דיון (?)

אור פרא

New member
דיון (?)

אתם מאד אוהבים מוזיקאי מסוים, מעריכים את הדרך שלו ומזדהים עם כל בחירה מוזיקלית שהוא עושה. פתאום נודע לכם על בחירה מוזיקלית קצת תמוהה מצדו, שלא הכי מתיישבת לכם מבחינת הטעם המוזיקלי שלכם או הרפיוטיישן שלו שאתם כ"כ אוהבים. איך תגיבו? תתאכזבו, או תסמכו עליו שהוא עושה את הבחירה הנכונה? פרטו, נמקו, הסבירו ובעיקר הפכו את העניין לקצת יותר הגיוני מגיבוב המלים המשונה שבהודעה הזו

dsol

New member
אממממ_../images/Emo189.gif

זכור לי שילוב כזה מהתקופה הלא כל כך רחוקה.. סינרגיה ופורטיס אומנם אני לא מעריץ ולא שומע את פורטיס הרבה ,אבל בהחלט מעריך את החומרים שלו שאני יותר מכיר מפורטיסחרוף מאשר פורטיס עצמו וזה שהוא אירח/התארח עם סינרגיה בהופעה גרם לי לחלחלה
אבל לא יודע אם פגע במה שאני חושב על מה שהוא עשה... כי אי אפשר לערער על כל מה שהוא עשה עד עכשיו אני רואה את זה כבחירה שגויה בדרך.. אחרי הכל, אי אפשר לעשות הכל בדרך הנכונה, יש טעויות פה ושם

AvtipuS

New member
../images/Emo45.gif

אבל היה כיף לצעוק ולקפוץ כמו משוגע [פורטיס משוגע!] ב"תלוי על הצלב" ו"את לא" בקהל של פקאצות

אור פרא

New member
בדיוק על ההופעה הזו חשבתי

כשהעליתי את הדיון... האמת שהייתי די בשוק כששמעתי על שיתוף הפעולה הזה. לא שאני לא אוהב את סינרגיה, לדעתי הם טובים במה שהם עושים וכמות השנאה אליהם לא מוצדקת, אבל השילוב ביניהם לבין פורטיס נראה לי הזוי משהו. החלטתי פשוט להיות בהופעה עצמה ולבדוק מה יהיה. והיה טוב. היתה הופעה טובה, אחלה ביצועים, אני זוכר שהיתה אחלה אוירה. לפעמים צריך להפסיק להסתכל בצורה חיצונית, ופשוט להיות בתוך החוויה. ואם החוויה חיובית, מה איכפת לך מה היו הגורמים? יצא טוב בסופו של דבר, וזה מה שהכי חשוב.

יניבל1

New member
לא יפריע לי ,אדרבא

לדעתי מה שעושה מוזיקאי למצויין זה היכולת להמציא את עצמו כל פעם מחדש , דווקא מאומן אהוב הייתי מצפה שלא יעשה את אותו הדבר 7000 פעם

reiya

New member
מה רע?

צריך לנסות,להתנסות ולדעת לקבל משהו קצת שונה. אני מאמינה שלאומן יש את השיקולים שלו.. חוץ מזה מה רע להעיז?להביא משהו אחר? מוזיקאים יכולים למצוא את עצמם מחדש או לגלות צדדים נסתרים בגלל בחירות כאלה ולהפך:לדעת לאן הם לא שייכים וכו'..

reiya

New member
אגב,

אני תומכת בגישה אבל זה לא אומר שאני אוהב את מה שיצא..

