דיון רציני לשם שינוי -

sashkashurik

New member
דיון רציני לשם שינוי -

השפעת הסידרה כמו "יפים ואמיצים" על ילדים. אז ככה: הסבוניות נועדו לקהל נשים שיושבות בבית ומגדלות ילדים. בין הנקה להאכלה להחלפת חיתול יש לנשים האלו משהו מבוגר לראות, משהו שלא מצריך הרבה שכל, משהו טפשי ומשהו שאפשר לבכות ממנו ולא להרגיש נבוכה (כשבוכים בגלל פרסומת לסבון נוזלי). הילדים גדלים עם הסידרה. הם רגילים שכל יום באותה שעה קבועה הם ייראו על המסך את ברוק עם גבר התורן שלה (שימו לב, לא ת'ורן, אלא תורן, עם קמץ/פתח/מה שלא יהיה מתחת לריש), הם רואים את שפתיים ושדיים מהלכים שפעם היו טיילור. הם ילדים, הם רואים, הם מפנימים. יום אחד יהפכו לבני טיפש עשרה. מה אז? כמו לברוק מותר להם יהיה להתאהב כל פעם במישהו אחר ורצוי שהמישהו הזה יהיה אח/דוד/אבא/אימא של מושא אהובך. (אמשיך אחר כך, אני צריכה לטפל ביוני, סליחה).

sashkashurik

New member
המשך:

כמו טיילור הם יילכו ויינפחו להם את השפתיים כי זה נחשב "סקסי"? כמו סטפני הם יתערבו לכולם בחיים ויסתכסכו עם כולם? מה שאני רוצה לשאול הוא: לא משנה כמה סטפני תשמיץ את ברוק ותגיד כמה שהיא רעה וזונה, האם הילדים שגדלים על הסידרה לא יחשבו שבעצם מותר לישון עם הבעל של הבת שלך עם מתרצים את זה באופן הגיוני? זוהי סתם דוגמא ויש עוד מיליון כמובן. באמריקה מאוד נזהרים לא לחשוף את ילדים לאלימות/סקס/מילים רעות בתקשורת. לכל תוכנית יש אזהרה למי מותר לראות את זה ולמי לא. (כל הPG13 למיניהם, למי שמבין על מה אני מדברת). סבוניות לא נכללות בזה. סבוניות זה סתם נחשב לשטות ואני שואלת, עד כמה זה באמת שטות? ובנימה אופטימית זו: לא חשפתי את יונתן ליפים ואמיצים. כשהוא היה תינוק קטן ולא הבין כלום, מודה, ראיתי. אחר כך כשהוא גדל קצת, הוא דווקא התחיל לישון בזמן שפרק היה משודר ולא רק שלא חשפתי אותו לזה, אלא יכולתי בכלל בשקט לראות.
ועכשיו בבקרים הוא בגן, ואם לא, אנחנו יוצאים בשעה 9:30 קבוע בבוקר, אם לא לפני. אז נכון, לא בכוונה, אבל יונתן לא רואה את היפים והאמיצים, ואני, האמת, די מרוצה מזה.

נו, ואת חושבת זה עזר?

הוא עוד לא בן שנתיים וכבר יש לו חברה מבוגרת ממנו... חוץ מזה, עם דודה כמו שיש לו, סבוניות או לא, אין לו סיכוי לצאת נורמלי.

