דיון

דיון../images/Emo34.gif

בשנים האחרונות יש תופעה נורא מעניינת/מוזרה בטלויזיה. בכמעט כל סדרת טלויזיה יש את ההומו של התכנית. יצא לי לחשוב על זה ואני לא ממש יודע אם מדובר בתופעה חיובית או שלילית..סך הכל, הומוסקסואליות היא דבר נורמלי לחלוטין ולמה שלא תהיה דמות הומוסקסואלית בטלויזיה אבל זה נראה מאולץ משהו. כאילו יוצרי התכניות מנסים להיות באופנה או פוליטיקלי-קורקט... זה לפעמים נראה כאילו זה לא שהדמות היא רק במקרה של הומו אלא היא נוצרה במיוחד כדי להתאים לסטריאוטיפ ההומו או הלסבי(האוחצ´ה או הבוצ´ה)..... מה אתם חושבים? חיובי? שלילי? גם וגם? ולמה...?

לא ממש מסכימה....

לא תמיד ההומו מוצג בתור סטריאוטיפ...אולי רק בקומדיות. גם הלסביות לא תמיד. לשים דמות של הומו/לסבית לדעתי נועד רק כדי שחלק מהאוכלוסיה יוכל גם להתחבר לתוכנית או משהו כזה... להשיג את אהדתה של הקהילה לתוכנית... אין מה לעשות, היום, הומואים ולסביות הם חלק בלתי נפרד מכל חברה שהיא. אז זהו. לא יודעת אם זה חיובי או שלילי, זה פשוט ככה. וממה שאני יודעת- ההומואים או הלסביות השחקנים- הם בד"כ אחת הדמויות היותר אהובות... (מה שעולה לי בראש שהוא לא קומדיה- ג´ק מדוסון קריק, שאגב, מ=מ=ש לא ההומו הסטריאוטיפי...הוא ממש גבריי) יום טוב

שעמומון

New member
ממממ...

לדעתי זה נסיון להיות פוליטקלי קורקט, אבל חוץ מזה זה אזשהו נסיון בחלק מן התוכניות לעשות את ההומו/לסבית המוזר/ה של התוכנית...למרות שבחלקן זה לא כך... (אל נא נשכח את הסידרה המעולה הכי גאים שיש, שבה דווקא הסטרייטים הם המוזרים...חחחח) ולא תמיד היא תואמת לסטריאוטיפ של אוחצ´ה/בוצ´ה...לפעמים. אבל שיהיה...אולי זה נסיון לשבור את החברה ההומופובית אכשהו...:)

אתה רוצה לומר שהכי גאים שיש לא

סטריאוטיפית??? לא חסר שם דמות של הומו נשי ושל אישה גברית....

שעמומון

New member
אמרתי שלא? ../images/Emo13.gif

אבל זה לא מקיים את הסטריאוטיפ על כל הדמויות... חלק כן וחלק לא... אבל מה שבטוח, זו תוכנית מ-ע-ו-ל-ה!

lirota

New member
אממ..

אני חושבת שהם עושים את זה מתוך אינטרס של להיות פוליטקלי-קורקט אבל בסך הכל אני חושבת שזה חיובי כי ככל שאנשים יתרגלו לזה שהומואים ולסביות הם חלק נורמלי ובלתי נפרד מהחברה שלנו המצב החברתי מהבחינה הזאת ישתנה לטובה...:) לירון.

אבל יש בזה מן לצאת מידי חובה בצורה

מסוימת כמו שאת אומרת.....זה לא בהכרח יהפוך את ההומואים ליותר "נורמלים" אלא יהפוך אותם ליותר מיוחדים...בגלל שהם מיוחדים הם צריכים יחס מיוחד בתכניות... זאת לא דעתי האישית, אני פשוט מביא נקודות מבט שונות.....

lirota

New member
o.k. תיקון טעות:))

זה יגרום למיוחדות שלהם להיראות כלגיטימית בעיניי החברה...

שעמומון

New member
לדעתי..

יש בזה מן נסיון לצאת פוליטקלי קורקט, כדי שאנשים יחיו עם זה שקיימים הומואים ולסביות בעולם... אבל לא נראה לי שזה ישפיע על ההומופובים להפוך להיות לא כאלה...הומופובים ברובם ישארו כך, או ישלחו ביקורות זועמות לתוכניות, בעוד שגיי פרנדליז יהנו מהתוכנית...חחח יקח לחברה כולה (עולמית/ישראלית) הרבה זמן עד שהיא תתרגל להומוסקסואליות...

חוץ מהכי גאים שיש....

בדוסון- ג´ק ממש לא סטריאוטיפי... וב"חברים"- אשתו של רוס לשעבר ממש לא סטריאוטיפית... ובכלל, חוץ מהכי גאים שיש...אני לא מצליחה להעלות שום רעיון לדמות שלא הופיעה בקומדיה וייצגה סטריאוטיפ כזה...

למעלה