דיון פורום - הסוד והיהדות

gils33

New member
חייב לשתף אתכם..

שבוע שעבר שמעתי דבר כ"כ נכון שמתחבר אליי ואל הסוד אומרים כי לכל אחד יש חלק מאלוקות.ניצוץ אלוקי. הכח,השם או מה שלא נמצא שם הוא כל יכול בעצם, אם יש לנו חלק מהוויתו סימן שגם אנחנו במידה מסויימת כל יכולים. אנחנו יכולים להשפיע על חיינו בכל דרך אפשרית,אם לטוב או אם לרע. לכן הסוד מתחבר לי כ,כ יפה,בעזרת כוח המחשבה האנרגיות אפשר לקרוא לזה תפילה,(אצל דתיים) אם אדם ירצה משהו בכל מאודו הרי שדבר זה יבוא אליו,אין מצב שלא כי הרי כבר אמרנו שאנחנו חלק מאותו כח. בסה"כ צריך לדעת איך להתחבר לזה,למקורות השפע האלו שפתוחים בפנינו כל הזמן ולא רק ברמה החומרית אלא גם ברמה הרוחנית. הדבר הזה נותן כוחות שלא להאמין בכלל,איך אפשר להתעלם זה מסביבינו כל הזמן. חומר למחשבה בשבילנו,אני חושב שזה עוזר להבין קצת את הכח. לא חושבים?

כן זה עוזר הסוד אינו סותר את הדת והאמונה

אלו שני דברים שניתן לשלבם יחד.

liza26

New member
בדיוק עכשו קראתי על האלוהי

אם אתה רשום לאתר של הסוד- אז שלחו לא מזמן מאמר על העניין האלוהי ותמציתו- בכולנו יש אלוהות והכוח שלנו הוא להבין את זה לא מתוך התנשאות ולא מתוך הרגשת כוחניות אלא מתוך הבנה שאנחנו כאלה ואלו שסביבנו גם כאלה הסלחנות, ההקשבה , ההבנה ויחד עם זאת לא להכנע לסחטנות, דרישות מוגזמות אלא לדעת לשים את הגבולות שלנו. וכן, כל החלומות שלנו יכולים להתגשם וכולנו יכולים לחיות בטוב וזו המחשבה שלא ניתנת לעיכול.....

kikona126

New member
יש הרבה קשר בין הקבלה לסוד

הקבלה מדברת על כך שהאדם הוא כל יכול כמו האלוהים. אולם האדם איבד את התובנה הזאת בגלל שהוא מפרש דברים בחושים שלו. אני חושבת שזה אחלה דיון להיום

happines s

New member
אני אומרת ככה

שאני לא מבינה למה כולם מתווכחים- הרי כולנו מדברים על אותו הדבר קבלה=יהדות=בודהיזם=נצרות=איסלם=הינדו=וכו' ה' אלוהינו ה' אחד כל הידע נבע מאותו המקור, כל הידע הוא זהה למעט היישום. היישום זה מה שמבדיל יהדות מאיסלם למשל, אבל בשורה התחתונה כולנו, בלי יוצא מין הכלל, מדברים על אותו הדבר. ולפיכך כמובן שהסוד זה דבר יוניברסלי חוצה עולם שלשמחתנו עכשיו יצא מהארון וזה כבר לא כ"כ סוד, זה ברור ונהיר יותר מיום ליום תודה רבה והרבה אהבה

kikona126

New member
ידעתי שאני אוהב את הדיון הזה ../images/Emo13.gif

יפה אמרת! כשהתחלתי ללמוד קבלה המרצה שלי התחיל עם לימודי המיסטיקה, הראה לנו את המיסטיקה של כל מיני תרבויות, גם כאלו שלא קיימות כיום. הוא תמיד אמר שהמיסטיקה היא אותה המיסטיקה. ושהמטרה שלה היא אותה המטרה. הוא בעצמו דיבר על הדמיון שבין המיסטיקה היהודית לבודהיסטית. ובנוסף היה "נעלם" פעמים רבות מהשיעורים כי היה נוסע להודו להפגש עם גורו כזה או אחר. פשוט אדם מדהים! וכן יש הרבה בדבריך, אולם בשביל אדם שקשה לו לקבל את הנצרות או הבודהיסטיות, הוא יעדיף להבין שהאמונה בסוד דומה ומתאימה לדת שלו, ושהדת שלו לא שוללת אותה. זה מאוד קשה לחיות כששוללים לנו אמיתות. וברגע שהאמיתות שלנו מתחזקות, אנחנו נירצה להמשיך ולאמת אותן. וזה רק בגלל שאנחנו בני אדם, והאדם גם אם הוא לא ירצה (וגם אם זה לא ניראה) הוא יצור שכלי. הדחפים שלו שכלים. ומכאן הוא רוצה לאמת את האמונה שלו, לתת לה היאחזות במשהו מסויים. חלומות פז

tomerp2

New member
מדהים פשוט... היום ניהלתי שיחה על זה.

