דיון עקרוני על סבלט

yotzimmeabait1

New member
דיון עקרוני על סבלט

בעקרון סבלט ללא הסכמת בעל הבית אינו חוקי. למרות זאת אנשים רבים נוהגים לנסוע לתקופות קצרות יותר ופחות לחו"ל (נניח מספר חודשים).
כיצד אתם מתמודדים עם הנושא הזה? מסבלטים מבלי ידיעתו? ממשיכים לשלם? או שאולי דווקא בעלי הבית נוטים להסכים לסידורים מעין אלה?

לליתות16

New member
אני לא הייתי מעיזה לסלבט ללא אישור, מן הטעם הפשוט שזה לא חוק

לא חוקי.
ואם יהיה איזה אירוע בדירה, כשאני לא בארץ , או בחופש..
מי צריך את הצרה הזו.

בכל החוזים ובכל הדירות ששכרתי,
היה סעיף למגורים בלבד
והיה סעיף שאסור להשכיר לגורם שלישי. זה מסכם את הנקודה.

ויש בעלי דירות שלא היו מתנגדים ( אפילו כשכתוב בחוזה ) , כל עוד אתה החתום על החוזה ואחראי על הדירה.. אין בעיה. (נתקלתי גם בכאלה)

לליתות16

New member
ברור שכן. פעמיים . אבל הסבלט היה באישור הבעלים

ובהסכמתם.

אחרת, הייתי סופגת את התשלום ולא מכניסה ללא אישור.
זה כמו לתת למישהו לנסוע ברכב שרק אתה מבוטח עליו..

סאבלט זה דבר בעייתי

זה נשמע אידיאלי מצד אחד: יש כיסוי לדמי השכירות בתקופה שאתם "לא שם" ויש מי שאפילו יוצאים עם רווח. אני מכירה מסבלטים מקצועיים שעשו מזה עסק, אפילו מכירה כאלו שמסבלטים חדרים בדירה כשהם נוכחים פיזית. מהצד השני - זה שבעל הבית יגלה ויתעצבן לרוב זו הצרה במיעוטה, כבר דווחו על מקרים, גם כאן, של אנשים שמצאו את עצמם במצב בו השוכר הארעי גרם לנזקים ו/או סירב להתפנות, ולכו תתממודדו עם זה.
&nbsp
אחת מה"מקצועיים" שאני מכירה מסבלטת רק לתיירים מהסיבה הזאת - כי תיירים באים לתקופה קצובה, הם לא עושים נזקים כמו הישראלים, הם מתייחסים בכבוד ו-האמת שזה גם מגניב, מצב בו מתארחים אצלך בבית אנשים ממקומות שונים בעולם.
&nbsp
פיתרון שאפשר למקרים שרוצים לקבל את הסכמת בעל הדירה, היא להציג את הסאבלט כאירוח של חברים/קרובי משפחה. כשאני טסתי לחופשה הצעתי לידיד שגר במעונות דאז שישהה בדירה, לא גביתי ממנו כסף, אבל זה משהו שלא הייתי רואה שום סיבה ליידע את בעלי הדירה אם הייתי עושה. בזמנו שותפה שהייתה לי סיבלטה את החדר שלה לבחור שהכירה, ובעל הדירה רק אמר לה שתקבל את הסכמת השותפות ומבחינתו אין בעיה כל עוד הוא מקבל כסף. מנגד, קחו בחשבון שיש אפשרות שבעלי הדירה לא יסכימו לרעיון.
&nbsp

למעלה