דיון קבוצתי

קרנוש272

New member
דיון קבוצתי

לא מזמן יצא לי להיות בקבוצה של 5 אנשים והתפתח דיון קבוצתי. בואו נומר שהנוכחות שלי לא הייתה מרשימה, הבעתי את דעתי אבל לא הרגשתי שקשב החברים מופנה אליי מספיק.יכול להיות שהחברים בקבוצה הזו היו דומיננטים מטבעם וזה מה שהחליש אותי? הרגשתי שלא היה לי הרבה מה להגיד גם, ואולי היה לי, בגלל סוג של מתח זה פשוט נבלם. הרגשה לא נעימה בימיוחד להיות הכבשה החלשה בעדר, ומעצבן שכל הפונציאל שלך להביע את דעתך פשוט לא מתממש בגלל חולשה כלשהי. או שאולי אותם אנשים פשוט היו במוד שיקשיבו להם והם ידברו? אם פעם לא הייתי דומיננטית ומבריקה במיוחד בשיחות קבוצתיות ,אולי רק בשיחות אחד על אחד. איך מגבירים את הנוכחות שלך ותופסים את תשומת הלב של אחרים? האם מישהו יודע?

yardeni21

New member
זה קל

פשוט מדברים יותר לאט. ככה את גם מורידה לחץ מעצמך, וככה גם יותר מקשיבים לך! תנסי את זה.

Kutaly

New member
יש כל מני דרכים.

לפנות לאנשים בשם להצביע להסתכל לאנשים בעיניים זה רק דוגמאות לתרגילים פשוטים שאפשר לבצע בשביל למשוך תשומת לב אפילו בלי להתאמץ ולצעוק. יש גם הרבה משמעות לטון הדיבור אבל זה כבר עניין שקשה להסביר ע"י כתיבה בפורום.

אלו הדברים שרציתי להגיד :)

Lichy87

New member
עצות התחלתיות

אני הייתי אומרת באופן כללי לעבוד על העניין הזה. אפילו בשיחות אחד על אחד. להתאמן בלהביע דעה ולנסות לפתח את הביטחון בתחום הזה. בקבוצה של כמה אנשים זה בטח יותר קשה. צריך לדבר חזק כדי למשוך את תשומת הלב, ואולי בהתחלה גם לדבר קצר ולעניין (פחות מלחיץ). את יכולה לנסות לתפוס מצבי שקט. כשהם עוצרים לכמה שניות לפני שמישהו ממשיך לדבר. אני שמתי לב שתמיד יש מצב של כמה שניות של שתיקה, שאנשים חושבים על הדבר הבא שהם הולכים להגיד. אם את מצליחה לתפוס מצב כזה תשומת הלב מיד תהיה אליך וגם יתייחסו למה שאת אומרת.

מכירה את זה

זה קורה לי הרבה פעמים, גם בשיחות של אחד על אחד. ממש השבוע קרה לי שהייתה לי שיחה כזאת עם מישהי, שיחה של אחד על אחד אבל היא מסוג האנשים שאוהבים יותר לדבר ופחות להקשיב. מכיוון שאני מכירה אותה ידעתי שלא יעזור לחכות שהיא תסיים את דבריה ואז אני אגיד את שלי (כי היא לא תסיים את דבריה..) וניסיתי להיכנס לה לדברים אבל אז קרה ששתינו דיברנו ביחד ואף אחת לא הקשיבה לשנייה. אין לי מושג איך מתקשרים עם אנשים כאלה (שאיכשהו זה נראה לי רוב האנשים, לפחות בישראל..) כך שלצערי אין לי ממש עצות, רק יכולה להביע הזדהות..

Lichy87

New member
הסוג הזה באמת בעייתי

לא כולם כאלה, אבל אלה שכן, מיד קולטים עליהם שהם לא מתכוונים להקשיב לך. עדיף כבר לוותר ורק להנהן. וגם אם הם מקשיבים לשנייה, הם מיד יגיבו במשהו שקשור אליהם.

למעלה