התשובה : תרבות, דת ועוד.. תקראי
הי לך... התשובה שלי ארוכה ומורכבת... דבר ראשון, סרט, ואפילו סדרה שכזו די משקפת את החלומות שלנו. עושר רב. חברה ענקית. ותככים שכאלו בתוך העשירון העליון שמלמדים שלהיות עשיר לא בהכרח עושה אותך מאושר... אם את רוצה להשתמש בברוק, אז זו דוגמא לזונת אשפתות שהרימה את עצמה למעמד "מכובד" שכזה, ואולי מה שמנסים להראות כאן שבאמת זונות יכולות להשתקם.. אמריקאים הם דתיים מאוד.. לא כמו החרדים שלנו, אבל האמונה שלהם, רובם הולכים לכנסיה ואם הם, אז גם הילדים שלהם. כל מיני דברים שמראים בסדרה, די אמורים לחנך... מה לא לעשות, ומה קורה למי שאכן עושה את אותם הדברים... אולי כרגע ברוק הרוויחה איזה יחס חיובי מצד רידג', אבל רוב העולם נגדה. דבר נוסף - צרות של אחרים... יש את העניין שרואים את הצרות של אחרים, אפילו שזה סרט ודמיוני, וזה לפעמים מגמד צרות שלנו, או נותן לנו מפלט לזמן מסויים מהצרות הללו. הדאגה לבריאותם של הילדים ======================== בהתחשב בתכנים של תכניות של ג'רי ספרינגר שראיתי, יא.. צריך לפעמים להיות עם רקע פסיכולוגי פסיכיאטרי כדי להבין איך אותם נערים פיתחו את התסביכים שפיתחו... כנ"ל ריקי לייק... גם תכניות של אופרה ווינפרי שראיתי, חשפו מספיק תסביכים של אנשים (צפיתי בתכנית בה נשים התוודו על היום שבו הבינו שהם נשואות עם גייס, ואיך עם הזמן הן הבינו את זה על הבעלים שלהם). חינוך אמריקאי ============= מה שבולט בהמון תכניות אמריקאיות הינו הצורך של האדם להבחין בין טוב ורע. איך מותר להתנהג ואיך צריך להתנהג. ואנשים שבחרו בדרך "הרעה", התוודו על זה שהם אכן בחרו בדרך הזו, ויכלו לבחור בדרך אחרת. ילדים ומה שהם רואים בטלויזיה ============================= אני רוצה לספר לך שעבדתי במעריב במח' מנויים.. וכל מיני אנשים שמתקשרים אליהם כדי למכור להם מנוי, ממש לא רוצים שהילדים שלהם יחשפו לכותרות השחורות שיש לנו בעיתונים לפעמים, כי הם חוששים לנזק לילד... אבל כל הילדים חולפים ליד קיוסקים ורואים את העיתון בקיוסק, ושומעים חדשות כל היום, ורואים את כל הכתבות הנוראות הללו בטלויזיה. אני חושבת שבאמת כל האסונות הללו פוגעים בנפש הילד הרבה יותר מאיזו תוכנית שהוא רואה. מצד שני... החינוך הנוקשה הזה של סטפני, שמתעקשת לצלצל בפעמון כל שניה כשברוק שוגה בהתנהגות שלה.. באיזה שהוא מקום סטפני היא "כלב השמירה" בסדרה הזו... שפוגע בזו שמתנהגת לא בסדר. באשר לילד ========= תנסי להיזכר בעלילה של איזו תכנית שאת ראית כשהיית ילדה.. רוב הסיכויים שלא תצליחי... רוב הסיכויים שהילד שלך לא ממש יגלה התמצאות בסדרה ובמה שקורה בה. חוץ מזה, שוב.. שיש מספיק סדרות לצעירים שיספקו לו את כל החינוך הנדרש (לצערנו הרב). ארה"ב ===== אני גרתי בארה"ב. ביקרתי חברים שלי והתארחתי אצלם לכמה ימים ואז נסעתי לחבר'ה אחרים. זה היה כייף להכיר תרבות אחרת. וידיד שלי כל הזמן היה מרצה לי שצריך ללמד אותי לנהוג כ"נוצריה טובה", וברור שאני לא נוצרית. מאוד דואגים לחנך את הילדים שינהגו בצורה טובה וחיובית. אנשים שלא נוהגים ככה, די מוקצים מהחברה. די מנודים. הלחץ החברתי לאנשים הוא לבחור בדרך הישר... ואנשים שסוטים מזה מושפלים בצורה חריפה מאוד לפעמים (למי שזוכר, היה איזה כומר שבגד באישתו ומול כל העולם הוא בכה והתנצל והתרפס ואשכרה השפיל את עצמו). סיכום ===== את ממש לא צריכה להסביר לבן שלך את מהלך הסדרה ומה ברוק בדיוק עושה בחדר השינה שלה. אם תסגרי לו את העיניים או תגרשי אותו או משהו, או "תשדרי" לו שאת רואה משהו "אסור", יש סיכוי שהילד יתגרה ויסתקרן לדעת מה בדיוק את עושה, ואת תשיגי את האפקט ההפוך.. הילד בכוונה ימשך לסידרה ולמה שקורה בה... (הסקרנות שהרגה את החתול)... את ממש לא יכולה לאטום את הילד שלך כלפי המציאות או כלפי סדרות. אולי תנסי להגיע איתו לשיחה מורכבת על ההבדל בין מציאות לדמיון... ועל מה שברוק וטיפוסים מסוגה באמת מצליחים להשיג בחיים... (לא הרבה)... באופן אישי.. אם אישה אכן מחליטה ללדת 4 ילדים.. ולכל אחד מהם יש אבא אחר, את יכולה להיות בטוחה שהם יצאו מתוסבכים לאללה.