שמיעה (שני הסנטים שלי)
חוש השמיעה הוא אחד החושים שאי אפשר "לכבות". בניגוד לראיה למשל, שאפשר לעצום את העינים ולהשאיר את העולם "בחוץ" ולהפסיק את שטף המידע המגיע, שמיעה פועלת כל הזמן, גם כשאנחנו ישנים. זאת כיוון ששמיעה היא אחד החושים החשובים ביותר להשרדות (כדי שגם אם תוקף אותך מישהו/משהו כשאתה ישן, תוכל להגיב). בעיות שמיעה יכולות להיות פיזיות (עקב מבנה פיזיולוגי לקוי או נזק בעקבות תאונה, טראומה לאיזור או הזדקנות), ואז צריך לבדוק:
אם הנזק מולד - לנסות לבחון איזה "תקון" המטופל צריך לעבור בחיים הללו, עם פגיעה ביכולת השרדות ו/או קבלת מידע;
אם בעקבות תאונה - לנסות להרגיע את האדם והאיזור, כיוון ש"מכשיר" הקלט (האוזן) נפגם ועד להחלמה צריך תמיכה או הסטה של שטף האינפורציה המגיע דרך ה"מכשיר" שכרגע לא מתפקד בשיא יעילות;
אם בעקבות הזדקנות - שוב, תמיכה וחיזוק, בדיוק מאותן סיבות של הסעיף הקודם. אם הנזק אינו פיזי, שוב צריך לבחון: האם הפגיעה בשמיעה היא ראשית או משנית? כלומר, האם הפגיעה בשמיעה היא היא הבעיה, או שהיא רק משנית, כלומר פועל יוצא של בעיה אחרת (לדוגמא, אדם הסובל מנעילת לסתות. הבעיה הראשית היא נעילת הלסתות, אך כיוון שמערכת השמיעה מחוברת למערכת הגרון והאף, תהיה פגיעה גם באיזון הלחצים בגרון ובצינורות האוזן הפנימית, שיגרמו לכניסת נוזלים לצינורות האוזן הפנימית, וכתוצאה מכך לדלקות. אז נקבל מצב של דלקת באוזן, אבל אם נתקן את האוזן עדיין לא פתרנו את הבעיה האמיתית, שהיא נעילת הלסתות, והדלקות ישובו ויחזרו). אם הפגיעה בשמיעה היא משנית, יש כמובן למצוא את הבעיה האמיתית ולטפל בה. כמובן לחזק את מערך השמיעה ואת המערכת החיסונית, אבל להתמקד יותר בבעיה האמיתית. כשהיא תרגע ותחלים, ירגעו גם בעיות האזניים. אם הפגיעה בשמיעה היא היא הבעיה, אז אני די מסכימה אם אריאלה - בהחלט יכול להיות שהאדם מנסה לחסום את שטף המידע שנכנס אליו דרך האזניים, ששוב, מדובר בחוש שאי אפשר "לכבות". עם זאת, לא חובה שהאדם "לא רוצה לשמוע" כי הוא "לא רוצה לדעת" ומעדיף לא לקחת חלק בנעשה סביבו (למרות שבהחלט יש כאלה מקרים). עם שטף המידע שיש היום, וכמות הרעש (האוביקטיבית) שמכה בנו כל פעם שאנחנו יוצאים לרחוב, יכול בהחלט להיות שלפעמים אנחנו רק בסך הכל רוצים שקט, ושיש יותר מדי המולה ורעש (אוביקטיביים) סביבנו. ילדים רגישים יותר לדציבלים, ושטף הדברים הלא-מוכרים שהם פוגשים בכל רגע נתון בהחלט יכול להמם אפילו אדם מבוגר. כבני אדם, יש לנו סף קיבולת מסוים לקבלה של מידע (ולא משנה מאיזה סוג), ולילד יש עוד פחות. ילד גם פחות יודע לעבד את כל השטף הזה, ולכן (לדעתי לפחות) רואים כל כך הרבה דלקות אזניים אצל ילדים. שני הסנטים שלי. ובלי קשר, גמר חתימה טובה לכולם, הרבה בריאות ושמחה בשנה החדשה