lavifighter
New member
דיון workaroundים
שלום לכולם,
אחד הדברים שיותר מהנה לדבר עליהם בנושא IT זה פתרונות מוזרים ועקומים שביצעתם והאם הם עבדו או לא.
דוגמאות שלי:
אולי נצליח לעשות דיון מצחיק ואפילו מעניין או מועיל.
שלום לכולם,
אחד הדברים שיותר מהנה לדבר עליהם בנושא IT זה פתרונות מוזרים ועקומים שביצעתם והאם הם עבדו או לא.
דוגמאות שלי:
- שימוש בתוכנת גיבוי כדי לתזמן סקריפטים של תוכנות נטאפ(snapmanager, snapdrive וכדומה) בגלל היעדר עד לא מזמן כלי מרכזי של נטאפ לניהול כל הסביבות. שתבינו שרוב השימוש של תוכנת הגיבוי היה כמתזמן ולא כמגבה. בסוף חברת נטאפ עשו workaround משלהם ואימצו תוכנת תזמון מרכזית שאיזה מישהו בקהילה שלהם כתב ונקראת snap creator.
- חיבור BLADECENTER למכונת אחסון בFCP תוך שימוש בswitch שבתוך הBC בלבד, ללא מתג מרכזי. במקרה היותר גרוע, חיבור שרת rack ישירות למכונת האחסון ללא מתג בכלל. מזל שבגרסאות החדשות של נטאפ חובה NPIV ככה שהפתרון העקום הזה לא יעבוד יותר...
- שימוש בzoneים כדי להגביל את מספר הנתיבים עבור דיסק בesxi, שמוגבל ל1024. לא לזה zoneים מיועדים... וigroupים לא התאימו במקרה הזה מסיבות מורכבות.
- כל מי שעבד אי פעם עם הcli של נטאפ מכיר את ה"בעיה" של הסשנים של SSH והפתרונות המוזרים שעושים כדי לפתור אותה, למשל plink במקרה של windows.
- מיגרצית RDMים לVMDKים על ידי ניתוק הדיסק והפיכתו לvirtual rdm ואז ביצוע storage vmotion. לא נראה לי ככה התכוון המשורר...
ניתוק דיסקים מesxi בגרסאות ישנות שלא בדרך הארוכה מאוד שVMWARE ממליצים לבצע בKB באתר שלהם, בגלל שזה לוקח ים זמן ומאמץ וקשה מאוד ליצור זה אוטומציה או סקריפט. במקום זה, מנתקים ועושים rescan ומקווים לטוב ושלא נשארו dead path לסוגיהם. העניין נפתר בגרסאות החדשות של VSPHERE גם בגלל שהשרתים מתמודדים טוב יותר עם ניתוק lunים וגם בגלל שיפור והקלת הפוצדורה לביצוע ההסרה ללא מאמץ רב. - ליצור esxi ווירטואלי בתוך esxi פיזי למטרות ניסוי(לא זוכר של מה).
- שלא לדבר על פתרונות מצחיקים ברמה הפיזית של אולם השרתים עצמו כמו חיווטים מוזרים עם ובלי פאנלים, או שימוש במאורר רגיל ששמים בחדר מאחורי ארון השרתים כדי לקרר ארון שלא קורר בצורה מספקת על ידי המיזוג בחדר!
אולי נצליח לעשות דיון מצחיק ואפילו מעניין או מועיל.