דיון רציני

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Lizz

New member
דיון רציני

לא יודעת אם זה ידוע לכם, אבל נשקלת הצעת חוק לאסור על שידורי פורנו בטלוויזיה. בכלל. כלומר, לא בתשלום, לא בכבלים, לא בלווין, לא בשום מקום. להוציא את כל העניין מהחוק. מה דעתכם? אני באופן אישי מזועזעת (מילה נהדרת, למדתי אותה מסבתי שתחיה) מהרעיון. צנזורה על ערוצי טלוויזיה לא תיגמר כל כך מהר, ונחשבת לפגיעה בסיסית במיוחד בזכות הפרט.

casperit

New member
פורנו...

פגיעה בזכות הפרט... אבל מה עם כל הנשים המסכנות שמנוצלות בשביל השידורים האלו??? פורנו זה פגיעה בזכות הפרט!

Lizz

New member
באמת?

הנשים המסכנות והמנוצלות שבחרו לעבוד בעבודה מסויימת ומקבלות עליה תשלום? עליהן אנחנו מדברים? לא שלי אישית תהיה בעיה אם ישודר פורנו רק עם גברים, אבל לא זו הנקודה. ודרך אגב, מה עם זכויות הגברים במקצוע הזה? הם מקבלים תשלום נמוך יחסית, עובדים מאוד מאוד קשה, ולא, זה לא מצחיק. זו עבודה בכלל לא קלה ונעימה לבנים. אבל זו העבודה שלהם, וזו הבחירה שלהם. אז איך בדיוק פורנו הוא פגיעה בזכות הפרט?

צוחה

New member
הן לא מנוצלות.....

כל אישה שמופיעה בסרטים כחולים היא מעל 18 ומסכימה להשתתף בסרט על דעת עצמה אף אחד לא מכריח אותה להשתתף בסרטים האלה חוץ מזה, זאת עבודה ! לא כזו שאבא ואמא ישמחו ויתנו לך נשיקות על זה שמצאת את העבודה אבל זו עדיין עבודה

זה לא נכון בצורה כזאת גורפת

יש מפיקים שכן מנצלים וסוחטים. יש סרטים שהנשים בהן לא בנות 18. יש סרטי פורנו עם ילדים, אבל אותם לא יראו בטלויזיה וטוב שכך. בקשר לאלו מין נשים מגיעות לסרטים כאלו והאם זו בחירה חופשית זה קצת קשה להגיד, כי אם מישהי נאנסה ע"י אבא שלה מגיל 10 עד 15, ואז היא ברחה מהבית והחליטה לעבוד בזנות או בפורנו כי זה כל מה שהיא מרגישה שהיא שווה, אני לא יודעת כמה בחירה יש בזה, או כמה הוגן זה לנצל את נסיבות החיים האיומות של אנשים, גם אם לא מכריחים אותם ישירות. אבל בקשר לצנזורה, זה מפחיד גם אותי.

צוחה

New member
טוב נכון

יש גם סרטים של ילדות בנות 15 אבל אלה סרטים של אנשים סוטים וחולים מה שמראים בטלויזיה זה לא זה אלה סרטים נורמלים שעברו בדיקות ונמצאו "כשרים" להקרנה בטלויזיה

ועדיין, להגיד שהן עושות את זה

מרצונן זה קצת יותר מדי נוח כשמדובר במקרים רבים בנשים שעברו התעללות מינית בילדותן ולא טופלו. גם אם זו בחירה שבסופו של דבר הן עושות, הרבה פעמים המפיקים משכנעים אותן להסכים תוך ניצול מצבן העגום מאד. זה עניין אחד. עניין לגמרי אחר זה הקטע של הצנזורה.

Lizz

New member
זהירות: ילדים ורגישים לא לקרוא!

לאחרונה יצא לי לראות סרט כזה שיש בו כמה סצנות עם כמה בנות שונות, ואחת מהן נראתה כאילו היא עושה את זה בשביל סמים או משהו. זה היה מזעזע. היא אמרה שהיא בת 18 למרות שאי אפשר היה לדעת. היא כל הזמן נראתה כאילו היא הולכת לבכות, היא ממש לא נהנתה ואפילו לא ניסתה לזייף, והבחור שאיתה ממש ריחם עליה, אפשר היה לראות. הוא ליטף לה את הראש בשיא העדינות ונראה כאילו הוא ממש לא מאושר ממה שהוא עושה איתה. זה עשה לי בחילה. וזה סרט פורנו סטרייטי וונילה לחלוטין. מחריד. אלא שלא זו הנקודה, כמו שאמרת, אלת הירח. הנקודה היא שמאיזושהי סיבה, וזה לא העניין שלנו מה היא, הבחורה חתמה על חוזה ועשתה את העבודה הזו, ויש משרות גרועות ממנה. היא עשתה את זה פחות או יותר מרצונה, ולכן הסרט חוקי, ולכן לצנזר אותו פירושו שמישהו יחליט בשבילנו מה לראות. ועל זה רציתי לדבר פה, בפורום של טלוויזיה. על צנזורה בטלוויזיה. לא על המוסריות הכללית של מפיקי פורנו.