girlontop

New member
אני מנסה לענות מניסיון

ומסתבכת. התחלתי לכתוב תגובה ארוכה על הטלוויזיה בילדותי ועל ילדותי העשוקה בפרט, אבל התשובה הפכה להיות יותר ויותר לא רלוונטית (ומשעממת!). לכן, אשתדל לקצר. האם הורים צריכים לפקח על התכנים שהילדים שלהם נחשפים אליהם? בוודאי. אני בהחלט חושבת שאין מקום להרשות לילדים מתחת לגיל בי"ס (אני לארג'ית
) לראות אופ"ס/טלנובלות. עם זאת, וזה מניסיון אישי בלבד, תכנים סבוניים לא מעניינים ילדים קטנים והם תמיד יעדיפו איזה קארטון מצחיק מאשר דמעות של זוג נאהבים. האם ילדים יגדלו ויאמצו התנהגויות ותפישות לפי מה שהם ראו בטלוויזיה? אולי. לא מתחשק לי (ואין לי זמן) להיכנס לדיון אינטלקטואלי עבש, אבל מן הסתם המדיה היא זו שגוררת את נשות העולם אל שולחן המנתחים הפלסטיים בהציגה מודל יופי מאוד ספציפי ונדיר למדי. גם האנטר טיילו היא קורבן של אותה תפישה שלא נותנת לנו להזדקן בשקט, ומן הסתם גם אני ואת. מלבד עניין המראה החיצוני והתעסקות בתכנים בגובה שלולית, אני לא חושבת שיש השפעה התנהגותית נרחבת על הצופים. כלומר, אני לא חושבת שמעריצים של ברוק באמת חושבים שלשכב עם הבעל של הבת שלך זה בסדר או שמעריצי סטפני חושבים שלגיטימי לזייף התקף לב. ואם הם כן חושבים, הם היו קצת לא בסדר עוד לפני שהם התחילו לראות את הסדרה... אנשים, וגם ילדים לא קטנים מדי, יודעים לעשות את ההפרדה בין בידור לבין התנהגות נאותה בחיי היומיום. סתם בשביל לסבר את האוזן, אחת הדמויות שאני הכי אוהבת בטלוויזיה היא של אנס סדרתי חולני, שגם אוהב לערוף לאנשים את הראש מדי פעם. פיללתי שיהיה רומן בינו לבין הבת שלו בסדרה, כי הכימיה ביניהם מעלפת. כמובן שזה לא אומר שאני מצדיקה באיזושהי צורה אונס או גילוי עריות. כל עוד מדובר בבידור בלבד אין לי בעיה עם מה שהולך על המסך, ועובדה שרוב הצופים בטלוויזיה לא יוצאים לרצוח/לבגוד/לשחד או חושבים שזה לגיטימי. בני אדם לא מטומטמים כמו שהם נראים
הערה קטנה אחרונה: ארה"ב אולי מקפידה על סיווגים לפי גילאים ועל קללות ועירום וכו', אבל היא עדיין אחת המדינות האלימות ביותר בעולם המערבי. מה המסקנה? ליברמן דא!

Shiri from the block

Active member
מסכימה עם מה שכתבת במיוחד עם זה: "אני לא חושבת שמעריצים של ברוק באמת חושבים שלשכב עם הבעל של הבת שלך זה בסדר או שמעריצי סטפני חושבים שלגיטימי לזייף התקף לב. ואם הם כן חושבים, הם היו קצת לא בסדר עוד לפני שהם התחילו לראות את הסדרה..."

M a g n u s

New member
בעולם שכולו האו.סי. ואמריקן איידול

אני חושב שליפים אין כזו השפעה גדולה... הרי את כל ההתעסקות במראה חיצוני, כסף ובוביז- בקיצור בדברים חומרניים, הילדודס שואבים מסדרות כמו האו.סי., עקרות בית נואשות ואמריקן איידול. נכון שהיפים תורמת קצת ידע וניסיון בצורת טיילור- סיליקון- הייז וברוק- כפרה עליה- לוגן- פורסטר- מארונה, אבל זה כלום לעומת הבגדים, הכסף והמסיבות מהאו.סי והבוביז של גבריאל מעקרות בית נואשות, סדרות שמשודרות בלב הפריימטיים ושטחיות, ערמומיות, רדיפת בצע ובגידות מצוייות שם בשפע... לזכות היפים ושאר הסבוניות יאמר שהן משודרות בדייטיים, בזמן שכל הילדודס השטחיים נמצאים בגנים ובבי"ס
לסיכום- אולי היפים היא לא ססמי סטריט, אבל יש דברים הרבה יותר גרועים בטלויזיה

