דיון

M a r U s k A

New member
חחחחחחחחחחח

נורא נחמד שאת משייכת את המרוקאים פרסים וכורדים לספרדים.. מה עם הספרדים עצמם? כאילו תראי אשכנזים מילא.. אחרי הכל אין מדינה כזאת אשכנז אבל ספרד
אני לא חושבת שהם יתלהבו כשישמעו שגם מרוקו נחשבת אצלך לספרד

Drunk Bullet

New member
זאת לא טעות, יהודי צפון אפריקה

הם יהודי ספרד שהוגלו ב1492 ע"י מלכת ספרד איזבל ופרדיננד המלך. אותם היהודים עברו לצפון אפריקה-תוניס, מרוקו, לוב ומצריים, לכן הם נחשבים לזרם היהודי-ספרדי. אגב, חלק נכבד מיהודי פולין הם ספרדים גם כן. אלה היו 60 מאיות השניה על היהודים הספרדים..

Janem

New member
הם לא קיימים

אחרי 1492 אין יהודים בספרד, בודדים, ואני לא חושב שהם אשכנזים, ספרדים הם ספרדים. הם קוראים לעצמם טהורים כי הם באו היישר מספרד, בניגוד למזרחים: פרסים, עירקים, מרוקאים וכו'. אגב, לא ביררתי את זה, אבל סביר להניח שבמקור המשפחה העתיקה שלי ממגורשי ספרד.

SupermanZW

Well-known member
יותר סביר להניח שלא

הרוב המוחלט של מגורשי ספרד השתקעו בצפון אפריקה, מיעוט מבוטל היגר למזרח אירופה, לאיזור של רוסיה והמדינות שמסביבה הם בכלל לא הגיעו.

S v e t k A

New member
../images/Emo26.gif

אני בכלל לא אוהבת ת'הפרדה הזאת ... זה ספרדי זה עיראקי זה זה ובלה בלה בלה...רק בגלל שאנחנו כל כך מחפשים במה האחר שונה ושמים כל בנאדם ובנאדם בקטגוריות נפרדות יש כל כך הרבה שוני...ואולי אם היינו שמים לב טיפ טיפה יותר לדומה- לאנשים לא היה איכפת כל כך עם איזה עדה יהיה הבנזוג שלו...

אני פשוט לא מתחברת לישראלים מה

לעשות.... כמה שאני יגיד שהם בני אדם גם והם לא שונים מהרוסים זה לא משנה לי כלום..אני עדיין לא מתחברת אליהם...

הקיובה

New member
בהחלט../images/Emo70.gif אני מסכימה איתך../images/Emo70.gif

אני גם לא משהו אני לא אוהבת את ההתנהגות שלהם ואת צורת הדיבור שלהם למרות שלא כולם כאלה

M a r U s k A

New member
עדות אשכנז ../images/Emo99.gif

אבל עזבו אני זה מקרה מיוחד והמשפחה שלי עוד יותר..

הקיובה

New member
את צודקת../images/Emo70.gif אין לי גיסים בכלל ../images/Emo6.gif

יש לי רק אח אחד והוא רק בן 21 חח

לא ממש הבנתי...

אבל ננסה :] אממ אם התכוונת לדעתנו אם נצא עם רוסים/לא רוסים ומה דעתנו עלזה...אז.. אני עד שנה שעברה בחים לא חשבתי שאני אצא עם רוסי. כל פעם שהיתי דלוקה על מישו הוא היה תימני או משו...ובחיים לא ראיתי את עצמי עם רוסי.. אבל נו... גם זה קורה:] בעיקרון אני מבדילה בין דתות..אבל לא ככ איפכת לי עם מי לצאת...כאילו...זה לא שכשהיתי דלוקה על תימני והיה בא לי מרוקאי אז היתי אומרת לו"לא".. :]

M a r U s k A

New member
אנה ../images/Emo26.gif

מקסים שלך הוא הבן אדם הכי לא רוסי שאני מכירה ! 1. הוא בוכרי ! 2. הוא שחור! 3. הוא מתכחש לשורשים שלו!! מבחינתך הוא עוד תימני לרשימה

רעה../images/Emo7.gif

1. חסססס וחלילה
חמסה| הוא לא בוכרי!!!! 2. אזמה..זה יפה..אני אוהבת..וזה הכי חשוב:] 3. לא הוא לא..

למעלה