דיון:ריינינג

רועי מו

New member
דיון:ריינינג

חשבתי להתחיל להתחרות עונה הבאה ברייניג קיבלתי כולמיני דעות של אנשים שאומרים שרייניג זה התעללות [הזרקות העצירות הספינים העומס על הרגלים השחיקה של הסוסים וכו] רציתי לדעת מה דעתכם

dixie chick

New member
אם היית יכול לשאול את הסוס

מה הוא היה עונה? ומה היית עושה בנידון אם הוא היה עונה לך שזאת התעללות? אני חושבת שדעתנו לא משנה, מה שמשנה זה מה הסוס חושב על זה, וזה תלוי מאוד מאופן רכיבה לאופן רכיבה...

cjf

New member
ריינינג

הבעיה היא לא סגנון הרכיבה אלא התפיסה כלומר ריינינג זה בסדר גמור,לקחת סיח בן שנתיים ולהוציא לו את המיץ עד גיל שלוש או ארבע זה כבר משהו אחר ואז אתה מקבל סוס שחוק מנטאלית ובודאי פיזית.אם תשוה כמות פציעות בחוות ספורט מול חוות ריינינג המספרים ידברו בעד עצמם.אתה יכול לשאול רופאים או מפרזלים.

תםטםOHIO

New member
חוות ריינינג היא חוות ספורט...

אולי השאלה אם כך יכולה להיות האם ספורט זה התעללות, וכמו דיקסי, דעתי היא שאל את הסוס ותבדוק את עצמך כשאתה רוכב מאיזה מקום אתה פונה אל הסוס..., רינינג לא כזה שונה באשר לאילוף בגיל מוקדם מענפים אחרים בהם מייעדים סוס כבר בצעירותו להיות אתלט ולהתאמן באופן מאומץ כתוצאה מכך. בקשר לפגיעות ספורט, בכל ענף סוסים הפגיעות מאמץ קיימות סטטיסטית בכמות די דומה, ומתבטאות במיקום שונה.

cjf

New member
היי

ערב טוב זה נכון שבכל תחום מיקצועי ישנו בלאי ספציפי בהתאם לסוג העבודה,יחד עם זאת ישנו הבדל מהותי בין סוסי אינגליש,טיולים,עבודה וכו לעומת סוסי ריינינג,מרוצים,ועוד כמה.ההבדל הוא בעיקר בתפישה מתי וכמהלחץ המאמן שם על הסוס. כאחד שמטפל בסוסים אלו אני רואה את כמות הפציעות ברוב המיגזרים, ההבדל הוא עצום ולדעתי אינו נתון לויכוח ושורש הבעיה נעוץ בעובדה שבריינינג הרוכב הממוצע דורש מהסוס להגיע לרמה שהיא גבוהה בהרבה מיכולתו הפיזית או מנטאלית ושוב בגלל גילו הצעיר,כשרמה מקבילה בקפיצות למשל תתבקש בגיל הרבה יותר מבוגר ואז בדרך כלל הסוס מסוגל לעמוד במאמצים אלה. מספיק לראות את הגיל הממוצע בתחרות ספורט לעומת תחרות ריינינג.

תםטםOHIO

New member
היי :)