וכמו שכולם פה אומרים... הדימיון בין כל הגישות של אנשים לעולם, ביו האמונות של אנשים בסופו של דבר מוביל אותנו ל-3 צעדים שעליהם מסופר בסוד. קחו למשל את היהדות: בחור דתי קם בבוקר, עוד לפני שפתח את העיניים, מה הוא עושה? מודה על כך שהוא התעורר... אחר כך הוא עושה מה שגורם לו להרגיש טוב עם עצמו, שנראה לו הדבר הנכון והבריא לעשות... מניח תפילין! עושה מצוות, נותן מעצמו לאחרים... כל זה קורה בטבעיות מוחלטת, אבל יש לזה מטרה סופית! שלב 1: הבחור יודע מה הוא רוצה, לדוגמא אצל בחור דתי שאני מכיר שמאמין בעולם הבא... הוא רוצה לחיות בעולם הבא! אז מה הוא עושה? מבקש את זה... בתפילות. שלב 2: היקום עושה את שלו, או מבחינת אותו בחור דתי, אלוהים. שלב 3: קבלת הבקשה... רואים, למעשה הכל אותו דבר. זה לא משנה במה אתה מאמין, תמיד בן אדם יחיה בהרגשה שיש איזשהו כוח יותר גדול מעליו, אם זה אלוהים, ישו, בודהה או המלאך השומר. כולם הם אותו דבר... הם אמונה... הם "מישהו" שאנחנו כביכול מבקשים מהם את מה שאנחנו רוצים! ואותו "מלאך שומר" ידאג לי... אחלה נושא שיחה חבר'ה... פורום לפנים. שבת שלום.

kikona126

New member
לא נעים לי להגיד

אבל אני יכולה להסב את מה שאמרת ולהראות את הגישה הפסיכוביזארית בפסיכולוגיה להתפתחות OCD (הפרעות אובססיות) אפילו שיש הרבה בדבריך. רק ככה לידע כללי, הקבליסטים לא מבעצים את כל התפילות והמנהגים של הדתים. הם לדוגמא מאמינים שהם צריכים ליצור תפילות בעצמם (הארי לדוגמא) התפיסה שלהם היתה שונה. ומה שכן מהחבר בין הסוד לקבהל בצורה מדהימה הוא שהקבלה מאמינה שאת התשובות אין לחפש בעצמי, אלא בחוץ, ביקום, באין סוף. העצמי יביא את הדרך ולא את התוצאה. מה שאם תחפשי באינטרנט תגלי אחרת. המיסטיקה נתפסת כחיפוש פנימי, הקבל מסתכלת על חיפוש חיצוני. וכך גם הסוד לדעתי מדבר על משהו שמגיע מבחוץ עם חיבור של הפנים.

gils33

New member
לכן זה רק מחזק את זה

שכל אדם יש לו יכולת להביא לידי קיום את רצונותיו. הקבלה והסוד מאד מזכירים אחד את השני ברעיון אבל יש הרבה הבדלים מהותיים,שלא יכולים להתחבר, לפחות לא ברמה הזו שתהיה לכם אחלה שבת בינתיים. אחזור בערב

tomerp2

New member
תסתכלי על זה ככה...

את ה"איך" אין לדעת, אנחנו רק יודעים שזה קורה כי בזה אנחנו מאמינים. וגם בקבלה וגם ביהדות וגם וגם וגם... המשותף הכללי של כולם זה שיש את ה"מה" ויש את ה"איך". איך שלא תסתכלו על זה... ככה זה היה ככה זה עכשיו וככה זה יהיה תמיד! וסתם משהו יפה שקרה לי אתמול. אמא שלי התלוננה על כאבי בטן ושכנעתי אותה שאני יודע בדיוק איך לטפל לה בכאבים. הכנתי לה לימונדה עם נענע. שום דבר אחר מיוחד. אחרי חצי שעה שאלתי לשלומה... והכאבים פשוט עברו חלפו כלא היו. מדהים?... כןןןן =)

orli997

New member
סביר להניח שאם מישהו ירצה

משהו בכל מאודו אכן יקבל אותו, ועל כך נאמר, הזהרו ממה שאתם מבקשים או רוצים, אני לא בטוחה שהרעיון המרכזי של העשיה שלנו כאן התבטא ביכולת שלנו לממש את הרצונות שלנו, או לחיות טוב, זוהי אופציה ואפשרות שאולי חלקינוי שכחנו שהיא אפשרית, אם מתיחסים לאלוהות, אז החיים הם יותר יכולת העשיה הפיזית תוך חיבור לנכון ולאו דוקא לרצון,

למעלה