דיון

ד ר ו ר 1

New member
דיון../images/Emo35.gif

הייתי רוצה להעלות נושא, שהוא לפעמים עולה, ממש כמו גלים בים, לסדר היום בבת אחת, ומצד שני לפעמים נשתף אל מעבר לטווח הראיה האקטואלית, והופך לשולי החדשות. אנחנו עדים עוד ועוד, במיוחד לאחרונה, למקרים מזעזעים ומחרידים של הטרוד מיניות, אונס והתעללות מינית. אם פעם היתה כביכול את השכיחות של מקרים כמו - גבר תפס אישה באמצע רחוב חשוך ואנס אותה, או שמר מפקד פולגת X דחף את הידים השיערות ודוחות והבהמיות שלו למכנסיים של החיילת הפקידה שלו או מקרים שכאלו, היום הדברים הולכים עוד כמה צעדים קדימה, ואונס והתעללות מינית הופכים לדבר מאד מאד 'פופולארי' במיוחד אצל בני נוער וילדים. אני מעלה את העניין הזה דווקא פה, כי אנחנו, נוער מרצ, בסה"כ גם בני נוער, ונראה לי שאחרי הכל גם לנו זה נוגע, ומעבר לזה שזה עוד נושא שאנחנו צריכים לעסוק בו, להפגין נגדו, לפעול במישורים שונים למיגורו, נראה לי שזה גם משהו מאד פרסונאלי, שקרוב אלינו, בביה"ס, ברחוב, בשכונה, בגן הציבורי, בכל מקום למעשה. קראתי הערב את הכתבה הזו. לומר את האמת - מצאתי את עצמי מזועזע. ההפקרות החברתית כאן היא כפולה - מצד אחד היא באמת האטימות למצוקה של ילד בן ה- 10 שחווה חוויה איומה שמשקלה כרצח נפשי קיצוני ומחריד, ומצד שני הנערים האנסים, שאין ספק שהונעו מתוך מצב חברתי שדחק ודחף אותם לכיוון האיום הזה. מה דעתכן? באמת חשוב ומעניין אותי לדעת. מסכימות? לא מסכימות? צריכות לעשות משהו? על מי האשמה? - על החברה האטומה או על הילדים עצמם? אולי על ההורים? מערכת החינוך? המצב? הכיבוש? (
)

memlb

New member
הכיבוש.

הבעיה היא המוסדות השלטוניים, העיר הגדולה, שלאף אחד לא אכפת מהאחר, שהכל מבוסס על רווח אישי ללא סולידריות חברתית. הכיבוש הוא חלק מכל מה שתיארתי אבל לא הגורם. הבעיה היא הדיכוי, גם כלפי הפלשתינאים בשטחים, גם כלפי המתנחבלים (וגם כלפי החברה מרמת אביב ג').

ד ר ו ר 1

New member
לדעתי,

אני נוטה להסכים, אבל קודם כל אומר בקשר להערה שנזרקה מצד המגיב הראשון - הכיבוש נאמר כחלק מהגורמים בסרקאזם שאולי לא הלם את הכאב שבנושא, ואני מתנצל אם זה באיזושהי דרך לא היה במקום. אני אשמח אם כאן הענייין ייסגר. יחד עם זה, ובכל זאת, ואני נוטה להסכים עם מירב, שהכיבוש הוא אולי לא הגורם, אבל חלק מאפאטיות של החברה שלנו, והדיכוי הוא המניע המרכזי. אני, לדעתי, ושוב - אני באמת לא יודע, אני מנסה לבחון ולשמוע גם מהדיעה של אחרות בעניין, אולי לא כדאי שלהשליך באופן גורף הכל על המצב החברתי (לא הכלכלי בהכרח, אלא החברתי מלשון חברה), אלא שזה חלק מנכות מחשבתית ותגובתית של החברה שלנו לדיכוי שקיים בתוכה. דובר על כיבוש, ואני עצמי גם נתתי דוגמא מתוך צה"ל (הטרדות מיניות בתוך צה"ל שאת מספר המקרים אי אפשר לספור גם ב- 1000 ידיים) ונראה לי שכל ההקשרים הצבאיים (חלק מהכיבוש הוא בהכרח צבא) נוגעים ומובילים אותנו לנקודה אחת מרכזית - חברה אזרחית. האם בחברה שהיא מאוזרחת, שהיא חושבת, בוחנת ומטילה ספק, שנותנת מענה לצרכים אישיים, ולא פותרת בעיות ע"י רמיסת תאגידית, חברה שהיא אזרחית ולא מגויסת, אולי היא מה שיכול לתת מענה לעניין? הרי אם מישהי עקבה אחרי הדיווחים האחרונים בנושא בחדשות, אפשר היה לשמוע על עוד מקרה מזעזע של בנות שתפסו את אחת החברות שלהן ופשוט כפתו אותה והכריחו אותה להצדיע להן ואם אני לא טועה (והלוואי ואני טועה) גם התעללו בה מינית. אני באיזשהו מקום כן רואה קשר, אבל צריך להגדיר אותו.

