דיון - פרק 7-05

kinspirit

New member
דיון - פרק 7-05 ../images/Emo58.gif

אני חייבת להתחיל בכך שצפייה בעונה השביעית עושה לי רק טוב. השבוע בזמן הצפייה (בהקרנה באוניברסיטה למקרה שיש מישהו שעדיין לא מבין על מה אני בדיוק מדברת) הבנתי שאני רואה את הפרקים באור אחר. עכשיו כשאני רואה אותם בשנית, ומתרכזת הרבה יותר בתוכן ובעלילה - פרקים אשר נראו לי זניחים מקודם נתגלים בפניי מחדש. זה התחיל עם הפרק של שבוע שעבר, שפתאום קלטתי איזה פרק דרמטי הוא, והמשיך עם הפרק של השבוע. אני רק יכולה לסכם בכך שמבחינתי זו חוויה מתקנת - אני רואה את פרקי העונה השביעית ששודרו עד היום כפרקים מעולים. נכון, אולי זאת לא בהכרח אותה סטארגייט ישנה שהתרגלנו אליה, אבל אין לפקפק בעובדה שהפרקים כתובים ומשוחקים היטב. העלילות מרתקות ואני פשוט יושבת ונהנת מ45 דקות של עלילה טובה. לא יותר ולא פחות. הדמויות הן אותן דמויות אהובות ומוכרות, מספיק שורה אחת של ג'ק או מבט אחד של סם לעברו שפשוט כובשים את הלב, ונראה שמוקדשת מחשבה רבה לכל פרט קטן. פשוט נראה בעיני שהם עלו רמה מבחינת הדגש הדרמטי של הסדרה. נכון, אולי הם זנחו קצת בצד אספקטים אחרים, אבל הדגש על הדרמטיות (ואני לא בהכרח מתכוונת לדרמה קורעת לב סוחטת דמעות אלא יותר לדרמה מעצם היותה ז'אנר) בהחלט עלה מדרגה. אז מה יש לי להגיד על הפרק שהוקרן השבוע? לא הרבה האמת. מעבר לעובדה שנהנתי ממנו מאוד, והצחיק אותי לראות שם את השחקן מאטלנטיס (ניחוש שלי הוא שהם התרשמו מרמת המשחק שלו והזמינו אותו לתפקיד גדול יותר בסדרת הבת), הפרק היה טוב מאוד והזכיר לי במידה רבה את "אזור הדמדומים". זה ממש היה ככה, גם העלילה וגם המוסיקה שהם בחרו. ממש תחושה של "רגע, מה הולך פה? לאיזה מן מקום הגענו שאנשים נעלמים ואף אחד לא זוכר עליהם כלום". וגם לא ניתן היה לנחש ישר מהי הסיבה לזה, זה לא היה ברור למה אנשים מנהגים שם ככה ומה הולך שם בדיוק - שזה כבר נקודה לזכות הפרק. זהו להפעם. שבוע הבא מוקרן הפרק lifeboat - פרק חובה אם תשאלו אותי!

Chelnak

New member
../images/Emo58.gif

באמת פרק נחמד. היו בו כמה דברים שהזכירו לי את המטריקס (אנשים המחוברים למחשב, שמאלץ אותם לעשות דברים וכו'). הפרק הזה היה דוקא די דומה לפרקים מהעונות הראשונות - מגיעים לכוכב-לכת, מוצאים תושבים, לומדים על דרך חייהם, קורה משהו מוזר, ובסוף מגלים מה היתה הבעיה ומוצאים לה פתרון. זה בניגוד לפרקים שעוסקים ישירות בעלילה הראשית, במלחמות עם הגואולד, בעיר האבודה וכו'. חבל כל-כך שלא אוכל להגיע בשבוע הבא - באמת מדובר בפרק חובה!

Echelon

New member
שאלה קטנה בקשר להקרנה

עשיתי חישוב קל ויוצא שפרק 7x21 משודר בפסח (אם ספרתי נכון). השאלה שלי היא האם תשדרו את שני הפרקים בו זמנית או לא? כאילו, יש סיכוי רב מאוד שאני אגיע לפרק בפסח גם ככה, אבל אני חושב שזה יהיה די מרשים להציג את שניהם ביחד. בכל אופן כשנגיע לגשר נעבור אותו ;)

Tollan

New member
או כמו שג'ק אוניל אומר...

we'll jump off that bridge when we get to it

kinspirit

New member
אז זהו - שלא

צריך לחשב גם שבמהלך חופשת הסמסטר לא יהיו הקרנות (כפי שהסתבר
)

למעלה