דיון- רמת המדריך שלך

dixie chick

New member
דיון- רמת המדריך שלך

לא מזמן נתקלתי בשאלה מעניינת ורציתי לשמוע מה אתם חושבים נניח שיש לכם בחירה בין לעשות שיעור עם מאמן או מדריך ברמה גבוהה, לעומת מדריך שהוא ברמה קצת יותר נמוכה (אבל כמובן גבוהה בהרבה מהרמה שלכם), מה תעדיפו? אני אנסה גם להרחיב את הנושא... לכל צד יש יתרונות וחסרונות... המדריך ברמה הכי גבוהה כמובן יודע הרבה יותר, מנוסה הרבה יותר, ויש לו "הוכחות" שהוא טוב. התלמיד מרגיש מגניב וסבבה שהמאמן הראשי מאמן אותו. הוא מבין את הסוסים ומכיר אותם הרבה יותר טוב ויש לו הרבה יותר רגש, גם מהקרקע. מצד שני הוא יכול להיות אדיש לפעמים, הוא לא ממש "טורח" להכנס איתך לשיעור במקרים רבים (אלא יעיר הערות מהצד או יזרוק מילה או שתיים כל הרכיבה), לא תמיד יש לו זמן וסבלנות ללמד מישהו דברים "בסיסיים" יותר כי הוא כבר מצפה מהתלמיד שלו להיות מתקדם, וגם לא תמיד אפשר (קשה למשל ללמד מעגלים מהירים לתלמיד שלא יודע עדיין לכנס סוס!). המדריך ברמה יותר נמוכה יכול לפעמים להיות קצת יותר מאכזב, וכמובן שאין לו את היוקרה של המדריך ברמה הגבוהה. הוא יכול לטעות לפעמים, הוא יכול לקחת דברים יותר באיזי ולא להלהיב את התלמיד (יתכן ולמשל שלא תעשה איתו עצירות וספינים אלא דברים יותר משעממים כמו ישיבה למשל). מצד שני יש לו סבלנות והשקעה לתת לך תשומת לב וליווי יותר צמוד, כולל הסברים על מה ולמה, לחבר לך לפעמים נקודות חסרות, לפעמים אפילו להבין יותר את התלמיד (כי הוא עוד יחסית צעיר בעצמו וזוכר), יש לו יותר סבלנות והרבה יותר השקעה- הוא ברוב המקרים ממש ילווה אותך לאורך השיעור. אז מה אתם מעדיפים??? אני אישית הייתי מעדיפה שילוב של השניים... בתור רק מתחילה מדי פעם שיעור עם המדריך המגניב ורוב הזמן שיעור עם הבינוני, בתור מתקדמת מדי פעם שיעור עם הבינוני כדי לחזק נקודות ולהשלים פערים, וברוב הזמן עם המדריך המגניב...

מההתנסות שלי

ברור לי מאוד שמאמן ברמה הגבוהה. הטאץ' הוא אחר, התובנות, היכולת לאבחן מהקרקע, להגיד במילה אחת מדוייקת את מה שצריך, לזהות חולשות. המאמנת שלי השקיעה הרבה מאוד בשיעורים שלי. בתכנון, המשחבה, בתהליכיות. היא היתה כולה שלי לזמן השיעור ולא הרגשתי שהיא מזלזלת או פחות אכפת לה כי אני תלמידה ברמה נמוכה. האמת - שבעבור כל יחס אחר מזה, פשוט לא הייתי מסכימה לשלם.

jgut

New member
אולי יש הבדל

בקטע הזה בין מקצועות האינגליש לווסטרן? אני אשמח לשמוע תגובות של אנשים נוספים. כי אני מרגישה כמו קידסי ציק בקשר למאמנים (ואולי זה בגלל ששתינו באות מאותו ענף?) לי אישית לפעמים יש תחושה שהמאמנים מרגישים שהם עושים לנו "טובה" שהם מאמנים אותנו וממש לא משקיעים.ולא הרגשתי שום השקעת מחשבה ותכנון.

