לגיטימי?
אני חולק על הקביעה שלך, שבלי ג'רי יהיה הרבה יותר לגיטימי מאשר בלי ליין. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. לנו, כמאזינים, אין איך לקבוע את זה בצורה חד משמעית. אנחנו לא יכולים לדעת איזו השפעה על הגוון של הלהקה יש לכל אחד מחברי הלהקה בתור מאזינים. ואנחנו לא יודעים עד לאיזו מידה של הלחנה הלחין כ"א מהם. (אולי בשיר שליין הלחין, ג'רי עדיין כתב את הסולו? אולי בשיר שג'רי הלחין, הוא כתב את המבנה וליין כבר אלתר על זה את איך שהוא שר את המלים?) מעבר להשפעה האינדיבידואלית של כ"א מהם על הסאונד של הלהקה (ועושה רושם במקרה הזה שלשניהם יש השפעה עצומה על הסאונד), או על האווירה הכללית בלהקה שמשפיעה על הכתיבה שלהם, על גוון ההלחנה הכללי והנושאים בהם הלהקה עוסקת וכו'. כמי שיצא לו לנגן בשנים האחרונות בכמה הרכבים, אני יכול להגיד שמה ששומעים מבחוץ לא בהכרח מעיד על מה שהולך מבפנים, וככל שמדובר בלהקה יותר בוגרת ורצינית, כך זה יותר מובהק. ובקשר לנושא של הדיון הזה... קשה לי להגיד מה היה קורה אם. אם הייתי חבר קרוב של ליין וג'רי, אז היה סיכוי שהייתי יכול לנחש בצורה לא רעה, אבל בתור מישהו שלחלוטין לא מכיר אותם מבחינה אישית, אין איך לענות על כזאת שאלה. זה תלוי גם בליין וגם בג'רי. זאת אומרת, אם ג'רי היה אחד שמחזיק בגישה של "אני רוצה שתמשיכו בלעדיי אם יקרה לי משהו" זה בטח היה משפיע על ההחלטה שלהם. אם לא היה לו איכפת, אז אולי להשקפות של ליין היה יותר משקל כאן. ואגב, יכול להיות שעצם זה שהם המשיכו עכשיו, לא קשור רק בג'רי והחברים ובגחמות שלהם. יכול מאוד להיות, שמההיכרות שלהם עם ליין (שהיא מן הסתם יותר מעמיקה מההיכרות איתו של חברי הפורום) הם יכלו לשער, או אפילו ידעו בוודאות, שהוא היה רוצה שהם ימשיכו במצב כזה ולא יפרקו את הלהקה. סה"כ אני גם לא חושב שזה שהם ממשיכים פוגע במעמד הבלתי מעורער של ליין בתור הזמר שלהם ובתור אחד היוצרים המוערכים ביותר בסצנה. אולי אפילו להפך. הרי כולם מכירים את אליס בתור הלהקה של ליין, וכשמדברים על חברי הלהקה, השם שלו עולה תמיד בין שני הראשונים. ולא משנה אם הם ימשיכו עם דובאל עוד 30 שנה, עדיין אנשים יתפשו אותם בתור הלהקה של ליין סטאלי, ואותו עדיין יתפשו בתור אחד מהזמרים הגדולים ביותר בתולדות הרוק הכבד.