דיון

horse 1212

New member
דיון../images/Emo17.gif

"שנאת" קיבוצניקים בזמן האחרון שמתי לב שיש הרבה אנשים ש"שונאים" את הקיבוצניקים,או בעצם לא שונאים אלא במילים אחרות מתייחסים אלייהם אחרת. מה אתם חושבים
האם דוחים את הקיבוצנירקים כי הם באו ממקום אחר שהוא הקיבוץ והוא מקום לא מוכר? או שבעצם אתם לא רואים בזה דחייה או חושבים שזו בעצם סוג של קינאה כל-שהיא? איך הייתם מגדירים את מצבנו,הקיבוצניקים,בחברה? אולי דוחים אותנו?או מקאנים בנו כי אנחנו שונים? תנסו לפתוח את זה לדיון =] מקווה שתהנו...

imri2

New member
החברה העירונית מזלזלת

בקיבוצניקים ומלאה בסטיגמות עליה (קיבוצניקים סטלנים, נאיבים, לא חברותיים). זה לא נובע מקנאה, אלא מהעובדה שעירונים וקיבוצניקים לא נוטים לבלות יחד או ליצור קשר כלשהו, כלומר: לא מכירים אחד את השני באמת. אנשים החיים ביישובים קטנים כמו מושבים לא חושבים בצורה הזאת ומודעים פחות או יותר למציאות.

a 90s Noah

New member
אני חושב שזה נובע בעיקר מהעובדה

שאנחנו הרבה יותר מגובשים ומאוחדים בתוכנו. מי שגדל עם חברים שלו מגיל 0 עד הצבא לא יתחבר עם חברים חדשים ברוב הפעמים, ואם כן אז פחות. יש לנו הווי שונה, התנהגות די שונה. כל מני דברים שמבדילים בנינו. אבל היום אני חושב שזה כבר הרבה פחות. תודה רבה על פתיחת השרשור המעניין

boazgilad

New member
יש זילזול

זה פשוט אחרי שנים שהקיבוצים היו מופת בארץ, קרה דבר שלמדינה פשוט פחות אכפת מהקיבוצים והקיבוצים לא חשובים כמו פעם אז הקיבוצים זזו הצידה וידוע שלאנשים יש זיכרון קצר אז שוכחים...

די

למה לבוא במחשבה הזו ש'כל העולם שונא אותנו'? זה לא מועיל לנו, זה רק מבודד אותנו ומעורר בנו רחמים עצמיים. זה לא תופעה שמעידה על איזה מגמה חברתית אלא יותר על סטיגמות שדבקו בנו ושהדרך הכי טובה להפסיק אותן היא פשוט לדבר בגלוי ובכנות עם כל העולם במקום להתבצר מאחורי חומה של הכחשות והתבודדות. יש למישהו טענות על הקיבוצניקים אז שיישפוך אותם, את החלק הבדוי נפריך, את החלק האמיתי נקבל ונראה איך מתקדמים הלאה.

boazgilad

New member
אני לא בא בקטע של רחמים עצמיים

אני אומר מה שאני רואה, זה חשוב לדעת לדבר עם אנשים מחוץ לקיבוץ ולתקן אבל לא תמיד זה אפשרי

בסדר

אני לא מדבר על מישהו אישית אלא על קונספציה קיבוצית, אבל פשוט נוצר הדיבור והאוירה הזו של 'כולם שונאים אותנו' ואז המלמולים של רחמים עצמיים שמלוים את החשיבה. למה לדון בזה דווקא כאן בין עצמנו? זה דיון שצריך להתקיים בין השונא לשנוא.

למעלה