אני מוצאת שההבדל המהותי שאתה מדבר עליו הוא ברמת מיתוס מקבע. מיתוס- רוכבי דרסג' רוכבים קצר, הם שחצנים ומתנשאים הכל אימון מעגלים מונוטוני בנסיונות לא נגמרים לקבל סוס על המתג. מיתוס נוסף- ווסטרן הוא ספורט לקוובויס קולים וקשוחים. אין מוטיב לאימון, אלא ישר נכנסים לסליידים ומנברות. הקשר בין התדמית, (קול וקשוח/שחצן וסנוב) לבין גישת האימון גם קיים ומשפיע ומקבע. אולם, בין המיתוס שבו סוסים צעירים נשחקים עד התחרות בריינינג כבר מגיל שנתיים בהשוואה לתחרויות ענף הדרסג' קפיצות, בו מתחרים סוסים בטווח גילאים - - - הנה כמה עובדות! 1. תחרות הפיצוריטי היא לגילאי 4. בירור מעמיק מגלה שבסביבות גיל שנתיים מתחילים לעלות על סוסים אלו, אבל תחילת האימונים היא לא לפני שהסוס מראה יכולת. כלומר, כדי להגיע לספין יש לסוס כשנה וחצי כדי להתאמן על גמישות ותרגילים וחוזק העצמות לפני שהוא מתחרה. בהשוואה לדרסג' בו בגיל שנתיים וחצי עולים על סוס ואילו לונג' ואימוני קרקע קיימים - לונג' קבוע עם מושכות צד לסוס בגיל שנתיים מייצר לך אוטומט מנטלי ועבודה במעגל היא מאמצת פיזית לא פחות. 2. בווסטרן החלוקה לתחרויות היא עפ"י גילאים = פיצ'וריטי לגילאי 4, דרבי ל4 + וכו'. אין חלוקה כזו ברכיבה אולימפית. ועל כך יש לתת את הדעת שכן יש בזה מן ההגיון לקבוע סרגל מאמצים עפ"י גיל מסוים ועין מקצועית שבוחנת את מקצי הווסטרן רואה שיפור בביצועים (וסוסים שעולים עם הגיל להתחרות בתחרויות מתקדמות יותר) במקצים לגילאיםן מבוגרים יותר. 3. תחרויות הליגה שהן כמו כל תחרות דרסג' וקפיצות ומקבלות לכל הגילאים של סוסים. בהן תמצא סוסים מגיל 5 ועד 14+ שנמצאים מתחרים ובריאים. כך שהגיל הממוצע שאתה מדבר לגביו מתקיים בכל הענפים. פציעות ספורט קיימות בכל הענפים, בכל ענף השחיקה שלו ואילו התעללות בעיני נמדדת בגישת האימון והיחס שהסוס מקבל כשהוא הופך בעיני בעליו לספורטאישדורש להביא הביתה תוצאות בכל מחיר. אפשר לקיים גישת אימון לספורט שהיא בעלת סרגל מאמצים עולה ומגוון בכל ענף.

fliperit

New member
זה ממש לא קשור לריינינג או לא ריינינג.

זה קשור רק למאמן. עברתי מלא מאמנים, ולכל אחד מהם הייתה גישה שונה לנושא. המאמנת האחרונה שלי, שהיא פשוט מדהימה, חיכתה עם הסוסה שלה חצי שנה אחרי שהתברר שגיל שנתיים זה צעיר מדי בשבילה. ומבחינת מספרים- זה בולךשיט. אפאחד לא יכול לטעון שקפיצות זה בריא לסוסים.

dixie chick

New member
הנהלת הפורום אינה מעודדדת שימוש במילים

כמו "בולשיט" בהודעות הנכתבות בפורום הודעות שנכתבות בצורה מנומסת יותר ופחות פוגענית יתקבלו תמיד בברכה

todayis chic

New member
תקשיב

לדעתי לרכב על סוסים בכלל זה יכול להיות התעללות.. אבל אל צריך להגזים כי נגיד מה אינגליש זה לא התעללות?!?! נראה לי זה יותר התעללות מריינינג!1 אני רוכבת רוכבת כבר 7 שנים בווסטרן ועושה ריינינג כבר איזה 4 שנים לפחות..! חוץ מזה לדעתי אינגליש זה יותר התעללות מריינניג כי בריינינג וווסטרן בכלל הסוס משוחרר ויש לו את החופש שלו. באינגליש כל הזמן מחזיקים את הסוס קצת לא נותנים לו לנשום!! זאתי דעתי

SapirElias

New member
הלו סליחה בלי השוואות..

גם אני יכולה להגיד כמה ריינינג גרוע לדעתי מהאינגליש אבל לא ביקשו השוואה פה אז באמת אם אין מה להגיד עדיף לשתוק
וממש לא מחזיקים את הסוס כל הזמן. אני יכולה להראות לך מלא סוסים באינגליש שנהנים מהרכיבה, שאוהבים לעבוד וגם יש סוסים שהולכים ככה ולא כי מחזיקים אותם אז באמת חאלס. לא שאלו אם אינגליש יותר התעללות מהריינינג. אגב חלק מזה שאת\ה רוכב\ת צריך לדעת גם לפרגן לענף השני, לא אוהבים? בעיה שלכם.

ram ram

New member
../images/Emo45.gif

אפילו שאני ווסטרנית שעושה ריינינג וכל זה...

Ariel39

New member
אני חושבת שהבעיה הייתה באיך שהצגת אותה..

כאילו באינגליש מתעללים בסוסים. וכנראה שגם בווסטרן יש אנשים שמחזיקים את הסוסים מאוד קצר. באמת שזאת סטיגמה על אינגליש. כל אחד והיחס שלו אל סוסים ואל בעלי חיים בכלל. ויש אנשים שהיחס שלהם לקוי, וחבל.

KRUEGER

New member
הדעה שלך גם מנוסחת

בצורה שפוגעת במי שרוכב אינגליש, וגם נובעת נובעת מבורות. אגב, אני ווסטרנית

מסכימה איתך:] ועוד כמה דברים.

