דיון\שאלה....

ved42

New member
דיון\שאלה....

מה נראה לכם היה קורה אם ג'רי היה זה שמת נראה לכם שאליס היו ממשיכים...? כאילו נגיד ג'רי היה זה שמכור להרואין...זה שבגללו הם הפסיקו להופיע או להקליט... איך נראה לכם ליין היה מגיב, מה הוא היה עושה אחרי זה ממשיך לעשות מוזיקה? נראה לי רעיון מענין לדיון ....

nothingman1

New member
אני לא מתכוון לנסות לנחש

נראה לי שליין לא היה רוצה להמשיך, ככה נראה לי לפי האופי שלו, אבל זה רק ניחוש לדעתי יהיה לגיטימי להמשיך בלי ג'רי, לפחות הרבה יותר מאשר בלי ליין מבחינת ביצוע: יש לו קול טוב, אבל לא ייחודי בצורה יוצאת-דופן אפשרי בהחלט למצוא מישהו שמנגן טוב כמוהו מבחינת כתיבה: את רוב הליריקות שלו אני אוהב פחות משל ליין (אם אוהב בכלל... כרגע אני יכול לחשוב רק על Grind בתור ליריקה של ג'רי שאני אוהב) מבחינת כתיבה של מוזיקה חדשה זה יכול להיות בסדר, כי ג'רי עצמו מן הסתם השתנה כמוזיקאי בעשור האחרון, ככה שאם יבוא גיטריסט אחר ויכתוב וינגן דברים שלא נשמעים דומים לחומר הישן שלהם, זה לא יהיה שונה ממה שהיה קורה עם ג'רי... בכלל, שומעים הבדל עצום בין ג'רי של Facelift לזה של AIC, אז זה בכלל מחזק את ההרגשה שלי שהוא משתנה בצורה בולטת לאורך השנים... מצד שני, ג'רי הוכיח את עצמו לאורך השנים בתור אחד ששומר על רמה גבוהה (לדעתי לפחות) ונראה לי שאם הוא ינסה, הוא ימשיך לכתוב חומר טוב (אם כי מחקרים מוכיחים שהשיא היצירתי של האדם נמצא בסביבות שנות ה-20 לחייו) נראה אם התחושה שלי נכונה באלבום הבא, הא? רק נקווה שהוא לא יתאמץ להשמע כמו בעבר כדי לרצות את המעריצים, ואז אולי זה ישמע כמו חיקוי זול... אם זה יבוא לו בטבעיות אז בסדר, רק שלא ישמע מאולץ אני אשמח לראות שהם מתפתחים ולא תקועים בעבר אם כבר אסבול מהשירה, לפחות כדאי שאהנה מהמוזיקה! מקווה שלא כתבתי דברים טיפשיים, אני עייף וניסיתי לכתוב את כל מה שעבר לי בראש ברגע שנתקלתי ברעיון הזה...

בדנתמ

New member
לגיטימי?

אני חולק על הקביעה שלך, שבלי ג'רי יהיה הרבה יותר לגיטימי מאשר בלי ליין. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. לנו, כמאזינים, אין איך לקבוע את זה בצורה חד משמעית. אנחנו לא יכולים לדעת איזו השפעה על הגוון של הלהקה יש לכל אחד מחברי הלהקה בתור מאזינים. ואנחנו לא יודעים עד לאיזו מידה של הלחנה הלחין כ"א מהם. (אולי בשיר שליין הלחין, ג'רי עדיין כתב את הסולו? אולי בשיר שג'רי הלחין, הוא כתב את המבנה וליין כבר אלתר על זה את איך שהוא שר את המלים?) מעבר להשפעה האינדיבידואלית של כ"א מהם על הסאונד של הלהקה (ועושה רושם במקרה הזה שלשניהם יש השפעה עצומה על הסאונד), או על האווירה הכללית בלהקה שמשפיעה על הכתיבה שלהם, על גוון ההלחנה הכללי והנושאים בהם הלהקה עוסקת וכו'. כמי שיצא לו לנגן בשנים האחרונות בכמה הרכבים, אני יכול להגיד שמה ששומעים מבחוץ לא בהכרח מעיד על מה שהולך מבפנים, וככל שמדובר בלהקה יותר בוגרת ורצינית, כך זה יותר מובהק. ובקשר לנושא של הדיון הזה... קשה לי להגיד מה היה קורה אם. אם הייתי חבר קרוב של ליין וג'רי, אז היה סיכוי שהייתי יכול לנחש בצורה לא רעה, אבל בתור מישהו שלחלוטין לא מכיר אותם מבחינה אישית, אין איך לענות על כזאת שאלה. זה תלוי גם בליין וגם בג'רי. זאת אומרת, אם ג'רי היה אחד שמחזיק בגישה של "אני רוצה שתמשיכו בלעדיי אם יקרה לי משהו" זה בטח היה משפיע על ההחלטה שלהם. אם לא היה לו איכפת, אז אולי להשקפות של ליין היה יותר משקל כאן. ואגב, יכול להיות שעצם זה שהם המשיכו עכשיו, לא קשור רק בג'רי והחברים ובגחמות שלהם. יכול מאוד להיות, שמההיכרות שלהם עם ליין (שהיא מן הסתם יותר מעמיקה מההיכרות איתו של חברי הפורום) הם יכלו לשער, או אפילו ידעו בוודאות, שהוא היה רוצה שהם ימשיכו במצב כזה ולא יפרקו את הלהקה. סה"כ אני גם לא חושב שזה שהם ממשיכים פוגע במעמד הבלתי מעורער של ליין בתור הזמר שלהם ובתור אחד היוצרים המוערכים ביותר בסצנה. אולי אפילו להפך. הרי כולם מכירים את אליס בתור הלהקה של ליין, וכשמדברים על חברי הלהקה, השם שלו עולה תמיד בין שני הראשונים. ולא משנה אם הם ימשיכו עם דובאל עוד 30 שנה, עדיין אנשים יתפשו אותם בתור הלהקה של ליין סטאלי, ואותו עדיין יתפשו בתור אחד מהזמרים הגדולים ביותר בתולדות הרוק הכבד.

