דיון

Vrock

New member
כי יהדות זה לא לאום במובן הקלאסי

אבל מה אתה בכלל יודע על הגדרת הלאום. הרי הסיבה היחידה שאתה לא מסכים שיהודים הם לאום זה כי לא היה להם מוצא משותף. אבל הם עונים על כל שאר מאפייני הלאום. הם יוצאי דופן רק בזה.

SupermanZW

Well-known member
הם לא עונים על שום מאפיין של לאום

אתה יכול לבדוק בעצמך.

SupermanZW

Well-known member
אז לא בדקת טוב

הראה בבקשה על איזה ממאפייני הלאום עונים היהודים.

SupermanZW

Well-known member
אף אחד לא נעשה דתי כי "צריך"

אלא רק כי הוא חושב שהאמונה שמחדירים למוחו היא האמת, הדבר לא נובע מצורך אלא מתחושה של עשיית הדבר הנכון, אשר מתנפצת עבור ברי המזל אשר ממשיכים לבדוק ולחקור גם לאחר שקיבלו על עצמם אמונה (ואז חוזרים למצב הקודם, לפעמים באופן קיצוני יותר, אבל זה אינדיבידואלי).

SupermanZW

Well-known member
נראה לי שלא בסוף אלא בקרוב מאוד

בעוד כמה שנים אולי תתפקח ותצחק על עצמך כשתיזכר בחזרתך בתשובה.

SupermanZW

Well-known member
שאלה (פשוטה לשם שינוי)

נניח שאתה מכיר בחורה אשר נראית לך יהודיה ואתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהיא יהודיה, והיא רואה עצמה כיהודיה (בתור בת מוצא יהודי, אשר נובע מאביה בלבד, ואמה אינה יהודיה) ומתאהב בה, לאחר שנתיים יחד אתם מחליטים להתחתן ותוך כדי הסידורים אתה מגלה שהיא אינה יהודיה ע"פ ההלכה (והיא בכלל לא יודעת מה זאת הלכה ומעולם לא התעניינה בכך), מה אתה עושה?

Vrock

New member
אליי? מתחתן, ברור.

זה עניין אחר אם היא ידעה והסתירה ממני, כי אז זו בגידה, ואני אעלב. בהנחה שהיא לא ידעה, כמובן שזו תהייה בעייה, אז מה? אני אתחתן איתה. ואז יהיו לי ילדים לא יהודים. חבל.

SupermanZW

Well-known member
אז עדיין יש לך תקנה ויש לך תקווה

עדיין יש לך סיכוי לצאת מהבוץ, נצל אותו.

Vrock

New member
מהבוץ של מה?

ובשביל זה כל מה שאני צריך זה להתחתן עם נוצרייה? אוטייביס, חתיכת מיסיונר חילוני!

SupermanZW

Well-known member
לא לזה התכוונתי

התכוונתי לכך שעדיין לא הגעת לשלב בו אתה מסוגל לפסול מישהי שאתה אוהב רק בגלל דתה, בשום אופן לא טענתי שעליך להתחתן עם נוצריה. במילה "בוץ" התכוונתי לשטיפת המוח הדתית.

Drunk Bullet

New member
אמר היטלר ג'וניור..

כבר התחלת לכתוב תורת גזע משלך במקרה? אם לא, כדאי שתתחיל, כי מנסיון ההיסטוריה, פנאטים לאומנים כמוך לא זוכים לאריכות ימים.

Drunk Bullet

New member
אגב, כדי להקדים תרופה למכה

ז"א לפני שתגיד שאני צבוע (בגלל האמירה בהודעה הקודמת, כי גם אני די קיצוני בדיעותי,כמו שראית) אני אוסיף ואומר שההודעה נוגעת גם לקיצוניות מהצד השני, ז"א לאנשים כמו super וכמוני. ובקשר לכל הויכוח הזה, נראה לי מיותר- בויכוחים הקודמים עוד הייתי מגיב, אבל אחרי כמה שרשורים כאלה, זה ממש כמו לדפוק את הראש בקיר, כל אחד טוען את שלו וסוגר את האוזניים (או במקרה הזה לא מתייחס לכתוב), כך ששום דבר לא יוצא מזה לאף אחד, ואין לכם סיבה להתוכח כי כל אחד מעצבן את השני ואת השאר, אבל בסוף כולם נשארים עם הדיעות הקבועות שלהם. ולמקרה שלא שמתם לב, נושא השרשור היה אחר לגמרי.

למעלה