jgut

New member
מה שעשיתי בעבר והכי התאים לי

זה לקחת 2 שיעורים בשבוע, אחד אצל המאמן ואחד אצל המדריכה הראשית (שהייתה לה רמה גבוהה מאוד). בנוסף מידי פעם אים אחד מהם לא יכל להעביר לי שיעור אז לקחתי שיעורים אצל מדריכים אחרים כשניסנו להתמקד על היתרונות שלהם כמדריכים (לדוגמא ישיבה נכונה שזה הצד החזק אצל אחת המדריכות). אני מאמינה שמכל מדריך יש מה ללמוד וצריך לעבור שלב מסויים לפני שממצאים את אותו מדריך. בנוסף אני אישית יותר נהניתי מהשיעורים אצל המדריכה כי הרגשתי באמת שהיא מקדמת אותי בצורה יותר יסודית (נותנת לי בסיס חזק) וגם היה לה יכולות להסביר יותר טובות. היתרון אצל המאמן היה שהתמקדנו יותר בנושאים ספיציפים שקשורים לריינינג, אבל לדעתי לא הייתי יכולה להגיע לשם ולהתמודד ללא השיעורים של המדריכה (ובאמת כאשר היא עזבה דיי הרגשתי שאני לא מתקדמת יותר).

kenz

New member
לפני דעתי...

עם כל מה שהמאמן עושה זה לשבת ולפעמים לזרוק לך הערות, וללמד אותך דברים שאתה עדיין לא מוכן אליהם, כי אתה כמה שלבים מתחת, אז לא חשוב הפרסטיג', לא הייתי לוקחת אצלו שיעורים. כל מדריך ומאמן חשוב שיגעו בדברים בהם אתה עדיין לא שולט, ויתנו תרגילים שאתה יכול מבחינת השלב לעשות (כמו הדוגמא של איסוף סוס שבא לפני מעדלים מהירים - אני לא ווסטרנית, ולכן אני אקח את הדוגמא שלך...) והאמת שאם המדריך שלי לא מלהיב אותי אז אולי הוא לא מתאים לי. תפקידם של מדריכים ומאמנים זה לשים דגש על רמת הרכיבה שלך, לעבוד ע"פ תוכנית מסויימת, לפני השלבים, ו-ל-ה-ל-ה-י-ב אותך. כי בלי חשק אתה תפסיק לרכב. אם יתנו לך תרגילים קשים בלי שתוכל לבצע אותם, ולא יעבדו איתך שלב שלב, אתה בסוף תתייאש, זה טבע האדם. כל אחד צריך לעבוד לפי הרמה שלו, עם דחיפה פרופורציונאלית קדימה. בלי הגזמות. אולי אתה עוד לא מתאים לעבודה עם מאמן, ואולי המאמן לא מתאים לעבודה איתך.

dixie chick

New member
כוונתי בקשר להתלהבות היתה

שראיתי מקרים שבהם אנשים היו מאוד שמחים לרכב עם "תותח" וזה מה שהלהיב או ביאס אותם בהתאם... (אם למשל יצא להם במקום לרכב עם אחד העוזרים שלו הם היו מתבאסים מראש). וגם הצלחה זה פרספקטיבה קצת שונה- זה לפי דעתי הופך את השיעורים ליותר משעממים מלא מצליחים (כי מה זה לא מצליח, אתה בעצם לא עובד על כלום... אתה סתם יושב ומחכה שיגידו לך משהו וכלום לא קורה). לפעמים ההתלהבות מהדבר הקטן שעשית כל השיעור (ספינים למשל) יכולה לחפות על כל השיעור (חימום, כלום לא קורה- הופה ספינים, כלום לא קורה... קירור). זה כמו שמישהו יושיב אותך על רכבת הרים, זה מגניב וכיף ונחמד גם רכיבות כאלה מדי פעם אבל אתה בעצם לא עושה כלום חוץ מלשבת שם ולהיות מבסוט...

לפי דעתי

בתור התחלה עדיף לקחת מדריך בינוני שילמד אותך גם את הדברים הקטנים האלה שחשוב לדעת אותם.. מדי פעם אפשר לקחת שיעור עם מאמן יותר מתקדם ששם דגש על דברים אחרים ואולי מוסיף עוד התלהבות לשיעור. ועם הזמן אפשר לעבור ליותר שיעורים עם המאמן ופחות עם המדריך. בסך הכל אני מסכימה עם dixie chick

נראה לי שאמרתם את הכל

אני עושה שיעורים אצל מאמן, ובאמת מרגישה כמו ריינרית אמיתית עם כל העצירות והרולבקים שהוא נותן לי לעשות. מצד שני, לפעמים הוא מנסה להסביר לי דברים שהמדריך ה"פושט"
של החווה יכול להסביר יותר ברור, כי הוא רגיל להסביר לילדים קטנים. מבחינת זיהוי הטעויות המאמן הוא חד עין, אבל הרבה פעמים הוא ייתן לי תרגיל, יעזוב אותי ויחזור אחרי כמה דקות, כשבאמצע אני יכולה לעשות מיליון טעויות שלא קיבלו התייחסות. עם זאת , לפי דעתי , מי שברמה מספיק גבוהה כדי לרכב עם מאמן , צריך להיות מסוגל לחשוב בעצמו ולהגיע למסקנות לגבי הרכיבה שלו , לתת לעצמו תיקונים ואת ה"קטנות" לשפר בצורה עצמאית, כשהמאמן דוחף קדימה בדברים העיקריים.

