מה זה "תסמכו עליו"? או "הבחירה הנכונה"?
אם הוא קורה לעצמו אמן, הוא צריך לאפשר לעצמו חופש אומנותי, וברור שהוא יעשה את מה שהוא מוצא לנכון, לא את מה שהקהל דורש. כמובן שמזה נובע שלא כל מי שאהב את מה שאותו אמן עשה בעבר, יאהב את מה שיעשה בעתיד, ולא צריכה להיות עם זה שום בעיה. לא צריך לאהוב שיר רק משום שהוא של אומן שאת שיריו הקודמים אהבת. אם לקחת דוגמא קונקרטית - אקח את אביתר בנאי. את האלבום הראשון שלו מאוד אהבתי (את רובו ככולו, לא רק את להיטי הרדיו). את מה שהוא עשה מאז שחזר מהודו - אני מאוד לא אוהב. אבל זה מה שמתאים לו, הוא עבר שינוי (הייתי קורא לזה "משהו התברג לא טוב", אבל כמה מחברות הפורום עלולות לכוון לעברי רובה). דוגמא אחרת - גבע אלון, שעבר מחומרי רוק רועש ופרוע (הפליינג בייבי) לחומרים בכיוון של פולק וקאנטרי. במובן מסויים לא אהבתי את זה בגלל מה שנילקח, מצד שני כשיצא לי לשמוע אותו מנגן כמה מהשירים האקוסטיים שלו בהדרן של הופעה של הפליינג בייבי, גיליתי שזה מוצא חן בעיניי, ומאז הספקתי להיות בכמה וכמה הופעות שלו, כשהשיא היה בהופעה מסויימת במרתף עשר בליווי המפוחית של שגיא איילנד ועוד שלושה אנשים שהשתדלו לא להפריע יותר מדי

וכן - לדעתי משהו בנגינה החשמלית שלו נפגם בשנתיים(?) הללו - ואולי ישוב אם הוא יחליט לשוב לחומרים של רוק נטו (ומצד שני - אולי התרגלתי לצפות ממנו ליותר מדי). אפשר לקחת את השינוי שעבר על פוליקר (שמוזכר בחוט אחר), כשעבר מבנזין למוזיקה יותר אישית, והחליף למעשה את הקהל שלו (כולל גיחה ליוון, שאישית לא אהבתי בזמנו - אבל היום אני מסוגל להתמודד איתה במידה מסויימת). אפשר לקחת את הגיחה החד פעמית (לצערי) של מיקי גבריאלוב לטורקיה מולדתו ("כשחלמתי על הבית") - שאישית אהבתי יותר מרוב המוזיקה שהוא כתב - וזה למרות סלידתי ממוזיקה טורקית. אפשר להסתכל גם על אלבום כמו חתונה לבנה של שלום חנוך - הרבה אנשים לא אהבו אותו כשיצא (אישית לא היה לי אז שום טעם במוזיקה, ולא היה לי מושג לגבי האלבום, מעבר לשמו), ואותם האנשים מאוד אוהבים אותו היום. האפשרות ההפוכה היא הרכבים כמו אייס אוב בייס, מודרן שמוקינג ודומייהם (שמעולם לא אהבתי- אבל היו הרבה שכן), שמוצאים נוסחה לשיר, וממחזרים אותה על פני מספר תקליטים. אני מניח שזה לא מה שאתה רוצה בתור המוזיקה שאתה שומע. נכון?