Indiman1

New member
אני מסכים איתו

בעולם הטלויזיה של ימינו יש גירויים רבים וגרועים יותר לבני הנוער/ילדים. ויחסית לשאר התכנים שיש בטלויזיה, אופרות הסבון נחשבות יחסית תמימות וגם נחשבות יותר לא אמינות (ראו דוגמא- טיילור חוזרת לתחייה בפעם המי יודע כמה) ולכן כם אם הילדים שלך יראו את הסדרה הם לא יושפעו עליה כמו שהם יושפעו מסדרות אחרות שיותר תואמות את המציאות (למרות שגם האחרות לא ..) וכמו שטלי אמרה - סביר להניח שילד בגיל צעיר לא יתעניין כלל בתוכן של אופרות הסבון אלא באיזו סדרה מצויירת ומשהו שיותר מתאים לגילו. ודבר אחרון - לשידורים של הטלויזיה הציבורית בישראל(ערוצים 11,22,10) ישנם סימונים מיוחדים של אסורים לצפיה מגיל מסויים ומטה, ולשידורים של אופרות הסבון, כולל היפים והאמיצים, יש סימון האוסר לצפייה מגיל 8 ומטה (כל תחילת פרק יש אייקון בצד המראה מעין 8 ועליו קו). אבל כמו שאמרתי, גם ככה ילדים בגיל 7-8 ומטה, הדבר האחרון שיעניין אותם זה את מי ברוק עושה הפעם

S c a r l e t t

New member
אני לא חושבת שיש השפעה

דווקא מעולם הסבוניות, בעולם הקולנועי בכלל והטלווזיוני בפרט יש המון אלימות, מילולית ופיזית, אלכוהול, סמים, סקס ואלוהים יודע מה עוד. זה אולי משפיע, משדר ואפילו מחלחל למוחם של ילדים אבל סדרה כמו היפים והאמיצים כדוגמא, שבה אמנם יש בגידות, תככים ומזימות נראית לי כשולית בתור השפעה, כמבוגרים ברור לכולנו שמה שהדמויות עושות הוא לא מוסרי ואף אחד מאיתנו (אני מקווה) לא ילך ויחקה את ברוק עם ההתנהגות המינית שלה. אולי לילדים אין את המנגנון הזה אבל קשה לי להאמין שילד קטן יראה את ברוק שוכבת עם הבעל של הבת שלה ויסיק מזה מסקנות, חלק מזה הוא כי לדעתי ילדים קטנים אפילו לא תופסים את משמעות המעשים בכדי להבין לעומק מה באמת הולך שם. אני יכולה להעיד לגבי אחי הקטן, שמכורח הנסיבות הקשות בבית, שתי מכורות כבדות
, נאלץ לצפות בדי הרבה פרקים של הסדרה, מדובר בילד בן 10 כרגע אבל הוא תמיד ידע להבחין בין טוב לרע, בין בגידה אפילו שולית ולא נוראית כמו ברוק ודיקן כשמשהו לא תקין ולא מוסרי, כשקורה דבר כזה בסדרה שאר הדמויות (או בעיקר סטפני) מטיפות מוסר, צועקות ומראות עד כמה חמור היה המעשה, אז אפילו אם הדמות לא נענשת בפועל, היחס של שאר הדמיות מעיד שהיא עשתה משהו לא בסדר, ואם הילד גדול מספיק הוא יבין את זה לבד, ולא ילך וישכב עם סבתא של אחותו החורגת למחרת

השקל וחצי שלי

<קודם כל אני חייב להודות שכמעט התעלפתי כשראיתי את ההודעה הזו. איזה כיף למצוא הודעות כאלה בפורום
> ולענייננו - אני דווקא חושב שכן יכולה להיות לסבוניות השפעה. דווקא בגלל שהן משודרות בשעות היום ולא בלילה. אני לא אתחיל לברבר כאן על הערך הסוציולוגי-חינוכי שיש להן (עלילה חד מינית ראשונה שהייתה בארה"ב, כנ"ל רומן בין שחור-לבנה הראשונה בארה"ב) ואני חושב שאחת מהתוצאות (הנסתרות אמנם) של הסבוניות היא גם חינוך. ברגע שאתה תראה על המסך שאין שום דבר רע בהומוסקסואלים/חולי איידס/נישואים מעורבים - זה ישפיע עליך. איך זה מתקשר ל"היפים"? בקלות. אני דווקא חושב שאין שום דבר רע ברומנים של ברוק או בניתוחים של טיילור. אני מאמין שצריך להראות לילדים הכל והם כבר יבחרו. הרי אם ברוק תחליט לבגוד בבעלה תהיינה דמויות שיראו את הצד השלילי. אם טיילור תתמכר לאכוהול, כנ"ל. אני לא זוכר עלילה אחת בכל הסבוניות שהייתה חד צדדית ולא הראתה את כל הטיעונים האפשריים. <אלוהים, זה ארוך> בשורה התחתונה - למרות ה"עונשים" שמוטלים על דמויות שלא מקיימות את ערכי הנצרות (וכבר דיסקסנו כאן למוות את זה שאם את בהריון מחוץ לנישואים רוב הסיכויים שתעברי הפלה/פרידה מהחבר/תחטפי סרטן), הסבוניות מראות לצופים שהגורל שלהם נמצא אך ורק בשליטתם.

