דיון - פוליאמוריה

terrapin

New member
דיון - פוליאמוריה

נמאס לי שכל מה שיש בפורום זה מודעות סקס, אירועים בקן וברוגטקה וסכמ"שים של קמרון, אז למה שלא ארים את הכפפה? אם אין אני לי מי לי. אני מגלה שיותר ויותר אנשים מהקהילה פוליאמורים... כאדם שהניסיון היחיד שלו עם פוליאמוריה לכאורה היה לצאת עם בחור שיש לו חברה, מה שכמובן נגמר באכזבה, אשמח לשמוע האם אתן פוליאמוריות, ומה העמדה שלכן בנושא.

Blood Sex Magic

New member
../images/Emo45.gif

לא התנסתי מעולם אבל אני הולכת להגיד כרגע משהו שאולי יחזק את הדעה ש"בי הם בוגדנים" ואולי ירגיז פה כמה.. כשהייתי ביחסים עם גבר, בגדתי בו עם אישה כשהייתי ביחסים עם אישה, בגדתי בה עם גבר אני מרגישה צורך בשני המינים וקשה לי לוותר על אחד מהם אולי אם אני אוהב באמת מישהו/י אז אני אהיה נאמנה לו/ה, אני לא יודעת. בגלל זה יש לי בראש את המחשבה שפוליאמוריה היא הפתרון אבל מצד שני אני רכושנית כלפי בן/ת הזוג.. לא פייר משהו
אני לגמרי בעד זה אם אנשים עושים את זה מתוך בחירה וככה טוב להם בכלל החלום שלי הוא לגור עם חברה טובה להתחתן ולחיות איתה וכל אחת יכולה להיות עם איזה גבר שהיא רוצה אבל רק בשביל סקס :-O הייתי רוצה גם לגדל איתה ילדים וכמובן כל אחת יכולה לשתף את חברתה בגבר שהיא מביאה הביתה
פנטזיה

PurpleFilth

New member
מעניין.

התחלתי לכתוב כאן משהו ממש ממש ארוך. על זה שאני לא פוסלת מונוגמיה, אבל זה פשוט לא עובד לי. על זה שהייתי בקשרים פתוחים, והייתי בקשרים אקסלוסיביים שבגדתי בהם, והייתי בקשרים אקסלוסיביים שבהם פשוט לא עניין אותי אף אחד/ת חוץ מהבנזוג שלי (סורי, בינתיים יצא לי להיות בזוגיות פרופר רק עם בני זוג), וגרתי עם בנזוג שאפילו בפני עצמי היה לי קשה לי להודות שהוא הבנזוג שלי, ולכל הקשרים האלה היו ייתרונות וחסרונות. על זה שכששואלים/ות אותי אם יש לי חבר, אני אומרת 'כן, יש לי כמה. וגם חברות. ועם חלקן אני מזדיינת גם'. על זה שניסחתי לעצמי דיסקליימר שאני נוהגת לדקלם כל פעם שאני מוצאת את עצמי במיטה עם בחור/ה חדש/ה, שמבהיר שאקסלוסיביות זה לא בשבילי, אז שלא יפתחו ציפיות, ושלהפתעתי, רובן/ם המכריע היו ממש בסדר עם זה. ועל זה שעם הזמן למדתי כמה זה חשוב לנהל מו"מ על התנאים של הקשר ומה בדיוק הם כוללים, וכמה אני שמחה עכשיו, כשיש לי מישהו שאני יכולה לדבר איתו על זה באופן ענייני, שקול ובוגר. אבל בדוגרי, אין לי ממש מסקנות מכל זה. אולי אני מקולקלת באיזה שהוא מקום, אבל מצד אחד, העצמאות שלי מאוד חשובה לי, ומצד שני, אני נורא צריכה טונות של חיבה, ולהרגיש שאני לא לבד בעולם. ואחרי שגדלתי כבחורה מאוד מינית, מצאתי שמין לא מחייב שמעורב ברגשות כלשהם, נותן לי סוג של אינטימיות אינסטאנט, שבטווח הארוך היא בעייתית, אבל בטווח הקצר היא עונה בול על הצרכים שלי. וכן, יכול להיות שאני פשוט פוחדת להקשר רגשית. אז... לא יודעת. איךשהו יצא שנפתחתי פה נורא, מעבר למה שחשבתי שיקרה בפורום ציבורי. אבל אלה החיים שלי, ואלה הלבטים שלי. ואולי יש כאן עוד א/נשים שמרגישות/ים כמוני.

uvita

New member
well...

טוב, אני לא התנסיתי בזוגיות פוליאמורית, אבל זה משהו שמאד קוסם לי... אני גם מאמינה שניתן להתאהב ביותר מבנאדם אחד בו זמנית..אלא שסתם מסבנים לנו את המוח שלא, ושאם כן אז "זה לא בסדר". בכל מקרה, אני בזוגיות מונוגמית לגמריי כבר 5 שנים, ההצעות, הדירבונים והבקשות שלי להוסיף עוד אנשים או לפתוח את הזוגיות שלי עלו בתוהו - הוא ממש לא יכול להבין (כלומר, הוא מבין אותי אבל הוא לא יכול to relate with it) איך אני רוצה את זה ואיך זה אפשרי... אבל........ כמו שאני אומרת לו, הוא הפיצה שלי, וכל השאר הם רק תוספות, אז אני מוכנה לחיות עם הפיצה בלי התוספות, רק שלא יהיה מצב שאני עם התוספות ובלי הפיצה

TuuTikki

New member
אכן דיון מעניין.