ועדיין אתה עושה שימוש ציני

דבר אחד שלא קשור לנושא הכאוב ובכך מוריד ממנו, אני מבין שלחוץ לך להתייצב מחר על הקווי 67' ולהוציא רבע מיליון איש מבתיהם, סבבה, מה הקשר לאונס? ודברים מחרידים אחרים? אונס יש בכל חברה עם ובלי כיבוש, כי אין קשר והפתרונות כדי שזה לא יהיה לכל דבר הם אחרות, לא "דיכוי" ולא "כוחנות", שום קשר.\ מציאות מליטנטית מביאה חברה מליטנטית, האם מצבינו גרוע יותר ממדינות מערביות אחרות?, אני אומר כדי לראות את הקשר, לדעתי העונשים והחינוך הם הבעיה.

שפנפן

New member
אני לא מסכים לגמרי

קודם כל יש יותר מקרי אונס בחדשות מכוון שהיום יש טיפה יותר נשים וגברים שמוכנים לדווח ולא להסתיר כל החיים את המקרה. למרות שגם היום אני מניח שיש הרבה נשים שלא מוכנות לדווח ואצל גברים זה בכלל סיפור אחר כי הם כמעט ולא מדווחים מרוב הבושה, מכוון שבחדשות מציגים כל דבר הומוסקסואלי כ"מעשי סדום" (שזה הומופובי לחלוטין) ואז אפשר בקלות לקשר את הקורבן לזהות הומוסקסואלית ואז הם פשוט מפחדים. המקרה של הילד בן 10 שמדווח זה מקרה מאוד נדיר. אני בעצמי הכרתי כמה זכרים שנאנסו ואף אחד מהם מעולם לא דיווח ואחד המקרים היה מחריד לא פחות מהילד המסכן הזה. ואני חושב שיש לנו מה לעשות הבעיה שלנו שאנחנו שהכוחנות הזאת עוטפת אותנו כאן. אני לא אגיד מפורשות שזה בגלל הכיבוש או בגלל הטרור, זה פשוט בגללנו. אנחנו כיום חברה מאוד כוחנית, מאוד גברים, מאוד שוביניסטית שרואה את האחר כמישהו שאמור לעזור לנו. ואנחנו רואים את זה החל מתגובות אלימות מדי של הכותבים ב-y-net שפשוט כל דבר שקורה.. תאונת דרכים, אונס, רצח.. "צריך להרוג את כולם". אנשים שחושבים שהרג המוני הוא הפיתרון.. זה אנשים שמאמינים בכל ליבם שכוחניות זו הדרך. הכל עניין של חינוך. אם הילדים האלה היו מבינים את מה שהם עושים לדעתי הם לא היו עושים את זה אבל במדינה שמצב החינוך שלה כל כך גרוע זה מאוד קשה כי בשלב מסויים הם מפסיקים להקשיב כי הם מבינים עד כמה החינוך גרוע והם מתחילים לזלזל בכל דבר. לדעתי אנחנו צריכים לקחת את הנושא של החינוך ולקשר אותו למקרי אונס ולהפגין בכל פעם שדבר כזה מגיע לתקשורת ולימור לבנת תתחיל להלחץ. מעבר לכך, בטוח יתנו לילדים האלה עונש ממש קל, כי אונס בארץ זה לא כזה פשע חמור, עוד בעיה.

memlb

New member
אני לא מבינה.

דבר ראשון, זה לא בגללי... :) מה אתה מציע לעשות כדי לשפר את החינוך? לתת לילדים חסרי חינוך עונשים ממש כבדים (אילו עונשים למשל?)?