צוחה

New member
אבל תביני משהו

סרטי פורנו בטלויזיה הם שונים לגמרי מסרטי פורנו שתמצאי באינטרנט סרטי פורנו בטלויזיה הם מפוקחים, סטריליים, ממש כמו בסרט אמיתי (רק בלי עלילה מורכבת....)

~*~gaL

New member
אני חלוקה בקשר לזה.

הרי זה לא שפורנו כזה חשוב, והוא דווקא דיי פוגע - לא רק באנשים שרואים אותו אלא גם באנשים שעושים אותו. אבל נכון, קיימת פגיעה בזכות הפרט.. אבל לא צריך להגזים. זה לא דבר *כזה* נורא ולא נראה לי שזה יגרור משהו רציני איתו.. זה לא שפתאום נהיה במשטר טוטליטרי בלי שנשים לב (אז מה אם אני נכנסת יותר מדי לקטע של השיעורים בהסטוריה?! תנו לי לזרום עם זה! :)).

Lizz

New member
דווקא די כן חשוב

ולא ממש פוגע. לא כל השחקניות נוצלו בילדותן. (אני לא מדברת כרגע על סרטים עם ילדים או חיות בית, בדיוק כמו שאני לא מדברת על סנאף. רק סרטים חוקיים). ואני לא מגזימה - חסימת שידורי טלוויזיה היא צעד אחד לפני צנזורה על ספרים... שהיא צעד אחד לפני שריפת ספרים... ומאחר ואת אוהבת היסטוריה, את יודעת כמה שזה מסוכן. דברים כאלה תמיד מתחילים בקטן. ככה אנשים לא שמים לב כמה לקחו להם עד שנהיה מאוחר מדי (אלוהים ישמור עליי, אני נשמעת כמו מאלדר. לא, אבל ברצינות.)

A.L (boy)

New member
זה רציני הרבה יותר ממה שזה נראה לכם

באופן אישי, שידורי הפורנו שלעצמם לא ממש מעניינים אותי (ברצינות! נו טוב, אולי קצת... המממ... אבל זו לא הנקודה!), הבעיה שלי עם ההצעה הזו היא יותר עקרונית. ההתערבות הזו, של הממשלה, הכנסת וואט אבאר, במדיום בעל כללים משלו, מה נראה, ומה לא נראה (תיכף החרדים ימנעו את שידורה של "זינה" בגלל שהיא מציגה אישה שלא תואמת את הגדרתה במגזר הדתי, לדוגמא), מרתיחה אותי בצורה שלא תיאמן, מעוררת בי בחילה, גועל וזילזול בלתי נמנע מהאנשים שאמורים כביכול לייצג אותי (גם אם עדיין אין לי זכות בחירה...). אנחנו לא במדינה דיקטטורית. סדאם חוסיין יכול למנוע שידורים המאירים את שילטונו באור שלילי (ובכך למעשה שולט בתקשורת המקומית ומשתמש בה לתועלתו האישית, במקום שיקרה ההיפך, כשבכך היא למעשה מביישת את המטרה שלשמה היא נוצרה), בארץ ישראל - לא! לפחות עדיין לא. הנושא הזה אכן רציני, פוגע באופן ישיר בזכויות הפרט, על ידי התערבות מכוונת, חסרת כל ידע בנוגע לתחום בו היא מחוקקת, ולא מעניין אותי אם אלו שידורי פורנו או "1, 2 הופ!". דבר כזה אסור שיעשה, ובואו נקווה שכבר לא מאוחר מידי...

pomelit

New member
ומה לגבי המסר שמועבר בזה?

בואו נניח שמרבית הסרטים שיוצגו בטלוויזיה יהיו לטובת קהל צופים של גברים, שרואים איך נשים מבוזות ומנוצלות (מה לעשות). איך הן מקיימות יחסי מין בכפייה או לא, עם יותר מפרטנר אחד, לפעמים במצבים שאין להן ברירה (והן צריכות להראות שהן בסוף נהנות, אז מה אם זה אונס). ומה עם ילדים? זה באמת מה שאנחנו רוצים להראות להם בצורה לגיטימית וגורפת?

Lizz

New member
המסר

עדיף שילדים יידעו שקיים פורנו בעולם מאשר שיידעו שאנשים עם כוח יכולים לשלוט במדיה שמגיעה לאנשים בלי כוח ולהשליט מוסר מסוים על אוכלוסיה שלמה. לדעתי, כמובן. אני לא מנסה להתחיל וויכוחים על זה.

אף אחד לא טוען שילדים צריכים לצפות

בפורנו. בכל מקרה מדובר בשידורים מקודדים.

למעלה