sashkashurik

New member
טוב, אני מסכימה עם רובכם

על כך שיש דברים יותר גרועים בטלויזיה מאשר אופרות סבון המסכנות. אבל זו בדיוק הייתה הנקודה שלי - האם לא נותנים לאופרות סבון מספיק "קרדיט" להשחיט את בני נוער? ואני מסכימה גם שאת ילדים מתחת לגיל 8 ברוק מעניינת כמו שאותי מעניינים הטלטאביז (לפעמים אין ברירה, צריך גם את זה לראות
), אבל הדגש שלי הוא יותר על נוער. כמה פעמים ראיתם פה הודעה מסוג: שלום, אני חדש בפורום ואני בן 16. אני רואה את הסידרה יפים ואמיצים מאז שהשתנתי בחיתול כי אימא שלי רואה ואני לא מבין איך אפשר לחיות בלי הסידרה הזאת. ברוק היא אחות בשבילי וסטפני היא אימי החורגת. משהו בסיגנון. הילד הזה שהוא בן 16, האם לא יסתכל על ברוק ויחקה אותה? זה מה שמפריע לי. כמובן שאנשים לא ייצאו לרחוב לרצוח אנשים אחרים עם סכין כי ראו את זה בטלויזיה, אבל האם לא ייתנו לגיטימציה לדברים שהם עושים שבדרך כלל לא היו עושים, רק בגלל שגם ביפים ואמיצים עושים את זה? מקווה שהבהרתי את עצמי.

SoldieRonit

New member
תראי,אני לא יכולה לענות לך על השאלה

אבל כן יכולה לתת מידע שיעשה את העבודה
אני מכירה כמה פישרים בגיל גן ובית ספר יסודי שרואים את כל הטנלובולות הישראליות מ"לגעת באושר" דרך "מיכאלה" עד "משחק החיים" - כל אלה עסקו בסמים/אונס/אנורקסיה/רצח/פשעים/בגידות/אלימות ועוד שאר תכנים שלא מתאימים לגיל הרך ,אלא אם את בעניין של לחנך את יונתן ש"ידע את העולם האמיתי" בגיל צעיר - רק מה שלא מובן לי איך הורים שנתקלים בשאלה "אמא מה זה אונס" מפי ילדם בן ה-5 וגם צריכים מן הסתם להשיב ממשיכים לתת לו לראות את הסדרות האלה רק בגלל שהוא לוחץ/פופלרי ו......אה,"רק ביננו" כי זה סותם לה את הפה ל- 3/4 שעה .

S c a r l e t t

New member
מניסיון אישי, לא

אני התחלתי לראות את הסדרה כשהייתי ילדה ממש קטנה. ואני חושבת שאני לא היחידה כאן, ראיתי אותה מהפרק הראשון ועכשיו אני בת 20, אז אפשר להגיד שהייתי נתונה להשפעה כלשהי בהתחלה, אבל למזלי הרב היה לי הגיון בריא ועדיין (תודה לאל) לא שכבתי עם אף אחד מקרובי המשפחה שלי, לא סיממתי או רצחתי אף אחד ולמעט כמה שריטות נפשיות (שטוענים שהן מולדות) אני חושבת שאני שפויה יחסית...