אני זוכר

שלא אהבתי את הקטע שסחרוף פתאום התחיל עם האלקטרוניקה. אהבתי יותר את הרוק הפשוט והבסיסי שלו מתחילת הדרך. פתאום סימפולים ועניינים, ולא התחברתי לזה. לא אהבתי אותו עם צ'קלקה, למשל. אבל אני מניח שאמן כמו ברי צריך להתפתח ולשלב עוד סגנונות כדי שלא לשעמם (שלא יהיה עוד מאותו דבר, כמו AC/DC שעושים את אותו אלבום כבר 20 שנה
)

זה נורא תלוי במקרה

בבחירה עצמה של האמן, במי האמן ועד כמה הערכתי אותו קודם לכן... אם זה החדש של טורי איימוס
אז אני אסלח לה ואמשיך לסגוד. אם זה בגין טו הוופ של רג'ינה אני אמצא בו את כל היופי
לצד הפופיות. ולא יודעת, גם ככה אני אדם סלחן אבל תלוי עד לאן
אני תמיד אוהב את מה שיש לי סיבה לאהוב. זה לא אומר בהכרח שאוהב גם חומרים של אמן שפעם אהבתי אם הם לא נראים לי... תלוי באמת, כאמור, עד כמה יש לי הערכה אליו כאמן. והאמת שכן, תלוי לאיזה כיוון הבחירה... לנסות דברים חדשים זה אכן לפעמים נפלא, והכל.

choo

Active member
מה זה "תסמכו עליו"? או "הבחירה הנכונה"?

אם הוא קורה לעצמו אמן, הוא צריך לאפשר לעצמו חופש אומנותי, וברור שהוא יעשה את מה שהוא מוצא לנכון, לא את מה שהקהל דורש. כמובן שמזה נובע שלא כל מי שאהב את מה שאותו אמן עשה בעבר, יאהב את מה שיעשה בעתיד, ולא צריכה להיות עם זה שום בעיה. לא צריך לאהוב שיר רק משום שהוא של אומן שאת שיריו הקודמים אהבת. אם לקחת דוגמא קונקרטית - אקח את אביתר בנאי. את האלבום הראשון שלו מאוד אהבתי (את רובו ככולו, לא רק את להיטי הרדיו). את מה שהוא עשה מאז שחזר מהודו - אני מאוד לא אוהב. אבל זה מה שמתאים לו, הוא עבר שינוי (הייתי קורא לזה "משהו התברג לא טוב", אבל כמה מחברות הפורום עלולות לכוון לעברי רובה). דוגמא אחרת - גבע אלון, שעבר מחומרי רוק רועש ופרוע (הפליינג בייבי) לחומרים בכיוון של פולק וקאנטרי. במובן מסויים לא אהבתי את זה בגלל מה שנילקח, מצד שני כשיצא לי לשמוע אותו מנגן כמה מהשירים האקוסטיים שלו בהדרן של הופעה של הפליינג בייבי, גיליתי שזה מוצא חן בעיניי, ומאז הספקתי להיות בכמה וכמה הופעות שלו, כשהשיא היה בהופעה מסויימת במרתף עשר בליווי המפוחית של שגיא איילנד ועוד שלושה אנשים שהשתדלו לא להפריע יותר מדי ;) וכן - לדעתי משהו בנגינה החשמלית שלו נפגם בשנתיים(?) הללו - ואולי ישוב אם הוא יחליט לשוב לחומרים של רוק נטו (ומצד שני - אולי התרגלתי לצפות ממנו ליותר מדי). אפשר לקחת את השינוי שעבר על פוליקר (שמוזכר בחוט אחר), כשעבר מבנזין למוזיקה יותר אישית, והחליף למעשה את הקהל שלו (כולל גיחה ליוון, שאישית לא אהבתי בזמנו - אבל היום אני מסוגל להתמודד איתה במידה מסויימת). אפשר לקחת את הגיחה החד פעמית (לצערי) של מיקי גבריאלוב לטורקיה מולדתו ("כשחלמתי על הבית") - שאישית אהבתי יותר מרוב המוזיקה שהוא כתב - וזה למרות סלידתי ממוזיקה טורקית. אפשר להסתכל גם על אלבום כמו חתונה לבנה של שלום חנוך - הרבה אנשים לא אהבו אותו כשיצא (אישית לא היה לי אז שום טעם במוזיקה, ולא היה לי מושג לגבי האלבום, מעבר לשמו), ואותם האנשים מאוד אוהבים אותו היום. האפשרות ההפוכה היא הרכבים כמו אייס אוב בייס, מודרן שמוקינג ודומייהם (שמעולם לא אהבתי- אבל היו הרבה שכן), שמוצאים נוסחה לשיר, וממחזרים אותה על פני מספר תקליטים. אני מניח שזה לא מה שאתה רוצה בתור המוזיקה שאתה שומע. נכון?

