יש בזה גם המון יתרונות וגם המון חסרונות.. מצד אחד זה טוב כי אתה רוכב עם עוד כמה אנשים שלכל אחד יש טעויות שונות ואתה לומד מהטעויות של כל אחד מהאנשים בקבוצה..וגם לכאלה שרוכבים על סוסים בצפר יש יותר מגוון בסוסים(לפחות אצלנו בקבוצה כותבים מספר סוסים ואנחנו מתחלקים על הסוסים).. אבל מצד שני אתה רוכב עם עוד כמה אנשים ואתה מקבל פחות תשומת לב..ובשיעור פרטי אתה עובד עם המדריך אחד על אחד.. יש כאלה שקבוצה מוציאה אותם מריכוז או אני יודעת מה.. כאילו זה תלוי אצל כל אחד באופן אישי. לדעתי בנוסף זה גם ממש תלוי מי האנשים שרוכבים איתך בקבוצה.. כי יש קבוצה שאני רוכבת איתם ואני ממש אוהבת את השיעורים.. ויש קבוצה אחרת(שאלה אנשים אחרים) שממש מורידים את הכיף בשיעור. אבל אני מעדיפה פרטיים..(חבל שההורים לא)
גם בלימודי הבצפר קשה לי בכיתה ואנ י מעדיפה שיעורים פרטיים. חוץ מזה שרעש עושה לי ממש ממש רע! וזה בד"כ מה שקורה בשיעורים קבוצתיים. זו לפחות ההתנסות שלי. וממש לא מלחיץ אותי שכל תשומת הלב אלי. אם אני רוצה לראות אחרים אני באה לפני השיאור ככ שאני אראה ונשארת לשיעור אחרי כדי לראות. בנוסף לכך אני מקפידה לצלם שיעורים זה מאוד מלמד צילמתי ת השיעור של יום שלישי או חמישי האחרון וזה נורא לומד אותי והבנתי מה הבעיות ואיך זה נראה. אז כבר ברכיבה שאחרי הייתי יותר מודעת וניסיתי לתקן.
קבוצה זה כיף וגם לומדים מאחרים וגם לומדים לרכב עם עוד כמה סוסים במגרש
.. ויש גם חסרונות כמו שאם הקבוצה נתקעת ורוצים להתקדם.. או אם אתה ממש אחרי הקבוצה.. או אם אתה פשוט רוצה יותר לשפר דברים מסויימים ברכיבה אז יכול להיות שיותר מתאים פרטי..
פעם לא יכלתי לחשוב אפילו שיהיה איתי עוד סוס בנמג' לא בגלל ההוראות וזה כי היתי רוכב לבד חח בגלל שפחדתי שהסוס השני ישתולל פתאום והסוס שלי יקבל ג'ננה גם וישתולל או כל מיני כאלה שסוס אחד יפתח והסוס שלי אחריו אבל עכשיו אין לי בעיה לרכב עם עוד סוסים במנג' בכלל זה בחגור לא מזמן שרכבתי שם ניכנסתי גם למנג' והיו איתי עוד כמה ועשינו קנטר וזה וכולם כזה היסתכלו ואמרו מה? זה אלירן אך הוא רוכב כאילו שאני כבר לא מפחד לרכב עם עוד סוסים ובג'וקי קלב כן אני לא כל כך אוהב לרכב עם עוד ילדים כי לא מיתיחזסים אליך כמעת וזה מעצבן וזה מוריד תחשק אבל זה גם צחוקים ובטיול חייב כמה אנשים או לבד לבד בלי אף אחד(נראה לי אף פעם לא יצא לי טיול לבד לבד)
לדעתי זה ממש חשוב..מי שרוכב לבד אין לו יכולת לראות רכיבה מהצד..לראות טעויות של אחרים או שלו על אחרים..לראות סוסים אחרים וכו'...גם לרכב בקבוצה זה מיומנות..שמאל לשמאל..מרחק..ללמוד לעבוד לבד כשהמריך מסתכל על השני.. לדעתי גם בקפיצות וגם בדרסז צריך קבוצה ואני לא מכירה ווסטרן אבל נראה לי אותו דבר.. לי זה חשוב..אני רואה שיטות להתמודד עם הסוס וכו'.. פעם זה ממש הליחץ אותי כי נכנסנו אני ואחי לקבוצה שהרמה שלה היתה יותר גבוה משלנו וזה הלחיץ.. ועכשיו זה לא מלחיץ אלא מעצבן לפעמים שבקבוצה שלי יש לי תסוסה הכי קשה בקפיצות ובדרסז.. קפיצות היא מסרבת..לעומת הסוסים האחרים שעובדים איתם על טכניקה..זה לא פחות קשה..ממש לא! אבל נגיד בתחרות מה שנחשב זה לא הטכניקה אלא סירובים..ובדרסז הסוס שלי ממש קשה כבר רשמתי את זה..אז לפעמים זה נותן לי הרגשה שאני הכי גרועה למרות שאני לא חושבת ככה וזה מעצבן ממש! אבל סתם ככה רכיבה בקבוצה זה מעולה לדעתי...כמובן שבהתחלה צריך כמה שיעורים לבד אבל אחר כך-מעולה!
אני חושבת שזה מאוד חשוב בהתחלה...עשד שלומדים לשלוט בסוס הייטב...כי רכיבה בקבוצה היא יותר קשה. אבל ברמה מתקדמת אני חושבת ששיעורים פרטיים הם הרבה יותר מקדמים כי המאמן יכול לשים לב לכל דבר קטן ולתקן. זה לא עוזר...ולא מלחץ... סתם יותר מאתגאר בהתחלה..ןפחות תשומת לב של המדריך
אני חושבת שקבוצה זה כיף (תלוי עם מי) כי אפר לעבוד על תרגילים ביחד.. כמו רכיבה בזוג למשל וכל מיני דברים כאלה נחמדים... אבל חשוב שכל האנשים בקבוצה יהיו באותה רמה ושהמדריך יחלק את אותה צומת לב לכל רוכב... בעיקרון בשביל ההתקדמות אני מעדיפה שיעורים פרטיים כי כל צומת ה
מופנת אליי ולא לאף אחד אחר וגם אפשר לעבוד על דברים שעם הקבוצה אי אפשר.. אני עושה שיעורים פרטיים ומידי פעם אם רוצים כמה ילדים לעשות קבוצה בשביל הכיף אז אני עושה..