א ר י ק ל

New member
../images/Emo26.gifדעתי---

כל דבר שעושים יש לו השפעה על חיינו. אם זה לצפות או לנשום. ילדים קטנים גם מושפעים מכל דבר. ובעניין זה גם "היפים" מעורבים, הם צופים ולוקחים דברים לזיכרון ומושפעים ברמה בסיסית אבל לא ברמה שמחר הם ילכו ויזייפו התקף לב... דווקא "היפים" מאוד רגועה--קלאסית. ואינה מוחצת, כל הטלנובלות הרבה יותר משפיעות. ילדים יעדיפו להתעסק עם הספרדיות מאשר עם היפים. הספרדיות הרבה יותר בעלות הומור וקלילות וצבעוניות. הן אינם טעונות-כמו שלנו. צירפתי קובץ(מומלץ להזיז הצידה) שאחי הקטן צייר בזמן חזרתה של טיילור לחיים. והוא אכן שם לב לכל הפרטים "הקטנים" (שיער/שפתיים). זה אומנם קצת סותר את דעתי. אך אני עומד בשלי- לכל דבר יש השפעה על חיינו, תלוי מה אופיו של הבן אדם והסביבה בבית-איך שהוא מחליט לסווג את זה במוח.

sashkashurik

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo25.gif

מוכשר אחיך!
זה מזכיר לי שכשבשנת 90 נחתנו בארץ ואחרי חצי שנה התחילה מלחמה במפרץ, עשינו אני ואחותי (מי לא אם אנג'לה פורסטר המפורסמת) את החדר אטום בשביל שוורצנגר. זה היה בשיא שלו ושל כל הסרטים שלו, אחותי הייתה חולה עליו, אז לקחנו פיסת נייר, ציירנו עליה איש עם הרבה ידיים ולא הרבה רגליים, אחר כך קיפלנו לשניים, הדבקנו בקצבות ובצד השני של הדף כתבנו: "חדר אטום של שוורצנגר". אפשר היה להציץ לתוך הציור רק בצד אחד, בצד שני זה היה "אטום". עד עכשיו יש לי את ה"חדר אטום" הזה, הלוואי והיה לי סורק, אבל אין לי. אה, וגם פעם כתבנו מכתב לדודו טופז...

א ר י ק ל

New member
סשינקה ואנג'י--כמה נמוך אפשר לרדת?!

מכתב לדודו טופז?!?!?!... ווידויים שכאלו תשמרו לכומר.. ליבי לא יעמוד בזה בפעם הבאה.