שפנפן

New member
גם אבל בלי קשר

אם הילדים האלה היו יודעים מה זה "מוסר" אולי הם היו מתנהגים אחרת.

memlb

New member
אתה משאיר אותי מאחור.

אין לי מושג על מה אתה מדבר. אחת, אני נבוכה כי לא ענית לקודמת. שתיים, גם אני לא יודעת מה הוא מוסר ואני כל הזמן מפתחת אותו, לא מזמן שילמתי לרוצחים שכירים כדי שיהרגו ויענו, עכשיו אני יודעת שזה לא בסדר. אותי לא הכניסו לכלא.

memlb

New member
מה גורם לילד לפתח כזה אופי מחורבן?

או שזו נטייה טבעית שאפשר להגביל ע"י עונשים(אילו עונשים דרך אגב?)?

ערב רב

New member
הכיבוש! איך אמר פרופ' עמנואל פרג'ון

מהאונ' העברית בראיון לעיתון לפני מספר שנים, "המחאות נגד הפיגועים צבועות בדיוק כמו המחאות של אנס כשהנאנסת תוקעת לו אצבעות בעיניים".

memlb

New member
חברה, בואו נתעלם מההלצה של דרור

וניתן תשובות לעניין?

Deathatred

New member
מילה שנפלטה אי אפשר להחזיר

והסימפטום של דרור1 הוא במידה רבה הסימפטום של מרצ והשמאל. כל דבר - לא קשור מה - ישראל אשמה, הכיבוש אשם ופלשתין אובר אלס - ואי אפשר ששמאלן יוציא 5 משפטים מבלי לצעוק "כיבוש כיבוש", ואחר כך אתם מתפלאים למה אף אחד לא טורח להקשיב לכם. להבא שידע - סוף מעשה במחשבה תחילה.

memlb

New member
זה נשמע כמו תירוץ חשוד ביותר...

הייתי אפילו אומרת שהוא לעג לעצמו, בדיוק מהסיבות שציינת. גם אם אין לך דעה בנושא זה מתקבל. אבל מפתיע שנתת משקל למשפט האחרון יותר מאשר לשאר ההודה.

Deathatred

New member
וכי למה זה מפתיע?

הסתכל על התגובות, כמעט כולן עוסקות בפרט זה ומתעלמות משאר ההודעה. זה היה צפוי למדי, ובסופו של דבר - אני מקווה שהלקח נלמד. וכעת להודעה עצמה, אין בה ממש תוכן ואין ממש מה להגיב עליה. היא לא מציגה שום נתונים השוואתיים (לא לזמנים אחרים ולא למדינות אחרות). הכתבה בידיעות מוסיפה קצת יותר מידע ומביאה גם הסברים אפשריים לתופעה (למשל, הפורנוגרפיזיציה של תקשורת ההמונים). את המקרה המתואר בכתבה אי-אפשר לייחס לשובניזם או מעמד האישה, מאחר ומדובר בנערים שאנסו ילד (בחברה שמרנית ושוביניסטית לא היו מפסיקים לרדת עליהם כעל "הומואים" או "פדופילים"). אין לי הסבר טוב למדוע הם עשו זאת, וכנראה שמעורבת כאן הפרעה נפשית במידה כלשהי (וכדי להבהיר: היא לא פוטרת אותם ולו בפרומיל באחריות ואשמה למעשה המזוויע שביצעו, ולדעתי הם צריכים לקבל מאסר כבד - שימדד בעשרות שנים ולא בבודדות). כדי לטפל בתופעה יש לחזק את התחומים הבאים ולשים דגש על: * חינוך * מלחמה בפורנוגרפיזיציה של תקשורת ההמונים (למשל, הגדלת כוחה של מועצת הרשות השנייה, החמרה בפסילת פרסומות בעלות אופי מיני וכו) * אכיפה בשטח (מחייב את הגדלת כוח המשטרה) * החמרת הענישה על מעשים כאלה, ללא הקלות על "בני טובים" או "בעיות נפש" * במקרה שהנוער מעורב, גם ההורים שלו נושאים באחריות - אולי החינוך אשם, אבל החינוך מתחיל בבית. בתי ספר והתקשורת לא יכולים לבוא במקום הורים מתפקדים

למעלה