתי מכל שנייה. לקחתי בחשבון שאם אני עושה שנה אני יוצאת משם קטנה (בגיל) וגם כי וואלה לא ראיתי את עצמי משתלבת עכשיו (בזמנו) בחוץ. לא מבחינת לימודים ולא מבחינת עבודה כלשהיא... שהיא לא מלצרות, שירות לקוחות וכו'... ונחזור... ואם היא לא יכולה מסיבה כזאת או אחרת
אם היא רצתה לעשות שנתיים ובאמצע שנה קרה משהו שלא מאפשר לה להמשיך
שוב. זו רק דעתך. וזו רק דעתי.

../images/Emo41.gif חשוב לי להבהיר.

אני לא מזלזלת בכל אותם אלה שממלצרים או עובדים בשירות לקוחות, ההפך הוא - אני מעריכה מאד את אותם נציגי לקוחות שסובלים את הלקוחות (שאני אחת מהמעצבנות
) וכנ"ל לגבי מלצרים.

לא הכוונתי..

שבפועל צריך לחייב בנות שירות לאומי לעשות שנתיים, התכוונתי שזו חובה מוסרית לדעתי שכל בת ובת תעשה את החשבון נפש עם עצמה אם זה מספיק לה לתרום למדינה רק שנה אחת ולא שנתיים כמו שברמת העיקרון היא אמורה לעשות. כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך... הכוונה שלי היא לא לבנות שרצו להתגייס וצבא וקיבלו פטור רפואי או משהו (כי אז מן הסתם אם משהו לא בסדר איתן אז ברור שהן לא צריכות לשרת שנתיים!! זו בכלל לא היתה כוונתי...), אני מתכוונת בעיקר לבנות דתיות שלא משרתות בצה"ל מטעמי דת, ואין להן בעיקרון בעיות רפואיות כלשהן. כל אותן בנות (--ואני ביניהן..--) צריכות לעשות חשבון נפש עם עצמן וברמת העיקרון צריכות לדעתי לשרת שנתיים את המדינה. מקווה שאני משתפרת בלהסביר את עצמי

לא יודעת אם צריך להגיד לזה חובה מוסרית

אחרי הכל זה שירות לאומי. מאפשר לבנות כאלה ואחרות להתנדב לכמה זמן שהן רוצות/יכולות. זה לא משנה אם היא דתייה או רפואי.

endomysi

New member
עוד שאלה

מה הזכויות שאנחנו מקבלים כבני שירות שנה שנייה?

../images/Emo205.gif

פקדון גדול יותר. מענק גדול יותר. ומשהו עם משכתנא בעתיד וכאלה... את זה צריך לברר באתר של העמותות.

יש סיבות אחרות לשנתיים של שרות לאומי

נכון יש גם את העניין של הזכויות, אבל מלכתחילה עושים שירות לאומי לא בשביל הזכויות - אלא בשביל לתרום ולתת. מי שעושה שנתיים - תורם יותר! עושים שנתיים שירות לאומי - כי זה חשוב, כי לי יש מה לתת ויש הרבה מי שצריך לקבל. וחוצמזה - חוץ מזכויות "כספיות", בשרות הלאומי יש גם תרומה אישית - אני ממש מרגישה שהשרות הלאומי בונה אותי, ותורם לי לאישיות - אני מגלה בעצמי כוחות שלא הכרתי, אני מתמודדת עם דברים חדשים וכו'. ושנתיים שרות - בפשטות בונות יותר...

שוגבוג

New member
שירות לאומי שנה שניה,כן או לא???!

חשוב שתדעי שזה מאוד אינדבדואלי מאדם אחד לאדם אחר. ואני אתן לך קצת חומר למחשבה... מצד אחד-כן,זה תורם המון למדינה,את באה עם הרבה יותר רקע ונסיון משמיניסטית מתלהבת,יותר בוגרת ומנוסה. וגם מהצד האישי,מקבלת יותר כסף למלגת לימודים-פי שתיים. מצד שני-כן החיים לפניך,וצריך להתחיל ללמוד,לעבוד,להקים משפחה וכו.... אבל בשורה תחתונה,אל תשכחי שלא יקרה כלום אם תתחילי ללמוד אחרי שנתיים שירות.... המון בהצלחה!

PKME

New member
../images/Emo207.gif

שאלה לי אליכן בנות יקרות! חוץ מהתרומה שהיא כמובן מאוד חשובה וחוץ מהפיקדון הכספי והמשכנתא ודברים כאלה שמקבלות בנות השרות אחרי שנתיים האם ישנו עוד שוני יותר פורמלי? שמעתי שאחרי 21 חודשים מקבלים סטטוס מלא של "חייל משוחרר" כלומר כל הזכויות משתוות (נגיד בכל מני טפסים שצריך למלא ראיתי הרבה פעמים משפט בנוסח: "שירות צבאי מלא או שירות לאומי בן שנתיים") האם באמת זה קיים או שזה סתם שמועות ואם כן במה זה מתבטא? תעודה? מסמך? למה צריכים את זה בכלל? האם גם אחרי שנה מקבלים משהו דומה? תודה מראש

למעלה