דיון שכר

womanzier

New member
דיון שכר

שלום.
אני עובד כבר כשנה וחצי בחברת סטארט אפ.
החברה יחסית צעירה (כמה שנים) אבל התפתחה מהר מאוד. כשהגעתי היינו סביבות ה20 איש וכעת אנחנו מתקרבים ל50. בנוסף, היו גיוסים מאז, ונראה שהמצב הכלכלי לא רע.

מבחינת השכר כרגע, אפשר לומר שאני עומד על שכר ממוצע יחסית לתחום ולשנות הניסיון.
עם זאת, מכיוון שהמצב בשוק טוב ואני חושב שגם המצב שלנו כחברה, וגם מכיוון שאני מקבל פידבק די טוב על העבודה שלי סה"כ, שאני יכול לשאוף לכיוון הצד הגבוה יותר של הסקאלה. (סביבות תוספת של 10-15 אחוז)

חשוב לי לציין כי אני סה"כ מרוצה מהעבודה שלי , וגם אם אקבל תשובה שלילית, כנראה שלא אפנה לחפש עבודה אחרת, לפחות לא בחצי שנה-שנה הקרובה.
האם זה צעד חכם מטעמי ליזום דיון שכר? אני מבין שיש תפיסה בקרב אנשי תוכנה בזמנים האחרונים להתחיל לחפש עבודה במידה והם מקבלים תשובה שלילית, ואני דואג שמא אושפע לרעה ממקרה כזה.

user32

Well-known member
מנהל
תלוי

בהרבה מקומות יש דיון שנתי וזה המקום והזמן להעלות ענייני שכר. במידה ואין ובמידה ועברו יותר מ12 חודשים מאז עדכון השכר האחרון שלך אז לגיטימי לבקש דיון. ולא, זה לא אמור להתפס כאיתות לכך שאתה עוזב. גם אם תקבל תשובה שלילית, סיכוי טוב שיזכרו את הבקשה שלך בתכנון התקציב ובעדכוני השכר הבאים. ממה שאתה כותב, סיכוי טוב שתקבל משהו ושווה לנסות.

בהצלחה

שיווקי

New member
לא נעים מת מזמן...

על דיון שכר לא יפטרו אותך.
בדר"כ מתאמים פגישה עם המזכירה ובאים כשיש למעסיק רק מצב רוח טוב.

אם התקבלת כמתחיל, והשכר היה בהתאם, ודווקא כן הראיית יכולות מעבר - המעסיק, ששילם לך מעט, דווקא כן יוסיף (אם לא, הוא טיפש. חבל לא "לאבד" אותך). אל תפגין נאמנות ואהדה למקום עבודה (יכולים לנצל זאת).

בשלבים יותר מאוחרים - תצטרך להראות הצדקה לעליית שכר.
גם יוזמות וגם הרחבת היקף האחריות (הרחבת ידע נחוץ, תפקיד, כמות של אנשים תחתייך וכו') גורמות שבדר"כ קל לדון בהעלאה (יש גם עניין של הרחבת סמכויות - זה מובנה בעליית שכר אוטומטית, כמו אחריות ל"ראש". ככל שיש יותר אנשים, אז מחיר עולה, ואם יש פחות אנשים - לא יורידו בשכר שלך, אלא אם יחליטו בקיצוצים של חברה).

כן, גם אם הכל נוצץ, ונראה לך שהכל מצליח - אל תתעוור. לא תמיד זה כך. לעתים ה"נוצץ" טומן בחובו הרבה קשיים וסיכונים, ומספיק מעידה אחת כדי להגיע לברוך (נתקלתי בלא מעט מקרים כאלה). המעסיק גם לא פילנטרופ, אם הוא מצליח ורואה שהוא יכול עם כמות קטנה יותר של אנשים ...

בשכר בהייטק, יש קפיצות למעלה מ-10% שנתי, כך שאם אתה תמיד במקום עבודה אחד, תשים לב לשחיקה האישית (יש שמעגנים עליה בשכר בחוזה. אני אישית, הייתי בחברות שהיה נהוג כך, ואם לא - השתדלתי שכן).

בהצלחה!

ipv6

Member
אם אתה טוען שתשאר בכל מקרה

אז נסה לעשות את זה עדין ובאווירה טובה.
תתכונן ללהסביר למה מגיע לך, איך הערך שלך למעסיק עלה ותדגיש שאתה רוצה לצמוח ולהתקדם בארגון.

מה שאתה יכול לעשות זה לשלב בשיחה גם בקשות מקצועיות (משימות \ תחומי ידע שהיית רוצה לקחת) זה יראה שאתה באמת מחויב לארגון ולא בא לסחוט ואם לא יתנו לך את הכסף אולי תקבל איזה שיפור בתפקיד שכן יש לו ערך עבורך.

לא הייתי משווה למקומות אחרים או מדבר על מצב השוק בלי שיש לך הצעה קונקרטית ביד.

לדעתי אם תעשה את זה עדין ומנומס הסיכוי לקלקול היחסים הוא נמוך יחסית.

למעלה