דיון...

s h u r i k

New member
אין לך מושג עד כמה

את תלוייה בהם.... עכשיו את בת 15 נכון?!?! את בטח חושבת שאת עצמאית, ואני לא אומר שלא... אני גם חושב שאני עצמאי ושאני יכול להיסתדר ממש טוב לבד. אבל תחשבי על הקטע שההורים היו נותנים לך חופש פעולה בלי סוף, אבל עם זאת את צריכה להיסתדר לבד בהכל. את עכשיו כולה בכיתה ט', נכון?!?! את עדיין לא יודעת מה זה הלחץ של הבגרויות. תיתארי לך שעם הלחץ הזה את היית צריכה לימצוא עבודה אחרי הלימודים- כי את בכל זאת רוצה לצאת מידי פעם או ליקנות לעצמיך בגד או משהו כזה וההורים לא נותנים לך כסף, הרי את עצמאית. ניראה אותך מוצאת זמן לעבודה ולימודים, ואם אכן תימצאי את זה, בזמן קצר תביאי את עצמיך להיתמוטטות עצבים. ותחשבי על המצב שההורים שלך מכינים אוכל רק לעצמם ואת צריכה לבוא הביתה אחרי הלימודים והעבודה ועוד להכין אוכל לעצמיך- הרי את עצמאית. קיצר הלכתי על משהו קיצוני כדי להראות לך שאת ממש תלוייה בהורים שלך. את חושבת שעכשיו את עצמאית ובטח יש לך כבר בראש לעוף מהבית בגיל 18 אבל אין, באמת שאין לך מושג מה זה להיות עצמאית. אחותי רק עכשיו עזבה את הבית והיא בת 23... אח שלי עדיין בבית והוא כבר בן 25 והוא עדיין מנסה לסדר את עצמו מכל הבחינות לעולם העצמאי. תיזכרי גם שהורים זה לא רק כסף ואוכל, הם תמיד יהיו שם בישבילך במצבים הכי קשים... הם יחזיקו אותך על הרגליים ויעזור לך ברגעיים הכי קשים, גם כשתיהיי נשואה + 7 כלבים! עכשיו החיים קשים, אבל בלי הורים הם הרבה יותר קשים!

אתה צודק.....

אבל יש כאלו שבגיל 30 לא עצמאים ויש כאלו שבגיל 18 כבר עצמאים עד הסוף זה הכל תלוי בחיים שהם עברו ואיך החיים לימדו אותם ........ חחחחח נשואה עם 7 כלבים??????????????????חחחחחחחחחחח

M a r U s k A

New member
סונקה תשמעי..

אף אחד לעולם לא יצליח להיות עצמאי לחלוטין בגיל 18! כי בגיל 18 את במצא וכמה כבר את מקבלת בחודש
ובכלל כמה שאני יותא מתבגרת אני מבינה שההורים לא מחפשים איך להציק לכם יותר! כל מה שהם רוצים שתלמדו להסתדר בחיים! שתלמדו טוב תקבלו מקצוע מכובד ותקימו לכם משפחה בלי יותר מדי בעיות כלכליות שמובילות לבעיות נוספות כמו בעיות בזוגיות ואלימות וסמים וכ'ו.. אני למדתי להתפשר עם ההורים שלי, אני הולכת לקראתם והם לקראתי בלי משהו מוסכם כל אחד עד כמה שהוא יכול בלי תנאים! וגם ההורים שלי התחילו לסמוך עליי יותר וגם יש לי סידור מסויים בחיים ... תקחו הכל לאט לאט יש לכם עוד הרבה זמן לחיות ולחוות דברים, ואם עכשיו יש לכם את האפשרות להשקיע את הכוח בלימודים תנצלו את זה

CoF loveR

New member
אני לא רוצה לעזוב את הבית

בינתיים... אבל אני פשוט רוצה שהם יתנו לי קצת חופש ושלא יגזימו בבקשות שלהם! שלא יהיו להם ציפיות מרובווות ממני כי זה פוגע במערכת היחסים/: טוב, אולי אני לא כזאת שהם מצפים ממני (התעודה-100 התנהגות אאאאא) פשוט כולם במשפחה שלי למדו טוב ולא יצאו בערבים כמוני (טוב, העולם משתנה) אז הם ישר מתנפלים עלי על זה... הם רוצים שאלמד חצי יממה בלההה... לא דיברתי על חופש מוחלט ולעוף כבר... זה מאוחר יותר

Mrs James

New member
אצלי זה לא ככה בכלל

יש לי את החופשיות שלי...ולא מנג'סים לי הייתה תקופה שבה מאוד הציקו לי בקשר ללימודים ושזה יקבע את החיים שלי וכל זה...עכשיו הם כבר לא מנג'סים כי אני לומדת אבל אני גם דואגת להנות..לצאת וכו... הם לא מציקים כשאני יוצאת כי הם יודעים לאן אני יוצאת ועם מי, הם מכירים את האנשים שאיתם אני יוצאת ולכן הם רגועים...

Master Boo

New member
אממ

דבר ראשון, את כן צריכה אותם. לא משנה עד כמה את מרגישה עצמאית, תמיד צריכים את ההורים
ואני רואהשאת בת 15, אז זה ממש לא גיל של עצמאיות
ובגיל הזה לימודים הם באמת הדבר הכי חשוב...