אני לא יודע אם אני פוליאמורי. אני לא במערכת יחסים כרגע, וגם לא מעוניין להיות באחת כזאת בזמן הקרוב. יש דברים הרבה יותר מעניינים, מאתגרים ומהנים מזה. לא הייתי מעולם במערכת יחסים פוליאמורית, אבל כן התנסיתי בסקס עם זוג חברים נשואים. באופן כללי, יש לי כמה חברים שנמצאים במערכות יחסים פתוחות, ואני רואה כמה זה תורם לקשר הזוגי שלהם. אני לא יודע אם מערכות יחסים פתוחות יכולות להיכלל תחת המונח "פוליאמוריה", אבל... נו, שוין. אשאיר את זה למומחיות גדולות ממני. לגבי התאהבויות, כבר יצא לי להיות מאוהב ביותר מאדם אחד בו זמנית. בד"כ כשזה קורה לי, זה קורה עם לפחות שני א/נשים, שאחד מהם גבר. מה זה אומר עליי? לא יודע. הייתה תקופה שנבהלתי מזה, עכשיו אני די אדיש לעניין.

PurpleFilth

New member
למה שמערכות יחסים פתוחות

לא יכללו תחת 'פוליאמוריה'? =] וממה נבהלת בדיוק?

Kutaly

New member
אני מניח שיש חפיפה בין הדברים

עד כמה שאני מבין, במערכות פתוחות הכוונה שיש לפחות הסכמה על אפשרות לסקס עם פרטנרים חיצוניים. בין אם יש פרטנרים חיצוניים או לא. מקרה שיש הסכמה עקרונית אבל אף אחד לא "פוזל לצדדים", למשל, אז כן אפשר לאמר שזה יחסים פתוחים אבל לא פוליאמוריה. גם אם יש פרטנרים חיצוניים, זה תלוי בצורת היחסים איתם. אז לפחות חלק מהמקרים אפשר להכיל תחת פוליאמוריה.

PurpleFilth

New member
הסתכלתי שוב

בגרף הלא-מונוגמי בשביל לראות שאני לא מדבר שטויות, וגם שם מדובר על חפיפה בין פוליאמוריה לבין יחסים פתוחים. אז אולי אני צריכה לדבר על לא-מונוגמיה במקום על פוליאמוריה, אבל בעיני ההיבט המשמעותי הוא לדסקס את כללי המשחק במקום ללכת על ברירת מחדל של אקסלוסיביות מוחלטת.

TuuTikki

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל פוליאמוריה פירושה "ריבוי אהבות" (טוב נו, בערך... אין תרגום מילולי מדוייק, אני חושב), וסקס לא נכלל תחת קטגוריה של "אהבה" לדעתי- כלומר, זה שאני שוכב עם מישהו לא אומר בהכרח שיש לי רגשות אליו, ולהפך. להיות פתוח לסקס עם אנשים שהם לא בן הזוג שלי לאו דווקא אומר להיות מסוגל להתאהב בהם בזמן שאני עדיין מאוהב במישהו אחר. לכן לא כל מערכות היחסים הפתוחות יוכלו להיכלל תחת המונח "פוליאמוריה". (לדעתי המאוד לא-מלומדת, לפחות). לגבי הבהלה- זה קצת הלחיץ אותי בהתחלה כשגיליתי שאני מאוהב בשני א/נשים, כי החברה של היום מחנכת אותנו שזה "לא תקין" ו"לא נורמלי" להתאהב ביותר מאדם אחד. כמובן שזה נרגע אחרי שהבנתי שזה בסדר.

Kutaly

New member
יש לי בעיה עם זה

(וואי, כמה זמן לא כתבתי כאן) לא עם פוליאמוריה כרעיון אלא באופן אישי אני לא נקשר רגשית לאנשים. אני מגדיר קשרים רומנטיים ואחרים כי אני אוהב הגדרות ואני אוהב לדעת מה צורת היחסים שלי עם כל אחד. לגבי פוליאמוריה, אני הולך לפי כלל פשוט: כולם צריכים לדעת על כולם. לא חייב שיכירו אבל כל מי שאיתי בקשר צריך לדעת לפחות שיש אחרותים.

PurpleFilth

New member
אחלה כלל

אבל, באמת מתוך סקרנות ולא בשביל סתם להציק... אם אתה לא נקשר רגשית, איך אתה מגדיר 'קשר'?

Kutaly

New member
פרקטיקה ופורמליות

אנשים שאני נפגש איתם לצורך סקס או שסקס מהווה חלק משמעותי מהיחסים ביננו. להוציא מקרים של סטוץ חד פעמי. *יש עוד כמה סעיפים ותיקונים שעשיתי ככל שהיתנסתי בדברים, אבל זה הגרעין הקבוע שלפיו אני מגדיר קשר.

למעלה