דיון

TEENAGER1

New member
דיון ../images/Emo140.gif

בהופעה לפני שבוע בירושלים, אביתר סיפר סיפור, והוסיף שהסיפור קשור לשיר שיבוא אחריו. למי שאין כוח להיכנס לקישור, אני אספר בקצרה שהסיפור מדבר על אדם שבא לפסיכולוג מאוד ידוע, ואמר שהוא מאוד עצוב כל הזמן. הפסיכולוג הבטיח לעזור לו, והציע לו - בינתיים - ללכת להצגה של ליצן מאוד טוב שאמור להגיע לעיר באותו יום, הוא מצחיק את כל האנשים ומשמח אותם. ואז אמר לו האיש - אני הליצן. השיר שבא אחרי הסיפור היה "מיתר". חשבתי הרבה על הקשר בין הסיפור לשיר, והייתי רוצה מאוד לשמוע גם את דעתכם
הנה קישור ל"יש לי סיכוי להבין", בפינה שהוקדשה לשיר "מיתר". הגענו אז למסקנה שהשיר מדבר על פגישה בין הכותב, לבין אחת ממעריציו/מעריכיו (תנסו להתעלם מהעובדה שככל הנראה מדובר על שרלוט, זה לא קשור לעניין). זה גם נורא התחבר לי לשיר של מאיר דווקא, "הליצן", ובמיוחד לשורה: "הוא מצחיק את כולם ובפנים הוא עצוב". (אגב, כשאני חושבת על זה, יכול להיות שבאמת יש קשר בין השניים
, צריך לשאול אחד מהם פעם). אתם חושבים שבסיפור אביתר המשיל את עצמו לאותו ליצן? זה מה שאני חשבתי. אני נורא רוצה לדעת מה דעתכם, ואשמח אם תשתפו פעולה בדיון
ערב טוב!

B l a c k tears

New member
אמרת שאביתר המשיל את עצמו לליצן.

איך את רוצה שישתתפו בדיון הזה אחרי האמרה הזו.

AnGeLiNa JoNsOn

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo141.gif

דווקא אני חושבת שלמיכל יש משהו בדבריה. אני לא טובה בלחפור אבל אולי באמת הוא מדמה את עצמו, לאותו ליצן שאנשים באים אליו, בתור אחד שבאמת משמח כל אחד, מוכשר בזה, מתת אל או וואטאבר והוא אין לו ממש מה להגיד, אולי הוא לא מבין מאיפה זה נובע כי הוא לא מעריך את עצמו ככה אבללל, זה סותר את אשלית האביתר שלי אז זה לא נכון. אביתר מודע לכמה שהוא שווה..... אם הוא ליצן, הוא לעולם לא יפסיק להצחיק אנשים
ליל מנוחה

B l a c k tears

New member
קודם כל,ליצן לא משמח כל אחד.

ויש אנשים שליצן.. הממ.. מאוד לא משמח אותם. ולכל השאר אין לי מה להגיד]; אולי הוא באמת לא מעריך את עצמו מספיק [למרות שיש כ"כ הרבה מה להעריך
],חשבת על זה שאולי הוא לא מדבר על עצמו? O: כי לי נראה שהוא בנאדם שמעריך את עצמו. אז יכול להיות שבכלל לא מדובר עליו בשיר.

ח ל ו ן

New member
דיון יפה

במיוחד בשיעור גמרא:). אני חושב שאביתר מודע להתלהבות ממנו,אבל לא מבין אותה. הוא לא יודע למה מתלהבים ממנו כ"כ, "רציתי להגיד לך, שפתיים יבשות" והוא לא כ"כ יודע איך להתמודד עם זה. הוא בעצם אומר שהוא מקבל את ההתלהבות הזאת, אבל לא מתחבר אליה. זהו, חפרתי שעה ובעצם לא אמרתי כלום. והכל מהפלאפון-כואבות לי האצבעות, זה כמו sms ארוך מאוווווד.