אוקי אז ככה אולי באינגליש "מחזיקים קצר" כדי לקבל קשר יותר טוב ועבודה יותר טובה, ואיך בדיוק את\ה רוצה שרוכב אינגליש יבוא למכשול על מושכות משוחררות איך הוא יתסדר צעדים ? הוא פשוט יתן לסוס לשעוט קדימה ? ורוב הסיכויים שהסוס לא יסדר לעצמו צעדים ויסרב או יקפוץ לא טוב וזה יגרום להפלה. יש אנשים שטוענים שכל רכיבה היא התעללות בפני עצמה, בין עם זה אינגיליש או ווסטרן. את בתור רוכבת ווסטרן רואה את הצד כיביכול ה"רע" של האינגליש, וזה יכול להיות ממש ההפך, רוכב אינגליש יכול לראות את הצד ה"רע" של הווסטרן. עם היית רוכבת אינגליש היית חושבת שזה התעללות ? לא. ועם אני יגיד לך שלדעתי ווסטרן זו התעללות! כייי יש דורבנות בגודל לא נורמאלי.-ולעומת זאת באינגליש יש דורבנות נורא קצרות. אני אשמח גם לצרף תמונה שתראי את ההבדלים. ומה עם המתגים ? כל המנופים למינהים ? ועוד עושים איתם סליידים ? מושכים לסוס בפה עם מתג מנוף. מה דעתך ? יש עוד ועוד ועוד ועוד המון סיבות למה ווסטרן זו התעללות ולמה אינגליש זו התעללות, אבל על הדברים האלה אלו דברים שאומרים בהיסח דעת, דברים באוויר פשוט שלא מבוססים על אמת, אנו יכולים לדעת איך הסוס מרגיש ? לא. ואני בטוחה שכל רוכב בעל סוס וגם לא, מטפל בסוס שלו בקנאה. לא טוב לזרוק דברים באוויר.

fliperit

New member
ההודעה שלך מבוססת על חוסר ידע.

מתי פעם אחרונה התעניינת במה שעושים באינגליש? או בצורת העבודה באינגליש? גם אני מעדיפה רכיבה מערבית, אבל זה לא אומר שכל הזמן מחזיקים את הסוס או לא נותנים לו לנשום.

sivahn

New member
דעה נוספת

כל ספורט המבוצע ברמה גבוהה ותחרותית - אם מדובר בבני אדם או בסוסים - מהווה גורם סיכון לפציעות וכדומה. האם זה אומר שעדיף לשבת בבית מול הטלוויזיה? ממש לא, הסכנות הטמונות ביותר מדי ספורט פחותות מהסכנות הטמונות בחוסר מעש. כאן נכנס העניין של הבחירה האישית, אנו כבני אדם יכולים להחליט מה מתאים לנו, כאשר רובנו - אני מקווה - בוחרים בפעילות ספורטיבית המתאימה למגבלות גופינו. כאשר חלקנו בוחרים לקחת את הסיכון בספורט תחרותי על מנת לספק צרכים אחרים של האישיות שלנו. הבעיה היא שהדיון הינו על סוסים ולא בני אדם, אז מה התשובה? האחריות על בריאות הסוס נופלת אליך, הבעלים שלו / הרוכב שלו. במידה והחלטתה להתחרות בריינינג אין בכך שום דבר פסול. תדאג לבחור לך מאמן שמתאים את עצימות השיעורים ליכולת הסוס והכי חשוב תהיה קשוב לסוס. אני אישית מאמינה שאם אתה עובד על סוס ספציפי אתה לומד להכיר אותו. אתה יכול להרגיש מתי באמת קשה לו ומתי הוא סתם עצלן, מתי הוא צולע ומתי לא. הנקודה שאני מנסה להעביר היא שכל ספורט תחרותי טומן בתוכו סיכונים בריאותיים, גם הריינינג וגם האינגליש על סוגיו השונים. בכל ענף תוכל למצוא את היתרונות והחסרונות. העובדה היא שאנחנו רוכבים על סוסים! אם זה בניגוד לרצונם או לא את ההחלטה לרכב כבר עשית. כל עוד אתה לוקח בחשבון את מצבו הגופני של הסוס לא צריכה להיות בעיה מיוחד, פשוט תתאימו את האימונים לסוס. בכל הנוגע להזרקות, יש חומרים מרגיעים שאינם טומנים בחובם סכנה גדולה ויש סמים לשיפור היכולת שמסוכנים ביותר. לפי מה שידוע לי שניהם אסורים! זה לא אומר שלא משתמשים בהם (כמו באולימפידה שלנו). אתה יכול להחליט שלא תשתמש בהם והינה עוד בעיה נפתרה. מה שלא תחליט, תעשה חיים :)

למעלה