nothingman1

New member
ההודעה שלך מתייחסת יותר לעבר מאשר לעתיד

וזה בניגוד להודעה שלי ולנושא השירשור... לא קבעתי את חלוקת התפקידים בחומר שכבר כתוב של הלהקה, או ניסיתי לקבוע מי חשוב יותר במבט לעתיד, תחלופת חברי הלהקה תימדד בשתי צורות: מבחינת ביצוע- המון גיטריסטים יכולים להשמע טוב כמו ג'רי ואולי אפילו להשיג את הסאונד שלו, בניגוד לגוון הקול הייחודי של ליין... נגינה זה דבר שקל יותר לחקות (לפחות להתקרב למקור) מאשר קול מבחינת כתיבה- אם תקרא שוב את ההודעה שלי, תראה שבנושא הזה לא ניסיתי ליצור השוואה או להכריע מי ישפיע יותר, רק ניסיתי להראות למה עדיין לגיטימי בצורה מסויימת להמשיך בלי ג'רי נקודת המפתח לדעה שלי (וזו דעה מבחינתי, לא "קביעה" כמו שתיארת את זה) היא מבחינת הביצוע של החומר הישן, שמהווה רוב וכנראה ימשיך להיות ככה עד דעיכתה של הלהקה הזו אם עפ"י פרמטר אחד יותר לגיטימי בלי ג'רי ועפ"י השני הם בתיקו מבחינתי- בסופו של דבר יותר לגיטימי בלי ג'רי

nothingman1

New member
ובכלליות

זה דיון תיאורטי, מוזר לי שאתה אומר: "יכול להיות שכן ויכול להיות שלא"... זה מובן מאליו אפשר להגיד את זה על כל תגובה שתהיה בשירשור הזה, ובגישה כזו לטעון שזה דיון מיותר אף אחד לא יכול לדעת איך דברים היו או יהיו במדוייק

בדנתמ

New member
כתבתי את זה...

כדי להדגיש שאני לא מתכוון שיותר לגיטימי בלי ליין, אלא שאני פשוט אומר שאי אפשר לקבוע את זה... ואגב בנוגע לביצוע וכל זה, אני מסכים בהחלט שבלי לייין זה לא אותו דבר, אבל לך תדע איזו השפעה תהיה להחלפה של ג'רי. מבחינה טכנית ברור שהוא בר תחליף הרבה יותר מליין, אבל אין שני גיטריסטים עם אותו פיל, ומעבר לזה, יכול להיות שההשפעה של החלפה כזאת על הדינמיקה של הלהקה ועל החלטות קטנות כמו סטליסטים של הופעות, ושינויים שמכניסים בשירים לכבוד ההופעות, תהיה מרחיקת לכת יותר משאתה חושב. אבל נו, טוב... זה נושא כאוב גם ככה... כי הם בלי ליין עכשיו, ובלי ליין זה פשוט לא אותו דבר...

nothingman1

New member
שוב, אני לא קובע, אני מניח

ואני עדיין מחזיק בהנחה שלי... אין שני גיטריסטים עם אותו פיל (עם פ' רפויה, לא החיה
), ויותר מזה- אין שני סולנים ששרים אותו דבר, במיוחד כשמדובר בליין בנוסף לזה, כשזמר מחקה שירה של זמר אחר זה פאתטי ונידון לבוז נצחי, בעוד שלחקות גיטריסט לא נורא באותה מידה... אגב, יש חדש עם הלהקה שלך?