הקיובה

New member
בהחלט../images/Emo70.gif ../images/Emo4.gif

יש הרבה נערים\נערות שזה עוד קורה להם זהו למשל פיתאום בגיל 18 אימא שלי התחילה להגיד דברים שעוד לא אמרה בעבר למשל יום אחד הייתי אצל החברה הכי טובה שלי שאימא שלי מכירה אותה מצויין כי אנחנו חברות כבר כמעט 8 שנים והיא גם מכירה את ההורים שלה ופיתאום אימא שלי מיתקשרת ומתחילה להגיד למה נסעת עד אלייה היא גרה רחוק וזה מסובך והיא גרה רק רבע שעה 20 דקות ממני בנסיעה
מי מבין אותה

הקיובה

New member
בדיוק../images/Emo70.gif ../images/Emo4.gif

אבל מעניין שזה קרה רק פעם אחתץ מאז שנהייתי בת 18
נו טוב זה בטוח היה לטובה

M a r U s k A

New member
אני לא ../images/Emo4.gif

הורים הם לא יצורים מוזרים והם בסך הכל רוצים בטובתנו ואינם רוצים שנחזור על הטעויות שלהם מצד אחד הם מנסים לגונן עלינו מפני המציאות ומצד שני רוצים לעשות לנו ניכרות איתה כדי שנדע להתמודד עם בעיות שונות שיצוצו לנו בחיים, אחרי הכל, לא תמיד נוכל ללכת לאמא ואבא ולבקש עזרה כאשר נקבל מכה כמו שהיינו עושים בזמן שהיינו קטנים. והמשימה של ההורים היא לא משימה קלה, אני מבטיחה לכל אחד ממכם כשאתם תגדלו ותפכו להורים אתם תבינו את הקושי בלגדל ילד, להקנות לו מוסר וערכים בזמן שהמציאות מגעילה אלימה ומלוכלכת כל כך! אז תפסיקו להתלונן ההורים שלכם לא עושים לכם דווקא (חוץ ממקרים ספציפיים ביותר שלשמחתי לא נוגעים בפורום הזה) תנסו כמה שיותר להבין אותם ותראו שהם ישתנו ויבינו אותכם

הקיובה

New member
אני לא מיתלוננת עליהם../images/Emo70.gif ../images/Emo4.gif

פשוט סיפרתי משהו שהיה ניראה לי מוזר זה הכול ואני מבינה את הדברים האלה מצויין ואני יודעת שזה קשה לגדל ילדים אומנם אני לא מרגישה את זה על בשרי אבל אני רואה את המישפחה שלי

AeroSlash

New member
ממש לא..

ההורים לחצו עלי עד שלב מסויים. הם מאוד לחצו עלי בחטיבה ואפילו בתחילת התיכון. אבל כפי שפעם אמרתי פה בפורום החיים שלי לקחו כיוון אחר לגמרי איך שעליתי לתיכון. מהפך של 180 מעלות (לצד הטוב ביותר). הדבר גרם לי להתגבר לא מעט וההורים שלי שמו לזה לב והבינו שאני לא יחדה קטנה ושלא צריך לפקח על כל צעד שאני עושה. הם נותנים לי את כל החופש שבעולם עכשיו. לא מבקרים את הציונים שלי כי הם ראו שאפילו שהיה לי את הנכשלים והנפילות שלי שנה שעברה עדיין הוצאתי ציונים גבוהים מאוד בבגרויות שלי. הם הבינו שאני יודעת לסדר לעצמי את המערכת שלי ושאני יודעת להבדיל בין החשבוים יותר והחשובים פחות והעובדה שבסופו של דבר אני מגיעה לתוצאות מרשימות. הדבר גרם להם פשוט להתחיל לסמוך עליי המון ולהפסיק לדרוש ממני דברים כי הם יודעים שאני דורשת מעצמי לא מעט ובאמת שאני לא צריכה את הדרישות שלהם על הראש שלי. וזה לא רק בקשר ללימודים ככה. הם פשוט התחילו ללת לי חופש בשפע כי הם שלטו שהתבגרתי מאוד ואני אחראית למעשיי.

M a r U s k A

New member
גמאני ככה...

אולי אני לא יושבת ולומדת 24 שעות ביממה אבל אני יודעת לסדר את המערכת שלי ואת היום שלי בצורה נכונה ולקבל ציונים טובים ולהגיע לתוצאות טובות בחיים שלי בכללי, ואפילו אם אני נופלת מפעם לפעם אני לא מתייאשת וקמה על הרגליים שוב ושוב
חח איזה נאום

AeroSlash

New member
../images/Emo45.gif

וכשההורים רואים שאת לוקחת אחריות על המעשים שלך הם מתחילים פתאום לתת לך את כל המאון שבעולם. אני חושבת שהקטע שבו מאמא שלי הבינה שלא צריך לפקח עלי זה כשהתחלתי לחזור מהבילויים שלי ב-1 ורבע שעה אחרי שנכנסתי הביתה להתיישב על מתמטיקה בערב שישי! היא הבינה שאם אני יכולה לוותר על חלק מהבילויים שלי ולשבת על מתמטיקה מזורגגת ביום שישי בערב אז מגיעה לי שיסמכו עלי (זה גם מה שהיא אמרה לאבא וככה גם הוא ירד ממני, שתי ציפורות במכה 1)

vk3

New member
כולנו עוברים את זה...

והעולם הזה, בייחוד בזמננו ממש לא קל
התנהגות ההורים ברורה לחלוטין, אבל את תצטרכי להתמודד עמה כמו כולנו ונסי לעשות זאת בצורה הכי חכמה ונבונה
ועל התלות בהם שוריק ענה לך בצורה נהדרת
אני מסכים איתו בכול מילה ומילה... את אפילו לא יכולה לתאר לעצמך בשלב הזה של החיים מה זה באמת עצמאות
תהיי חזקה וחכמה והכול ייסתדר לך על הצד הטוב ביותר

למעלה