התשובה : תרבות, דת ועוד.. תקראי

הי לך... התשובה שלי ארוכה ומורכבת... דבר ראשון, סרט, ואפילו סדרה שכזו די משקפת את החלומות שלנו. עושר רב. חברה ענקית. ותככים שכאלו בתוך העשירון העליון שמלמדים שלהיות עשיר לא בהכרח עושה אותך מאושר... אם את רוצה להשתמש בברוק, אז זו דוגמא לזונת אשפתות שהרימה את עצמה למעמד "מכובד" שכזה, ואולי מה שמנסים להראות כאן שבאמת זונות יכולות להשתקם.. אמריקאים הם דתיים מאוד.. לא כמו החרדים שלנו, אבל האמונה שלהם, רובם הולכים לכנסיה ואם הם, אז גם הילדים שלהם. כל מיני דברים שמראים בסדרה, די אמורים לחנך... מה לא לעשות, ומה קורה למי שאכן עושה את אותם הדברים... אולי כרגע ברוק הרוויחה איזה יחס חיובי מצד רידג', אבל רוב העולם נגדה. דבר נוסף - צרות של אחרים... יש את העניין שרואים את הצרות של אחרים, אפילו שזה סרט ודמיוני, וזה לפעמים מגמד צרות שלנו, או נותן לנו מפלט לזמן מסויים מהצרות הללו. הדאגה לבריאותם של הילדים ======================== בהתחשב בתכנים של תכניות של ג'רי ספרינגר שראיתי, יא.. צריך לפעמים להיות עם רקע פסיכולוגי פסיכיאטרי כדי להבין איך אותם נערים פיתחו את התסביכים שפיתחו... כנ"ל ריקי לייק... גם תכניות של אופרה ווינפרי שראיתי, חשפו מספיק תסביכים של אנשים (צפיתי בתכנית בה נשים התוודו על היום שבו הבינו שהם נשואות עם גייס, ואיך עם הזמן הן הבינו את זה על הבעלים שלהם). חינוך אמריקאי ============= מה שבולט בהמון תכניות אמריקאיות הינו הצורך של האדם להבחין בין טוב ורע. איך מותר להתנהג ואיך צריך להתנהג. ואנשים שבחרו בדרך "הרעה", התוודו על זה שהם אכן בחרו בדרך הזו, ויכלו לבחור בדרך אחרת. ילדים ומה שהם רואים בטלויזיה ============================= אני רוצה לספר לך שעבדתי במעריב במח' מנויים.. וכל מיני אנשים שמתקשרים אליהם כדי למכור להם מנוי, ממש לא רוצים שהילדים שלהם יחשפו לכותרות השחורות שיש לנו בעיתונים לפעמים, כי הם חוששים לנזק לילד... אבל כל הילדים חולפים ליד קיוסקים ורואים את העיתון בקיוסק, ושומעים חדשות כל היום, ורואים את כל הכתבות הנוראות הללו בטלויזיה. אני חושבת שבאמת כל האסונות הללו פוגעים בנפש הילד הרבה יותר מאיזו תוכנית שהוא רואה. מצד שני... החינוך הנוקשה הזה של סטפני, שמתעקשת לצלצל בפעמון כל שניה כשברוק שוגה בהתנהגות שלה.. באיזה שהוא מקום סטפני היא "כלב השמירה" בסדרה הזו... שפוגע בזו שמתנהגת לא בסדר. באשר לילד ========= תנסי להיזכר בעלילה של איזו תכנית שאת ראית כשהיית ילדה.. רוב הסיכויים שלא תצליחי... רוב הסיכויים שהילד שלך לא ממש יגלה התמצאות בסדרה ובמה שקורה בה. חוץ מזה, שוב.. שיש מספיק סדרות לצעירים שיספקו לו את כל החינוך הנדרש (לצערנו הרב). ארה"ב ===== אני גרתי בארה"ב. ביקרתי חברים שלי והתארחתי אצלם לכמה ימים ואז נסעתי לחבר'ה אחרים. זה היה כייף להכיר תרבות אחרת. וידיד שלי כל הזמן היה מרצה לי שצריך ללמד אותי לנהוג כ"נוצריה טובה", וברור שאני לא נוצרית. מאוד דואגים לחנך את הילדים שינהגו בצורה טובה וחיובית. אנשים שלא נוהגים ככה, די מוקצים מהחברה. די מנודים. הלחץ החברתי לאנשים הוא לבחור בדרך הישר... ואנשים שסוטים מזה מושפלים בצורה חריפה מאוד לפעמים (למי שזוכר, היה איזה כומר שבגד באישתו ומול כל העולם הוא בכה והתנצל והתרפס ואשכרה השפיל את עצמו). סיכום ===== את ממש לא צריכה להסביר לבן שלך את מהלך הסדרה ומה ברוק בדיוק עושה בחדר השינה שלה. אם תסגרי לו את העיניים או תגרשי אותו או משהו, או "תשדרי" לו שאת רואה משהו "אסור", יש סיכוי שהילד יתגרה ויסתקרן לדעת מה בדיוק את עושה, ואת תשיגי את האפקט ההפוך.. הילד בכוונה ימשך לסידרה ולמה שקורה בה... (הסקרנות שהרגה את החתול)... את ממש לא יכולה לאטום את הילד שלך כלפי המציאות או כלפי סדרות. אולי תנסי להגיע איתו לשיחה מורכבת על ההבדל בין מציאות לדמיון... ועל מה שברוק וטיפוסים מסוגה באמת מצליחים להשיג בחיים... (לא הרבה)... באופן אישי.. אם אישה אכן מחליטה ללדת 4 ילדים.. ולכל אחד מהם יש אבא אחר, את יכולה להיות בטוחה שהם יצאו מתוסבכים לאללה.

אז ככה.. לגבי הארץ

אז ככה.. גם בארץ אם ילד בן 7-12 יצפה בתכנית, לא נראה לי שהוא יבין משהו ולא נראה לי שהוא יזכור משהו... מצד שני, הסדרה ממש לא ראויה לגילאים של מתחת לעשרה, לדעתי... בארץ, ובעיקר בארץ, יש מספיק דברים משחיתים לנוער ולצעירים, וזה לא בהכרח האופרת סבון הזו... הסדרה הזו די "דתית" ובהחלט מושפעת ושופעת תרבות אמריקנית נוצרית... ולכן... "אנחנו בישראל", לא תמיד מבינים על מה הם מדברים בסדרה.. (בגלל המנהגים שלהם... בגלל האיסורים שחלים בכל מיני מדינות בארה"ב... וכו' וכו' וכו').

למעלה