בדנתמ

New member
אוהו הלהקה מתקדמת לאט לאט

הלהקה שלי בתהליך הקמה כואב ואיטי... יש לנו חדר חזרות, אבל בגלל ששניים מהם חיילים, וגרים באזור המרכז, אנחנו מוגבלים לחזרה בשבוע כרגע
וכשמצרפים חברים חדשים אז גם תמיד לוקח זמן עד שהם מתגבשים ומרגישים ממש חלק מהלהקה. אני רק מקווה שהלהקה תוכל לתפוס תאוצה ממש בקרוב ושבסוף הקיץ נתחיל לקבוע כמה הופעות קטנות ונחמדות. ומשם הדרך להופעת אורח בסימפסונס...אמממ...עדיין ארוכה ממש
אבל מצד שני, הופעת אורח בסימפסונס זה סמל לפסגת ההצלחה האנושית. אם אתה עושה את זה כמוזיקאי, זה בד"כ מגיע אחרי שהופעת כמה פעמים על השער של הרולינג-סטון, נכנסת להיכל התהילה של הרוק, בנו באיזו עיירה אמריקאית נידחת פסל ברונזה לכבודך, ואיזו להקת רוק חדשה ופופולרית מגרמניה שיבחה אותך באיזה ראיון ואמרה כמה נתת להם השראה והשפעה מוזיקלית

everynormal

New member
בקשר למה שאמרת על היכרות עם ליין

לפי מה שידוע לי כשאליס התאחדו עם סולן חדש זה היה בערך ב-2006 ככה, וליין מת ב-2002 במשך ארבע שנים הם לא רצו להתאחד בשביל לשמור על הכבוד של ליין- אז זה בעצם מראה לך, שליין כנראה לא היה כל כך רוצה שהלהקה תמשיך בלעדיו....אליס החליטו להתאחד אחרי שהופיעו בקונצרט צדקה ב-2006 עם זמרים שונים במקום ליין, והביקוש וההצלחה היו גדולים ואז הם החליטו לקחת סולן חדש. קראתי הרבה דיונים על הנושא ודעות שונות בעניין שסברו שליין לא היה רוצה שהלהקה תמשיך בלעדיו, הם היו בסכסוך לקראת מותו והוא כמעט ולא דיבר איתם בשנותיו האחרונות, ואם זה באמת היה כמו שאתה אומר אז אליס היו מתפרקים כבר ב-97 או מוצאים סולן אחר. גם עצם זה שהם היו קיימים עם ליין עד 2002 [למרות שלא ממש פעלו אז] זה רק מראה שהם התעקשו להמשיך לנסות לשמור על ההרכב כמו שהוא, ככה שאני כמעט בטוחה שליין לא היה מרוצה לראות סולן אחר במקומו

MiMiMor

New member
זה תמיד נראה לי כאילו

שלקראת הסוף ליין היה הנגרר וג'רי (בעיקר) היה הגורר, זה נראה שבשלב מסויים לליין אפסו הכוחות אבל הוא המשיך מתוך הבנה שאם לא הכל נתקע ושיש עוד אנשים פרט אליו בלהקה, בגלל זה נראה לי שאם המצב היה הפוך ליין לא היה ממשיך עם הלהקה, אבל, לכו תדעו..

everynormal

New member
ובקשר לשאלת הדיון

תראה אי אפשר ממש לענות על זה, אחרי הכל במשך ארבע שנים אליס לא היו מוכנים לקחת סולן אחר במקום ליין רק בשביל לשמור על כבודו, והנה עכשיו לא רק שהם מצאו סולן הם גם עובדים על אלבום....המצבים משתנים עם הזמן מעריצי ליין ושונאי ג'רי אומרים הרבה פעמים כי ליין לא היה עושה דבר כזה ובלהבלה....סביר להניח שבהתחלה ליין לא היה רוצה לקחת מישהו אחר במקום ג'רי אחרי הכל הוא חלק דומיננטי בלהקה, הוא אחראי לכל העיבודים המוזיקליים כמעט, לחלק ממילות השירים, הוא גם הרבה פעמים קול נוסף,והוא החבר הכי טוב של ליין....אבל כמו שג'רי נכנע ולקח סולן חלופי לבסוף, יכול להיות שבמקרה הפוך אותו דבר היה קורה עם ליין, למרות שלדעתי אם זה באמת היה קורה וג'רי היה זה שמת, אז אליס היו מתפרקים וליין היה משתף פעולה עם מוזיקאים אחרים ועושה פרוייקטים צדדיים אבל זאת רק השערה

למעלה