אני מסכים איתך לגמרי

לדעתי, אמן לא אמור לחשוב לשניה על הקהל. מי שלא אוהב, שלא יאהב. זה לא חתונה קתולית. לגבי אביתר, דוגמא מעולה, אם כי אצלי זה קצת שונה... אני מאוד אוהב את הדיסק ה-2. הייתה תקופה שזה היה דיסק שהצליח להרדים אותי מהר(ואין הרבה כאלה). גם השלישי הוא טוב, ושונה מאוד מה-2 הקודמים, ולכן אני די סומך על אביתר שגם הרביעי שלו לא יישמע כמו ה-3 הקודמים, וזה מעולה. עוד דוגמא מעולה, מאור כהן, הוציא 10 דיסקים( בהרכבים שונים וסולו) וכולם שונים לחלוטין 1 מהשני, בקונספציה ובכלל. הלואי וכולם היו ככה.

אגב "לא חתונה קתולית"..

אם אפשר להכניס מישהו לא ישראלי - שוב פיונה אפל
היא אמרה משהו ממש בסגנון הזה פעם. ששואלים אותה איפה הדיסק הבא. והיא לא מבינה מה רוצים, שהיא תכתוב בכוח, כשלא טבעי לה ולא בא לה? אז ייצא משהו שגם היא לא אוהבת וגם המעריצים שבאמת אוהבים את מה שהיא עושה לא אוהבים, ואז גם מי שאוהב מיינסטרים לא יאהב כי זה לא מה שהיא עושה, זה פשוט לא יהיה אמיתי, לא יהיה זה... ואז אפחד לא יקבל את מה שהוא רוצה, אז שיחכו ב[קללה כלשהי;)] סבלנות אם הם באמת רוצים משהו טוב ושיתנו לה לעשות בדיוק את מה שהיא רוצה. אחרת זה לא שווה כלום. [יאאאא פיונה.]

צודקת לגמרי לגמרי.

לא צריך להוסיף על זה מילימטר. הבעיה היא שהציבור הרחב הוא מטומטם. באמת. או פשוט חסר הבנה לגבי אומנות.

אור פרא

New member
מסכים ולא מסכים

אמן לא אמור לחשוב לשניה על הקהל? ואם הוא בהופעה, ורואה שהקהל מאד רוצה שיר מסוים, הוא לא יבצע אותו? כלומר כן יש קשר מסוים (והכרחי לטעמי) בין האמן לבין הקהל. אני מסכים שכשזה מגיע לדרישות מצד הקהל שהאמן יוציא כבר אלבום למשל, זה מוגזם, כי מדובר בהשראה של האמן ולא במשהו שבא בהזמנה.

נו לא לקחת את מילותיי כדבר קדוש..

אני לא דיברתי על הופעה. דיברתי על אלבומים. זה לא רק מוגזם, זה גם מגוחך. אמן הוא לא כמו מאפייה שמייצרת לחם. אגב, גם בהופעה, אז לדוגמא- אביתר בנאי לא מוכן לעשות את 'תיאטרון רוסי', ואת 'אקדח', אז הקהל צריך לדעת להניח לו ולהפסיק לבקש אותם(ואני אישית הייתי מת לשמוע אותם). אמן הוא בנאדם, לא רובוט, זה הכול.

למעלה