תשובה
אני יודעת שבויתור על האמהות אני מפסידה עולם שלם של תחושות, אהבות, הרגשות, חוויות. אני מפסידה פיתוח מימוש של צד משמעותי בנשיות שלי, ומימוש של פוטנציאל מסוים הטמון בי מעצם היותי אדם בוגר. יתכן ולעולם לא אחווה מעורבות כה גדולה בחייו של אדם אחר, כפי שחווה הורה, וזה אכן נשמע לי מדהים. למרות כל זאת, אני שלמה עם הויתור הזה. רצה הגורל, החיים, המציאות, או איך שתקראו לזה, ואני מרגישה בכל רמ"ח אברי שנועדתי להיות הרבה דברים אחרים, אבל לא אם. הטבע שלי הוא שונה. הרוחות כיוונו אותי לכיוון אחר. יתכן מאד ואף סביר, שאחווה ואממש דברים מסויימים שהורים לילדים מפסידים. אולי אקח את הזוגיות שלי למקום רחוק שבמסגרת הורית לא היה מתאפשר, אולי אגשים את עצמי כיוצרת, אולי אעמיק בדרך רוחנית זו או אחרת. אולי אף אחווה משהו מהאמהות בדרכים אחרות ושונות, לכל אדם יש את סיפור החיים שלו. את מספרת שיש לך קריירה בהיי טק, זוגיות ואמהות. זה נשמע נפלא. אני שמחה בשבילך. למרות זאת, ולמרות הרצון שלנו להשיג את הכל, לחוות את הכל בחיים, אף אדם אינו יכול לחוות את כל החוויות האנושיות המשמעותיות שקיימות. מה לעשות, הקיום שלנו מוגבל, יחסי, חסר. האם חווית הארה רוחנית? עומדת להיות לך תערוכת יחיד במוזיאון? חיית שנתיים במחיצת שבט אינדיאני נידח? הצלת קניון שלם מפיגוע? כלומר, ישנן המון חוויות חיים מדהימות שנמנעות מכל אחד מאיתנו. אני מכבדת אנשים שנהיו הורים, אני מכבדת את השוני שלהם ממני, ואת הייעוד הייחודי שלהם. באותה מידה, הייתי רוצה שאנשים יכבדו את השוני שלי, את הייעוד שלי, את הטבע שלי, את החלקיות שלי.