מיכל.. ../images/Emo99.gif

קודם כל אני לא מאמינה שיש קשר ישיר בין השיר של מאריר לשיר של אביתר אבל אני כן חושבת שזה חלק מהחינוך בבית.. אני חושבת שהם גדלו כ"אחד האדם" ומעולם לא הרימו את האף או הרגישו את עצמם טובים יותר ממישהו אחר.. אני חושבת שטפטפו להם יפה מאוד שהצלחה היא דבר שבא והולך ושכשמשהו לא הולך "אסור אסור אסור להתייאש מחר נתחיל מחדש" ולחילופין כשמשהו הולך מצויין
אז אסור לנוח על זרי הדפנה, להרגיש מלך ולא לעשות כלום כי אז ההצלחה תעלם..
*אלו היו 20 שניות הסגידה שלי לשמחה ויצחק בנאי להיום..
ולגבי השיר והסיפור, אני באמת חושבת שעל זה הוא מדבר [וגם מאיר דיבר ב"הליצן"].. כל ה"פסטיבל" סביבם לא ממש מובן להם.. אני יודעת שכשאמרתי למאיר שאני ממש אוהבת אותו [כן, לידו אני פקצה
] הוא פתח לי עיניים ולא הביןם על מה אני מדברת..
[הוא מתרגל לאט לאט..
] וגם אביתר.. הם לא מבינים את כל ההתלהבות.. מבחינתם זה טבעי.. הם יושבים עם הגיטרה/ פסנתר ועם דף ועט וזה מה שיוצא..
אח"כ לצאת לרחוב ושמישהו יגיד לך שהצלת אותו בתקופות קשות/ החזקת אותו ברגעים מסויימים/ גרמת לו לדמעות אושר וכו' או לחילופין להדליק את המחשב ולראות פירושים מוזרים לשירים שלך כשכל מה שרצית להגיד בשיר זה בדיוק מה שכתוב..
זה מצד אחד מחמיא ומשעשע ומצד שני זה די מפחיד ולא מובן.. ובדיוק על זה אביתר מדבר ב"מיתר".. הוא הולך ברחוב וקולט שמישהי מחכה לו שם רק כדי להגיד לו "כמה אני שומעת אותך".. זה מייבש את השפתיים ועם כמה שזה נעים זה גם נורא מביך.. ועכשיו אני לא אמשיך כי חפרתי הרבה יותר מדי..
נו מה
זה גם מאיר וגם אביתר.. אז היה לי המון מה לומר..
ויש לי עוד אבל אני סותמת כדי שלא תהרגו אותי..

ח ל ו ן

New member
../images/Emo45.gifיו ממש מה שרציתי לכתוב

אחרי שקראתי את ההודעה שלה. גונב שורות

ח ל ו ן

New member
../images/Emo7.gif

למה את כותבת הודעות כאלה ארוכות תמיד?
כואבות לי העיניים כבר

TEENAGER1

New member
מה שרציתי להגיד.. ../images/Emo45.gif

ובנוסף- העניין הזה של הליצן, שמצחיק את כולם, ובעצמו עצוב... זה מתחבר לי למה שהיה כתוב על ההופעה בשבוע שעבר, ב"עכבר כל העיר", אני מצטטת: "יש בזה אירוניה, שטקסטים כל כך ציניים-כנים-מדממים הופכים לנחלת הכלל(...)" ההמשך לא קשור. יכול להיות שהשירים שלו עושים משהו לכל כך הרבה אנשים, ואנשים לוקחים אותם למקומות כ"כ שונים, אבל מבחינתו..? אוף, זה מסובך. התכוונתי לשאול אותו כבר אז, אחרי ההופעה, אבל לצערי לא יצא לי לדבר איתו. *מוסיפה לרשימת ה"מה לשאול את אביתר בהזדמנות"*

Kettercat

New member
אין לי כל כך מה להוסיף,

מה שאני חושבת כבר נאמר לפניי... אבל, רק רציתי לומר שזה אחלה משל ונושא מצויין לדיון

אמ.

אני חושבת שאביתר באמת מודע להערכה אליו, אבל לא מבין ממה היא נובעת בדיוק. [כן, לא מעריך את עצמו.] והאמת היא, זה שהוא לא מעריך את עצמו לפי מה שחלק משערים, כל כך מתחבר לי עם אביתר. [הרי יש גם אנשים שגם כשיש מה להעריך הם לא רואים את זה...]

למעלה