דיון-פיבס:

• פותח הנושא ouo
  • פורסם בתאריך

ouo

New member
דיון-פיבס:

בשנה הראשונה ניק כמעט בלי ראש סיפר לקוראים שפיבס לא ממש רוח או "לא בדיוק" רוח רפאים. בשנים הבאות נוכחנו לראות שפיבס מסוגל להרים דברים (או יותר נכון לזרוק) ודברים מסוגלים לפגוע בו (מסטיק למשל). אז מה פיבס בעצם? נ.ב.-אם היה על הנושא הזה דיון בעבר או אם רולינג כתבה על הנושא הזה בעבר, עדכנו אותי בבקשה...

D o o S h a

New member
../images/Emo26.gif

זה שדברים יכולים לפגוע בו, ושהוא מסוגל להרים דברים, לא אומר שהוא לא רוח רפאים... מי אמר שמסטיקים לא יכולים לפגוע ברוחות רפאים ושהן לא יכולות לעשות תעלולים ולהרים דברים...?

ouo

New member
ציטוט:

..."הוא מוציא לנו שם רע, אתה יודע, אפילו שלמעשה הוא אינו רוח רפאים רגיל"... (עמוד 123)

mjlk

New member
../images/Emo4.gif

הדברים פשוט עוברים דרכן, הם לא פוגעים בהם.. ולא מצליחים להרים דברים.. ומה שדורש הסבר זה איך פיבס מחזיק את גליונות הקלף אם הוא רוח רפאים?? הגליונות מתו איתו? כמו שבגדי רוחות רפאים מתים איתן??

mjlk

New member
>< כן.. התבלבלתי

ואני לב, נעים מאוד.. בת 15

D o o S h a

New member
כנראה לא הבנת את מה שהתכוונתי

ברור שהדברים עוברים דרכן, ותוך כדי כך הם פוגעים בהם.. זאת הכוונה.. לא יודעת אם עכשיו הצלחתי להסביר.. בקיצור, למה שהם לא יוכלו להחזיק דברים?? כמו במסיבת יום המות של ניק, האורחים החזיקו את האוכל, ואז "הכניסו" אותו לפה... כי אם הם לא החזיקו אותו, והוא ישר עבר דרכם.. היו צריכים לראות אותו נופל...

D o o S h a

New member
וגם...

כי אם הם לא החזיקו אותו.. איך הוא הגיע אליהם? הוא היה על צלחת...

D o o S h a

New member
אויש.. נכון

עכשיו הסתכלתי בספר והסתבר שאת\ה צודק\ת...
כנראה זכרתי משו אחר

mjlk

New member
../images/Emo4.gif

הם לא יכולים להחזיק כלום... הם רוחות. רוח יכולה להרים משהו? לא... עוברים דרכם... הם לא כמו קספר או רוח רפאים עם סדין לבן על הראש... הם פשוט רוחות, הכל עובר דרכם, והם לא יכולים להחזיק שומדבר, אלא אם הדבר המסוים היה עליהם, או איתם כשהם מתו - כמו למשל הבגדים שהם לובשים. הבנת??

The Walrus

New member
אז מה שאתה אומר זה ש...

ניק כמעט בלי ראש מת עם הפתק של מצעד-כרותי-הראש ביד?? ולקח לו 500 שנה לפתוח אותו, לקרוא ולהתבאס מהתשובה? בקיצור, סביר להניח שיש לחש כלשהו שהופך בגדים או כל חפץ אחר ל'רוחי' (אין לי מילה אחרת) כזה - שרוחות רפאים יוכלו לגעת בו, ובני אדם פשוט יעברו דרכו...

The Walrus

New member
כבר ידוע מה הוא

הוא מפחידן. רוח רפאים הייתה פעם אדם, ונפטרה - פיבס מעולם לא היה אדם, ומעולם לא מת. הוא פשוט זן אחר.

The Walrus

New member
והנה הציטוט המדוייק

מאת ג'יי קיי רולינג: Peeves isn't a ghost; he was never a living person. He is an indestructible spirit of chaos, and solid enough to unscrew chandeliers, throw walking sticks and, yes, chew gum.

mjlk

New member
אוייי

גם אני כל הזמן שואלת.. אני חושבת שפיבס הוא שדון כגזה.. יכול לעוף.. יכול להרים ולחטוף -ז"א הוא כמו פיטר פן.. מוצק ויכול לעוף

Pr0NgS

New member
על למה הוא לא עף:

רולינג מתארת אותו כבעיית צנרת נלווית לטירה עתיקה. הוא פשוט שם. אולי סלאזר יצר אותו כדי לעצבן את האחרים

למעלה