עדימ

New member
כמובן שמדריך ברמה הגבוה ביותר שיש

שזו קטרינה כמובן!
חולה עליה! מדהימה אחת!

SoosKatan

New member
וואו.. שאלה קשה

מממממ... אני כל כך מבינה מה את אומרת!!! כשאני עם מדריך\ה רגילה היא יותר עוזרת ובאמת משלימה פערים. יש לה סבלנות להסביר מהיסוד ויודעת להסביר מה לא בסדר! עם מאמן "מגניב" P= מצד אחד לומדים דברים חדשים, תרגילים מגניבים אבל אתה כל הזמן מנסה להוכיח את עצמך.. וכבד"כ המאמן אומר שהתרגיל לא טוב, אבל הוא לא מסביר למה, וכמו שאמרת אין הרבה סבלנות.. כשהייתי פעמיים בשבוע אז זה היה מעולה כי היה לי שיעור עם המדריכה ושיעור עם המאמן. עכשיו אני רק פעם בשבוע ואני רק עם המאמן. :)

fliperit

New member
אני מעדיפה מאמן טוב

אבל כמובן שזה תלוי באופי שלו. עם עדי למשל, למרות שהיא נחשבת בין היותר טובים בארץ, אני מרגישה שהיא מאוד מרוכזת בשיעורים ומדריכה אותי מעולה. מדריכים אחרים, טובים כמוהה וגם פחות טובים ממנה שרכבתי איתם, נתנו לי את ההרגשה שהם עושים לי טובה שהם שם. עכשיו אני עומדת כנראה לעבור למאמן שאין לו את היוקרה, אבל הוא מאמן בכלל לא רע, והוא עובד דומה לעדי, ככה שיהיה לי קל איתו, והוא ממש ממש נחמד. אז אני לא מרגישה שאני צריכה את היוקרה. בקורס מדריכים היה קל מאוד לראות שגם בין המאמנים יש הבדלים באופי, שלא קשור דווקא לרמה. היה מאמן נחשב שכל מה שהוא עשה זה לשבת ולשחק בפלאפון ולא הסתכל בכלל, ומדריכים נחשבים אחרים השקיעו המון די שכולם יצליחו, גם דברים בסיסיים.

kenz

New member
אז יש הסכמה...

בין אם זה מדריך או מאמן, חשוב שהוא יתן לרוכב הרגשה של חשיבות. המטרה בהדרכה/אימון היא לא, "הנה באתי, אני פה, יאללה תרכבו, תרגיל X תיקון Y, עוד שנייה אני חוזר, שנייה יש לי פלאפון..." אלא בן אדם שמשקיע את עצמו בשיעור. ואז מה שקובע הוא בעצם רמת הרכיבה - עד רמה מסויימת המדריך יכול להספיק, ומידי פעם שיעורים עם מאמן כדי לשאוף אליהם, ואז אפשר לראות שיפור בין שיעור לשיעור, ומרמה מסויימת לפי דעתי מספיק המאמן (ליטוש דברים ולימוד דברים ברמה גבוהה) בין המדריך/מאמן לתלמיד צריך להיות הבדל של 2 רמות לפי דעתי, ככה אפשר להתקדם...

עונה מנקודה שונה

באורווה שבה אני רוכב לא נוהגים לקחת שיעורים קבועים אלה רוכבים כחלק מחוג של המתנ"ס.ופה העניין הפוך. המדריכה הראשית מלמדת את כל המתחילים ועובדת עם הילדים הקטנים יותר כשהיא מסבירה להם כל דבר קטן ומשקיעה.מי שרוכב יותר טוב עובר לרכב עם מדריכים צעירים יותר ונלהבים יותר שמלמדים אותו תרגילים או פעולות נוספות,בשלב הזה הרוכב כבר שם לב בעצמו לישיבה לא נכונה או כל טעות בסיסית. העניין לא קבוע,לעיתים מעביר המדריך המנוסה יותר שיעורים לרוכבים הבוגרים כדי להרחיב את הידע והתרגול חוזר למדריך הצעיר. זו שיטה שעובדת טוב מאוד באורווה ואני חושב שהיא אחלה.

למעלה